Buffon jövője kérdéses

Menni vagy maradni? Biztosan többször tette már fel magának ezt a kérdést Gigi Buffon, és a nyár közeledtével minden bizonnyal egyre gyakrabban fog a média is ezzel a témával foglalkozni. Ha a Juventus mellett dönt, valószínűleg Torinóban fejezi be ragyogó pályafutását. De 33 évesen még új útra is léphet.

Buffon szerződése 2013-ban lejár. A hírek szerint a vezetőség a játékos fizetését kb. 50%-kal csökkentené, amibe nem tudni, hogy a portás hajlandó lenne -e belemenni. (Éves fizetése egyébként 6-6.5 millió euróra tehető évente.) Ha nem, akkor nem marad más, mint Buffonra kitenni az eladó cédulát. És itt jön a képbe az egyik lehetséges vásárló, a Roma. A fővárosiaknál úgy néz ki pénz áll(t) a házhoz, és valószínűleg a Juventus első emberei sem söprűznék ki a székházból a római érdeklődőket. Sőt, még akár a Vucinic+euró elképzelés is felmerülhet Buffon ellentételezésekor.

Menni vagy maradni? Ezt a döntést Buffonnak kell meghozni. Jó lenne, ha nem mindig a pénz beszélne, de ez talán ennél összetettebb kérdés. Valószínűleg, ha az Öreg Hölgyet választja, akkor le kell tennie BL-győzelemről. Viszont marad a szurkolók szeretete. Kérdés, hogy ez tudja-e feledtetni mindazt, ami mostanában a Juventusnál történik...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr64653635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego2889 2011.03.30. 17:59:35

igazából ha úgy dönt h elhagyja a csapatot, teljes mértékben megértem és nem lehet 1 szavunk se.. Remélem h maradni fog és nálunk fejezi be a pályafutását.. Gigi mellett nagyon félek attól h Chiellinit eladjuk. a real nagyon meg akarja szerezni ez már köztudott..

cd 2011.03.30. 18:07:43

sajnálnám mint a juve egyik legnagyobb ikonját, de üzleti szempontból nem lenne rossz eladni (mondjuk sztem csak anglia jöhet szóba) csubakka elég jó formában volt, nem lenne kapus poszton gondunk chiellinit elviszik akkor nekünk annyi :(

Diego2889 2011.03.30. 18:13:16

Storari nagyon jó, ez igaz.., de Gigi egy ikon.. 33 éves már. az eladását 2-3 éve kellett volna meglépni, nem pedig most. akkor kaphattunk volna érte 50-60milliot, most kb 20millioért tudnánk eladni.. Én nem adnám el.. Chiellinit semmi pénzért, soha az életben.. Melo-Chiellini ők a csapat motorjai.. nagy szükségünk van rájuk.. ha távoznak, akkor leszünk igazán szarban..

Tony 2011.03.30. 18:27:12

Ez 1 nagyon jó kérdés. Buffon valaha a világ legjobb kapusa volt,képességei alapján ma is az. De az utóbbi években nyújtott teljesítménye elgondolkodtatja az embert. Évi 6,5 millió euróért vállal mondjuk 20 meccset,miközben DP 1-1,5 et kap csupán. Fél évet kihagy minden szezonból és mire visszanyeri a formáját nyár van... Amiket manapság művel az pedig egészen értékelhetetlen. Teljesen egyértelemű,ha nem Buffonról lenne szó azonnal eladnám,mert ekkora fizetés mellett luxus megtartani és mondjuk 20 misiből jöhetne vmi értelmes játékos. Viszont Ő egy ikon és szíve szerint szerintem senki nem küldené el még így sem. Nehéz ügy. Azt viszont nehezen tudom elképzelni,ha elmegy akkor pont a Juve egyik riválisához igazolna.

feri 2011.03.30. 18:27:38

Diego2889: Kit érdekel, hogy ikon? Az utóbbi időben a csapat hátrányára van az idióta megmozdulásai miatt, már ezer éve lenyilatkozta, hogy Angliába akar menni. Menjen csak, legalább lesz belőle egy kis pénz, amit minőségi játékosra lehet fordítani, ráadásul annyit keres, mint Chiellini és Krasic összesen... Lehet ikon, megkapja a csillagot a stadion előtt, mint Zidane, Davids stb., de ennyi, már nem olyan mint régen volt, azért mert ikon ne maradjon azzal nem lesz előrébb a csapat!!!! Az utóbbi időben úgy is inkább a hátrányunkra volt, mint előnyünkre. Persze tisztelem, mint ikon, de a csapat előrébb való.

Juveboy24 2011.03.30. 18:34:53

Gyanítom nem véletlen, hogy érdeklődünk Stekelenburg iránt. Én ha bl-t akarnék nyeni nem a Roma-ba mennék. :) Ha jól tudom a MU is érdeklődött iránta.

buub 2011.03.30. 18:49:42

őszintén szólva nem tudom, hogy mi lenne a jó lépés. Neki kell eldöntenie, ha marad annak örülök, ha menni akar, akkor minél több pénzt kell érte kapnunk, hogy a pótlását biztosíthassuk (pl. Sirigu, Stekelenburg) és maradjon más játékosokra is. Mert hát azért hiába mostanában nem megy neki annyira, de a Buffon név jól cseng a labdarúgásban abszolút eladhatóvá teszi a játékost, akár még többért is, mint amennyit jelenleg ér. Arról nem is beszélve, hogy ha minden jól megy még egy 5-6 év benne van.

Ismeretlen_164215 2011.03.30. 19:43:20

Döntsön, csak ha úgy dönt és lehet, akkor már inkább menjen egy jól megfejhető pénzes angol klubba. :) Ha választani kell Chiellini és közte, akkor inkább ő menjen.

Vialli 2011.03.30. 20:01:01

Szerintem is már 2 - 3 éve el kellett volna adni jó pénzért. Egyébként meg MINDENKI ELADÓ!!! Még a barca élő istene Messi is eladó...akárki akármit mond... van az a pénz. Ha a pályfutása csúcsán levő Zizut eladtuk akkor most miről beszélünk?

Ismeretlen_147985 2011.03.30. 20:07:46

Azért azt szögezzük le mindjárt az elején, hogy ha Buffon távozni fog, akkor az nem az ő döntése lesz. Teljes mértékben egyértelmű, hogy Buffon már nem akar sehova eligazolni, nem érdeklik a kihívások, nem érdeklik a trófeák sem. Ő megszerezte azokat a címeket, amiket megszerzett, ahonnan tulajdonképpen csak a BL győzelem hiányzik, ami természetesen az ő pályafutása alatt már nem lesz meg a Juventusszal. Mindenki tudja, hogy Buffon minden szezonban hónapokat kihagy sérülések miatt, szóval remélem senki nem gondolja komolyan azt, hogy egy PL-ben szereplő csapat elviszi őt a világ legszínvonalasabb, legnagyobb játékerőt képviselő bajnokságába. Ha a Serie A-ban hónapokig harcképtelen, akkor a Premier League-ben el sem tudom képzelni mi lenne vele. Másfelől Buffon egész életében Olaszországban futballozott, itt él a család, a gyerekek itt járnak óvodába, szóval teljes mértékben elképzelhetetlen az, hogy Gianluigi Buffon kockára tegye presztízsét, kockára tegye nimbuszát azzal, hogy eligazol abból az országból, ahol megszerezte mindazt, ami miatt a világ legjobb kapusának tartja a közvélemény. Ő itt, a saját közegében kivívta a szakértők, a szurkolók és a futballisták elismerését, mindenki őt tartja a legjobbnak, ezt pedig kizárt, hogy kockára tegye bárki kedvéért is. Ő nemcsak a Juventus, hanem egész Olaszország ikonja is, és ameddig ő futballozni akar, addig a Juventusnak ezt a lehetőséget biztosítania kell számára. Az pedig a világ vicce volna, hogy ha egy Andrea Agnelli vagy egy Giuseppe Marotta döntené azt el, hogy Gianluigi Buffon kell-e a Juventusnak ekkora fizetés mellett, vagy sem.

Artemis Entreri 2011.03.30. 20:26:27

hú de nehéz ügy.ha eladjuk jól járnánk 20 misivel,33 éves,sokat sérült az utóbbi időben és mostanság nincs is csúcsformában.de nálam Peruzzi mellett korszakos kedvenc az imádott csapatomban most akkor mi is lenne a jó?erre talán nincs is válasz....

Ismeretlen_177028 2011.03.30. 20:27:43

@mmartin91: Köszönjük Alekosz xD "Azért azt szögezzük le mindjárt az elején, hogy ha Buffon távozni fog, akkor az nem az ő döntése lesz. [...] Az pedig a világ vicce volna, hogy ha egy Andrea Agnelli vagy egy Giuseppe Marotta döntené azt el, hogy Gianluigi Buffon kell-e a Juventusnak ekkora fizetés mellett, vagy sem." Akkor ki is dönti el? Na mindegy. Egyébként manapság van egy olyan mondás, hogy senki sem pótolhatatlan. Most van az utolsó lehetőség, hogy Buffonból jó pénzt lássunk, és valljuk be: amit idén hozott, azt hozta Storari is, sőt. Én is nagyon szeretem, de ha min. 25-30 millát kapunk érte, akkor menjen, helyére pedig jöhet Stekelenburg. :)

Ismeretlen_147985 2011.03.30. 20:36:30

Lord_Viktor: "Akkor ki is dönti el? Na mindegy" Leírtam, hogy ha Buffon távozik (nem fog), akkor az nem az ő döntése lesz. Továbbá leírtam, hogy vicc volna, hogy ha Marotta vagy Agnelli döntené azt el, hogy Buffon távozzon. Nem értem mit nem értesz... Nyilván ha Buffonnak mennie kell, akkor azt Agnelli és Marotta találja ki, de az a vicc kategóriába tartozna, hogy ez a két nyomorult bélféreg döntsön Buffon jövőjéről.

Ismeretlen_108746 2011.03.30. 21:10:03

Abszolúte osztom mmartin91 véleményét Buffon ügyében, egyedül azzal nem értek egyet, miszerint a legerősebb, legszínvonalasabb bajnokság a Premier League volna. Kinek a pap, kinek a papné, én pillanatnyilag a spanyol bajnokságot erősebbnek és jobbnak érzem.

Dani 2011.03.30. 21:56:59

Del Pierót tavaly Amerikába akarták vinni, nem? Pletyka az egész, ha nincs szerződéshosszabbítás egyik napról a másikra, akkor máris elkezdenek írni a lapok. Érdeklődök meg persze, hogy vannak, ki ne akarná vinni őt. Buffon hosszabbítani fog és innen fog visszavonulni. Bár az is igaz, hogy Trezeguet-ről is ezt hittem.

Ismeretlen_177028 2011.03.30. 22:07:46

@Apuleius: felesleges azon vitatkozni, hogy melyik a jobb bajnokság, inkább abban mérhető, hogy ki, melyiket nézi legszívesebben. Számomra az olasz a legjobb, mert az érdekel. Leszarom a spanyolt, leszarom az angolt és a franciát is, a német meg nálam szót sem érdemel. Véleményem persze van, és abban igazat adok mmartinnak, hogy a PL színvonalasabb jelenleg, mint az olasz, sőt a spanyolnál is. DE: az viszont engem is zavar, hogy az csillagokba emeli az angol klubokat, ezt állatira leszarja itt a nagy többség, az pedig idegesítő, hogy néhol mennyire porba alázza a Juvét egy angol csapattal szemben. De ez van.

Ismeretlen_108746 2011.03.30. 22:22:57

@Lord_Viktor: Igazad van, de nem is vitatkozott ezen senki. Természetesen nem szándékoztam vitát indítványozni "Melyik a legerősebb bajnokság?" témakörben, pusztán jelezni kívántam, hogy objektívan és kikezdhetetlenül nyilván nem lehet ilyen kijelentéseket tenni. A spanyol és az angol bajnokság színvonalban fej-fej mellett halad, s ugyan valóban volt olyan, mikor az angol erősebb volt, de pillanatnyilag (szubjektív vélemény következik) a spanyolt jobbnak érzem. Engem is a Juventus szereplése érdekel leginkább, de ettől nem lesz erősebb az olasz bajnokság. Azt meg nem érzem bűnnek, ha valaki más bajnokságokat is nyomon követ, s azokhoz viszonyítja kedvenc csapatának színvonalát. Egyetértek, hogy felesleges öncélúan az angolokat ajnározni, de most úgy érzem, hogy mmartin91 mondandójának nem céltalan fikázás volt a célja, pusztán a realitásokat akarta illusztrálni. Forza Juve!

g3ronymo 2011.03.30. 23:22:59

Bármennyire is szeretem Buffont, 30 milláért a sinteren kívül BÁRKINEK eladnám! gondoljatok már bele,,,,30 milla, az egy Clichy+ Stekelenburg!!! és az ő fizetésük EGYÜTT nem lesz 6,5 millió euro!

Ismeretlen_170662 2011.03.31. 00:02:32

Ne vicceljünk már stekelenburgal vagy ki a faszom. Ha Gigi esetleg elmegy akkor egy ember jöhet szóba. SIRIGU. Nem ám ilyen vén holland faszok

Type-R 2011.03.31. 00:03:35

1. Szerintem a "minden évben hónapokat hagy ki" egy kicsit túlzás. Öregszik, nem kerül el a sérülések ez tény, de akkor is túlzás. 2. Ha a BL motiválja, akkor miért a Romaba menne? 3. Úgy beszéltek Stekelenburgról, mintha egy fénykorában lévő Gigi, de legalább egy Casillas lenne.

Type-R 2011.03.31. 00:05:04

az előző hsz-emben javítanám az elírást: "nem kerülIK el a sérülések..." bocsánat!

devil-z 2011.03.31. 01:59:50

Tulajdonképpen megérteném ha távozni szeretne, mert a világ legjobb kapusa ennél a szemétdombnál jobbat érdemel. Persze, magas a fizetése na de ő a nehéz időkben is kitartott a csapat mellett, holott bárhol stabil kezdő lett volna. Ha távozna akkor nem a pénz miatt tenné, hanem mert szeretne még nyerni valamilyen kupát, serleget. Ugyanis a Juventusnál a csapatépítés még elfog tartani egy ideig, és ha nem használnak fel komolyabb összeget komolyabb játékosok leigazolására akkor egy darabig ismét nem nyerünk semmit. Egy szó mint száz, a Romához nem fog csatlakozni.

Ismeretlen_102246 2011.03.31. 10:14:23

Buffon 6 millát keres és bizony a vezetők sem akarják eladni csak a fizetését akarják a teljesítményével arányosan csökkenteni. 2-3 milla per éves fizetéssel maradhatna. Buffonnak kell eldöntenie, hogy elfogadja-e ezt vagy sem. Egyébként ez a csökkentés teljesen jogos, ha azt nézem, hogy a klub egy sokkal nagyobb még aktív legendája mennyit fog keresni a következő évtől. Az Arsenal tűnik a jelenlegi hírek alapján a legsanszosabb célállomásnak Gigi számára. Sok sikert neki az új csapatában. Mi meg költsük el értelmesen ezt a pénzt. A gond az, hogy a belőle nyert pénz nem biztos, hogy végül jó helyre kerül.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása