Bajban a Serie A

Mint ismeretes, a legrangosabb európai kupasorozatból utolsó olasz csapatként az Inter is kiesett. A címvédőt az a Schalke búcsúztatta meggyőző 7-3-as összesítéssel, amely a német pontvadászatban csak a 9. pozíciót foglalja el.

Visszaforgatva az idő kerekét jutunk el a '90-es évek dicső olasz focijához. Az idősebb calcio-rajongók bizonyára szívesen emlékeznek vissza ezekre az időkre, hiszen előbb a Milan, majd a Juventus volt ezen korszak meghatározó alakulata.

A milánói piros-feketék ebben a korszakban 1990-ben és 1994-ben ülhettek Európa trónjára, míg a Juventus 1996-ban az olasz fővárosban hódította el a Bajnokok Ligája serlegét.

Az 1996-os siker után a Bianconeri két egymást követő évben játszott finálét, amelyeken végül alulmaradtak.

Az akkori olasz foci erejét mutatja az is, hogy az UEFA-kupa serlegének sorsát ezekben az időkben az Inter és a Lazio döntötte el egymás között a párizsi döntőben.

Mint ismeretes, a legrangosabb európai kupasorozatból utolsó olasz csapatként az Inter is kiesett. A címvédőt az a Schalke búcsúztatta meggyőző 7-3-as összesítéssel, amely a német pontvadászatban csak a 9. pozíciót foglalja el.

Visszaforgatva az idő kerekét jutunk el a '90-es évek dicső olasz focijához. Az idősebb calcio-rajongók bizonyára szívesen emlékeznek vissza ezekre az időkre, hiszen előbb a Milan, majd a Juventus volt ezen korszak meghatározó alakulata.

A milánói piros-feketék ebben a korszakban 1990-ben és 1994-ben ülhettek Európa trónjára, míg a Juventus 1996-ban az olasz fővárosban hódította el a Bajnokok Ligája serlegét.

Az 1996-os siker után a Bianconeri két egymást követő évben játszott finálét, amelyeken végül alulmaradtak.

Az akkori olasz foci erejét mutatja az is, hogy az UEFA-kupa serlegének sorsát ezekben az időkben az Inter és a Lazio döntötte el egymás között a párizsi döntőben.

2003-ban újabb olasz házi döntőre került sor, csak éppen a Bajnokok Ligája kiírásában, hiszen az Old Traffordon rendezett fináléban az AC Milan és a Juventus feszült egymásnak. A mérkőzésen mutatott játék mind a két részről olykor idézte a hírhedt catenaccio jegyeit, de ez mit sem von le a csapatok érdemeiből.

Az olasz foci jelenlegi helyzetéért sok mindent és sok mindenkit lehetne okolni, de mindenek közül legfontosabb talán a stadionkérdés. Az 1990-es világbajnokság óta az olaszok nemigen nyúltak a stadionokhoz, amik szinte kivétel nélkül a helyi önkormányzatok tulajdonát képezik, illetve azoknak nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget.

A Juventus ezért is indította el saját projektjét, hiszen mindamellett, hogy nem albérletben kell a mérkőzéseket lebonyolítaniuk, még egy igazi, gazdasági szempontból jelentős komplexum tulajdonosai is lesznek egyben. Az Öreg Hölgy vezetői felismerték, hogy a stadion több annál, minthogy csupán a mérkőzéseknek adjon helyet.

Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy az új stadion 30 ezerrel kevesebb látogatót tud majd befogadni, mint a Delle Alpi, de még így is jelentős bevételi növekedést mutatnak a pénzügyi előrejelzések.

Apropó, kevesebb nézőszám! Különböző statisztikai adatok szerint a 2000-es évek elején a San Siróba egy átlagos bajnoki mérkőzésre közel 60 ezren látogattak ki, azonban ez a szám mára 46 ezerre csökkent.

Mondhatnánk, hogy ez a szám sem kevés, de amikor a televízió előtt ülve az üresen tátongó szektorokat látjuk, már nem ez fogalmazódik meg bennünk. Ezt a nézőszámbeli csökkenést nemcsak a stadionok állapotának számlájára írhatjuk, hanem a mostanában elég gyakran előforduló ultrák összecsapásai is jelentősen befolyásolják.

Felmerülhet az a kérdés, hogy miért is kerül sor az efféle összecsapásokra. Mint, tudjuk a mérkőzések színvonala nem a régi, és ha a szotyola is elfogy.....

De miért veszített a Seria A a színvonalából is?

Ha a csapatok kereteit nézzük, akkor rádöbbenünk, hogy nincsenek olyan sztárok egyik csapatban sem, akikért érdemes lenne kilátogatni a mérkőzésre, vállalván az ultrák nem éppen barátságos vállveregetéseit.

Az olasz csapatok a múltból táplálkoznak, hiszen a régi sikereket említik még ma is, és ha a csapat megmentését a 36 éves Del Piero vagy a 34 éves Totti játékában látják, akkor az az álmoskönyvek szerint sem jó jel. A két említett játékos kétségkívül rendkívüli múlttal, egyedülálló alázattal, kiváló játéktudással és technikával rendelkezik, de az utóbbiak az évek során, ha nehéz is, de be kell vallani, hogy megkoptak.

Az utánpótlást sem a megfelelő szinten tartják az olasz csapatok, hiszen ha egy Matri képességű játékos 26 évesen kerül reflektorfénybe, akkor a laikus is azt mondhatja, hogy itt valami nincs rendben. Giovincot még 24 évesen is a tehetséges besorolásban tartják számon.

Az igazi nagy sztárok és az utánpótlás elhanyagolása mellett, az edzők személye is problémát okoz a jelen olasz focijában.

Nagy port kavart már több ízben is a jelenlegi Juve-tréner személyének kérdése is, de azt mindenki beláthatja, hogy Del Neri nem Juventus-szintű edző. Kimondva, kimondatlanul ezt szinte az összes nagycsapat trénerére el lehetne mondani, hiszen Leonardo, Montella és Allegri sem azt a szintet képviseli, mint az általuk vezetett klub múltja.

Összegezve kijelenthetjük, hogy az olasz bajnokságot újjá kell építeni. Ha nem orvosolják a stadionok és az utánpótlás jelenlegi helyzetét, akkor ennek következményeként hiányozni fognak a minőséget és a bevételi forrást jelentő sztárok a csapatok kereteiből.

Tudom, írni könnyű a problémáról, de nem is a mi feladatunk ezen probléma megoldása, hanem azoké, akiknek a munkájuk az olasz futball szervezése.

A posztunkkal nem befolyásolni szeretnénk senkit, csupán a tényeket vegyítettük némi szubjektivitással. Azonban kíváncsiak vagyunk arra, hogy mikor leszünk szemtanúi egy újabb olasz házi döntőnek bármelyik európai kupában...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr594653692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

calciopolibasszameg 2011.04.15. 16:32:56

2006-ig nem volt akkora gond....utána meg ugye tudjuk!A komolyabb tehetségek nem akarnak,mernek ide jönni,és persze a mai helyzet nem is csalogató nekik!Csak leselejtezett 'sztárok,tehetségek'jönnek,ez a szomorú helyzet.

Diego2889 2011.04.15. 16:43:07

az olasz kluboknak össze kell szedniük magukat.. jó lenne újra nagy neveket igazolni, valamint jobban szerepelni a nemzetközi porondon..

Ismeretlen_177028 2011.04.15. 17:05:28

A calciopoli szemétdombot csinált a calcioból, az inter meg felállt a tetejére. Egy jó Serie A pedig nem létezhet egy jó Juventus nélkül. és igen, sajnos az olaszok mintha leszarnák a saját helyzetüket, egymásra mutogatnak és nem csinálnak semmit. Mi sem vagyunk különbek, mi se vettük komolyan az EL-t. inkompetens edzőink vannak immáron második éve és a vezetők is madárnak tűnnek az egészhez. Blancot nem bántom, ő pénzügyi szakember, ehhez ért. Agnelli fiatal elnöknek, állatira nem ért még hozzá szerintem. Marrotta pedig... nyilván ha a pénzhiányt nézzük, nem végez rossz munkát, de egy Juventus szintű csapatban nem Mottáknak és Martinezeknek kéne futkorászniuk... Szóval nagy a baj nálunk is, de ha csak magunkkal törődünk, és példát állítunk (új stadion), akkor hamarosan a bajnokság színvonala is velünk együtt javul. Még hozzá tehetjük, hogy a PL-ben, ami manapság a nagy favorit, sok a pénz. Jönnek az arab befektetők a sok pénzzel, és vesznek maguknak egy klubot, mert az a menő. Eszük persze nincs hozzá, de beleugatni szoktak gazdagon. Jó példa a ManCity, de akár a Fulham is, aminek szintén arab milliárdos tulajdonosa van, aki mellesleg jóbarátja volt Jackonak, és ezért a tiszteletére szobrot állíttatott neki a stadion előtt, plusz a játékosoknak moonwalkolniuk kellett az egyik bajnokin, ha gólt szereznek... No comment.

buub 2011.04.15. 17:20:58

Most vagy Te írtad a Sporthíradós cikket is(remélem, hogy így történt) vagy elég pofátlanul elloptál egy cikket. Na de mind1 nem lényeg, de azért mégis böki a szemem. A cikkhez inkább nem szólnék semmit vannak benne igazságok, de tele van faszsággal.

Diego2889 2011.04.15. 17:26:10

haha :D:D

Ismeretlen_147985 2011.04.15. 17:26:20

"De miért veszített a Seria A a színvonalából is? Ha a csapatok kereteit nézzük, akkor rádöbbenünk, hogy nincsenek olyan sztárok egyik csapatban sem, akikért érdemes lenne kilátogatni a mérkőzésre vállalván az ultrák nem éppen barátságos vállveregetéseit." Ez teljes mértékben igaz. A Serie A-ból az elmúlt években elvándoroltak a világklasszis játékosok, s nem jöttek a helyükre újak. Ez a tény önmagában jelzi a Serie A hanyatlását... "Az igazi nagy sztárok és az utánpótlás elhanyagolása mellett, az edzők személye is problémát okoz a jelen olasz focijára" Ez a megállapítás is abszolut helytálló. A jelenlegi Serie A mezőnyben NINCS sztáredző. A nagycsapatok olyan eredménytelen senkikkel operálnak, mint pl. Allegri, Leonardo, Montella vagy Del Neri. Nem elég, hogy a világsztár játékosok már nem igazolnak a Serie A-ba, még az edzők sem, hiszen ők is látják a hanyatlást. A legnagyobb probléma pedig az, hogy a Bundesliga már fényévekkel előttünk jár, a Ligue 1 pedig hamarosan beelőzhet, így visszaeshetünk az 5. helyre. Hozzáteszem teljes joggal...

Diego2889 2011.04.15. 17:36:14

mindenféleképpen olyan játékosokat kellene Olaszországba hozni mint pl. Piero, Zizu, Nedved voltak.. Ha most megnézzük az olasz bajnokságot vannak tehetséges játékosok mint pl: Hamsik, Pastore, Sanchez, Pato stb.. , de ezeket a játékosokat meg kellene tartani.. sajnos nagy valószínűséggel Angliába v Spanyolországba fognak igazolni.. az ilyen játékosokat nem szabad elengedni, valamint nagy neveket kell igazolni.. Ez nem csak a Juvéra értendő természetesen, de az biztos h mi vagyunk a nagyobb olasz csapatok közül azok, ahol kevesebb a klasszis labdarúgó.. Jó lenne igazolnunk egy Bastost, Rolandot, Van der Wielt és egy klasszis támadót( Pastore, Neymar, Agüero stb), valamint Bl-t érő pozíciót elérni.. Ha ezeket megadná nekünk a következő év, akkor talán vissza kerülhetnénk igen hamar oda, ahová szurkolók milliói elvárják.

Ismeretlen_153094 2011.04.15. 17:52:15

Pénz nélkül nagyon nehéz lesz nemhogy javítani, de akár még a mostani nem éppen rózsás helyzetet is fenntertani.

PATKÁNY · http://www.patkanyok.hu 2011.04.15. 17:53:43

Mi a faszom az a SeriA A?

Ismeretlen_128760 2011.04.15. 18:01:18

Én pont csak Allegri-t tartom most világszínvonalú edzőnek a Seria A-ban. A Milan pedig egész jó úton halad felfelé.(Emanuelson, Boateng, Cassano, Robinho, Ibrahimovic teljesen korrekt, elit szintű igazolások.) Az Internek a kerete még mindig bombaerős, de edzőjük most gyakorlatilag nincs. A gond az, hogy jelenleg ez a két csapat ér valamit olaszhonban. A Roma beleposhadt az évek alatt felgyűlt saját levébe, a Napoli egy jó EL-es csapat. Szeretett csapatunkból meg tudjuk mi lett. A többiek sajnos szót sem érdemelnek.

Ismeretlen_102246 2011.04.15. 18:02:53

Én is kérvényezem a cím átírását... Mindamellett nem értek egyet a cikkben foglaltakkal. A Juvét tönkretették és így az olasz foci is gyengébb, de éppen most kezd javulni a dolog. 2006 után az Inter azt csinált, amit akart. Most a Milan már telibe veri, míg a Napoli élcsapattá vált. A Serie A erősödik és az élcsapatok erősítik egymást, mert ugye mindenki győzni akar és szoros a bajnokság (rég nem látott izgalmak várhatók az utolsó fordulóban... ilyet más ligában valószínű nem láthatunk a jelenlegi állások alapján). Két-három éven belül újra ugyanazt az olasz erőt látjuk a nemzetközi porondon is. Jelenleg 4-5 csapat is egyenlő szintet képvisel és a nagy versengés miatt ki fog magasodni egyik-másik. Nézzük meg ellentétképpen a spanyol bajnokságot. Két csapat kimagaslik és húznák föl a többieket, de nem tudják. A követők leszakadtak alaposan. A Barca és a Real addig lesznek így elhúzva, amíg egyikük nagyon el nem szakad, mert utána már a másikat sem húzza senki jobb játékra/eredményességre. Egy bajnokságban kell a sok (egymáshoz képest) erős csapat. Az EL-t meg nem vettük komolyan. Egyik nagy bajnokság csapata sem vette komolyan. Egyelőre kivétel a Villarreal, de vajon meddig?

Ismeretlen_102246 2011.04.15. 18:04:31

A BL-ben meg valljuk be, hogy a Milan továbbjutást érdemelt volna.

Ismeretlen_102246 2011.04.15. 18:06:04

És pech van mindenhol. A Schalke meg olyan, mint talán 2002-ben a döntős Porto és a Monaco. Egy idényes siker csapat. A BL-hez kell szerencse is. Eddig nekik ez megadatott, de a következő évben valószínű sehol sem lesznek.

Ismeretlen_147985 2011.04.15. 18:20:03

Diego2889: Pontosan erről van szó, s ez a lényeg, amit te is írsz. Természetesen vannak tehetséges játékosai a Serie A-nak (akiket felsoroltál, kivétel nélkül azok, de még lehetne folytatni a sort), csak az a probléma, hogy a Serie A-s csapatok ezeket a játékosokat már nem tudják megtartani. A mai trend alapján a relatíve fiatal, tehetséges játékosok vagy a PL-ben akarnak játszani (6 kitűnő csapat közül bárhova lehet igazolni), vagy pedig a két spanyol gigász valamelyikében. Fogalmam sincs mi lesz ennek a vége, de hogy a Serie A a lehető legrosszabb úton jár, az egészen biztos. A Juventus jelenlegi vezetősége pedig csak tetézi ezt az olaszosítós faszsággal, ami nyilvánvalóan nem vezet/vezethet eredményre, hiszen a jelenlegi olasz "tehetségek" SZINTE kivétel nélkül középkategóriás játékosok. Nagyon szép dolog, hogy szeretnénk a hazai játékosokra építeni, csak az a baj, hogy ezt az olasz futball legnagyobb mélységében tesszük.

Ismeretlen_150170 2011.04.15. 18:26:20

túl pesszimista ez az írás! én az edzőkben látom a legnagyobb problémát! Hol van Lippi, Ancelotti,Deschamps, Capello? Ezekkel az edzőkkel nem volna "semmi" gond! Tavaly az inter megnyert mindent és csak egy jó edző kellett hozzá, Mourinho.

cd 2011.04.15. 18:31:38

én még megemlíteném zárójelben az EL elhanyagolását, sok csapat inkább nyűgnek tekinti, ami érthető, mivel még az első helyezett csapat is csak filléreket kap, ezért nem éri meg kockáztatni a sérüléseket amik visszaütnek a bajnokságra (ahol megy a harc a BL helyekért) illetve nagy plusz terhelés a játékosoknak. VISZONT komoly pontokat lehet vele gyűjteni nemzetközi szinten (aminek köszönhetően lenyomott minket a bundás liga) sztem az EL-t kicsit komolyabban kéne venni, inkább befektetésnek tekinteni hosszútávon

Ismeretlen_22017 2011.04.15. 21:08:26

@buub: tudnál küldeni egy linket a sporthirado.hu-s cikkhez? Köszönöm

cs4szi 2011.04.15. 21:15:42

"Ha a csapatok kereteit nézzük, akkor rádöbbenünk, hogy nincsenek olyan sztárok egyik csapatban sem, akikért érdemes lenne kilátogatni a mérkőzésre" Ez teljesen igaz! Csak egy a baj: manapság hol vannak ilyen játékosok?:/ Gondolok itt Ronaldo, Zidane, stb.

steven-h 2011.04.15. 21:19:07

@Lassus: Szerintem ez az: http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-teljes_megtisztulast_az_olasz_focinak_-48482

Ismeretlen_177028 2011.04.15. 21:36:54

@Lassus: www.sporthirado.hu/cikk-labdarugas-teljes_megtisztulast_az_olasz_focinak_-48482

buub 2011.04.16. 00:11:52

@Lassus: erre a cikkre gondoltam, amit @Lord_Viktor linkelt.

Ismeretlen_22017 2011.04.16. 10:00:27

@Lord_Viktor @buub: köszi szépen, ennek a végére kell járnom

mJz. 2011.04.16. 15:57:55

Sziasztok. Rég nem írtam az oldalra netproblémák miatt, de azért elefonról követtem az eseményeket. Hát sajnos azt kell hogy mondjak, a Milán áll a legközelebb az európai klubbok játékosvásárlási filozófijájához.Az inter is még ott toporog, de már náluk is elmondható hogy a "kiégett sztárok"on kívül senki sem akar vagy mer Olasz földre menni. Talán most hogy megnyit a stadion ( mikor is pontosan ) lesz esélyünk ujra arra h vonzóak legyünk és ne csak a múltunk hanem a jelenünk miatt is. vagy nem! :)

Ismeretlen_183096 2011.04.16. 18:24:19

Ez hihetetlen hogy megint az "ultrák összecsapásai" kerülnek szóba. A média már néhányszor lerágta ezt a csontot. Nem a szurkolókkal van a baj, pont az a baj hogy egyre kevesebben mennek ki és ez nem csak a stadionok miatt van, hanem mert a TV minden meccset közvetít, és inkább a fotel kényelmét választják a stadion helyett. Persze az igazi ultrák most is kijárnak a meccsekre de nehogymár őket hibáztassuk a calcio hanyatlása miatt...

ToTTy 2011.04.16. 19:23:25

Nos a Calciopolli tényleg tönkre vágta a bajnokságot és a hírnevet. Ez utóbbi nagyon lesz visszaállítani, de az előbbi sem 3-4 év sajnos :( Ha pedig Calciopolli, akkor azt mondom - bármekkora Juvés is vagyok - hogy abban Moggi és a játékosok is jelentősen benne voltak (ugye Buffon pl. fogadott a saját meccseikre - ergo tudott valamit) akárcsak a többi klub (és akkor nem volt kivétel még a kieső sem, mert ő is pénzt kapott sok vereségért). Akkoriban sokan meggazdagodtak ebből és sajnos csak Moggin csattant az ostor, de én is úgy látom, hogy a bajnokság már eléggé lerodthadt és idén már kifelé halad a kátyuból. De ebben nagy szerepe van a Juvénak is, mert valjuk be mióta felkerültünk, Blancnak a vásárlási filozófiája nem csak a juve erősítése volt, de ugyanakkora figyelmet fordított a többi csapat gyengítésére is (csak olasz csapatból vásárolt szinte) és ez nem segített a bajnokság kivergődéséből. Most azt kellene csinálni, hogy aki akkoriban meggazdagodott, az most áldozzon a focira és nem arabokat kell ide hívni. de főleg nem többmilliós kölcsönöket felvenni. A juve jó példa, új stadion, külföldi tehetségeket is igazolnak a primaverába, akik előbb-utóbb erősítést vagy pénzt hoznak a házhoz. De talán a legnagyobb baj, okozója a sajtó, akik még mindig Messit, Ronaldot, Ronneyt... sztárolják, és nincs az olasz közösnégnek egyetlen hazai sztárja sem. Ez pedig se nem reklám, sem pedig vonzó érő a pályákra. Kicsi koromban DelPiero és Lisztes rajongó voltam, a keresztfiam Messis és bár állandóan nézem az olasz meccseket, Ronaldinho nála még a Milanban szerepel. Ez sokmindent mond nekem. Az én korosztályom Juvés vagy Milanos volt, barcásat nem ismertem, a madridosok pedig olyan kevesen voltak, hogy meg sem szólatak. Most minden gyerek Barca/madrid/Mu és chelsea. És sajnos nem kérdés, hogy miért :(

ToTTy 2011.04.16. 19:31:03

Ja és a koppintásról csak annyit, hogy ez egy blog, ahol a médiahíreket rághatjuk a kedvenc csapatunkról, és van, hogy egy-egy cikkből kimarad a forrás. Ami minőségileg talán minusz, de azért kerülnek be eze a cikkek, mert elgondolkodtató, vagyis megfog benne valami. És mivel ingyen végzik a munkát -semmi bevétel, sem hírnév, de még a doktori megszerzéséhez sem járul hozzá - ezért a fikázást nem tartom elfogadhatónak. Ha valakinek valami feltűnt, akkor meg lehet jegyezni, a kritikák is hasznosak, de az "vagy elég pofátlanul elloptál egy cikket" mondat helyett, egy "Köszi, hogy feltetted, mert én nem láttam a sporthiradót" szívesebben olvastam volna. Köszönjük buub!!!

buub 2011.04.16. 20:27:46

ToTTY: Egyáltalán nem ítélem én el ettől még a cikk íróját, de én akkor is ezt így gondolom, erősnek tűnhet, de a forrás fel nem tüntetése is hasonlóan erős dolog.De ez a dolog többet tényleg nem érdekel.

ToTTy 2011.04.16. 21:15:44

Elsőre tényleg nem így tűnt, de én is inkább a cikkel foglalkoznék a továbbiakban! Annyit meg akkor már hozzá is tennék, mert kimaradt, hogy nem csak az olasz bajnokságban tombolt bundabotrány, hanem ugyanakkor vagy 1-2 évvel később más bajnokságokban is (francia, spanyol, német, portugál, román, magyar, holland, oszták ahol biztos). Csak ezek méretükben valamivel kisebbek voltak és a médiában sem cikkeztek róla annyit. Viszont azóta észrevehető a lyon, madrid, bayern, ajax egyeduralkodása a saját bajnokságban és szintén felnőttek a kisebb csapatok. A médiát és az akkori olaszországi vezetést és ugyanolyan hibásnak tartom ezért, mint a botrány okozóit.

babo410 2011.04.17. 11:52:01

Mondjuk a mai fociban sajna a pénz az úr, és mindig előfordulnak kisebb nagyobb bundák. Sajna olaszban ebből túl nagy ügyet csináltak, főleg azért, mert Moggi olyan csapatot csinált volna, h évekig miénk lett volna a Scudetto, meg a BL serleg. És az inter meg a többi nagy csapat megilyedt. Valahogy meg kellett állítani! Csak ez betett a bajnokságnak is. Sajna. Pláne, h mi is visszatérhettünk volna a győztes útra, csak nem megfelelő emberek kerültek a csapat élére. Mert ahogy Mopggyi is mondta a minőség és nem a mennyiség lett volna a helyes út. Csak sajna nálunk a mennyiség a minőség rovására ment. De én úgy látom, h kezd a bajnokság magára találni. Idén nyáron kiderül mi lesz a bajnokság sorsa. Mert most talán minden csapat elkezd megfelelően erősíteni. Legalább is a nagyok. És jó lenne, ha egyszer a csapatok a bajnokság érdekeit is figyelnék, mert egy erős bajnokság nekik is érdekük lenne. Végre az EL csapatoknak is mutatniuk kéne vmit. Én nem látom most olyan drasztikusnak a helyzetet. Talán most beindul végre a bajnokság. Pláne, h a németek jövőre eddig úgy tűnik nem kvalifikálnak Európába erős csapatokat a Bayernen kívül, tehát ha jövőre legalább a BL-ben oda tudnánk tenni magunkat megfelelő erősítésekkel, akkor újra visszavehetnénk a 3. helyet a Bundes Ligától!

babo410 2011.04.17. 11:57:06

Ja és a bunda ügyhöz elfelejtettem, h a manapság a legjobbnak tartott Real Madrid, ahol csak sztárok játszhatnak, és minden tini fiú nagy kedvence, a '80-as éveket végig bundázta. És nem a bajnokságban, hanem az európai kupákban! Mindig volt egy jogtalan 11-esük! És ebben a klub vezetés, a játékosok, sőt sokszor a szurkolók is benne voltak! És ma egy ilyen csapat szurkolói merészelik a Juvét lemásodosztályozni! Pedig a Realt is simán eltilthatták volna évekre az európai kupákból! És akkor nem lenne most 10 BL serlege!

Ismeretlen_177028 2011.04.17. 11:58:32

@babo410: Jaja, tekintve, hogy az ilyen egyszezonos csodacsapatok vezetik a Bundesligát. Abból általában a nagy, pénzes klubok szépen kivásárolják a tehetséges húzóembereket, és akkor jön a köv. szezonban a mélyrepülés, BL-ből kizuhanás a csoportkörben. Ha jövőre az olaszok az EL-ben is odateszik magukat, egy idény alatt visszavehető a plusz hely. A másik meg: lehet, hogy más csapatok szurkolói most körberöhögnének ezért, de szerintem az egész Serie A érdeke, hogy a Juve visszajusson a BL-be.

mJz. 2011.04.17. 12:18:04

Lord_viktor : ADOM AZ utolsó mondatod.

babo410 2011.04.17. 13:51:24

Lord_viktor: Ezért lesz az idei nyár az olaszoknak nagyon fontos, és jövőre az EL is az kell legyen! Pláne, ha a Roma, Lazio páros menne oda! Nekik kötelező lenne ott jól szerepelni!

as 2011.04.17. 14:05:06

legalább 5 évnek el kell telnie, mire megint 4 csapatot indíthatunk a Bl-ben, lehet, hogy hamarabb beérjük a németeket, de 5 évre szól ez a dolog. 5 évente szokták elszámolni ezeket a dolgokat.

Ismeretlen_183096 2011.04.18. 18:14:43

as: ez azért nem ilyen egyszerű. Az uefa a koefficiensek alapján számol, azok alapján rangsorolja az országok bajnokságait. Szal ha jövőre visszaelőzzük a németeket akkor Olaszország indíthat 4 csapatot. Az már más kérdés hogy milyen idióta az uefa, hogy ugyanannyi pontot ad a BL-re, és az EL-re, miközben a EL-ért sokkal kevesebb pénzt fizetnek (még akkor is ha megnyeri a csapat). És pont ezért nem veszik komolyan az olasz csapatok az EL-t.

Ismeretlen_177028 2011.04.18. 18:47:10

as: hülyeséget mondtál. Nem öt évente nézik, hanem öt évre visszamenőleg. Nem ugyanaz. Minden szezon végi eredmény a következő szezon végén BL-be és EL-be jutó csapatok számát határozza meg.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása