Blanc: "A stadion alapvető fontosságú a jövőre nézve"

Amikor az olasz stadionokról esik szó, a Juventus mindig előtérbe kerül. Mindössze néhány hónappal a saját stadionjuk megnyitója előtt úgy beszélnek a Bianconeriről, mint egy követendő példa.

Ugyanez vetődött fel a római Federcalcio épületében, ahol a Stadion Vezetés kurzus zajlott tegnap délelőtt. A meghívott előadók között szerepelt többek között Jean-Claude Blanc is.

A beszédje végén a Juventus vezérigazgatója ismételten kihangsúlyozta a stadion birtoklásának fontosságát.

"Az új stadionunk kulcsfontosságú lesz abból a szempontból, hogy több bevétele legyen a klubnak. Ezek a jövedelmek a csapatba fektetett pénzösszeget fogják növelni."

A Juventus a jövőbe tekint, abba a jövőbe, amely a csapat új stadionjának megnyitásával veszi kezdetét.

"Az új stadion egy új, pozitív kör kezdete lesz, valamint létfontosságú lesz a pénzügyi fair-play szempontjából is, különösen, hogy egybe kell esnie a csapat versenyképességének növelésével is."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664653632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_152362 2011.03.29. 11:11:00

üzletembernek biztos kiváló, de egy futball klub sporttal kapcsolatos döntéseihez nem biztos, hogy sok közének kellett volna lennie.

Kotrevák Kelly 2011.03.29. 11:24:15

Én most is amondó vagyok, hogy először a csapatot kellett volna rendbe tenni, aztán jöhetett volna a stadion.

rmc 2011.03.29. 11:35:23

nyilatkozatokban továbbra is világelsők vagyunk

Juve... 2011.03.29. 12:14:52

Nem tudom szerintem az új stadionnak köszönhetően ismét el fog indulni felfelé a csapat... szerintem rengeteg pénz fog befolyni az új stadionnak köszönhetően amit ha a csapatra fognak költeni nem lesz gond... szóval ha lesz pénz jönnek a jó játékosok is... És még valahogy a 2 Sampos köcsögöt kéne eltüntetni... Forza Juve!!!

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 12:26:57

Na erre a pénzügyi fair-play-re nagyon kíváncsi leszek! Nem hiszem hogy egy Chelsea, City vagy Real ezt majd ölbe tett kézzel fogja nézni, biztos lesznek kis kapuk és a nagy csapatok továbbra is "a pénz beszél" elve alapján fogják magukhoz csábítani a legjobb játékosokat! Lúzerek maradunk ha ebbe a pénzügyi fair-play szellemére alapozzuk a jövőt! Nekem az se egyértelmű hogy ez mitől lenne gazdaságosabb??? Ha egy milliárdos befektetőnek ahhoz van kedve hogy a "kemény" munkával megszertzett vagyonát a futball piacon költi el akkor ezt miért kellene megakadályozni, ez a rengeteg pénz végülis bekerül a futball piac vérkeringésébe!

Ismeretlen_164215 2011.03.29. 13:06:28

@pedronegro: Azért vannak ellenpéldák, amikor fizetésképtelenné vált egy klub, és komolyan felmerült a megszűnés lehetősége. Szerencsére most mintha a befektetők ismét a foci felé fordultak volna, de azért megnézve egy MU, Chelsea, Man City adósságállományát, de írhatnám ide akár az Intert, Romát is, nagyon nem egészséges ez a helyzet.

Ismeretlen_102246 2011.03.29. 13:12:32

@pedronegro: A felsorolt klubok egyike se bérel stadiont, valamint addigra több bevételük lesz, mint a legtöbb nagy csapatnak, így sztem nekik ez nem oszt, nem szoroz.

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 13:51:10

Én csak azt mondom hogy csodát ne várjanak egy pénzügyi fair-playtől meg túlmisztifikálják ezt az új stadiont is! Lesz új stadion és ha eredményes csapatunk nem lesz akkor majd megint mire fognak hivatkozni??? Nem is olyan régen stadion nélkül is tudtunk nagy neveket igazolni és jöttek az eredmények is! Azt tudjátok hogy ezt az új stadiont különféle eseményekre is bérbe lehet-e majd venni? Koncert egyéb sport események, stb?

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 14:04:31

Nem mellesleg európai átlagban a klubok bevételeinek "csak" kb. negyedét adja a jegyeladások összege, mindez természetesen telt ház esetén, na már most nekünk olyan eleve nincs, akkor olyan nagy extra bevételre ne számítsunk! Ezek a saját stadionból jövő plusz pénzek max kompenzálják a tévésjogok erősen csökkent bevételeit! Eddig pálya bérleti díjat fizettünk most majd saját stadion lévén fizethejük a létesítmény rezsijét és fentartási költségeit! Nem vagyok gazdasági szakember de erős ferdítéseket érzek itt Blanc üzleti terveiben!

Ismeretlen_164215 2011.03.29. 14:28:40

@pedronegro: A stadion alsó szintjein kívülről megközelíthető üzletek lesznek, pl. Így kvázi egy bevásárlóközpont és stadion lesz. Nem csak jegyeladásokból kívánnak pénzt meríteni.

Ismeretlen_152362 2011.03.29. 14:48:16

@pedronegro: nem tudom neked milyen elképzeléseid vannak a bérelt ingatlanokról, mert aki az adott ingatlant bérli az fizeti a rezsit is utána. a jelenlegi stadiont ugyan két csapat bérli, de mind2 a maga meccsnapjának költségeit fizeti. mint ahogy venember83 is írta ez nem csak 1 stadion lesz. és ha jól emlékszek, bár nyugodtan cáfoljatok meg, ha nem így van, de koncertek és egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz a létesítmény. a nézőszámról meg annyit, hogy a delle alpiban 30-35 ezer körül volt az átlag nézőszám és az új stadion befogadóképessége 40 ezer körüli lesz, tehát nem kell majd félig telt lelátóktól tartani. és ami mindenképpen a saját stadion mellett szól, hogy amit most bérleti díjra költenek, hogy most ez fix összeg + jegyeladások bizonyos százaléka nem lehet tudni, azt egy saját stadionba fekteti a csapat, ami hosszútávon megtérül.

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 15:00:49

venember83: egy "plazaból" még nem fogunk tudni Pastore-t vagy egy Agüero-t leigazolni, de még egy Martinezt sem! Tévés jogdíjak, befektetők, szponzorok, tualjdonosi tőke, ezek azok amikből lehet építkezni, minden nagy klubnál így működik! Ja vagy van még a hitel, de ez az amit a jövőben nem lehet ész nélkül majd használni. Rengeteg kis és közép angol és német csapatnak van stadionja még se nyernek még egy nemzeti kupát sem! Ne élje bele senki magát ebbe a stadion a jövő szlogenbe! Agnelli-ék pénze nélkül továbra se megyünk majd semmire, eddig is az ő játékszerűk voltunk továbbra is azok maradunk persze bízzunk hogy minden a jó írányba mozdul el de az új stadion csak egy kis lépés a sikerhez vezető út felé nem pedig egy átfogó megoldás!

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 15:12:19

reaper871205: nem csak áram, gáz vagy víz díj jellegű rezsik léteznek, ezek amúgy is csak átvándorolnak egyik zsebből a másikba, nem oszt nem szoroz! A stadion alapvető működéshez szükséges műszaki háttér, műszaki személyzet biztosítása, finanszírozása nem két forint! Tudod mi technika van egy ilyen modern stadionban!!! Csak ezek karbantartása havi szinten egy vagyon! Üzemeltetés: közvetitéshez szükséges műszaki háttér biztosítása, világítás technika, gyepszőnyeg karbantartása cseréje, gépészet, tűzbiztonság, légtechnika, biztonságtechnika stb, szerkezeti avulások ezek folymatos felújítása stb stb rengeteg kis szir szar dolog ami összességében szép kis summákat terhel az üzemeltetőre ezeket nem lehet a bérlőkön behajtani!

Ismeretlen_102246 2011.03.29. 15:21:15

@pedronegro: Arról van szó, hogy ami jó, abban a jót kell látni. Még ha nem is tudunk mindent az új stadion bevételeiből fedezni, de lényegesen megkönnyíti a pénzügyi és így egyéb döntéseket is, hiszen jelentősebb hasznot hoz. Na most jelenleg ez nem mondható el. Ez a Stadion projekt szerintem nagyon jó dolog. A csapat az már egy másik kérdés.

Ismeretlen_152362 2011.03.29. 15:30:07

ez mind igaz, amit leírtál. de szerinted ott nincsenek szakemberek, akik ennek a gazdasági elemzésével foglalkoznak? azért ne nézzük már teljesen dilettánsnak a vezetőséget. nem feltétlenül azt jelenti az új stadion, hogy 10 millió eurókkal fog növekedni a bevétel, de nyilván megvan határozva a fedezeti pont, hogy hány néző kell átlagosan ahhoz, hogy nyereséges legyen a stadion és ha lehet közel legyen a telt házhoz. mindent egybe vetve az igazolásokkal nem egészen értek egyet, de az üzleti terv szerintem egy elég jól átgondolt koncepciót mutat. a pénzügyi fair-play-ről pedig annyit, hogy nyilván lesznek ellenzői, de alapvetően ez a csapatok biztonságát szolgáló lépés lenne.

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 15:49:35

Jó dolog a stadion és nyílván ez egy átgondolt üzleti koncepció, csak sajna nincs BL bevétel meg kevesebbek a tv-s jogdíjak és a stadion plussz pénzei ezek kompenzálására fognak elmenni, tehát én nem látom az előre lépést vagyis jövőre még biztos nem, mert másképp alakultak a dolgok, mikor kitaláták ezt a tervet nem hiszem hogy számoltak azzal hogy nuku BL és kevesebb tévésdíjak! Én mondom örülök a stadionnak csak az nem tetszik hogy úgymond erre építenek mindent és ezzel "takaróznak".

Ismeretlen_102246 2011.03.29. 15:56:01

Azért "takaróznak" ezzel, mert ez egy előrelépés. Gondolod el mi lenne, ha ez se lenne (a BL mellett)? Alapvetően jó, hogy ez van, ha már a csapat kaki. BTW kiindulási pontnak se rossz. Ezek után nem lehet takarózni azzal, hogy a Stadion költségei miatt nem hoznak x y-t.

Maverick 2011.03.29. 15:56:55

Aki szerint az algsori üzletek bevétele nem oszt nem szoroz, annak figyelmébe ajánlanám, mennyi pénzt lehet beszedni kizárólag egy baseball sityak eladásából például. Schuminak csak a sapkáiból (még anno a legjobb Ferraris éveiben) sokmilliárd forint volt a bevétel évente... Gondolom nem mondok baromságot, ha Juve sapkával is el tudok képzelni ilyesmit... Persze igaz, hogy ott a JuveStore, de egyrészt kurvára nincs sem a jelenlegi bérelt Olympico, sem a Delle Alpi környékén, másrészt nem is egyszerű odakeveredni. Szóval csak jól jöhet, ha a sapkámat majd az új stadion alagsorában vehetem meg, nem egy piaci kofától a parkolóban, aki vagy eredetit ad, vagy nagyon hasonlót :D Persze ez csak egy gyenge példa, de tény, aki a meccsre megy, nem fog átruccanni Torino másik felébe egy souvenir-ért. Ha okosan töltik meg azt az üzleti szintet, aranybánya lehet. Amúgy meg sík idióta, aki egy lepukkant bérelt stadionba szállásolja el magát, ha lehet sajátja is. Az albérletben lakók is azzal vágják át magukat, hogy nem az ő pénzük áll a házban. Az igaz, de nem is tudod fejleszteni stb.. Pedig az Olympico-ra igencsak ráférne, nem méltó hely egy Juventus-nak. Aki szerint igen, az nem volt még ott meccsen... Azt meg hagyjuk, hogy mibe kerül fenntartani... Nyilván annyiba, hogy a tulajnak a bérleti díjból nemcsak az üzemeltetésre futja, de meg is él belőle szépen. Ez sima matek emberek, mit lehet ezen nem érteni?

Artemis Entreri 2011.03.29. 16:14:09

Adom amit Maverick mondd.valami kis summa csurranhat-cseppenhet és nem utolsó sorban saját stadionunk lesz végre!mióta az eszemet tudom erre vártam,ez jó alap lehet a továbbiakra nézve.a csapat?na az már más lapra tartozik.egyenlőre se pozitív se negatív a nyári reménykedésem,mondjuk az utóbbi 2 szezonban jól pofára estem(gondolom nem vagyok egyedül)amit a fiúk és a kedves edző bácsik ki tudtak hozni magukból...

Ismeretlen_150170 2011.03.29. 16:18:33

Maverick: kissé félre étetted a dolgokat! röviden: az új stadion bevételeiből még nem lesz annyi pénzünk hogy egy Messi-t vagy Céronaldo-t megfizessünk tehát nem kellene annyira túllihegni, egyébként nyílván nagy előrelépés a klub infrastrukturájában és üzleti lehetőségeiben, ez olaszországban még nagy előny is lehet máshol ez alap, de példáúl a két milanói csapat köszöni szépen továbbra is marad az európai foci elitjében, saját tulajdonú stadion nélkül is.

babo410 2011.03.29. 16:59:48

De a stadion körül csomó olyan üzlet lesz, ami nekünk termel pénzt. Konferenciatermek, éttermek, ajándékboltok, stb. Ezek rohadt sok pénzt fognak hozni, és pláne nem kell bérleti díjat fizetni a stadionra. Én el tudom képzelni, h idén érkeznek nagy nevek!!!

Ismeretlen_102246 2011.03.29. 17:13:37

@pedronegro: A stadion körüli üzlethelységek többsége bérbe lesz adva tudtommal, de az is bevétel. A bevételek pedig jelentősek lesznek, ahogyan Maverick próbálta ezt szemléltetni. Ha C Ronit nem is, de sztem Bastos árát lazán kifutná a többletbevétel, ami azért elég nagy fegyvertény.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása