Kik a vezetőség lehetséges kiszemeltjei a Juve kispadjára?

A Juventus tervei szerint a szezon végén meneszti Luigi Del Nerit a csapat kispadjáról és helyére a legvalószínűbb kiszemelt Luciano Spalletti lesz a Goal.com szerkesztői szerint. Ezt a következő képen próbálják alátámasztani:

Amikor nyáron a klub szerződtette Del Neri mestert, csak egyetlen elvárásuk volt felé: szerezze meg a csapat a tabella negyedik helyét; ezáltal lehetővé téve, hogy a következő szezonban, az új stadionban már indulhasson a Bajnokok Ligájában.

Azonban a Juventus jelen helyzetben 11 pontra van a negyedik helyezett Udinese csapatától és már csak kilenc mérkőzés maradt hátra. Del Neri pedig bármennyire élvezi a szezon végéig a klub vezetőségének bizalmát, az utódjának keresése már Januárban elkezdődött és a legvalószínűbb befutó Luciano Spalletti lesz.

Amellett, hogy már keresik a csapat vezetőjét a következő szezonra, Del Neri mester akár már jövő héten is távozhat a Bianconeri kispadjáról. Ha a csapat most hétvégén sem lesz képes nyerni otthon a Brescia ellen, a mester idei szezonja elképzelhető, hogy hamarabb véget ér. A szakértők szerint az olasz menedzser több mint valószínű, hogy távozik a klubtól, az egyetlen esélye a maradásra csak az lenne, ha a maradék kilenc mérkőzést megnyerné a csapat és még befutna a hőn áhított negyedik helyre. Erre viszont igen csak kevés az esély.

Az Öreg Hölgy vezetősége tehát választás előtt áll, mégpedig, hogy megtartják a mestert nyárig, avagy a következő pontvesztés után menesztik. Amennyiben távozni kényszerül, utódjául szóba jöhet a szezon végéig Antonio Conte, Claudio Gentile vagy pedig a Bayern München menesztett szakvezetője Louis Van Gaal.

Mivel Fabio Capello távozása az angol válogatott éléről elég valószínűtlen, a Juve második számú kiszemeltje a Zenit Szentpétervár jelenlegi vezetője Luciano Spalletti.

A kívánságlista harmadik helyén Walter Mazzarri áll, akivel már szintén felvette a Bianconeri a kapcsolatot, ám a szakvezető csak akkor távozna a Napoli kispadjáról, ha a csapata lemaradna a BL-indulást jelentő helyezésekről.

Didier Deschamps neve is szóba került újra az Öreg Hölgy háza táján. A pletykákat megalapozhatja az a tény, hogy a Marseille a Manchester United ellen kiesett az idei BL sorozatból. A vissza hozatala a klubhoz viszont elég rossz fényt vetne a Juve akkori vezetésére – mivel hagyták távozni – ezért ez a lehetőség sem túl valószínű.

A Zenit ugyan még szerepel az idei EL- sorozatban, ám az köztudott, hogy Spalletti mester szívesen visszatérne a Serie A világába és az orosz klub vezetése is kijelentette, hogy nem állnak a mester útjába ha valóban el kívánja hagyni a szentpétervári alakulatot. Sőt amennyiben távozna, már esetleges utódját is megnevezték Louis Van Gaal személyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164653589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turorudi 2011.03.17. 19:49:35

ahogy a játékosok vásárlásánál, az edző szerződtetésénél is komoly gondok lesznek...:( ezek a nevek mitől jobbak mint az eddigi sikeredzőinké? conte=ferrara 2, mazari=delneri2... didier meg spalletti már elfogadhatónak mondható, de én csak akkor nyúlnék hozzájuk, ha olyan edzők, mint vilas boas vagy hiddink, nem jönnek ide!

Ismeretlen_137164 2011.03.17. 19:51:37

akkor jöjjön jó edző ha lesz csapat is banyek! még murinhot is elüldöznénk 1 év alatt mert ezzel a kerettel ő sem tudna mit csinálni!!!

Victor90 2011.03.17. 19:58:14

Nagyon remélem,hogy a Deschamps,Spalletti,Villas Boas hármasból kerül ki a győztes!Én Conte-tól nagyon félek....

Ismeretlen_164215 2011.03.17. 20:11:55

Mindenki élteti ezt a portugál szakembert, de miért is vagytok annyira biztosak benne, hogy Portugálián kívül ér is valamit? Jó példa erre Benitez és az interes leszereplése. Az én szememben Vilas Boas semmiben sem különbözik Mazzaritól, sőt, Mazzari a Juve szempontjából megfelelőbb, mert legalább az olasz bajnokságban bizonyít, nem egy teljesen más bajnokságban, a Juventusnak pedig először Olaszországban kell megerősödnie. Erre pl. Spalletti is jó.

Maverick 2011.03.17. 20:44:32

Deschampes, Mazzari a sorrend. Spalletti maradjon ott ahol van.. Amúgy mért van az, hogy DelNeri sorsa mindig a KÖVETKEZŐ meccsen múlik??? Dilettáns fasz.

Ismeretlen_164215 2011.03.17. 20:51:14

@Maverick: Mert jelenleg nincs normális szabad edző, kellene hozni valakit az utolsó meccsekre, majd nyáron ismét mást hozni. Ez mind-mind sok pénz. Meg talán Del Neri szerződésében van is olyan kitétel, hogyha szezon végén nincs meg a BL hely, akkor végkielégítés nélkül kirúghatják. Nem tudhatjuk, de ez is egy opció.

Ismeretlen_180654 2011.03.17. 20:55:35

Nem tudom miért, én úgy érzem CSUPASZÍV Conte beválna! Szerintem győzelembe tudná hajtani szeretett csapatunkat youtube.com/watch?v=hfGQYTU9htw&feature=related

Diego2889 2011.03.17. 21:04:02

sztem meg nincsen több időnk kisérletezgetni.. kész játékosok és tapasztalt edző kell..

Ismeretlen_180654 2011.03.17. 21:07:50

Akkor maradjunk annyiban hogy "nagyágyú" edző kell, Spalletti is kisérleti nyúl lenne nálunk...úgy járna mint Sinternél Benitez. Egy a lényeg, támadó focit a népnek, elég volt a megszorításokból!

Maverick 2011.03.17. 22:18:34

Ahol most tart a csapat, arra edző nélkül is képes, dögöljek meg ha nem! Aztán meg ha annyira biztos a nyári váltás, ültessenek oda erre a pár hónapra egy Nedved-et mondjuk. 1. ingyé van 2. szereti a Juve-t, nem úgy mint ez a mostani gyökér 3. elég taktikus játékos volt, jól lát a pályán, lenne esélye, hogy még javulnánk is vele, de a lényeg, ennél rosszabb nem lenne. 4. ő már megtapasztalta, milyen a jó Juve, nem úgy mint ezek a balfácánok a vezetőségben. Fixen úgy intézni, hogy akkor is csak ideiglenes, ha jól menne a szekér (tanulni kell a hibákból), de lehetne akár 1 olyan záradék is, ha mondjuk a 9-ből 8-at hoz a csapat, maradna a következő idényre. Mert ha -ismétlem HA- beválna, akkor nem is kérdés. Meccsről meccsre látom a két csodabogár között ülni a lelátón és látom hogy szenved! Valszeg éppúgy unja DelNeri töketlenségeit, mint mi nézők/szurkolók, ellentétben Agnellivel meg Marottával. Sajnos.

Maverick 2011.03.17. 22:22:20

Ja, és Nedved-et a játékosok ikonként tisztelik, a töküket lefutnák, csak hogy ne maradjon sz@rban... És ez nem egy utolsó szempont. Spalletti-től meg az ég óvjon, menjen inkább vissza Rómába, ott tekergetheti a sálat a nyakára bátran. Gondoljatok már bele, hogy nézne ki a kopasz búrájával zebra sállal. Uhhhh... kihagyom. :)

Tony 2011.03.17. 22:48:01

Ezek megint a 2. és 3. vonalba tartozó edzők. Spalletti és Mazzarri a habitusuk és stílusuk miatt szimpatikusak nekem. Nem ilyen színtelen-szagtalan "keljfeljankók" mit DN vagy Zaccheroni. Ettől független talán Deschamps lenne a legjobb választás az említett nevek közül. Gentile vagy Conte említést sem érdemel.

tudojuve 2011.03.17. 23:01:41

Hülyén hangzik, de most egy Ranieri típusú edző kéne pár évig. Ő az az edző aki életében semmit sem fog nyerni, de a 3. helyre mindig odaér egy jó csapattal. Ezt művelte Valenciában , a Chelseanél, itt, Romaban. Én Spallettit hoznám, hasonló minőségű edző. Conte tárgytalan, nem kísérletezgetünk többet, muszáj odaérni a bl-helyekre.

cd 2011.03.17. 23:03:56

OFF: ez a szerencsétlen liverpool kezet foghat a juveval, a világ két legnagyobb középcsapata

Marshall 2011.03.17. 23:45:03

Én esetleg méh Felix Magath-ot is el tudnám képzelni. Nem rest igazolni és már bizonyított is.

Ismeretlen_96517 2011.03.18. 00:10:18

a porto edzőjét kéne elhozni.

petis 2011.03.18. 01:24:19

turorudi - veled értek egyet a hozzá szolok közül... spalletti maradjon a c terv ... ha nem jön sem hiddink vagy boas.. nálam hiddink van az elsö helyen.. utána boas és ha mindkettö megszerzése sikertelen akkor spalettit vészmegoldásnak.. mert a romával is csak egy olasz kupát nyert semmi másat...

Ismeretlen_181235 2011.03.18. 07:24:59

Az eslő három kimeszelt olasz, ez még mindig az olaszosítás a csapatnál? Mert akkor el kellene már döntenie a vezetőségnek, hogy bajnokságot akarunk nyerni, vagy a legolaszabb csapat akarunk lenni. Az olaszosításnak szerintem másodlagosnak kellene most lenni, de úgy látom, hogy nálunk most ez a fő szempont :(

efedrin 2011.03.18. 10:10:57

Nekem azért van 1 olyan rossz érzésem, hogy Del Neri kap majd még 1 év lehetőséget, mivel 1 év nem elég a csapatépítésre.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 10:34:15

First of all, felejtsük el az lyan összehasonlításokat, mint Conte = Ferrara 2. Ferrara semmilyen nagy csapatot nem vezetett, amikor elvállalta a Juve A vezetését. Conte 2005-ben másodedző volt, majd 2006-tól edzőként dolgozik, azaz van némi tapasztalata. Tehetséges edző és karakán ember, akinek meg vannak a pontos elképzelései. Ilyen szempontból nagyon is hasonlít mondjuk Deschamps-ra, hiszen mind a ketten képesek voltak felállni (jogosan) a kispadról úgy, hogy elég jó pozícióban hagyták ott a csapatukat. Conte-t sem az általa feljuttatott Barinál, sem az Atalantánál nem hallgatták meg. Most meg a Siena-t hozza fel várhatóan. Nem azt mondom, hogy tapasztalt klasszis edző... van benne sok rizikó, de ne hasonlítsuk össze Ferrarával. A legjobb megoldás Deschamps lenne és nyilván Ő csak akkor jönne, ha Marotta képes lenne segíteni az igazolásokkal. Lippi nálam a második. Harmadik szimpátia alapján Conte, érvek alapján Capello.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 10:35:57

Spalletti pedig már megmutatta, hogy mit (nem) tud az olasz ligában. Egy elég erős Roma-val sansztalan volt a bajnoki címet összeszedni. Egy évig Ranieri is hozta, amit Ő. Nekem Spalletti nem kellene. Szép játékot játszat, de nem elég eredményes és sikeres. Mondhatni: nála már láttuk, hogy mi a maximum (mondjuk Conte-val szemben, aki még soha nem kapott nagy csapatot) és az kevésnek tűnik.

Ismeretlen_122894 2011.03.18. 10:55:03

nekem mindegy ki jön, csak legyen jó pszichológus, tudja motiválni a játékosokat, és legyen határozott, jó takitikai elképzelése, amibe bele tudja illeszteni a játékosokat. sajnos nincs arra semmi garancia, hogy egy máshol bevált edző itt is sikeres lesz... a szóban forgó edzők közt mindegyiknek van előnye, és mindegyik hordoz némi rizikót

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 11:21:14

"Spalletti pedig már megmutatta, hogy mit (nem) tud az olasz ligában.Egy elég erős Roma-val sansztalan volt a bajnoki címet összeszedni. " Ez szerintem messzemenőkig nem igaz, érdemes kicsit jobban átböngészni Spalletti eredményeit a Roma élén. Nem kellene azt sem elfelejteni, hogy nyert velük 2 olasz kupát, 1 olasz szuperkupát. Annak a Roma-nak, a játékoskerete alapján nem volt reális esélye a bajnoki győzelemre. Persze nagy szerencsével behúzhatták volna, de ezt értelmetlen az edző szemére vetni. Mindezeken túl a Zenit élén is ért el komoly sikereket ismeretem szerint. Nem állítom, hogy ő az ideális jelölt, de dőreség lenne eredménytelen edzőnek állítani be. "nála már láttuk, hogy mi a maximum" Szerintem ennek a kijelentésnek nincs túl sok értelme. Egyfelől komoly eredményeket ért el a Roma-val is (szerintem beszarnánk az örömtől, ha a Juve most ott tartana), másfelől egy értelmesen megerősített Juventus más súlycsoport lehet. Sok tényezőtől függhet a dolog.

Ismeretlen_147985 2011.03.18. 11:58:42

Conte edzőként egy nevenincs senki, aki ugyanazt a szintet képviseli, amit Ferrara, Zaccheroni és Del Neri. Érdekes módon Del Neri volt már "ezer" helyen edző, mégsem nyert semmit, szóval az nem érv, hogy Conte még nem kapott nagycsapatot, hiszen maga Del Neri 60 évesen, "ezer" huszadrangú csapat után megkapta Olaszország rekordbajnokát, a munkája mégis egy kalap szarral egyenlő. Ebből kiindulva Conte, aki ugyan még nem kapott nagycsapatot, de ugyanazon az úton indult el edzőként, mint anno Del Neri, vajon mitől is lenne jó választás számunkra? Ha én választhatnám meg az edzőnket (persze a realitások talaján maradva), akkor egyértelmű, hogy Spalletti-t nevezném ki a Juventus élére. Deschamps is nagyon jó megoldás lehet, de nem hiszem, hogy egy olyan remek csapatot, mint amilyen a Marseille jelenleg, szívesen otthagyna. A Conte, Gentile meg hasonszőrű neveket pedig felejtsük el, hiszen nekünk most igazi edzőre van szükségünk, nem pedig régi jóbarátokra.

Ismeretlen_150170 2011.03.18. 12:03:32

Nálam nem kérdés, Deschamps! Ő lehetne a mi "siralex"-ünk, tehát hoszútávon dirigálhatna! Ő az a bizonyos "tökösedző" típus! A most felsoroltak közül, Van Gaal és Capello akinek még van töke! A többieknek vagy nincs vagy nem is volt vagy most növesztik! A sorrendem: 1. Deschamps: az ideális :) 2. Capello: mindent megnyert már, a tekintély! 3. Van Gaal: nagyon tökös de egy idegbeteg! sok jelenlegi játékosunkat megríkatna, nagyon nem bánnám! :) 4. Spaletti: jobb mint "delnéri". Tékozló fiú ki visszatérne az "oroszdzungel"-ből. Hmmm. 5. Mazzari: Delnerikettő! Meg van a bl hely aztán máris dirigálhat egy juvét? Olcsó megoldás és csak elő kell venni a tavalyi forgatókönyvet! Nem túl kreatív terv! 6. Conte, Gentile: Ifiszint. Ne itt pallérozódjanak! 7. Ha eddig a pontig eljutunk akkor valszeg, Várhidí Peti, a Mágus vagy Tornyi Barna lesz az edzőnk! Apokalipszis!

Victor90 2011.03.18. 12:42:25

A következő szezon lesz az utolsó esélyünk arra,hogy visszakapaszkodjunk,mind a Serie A-ba,mind pedig majd a bl-be idővel!Ha a nyáron kinevezik Conte-t,vagy Mancini-t,abba 100%ig biztos vagyok,hogy 4-5 éven belül nem fogunk a bl főtábláján lenni!

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 14:56:54

@Apuleius: Spalletti szimpatizáns lehetsz, ha neked Olasz Kupa sikerek és orosz bajnoki arany már jóvá tesz egy edzőt. Nekem ezek az eredmények kevesek. Nincs még a maximumán? Mitől lenne több, mint két éve? Úgy gondolod ennél több van benne? A BL-ből a Roma hatalmas pofonokat kapott, amikor az Ő keze alatt dolgoztak. Mennyit is kaptak az MU-tól 2007-ben, vagy 2008-ban? Továbbra is fenntartom, hogy nála már láttuk, hogy mit tud és az számomra kevésnek tűnik. Aki már vezetett nagy csapatot (a Zenit nem az) és nem sikerült neki maradandó eredményt elérni az nálam nem játszana, mint lehetséges edző.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 14:59:31

@mmartin91:"az nem érv, hogy Conte még nem kapott nagycsapatot, hiszen maga Del Neri 60 évesen, "ezer" huszadrangú csapat után megkapta Olaszország rekordbajnokát, a munkája mégis egy kalap szarral egyenlő." Leonardo? Allegri? Nagy csapatokat kaptak és mégis jól tolják. Deschamps első edzői éveiben Bl döntőbe vezette csapatát. Lippi első nagy csapatával a Napolival nem sok mindent ért el, míg a Juvéval kapásból többször bajnok, BL győztes és döntős. Van ellenpélda dögivel, úgyhogy ne ebből induljunk ki. Maradjunk annyiban, mint amit leírtam: Conte rizikós, de nem tehetségtelen ürge és nem Ferrara 2.

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 15:19:58

@ShyrKahn: Nekem személy szerint szimpatikus Spalletti, mind emberileg, mind a felfogása okán, ezt nem tagadom, de mint írtam, nem feltétlenül őt tartom a létező legideálisabb jelöltnek. Most visszadobhatnám a labdát, hogy Spalletti ellenszimpatizáns lehetsz, ha a nyilvánvaló és kézzelfogható eredmények számodra "kevesek". Amit írsz, gyakorlatilag minden szavában át van itatva elképesztő elfogultsággal. Ez önmagában még mindig nem lenne baj, de Spalletti eredményeit az asztalról lesöpörni, és semminek nevezni, egészen egyszerűen nonszensz. Teszed mindezt úgy, hogy közben Deschamps-ot nevezed a legideálisabb megoldásnak. Már bocs, de ő vajon mennyivel tett le többet az asztalra edzőként? Őt mi "teszi jó edzővé", ha az eredményeket nézzük szigorúan? "A BL-ből a Roma hatalmas pofonokat kapott, amikor az Ő keze alatt dolgoztak. Mennyit is kaptak az MU-tól 2007-ben, vagy 2008-ban?" Ez tipikus esete a tökéletesen elfogult nézőpontnak. Ne csak azokat az eredményeket emlegessük már fel, amelyeket a saját mondandódat igazolónak vélsz. Azt miért nem említed meg, hogy a szóban forgó MU elleni meccsek előtt, első olasz csapatként, oda-vissza verték a Real Madrid-ot a BL-ben? "Nincs még a maximumán? Mitől lenne több, mint két éve?" Az első kérdés szerintem tökéletesen értelmetlen. A másik kérdéssel részben ugyanez a helyzet, másfelől a 2 évvel ezelőtti állapotával is sokkal előrébb lennénk. Értem én, hogy te a pályafutásának azt az eredményét szeretnéd kiemelni, s kiindulási pontként használni, ami a hiányosságait igazolná, de Spalletti egy komoly, és eredményes szakember, ezt értelmetlen elvitatni. "Továbbra is fenntartom, hogy nála már láttuk, hogy mit tud és az számomra kevésnek tűnik. " Igen, én pedig azt gondolom, hogy láttuk, hogy mit tud, s éppen ezért alkalmas lehet a Juventus vezetésére. Semmivel több dolog nem szól a többi reálisan felmerülő jelölt mellett, ezt kellene már észrevenni. "Aki már vezetett nagy csapatot (a Zenit nem az) és nem sikerült neki maradandó eredményt elérni az nálam nem játszana, mint lehetséges edző." Egy dolog, hogy van egy véleményed, de ettől még nem kellene elrugaszkodni a tényektől. A Monaco, a Marseille és a Serie B-s Juventus az égvilágon semmivel sem nagyobb csapatok, mint a jelenlegi Zenit.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 15:35:43

Deschamps edzői pályafutása: Monaco - 2002/2003 - Francia Liga Kupa siker, Francia bajnokság ezüstérem 2003/2004 - BL döntő (egy Romanál lényegesen gyengébb csapattal és Spalletti hol is játszott BL döntőt?) 2006/2007 - Serie B győzelem a Juvéval -7 pontról indulva 2009/2010 - Francia bajnok a Marseille-el, Francia Liga Kupa elsőség, BL-ben a legjobb 16 közé jutás, Francia SzuperKupa elsőség. És mennyi időt edzősködött nagy csapat élén? Nulla. Mégis van Bl döntője, a múlt héten az MU-t alaposan megszivatta egy az MU-hoz képest harmatgyenge keretű csapattal. Ezeket az eredményeket 7 és fél évnyi edzői pályafutás után gyűjtötte be. Spalletti hozzá képest kevés, mint sünben a dauer. Ennyi edzői pálya után még sehol sem nyert semmit. Nagyon elfogult vagy Spallettivel szemben és nekem sem szimpatikus Spalletti, de szerintem nagyon erős, hogy Deschamps-t egy szintre teszed vele. Már az eredmények alapján sincsenek egy szinten, nemhogy az időarányos sikerekben. Majd ha Spalletti a Zenittel BL döntőbe kerül, akkor földhöz verem a seggem, de addig nekem Deschamps mögött van.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 15:45:59

"Aki már vezetett nagy csapatot (a Zenit nem az) és nem sikerült neki maradandó eredményt elérni az nálam nem játszana, mint lehetséges edző." Mondandóm lényege ebben az esetben: A Roma nagy csapat. Deschamps még nem vezetett nagy csapatot és ha kis csapatokkal ennyit tud, akkor a Juvéval is képes lehet aratni. Ellenben Spalletti, ha a Roma-val sem alkotott nagyot, akkor a Juvéval sem fog. Persze ez lehet nem igaz, de az eddigi tendenciák alapján ez a legvalószínűbb.

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 15:52:39

@ShyrKahn: Én változatlanul nem látom, hogy szignifikánsan Deschamps miben járna Spalletti előtt. Arról az apróságról egyébként ne feledkezzünk meg, hogy a Porto-Monaco BL döntő talán a BL történetének leggyengébb fináléja volt, ahol a portugálok sima meccsen kivégezték a Monaco-t. Nem fogom előásni Spalletti pályafutásának állomásait (a Roma is többször eljutott a BL kieséses szakaszba), de ha jól olvasom, nagyjából számodra a BL döntő látszik az adu-ásznak, ami minden mást überel. Ne vicceljünk már. "Spalletti hozzá képest kevés, mint sünben a dauer." Ez a Te személyes véleményed, de ne gondold, hogy egyetemes, megkérdőjelezhetetlen igazság. Azt hiszem ez a legfőbb kivetnivalóm a mondandóddal. "Nagyon elfogult vagy Spallettivel szemben " Abszolúte nem vagyok elfogult Spalletti-vel kapcsolatban. Nem emlékszem, hogy azt írtam volna, hogy ő kellene nekünk és nem Deschamps. Az ragadott kommentelésre, hogy a te, elképesztően, végletekig elfogult hozzászólásodat olvastam. "de szerintem nagyon erős, hogy Deschamps-t egy szintre teszed vele." Mint írtam, az eredmények nem mutatnak szignifikáns különbségeket, amelyek alapján másként kellene tennünk. "Majd ha Spalletti a Zenittel BL döntőbe kerül, akkor földhöz verem a seggem, de addig nekem Deschamps mögött van." Nem kértelek, hogy változtasd meg a véleményedet, de egy hangyányit objektívebbnek kellene lenni. Értelmetlen a neked szimpatikus edző összes részeredményét magasba emelni, a nem szimpatikusnak az eredményeit meg lefikázni. Számomra mindkét edző szimpatikus, mielőtt megint Spalletti elfogultsággal kezdenél megvádolni.

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 15:55:18

"A Roma nagy csapat. Deschamps még nem vezetett nagy csapatot és ha kis csapatokkal ennyit tud, akkor a Juvéval is képes lehet aratni. Ellenben Spalletti, ha a Roma-val sem alkotott nagyot, akkor a Juvéval sem fog. Persze ez lehet nem igaz, de az eddigi tendenciák alapján ez a legvalószínűbb." Túl sok a ha, talán, valószínű az ügyben, a labdarúgás nem egy matematikai egyenlet, amit így le lehet vezetni. Amúgy Roma nem volt akkoriban nagycsapat (és most sem az).

Tony 2011.03.18. 16:00:55

ShyrKahn! Abban teljesen igazad van,hogy Deschamps többet ért el eddig,mint Spalletti,jó sok eredménnyel alá is támasztottad. Ettől függetlenül érdekesnek találom,hogy szerinted Spalletti az eddig elért eredményei alapján teljesen alkalmatlan a feladatra,miközben fél éve pont az ellenkezőjével érvelsz DN mellett. "Őnála nem számít,mert amúgy jó szakember" De nyílván nem vagy elfogult igaz?!

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 16:05:01

Szóval az egyik leggyengébb BL döntő. Értem. Azt hiszem ezek után nincs miről beszélni, hiszen figyelmen kívül hagyod a nyilvánvaló tényeket: a Monaco olyan csapatokat vert meg a döntőbe kerülésért, mint a Deportivo La Coruna, a Real Madrid, a Chelsea. Lehet a döntőbe senki nem ezt a két csapatot várta, de ettől még butaság elvitatni azt, hogy ennek hatalmas értéke van, ami Spalletti esetében maximum csak álomként él. Ha ezt te elbagatelizálod, akkor nem kérdés az előítéletességed. Hangsúlyozom, hogy nem szeretem Spallettit, de van valami valóságérzetem és különbséget tudok tenni a felvázolt eredményekben. Főleg úgy, hogy Deschamps hét és fél évét állítom Spalletti 15 évével szembe.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 16:09:55

@Tony: Nem írtam és még csak nem is gondoltam arra, hogy azt írjam, hogy nem vagyok elfogult. Nem szeretem Spallettit, de az már nagyon felháborít, hogy Deschampsal egy szintre helyezi Apuleius őt. Amúgy a Roma a Calciopoli után nagycsapatnak számít, hiszen a Serie A második legeredményesebb csapata volt a bajnoki ezüstérmeikkel és Olasz Kupa győzelmeikkel. Persze a nemzetközi porondon gyengék voltak, de ez már más kérdés. Ha mondjuk ezzel nem is értesz egyet Apuleius, akkor legalább azt írd alá, hogy Deshamps még csak közel sem vezetett olyan játékoskerettel rendelkező csapatot, mint Spalletti Roma-ja.

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 16:19:03

@ShyrKahn: "hiszen figyelmen kívül hagyod a nyilvánvaló tényeket:" Tréfás és fonák dolog, hogy éppen te dobálózol ilyesfajta kijelentésekkel a fenti csevej után. "de ettől még butaság elvitatni azt, hogy ennek hatalmas értéke van" Már bocs, de mikor és melyik mondatommal vitattam el az értékét? Amit írtam, tény. Nem kevés szerencsével jutottak a fináléig, ettől elvitathatatlanul komoly fegyvertény volt. Én arra próbáltam felhívni a figyelmedet, a jelek szerint sikertelenül, hogy ha végigfutod a két edző eredménylistáját, nincsen lényeges különbség köztük. Te egyetlen dologba, ebbe a BL döntőbe kapaszkodsz, azt szajkózod, miközben a másik edzőnek minden eredményét lefikázod, s erősen szelektív emlékezettel hozod elő a BL szerepléseit. Egyébként teljesen logikus, amit írsz, ha Spalletti oda-vissza veri a Real-t, az nem számít, ha a Monaco idegenben rúgott góllal túljut rajtuk, az heroikus teljesítmény. Ez az objektivitás maga. "Ha ezt te elbagatelizálod, akkor nem kérdés az előítéletességed." Kettőnk közül csak egyvalaki elfogult, s az nem én vagyok. "Hangsúlyozom, hogy nem szeretem Spallettit" Ezt talán még le sem kellett volna írnod, ügyesen kikövetkeztettem.

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 16:20:24

" de az már nagyon felháborít, hogy Deschampsal egy szintre helyezi Apuleius őt." Lécci ne haragudj rám...

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 16:29:26

Most először érzem, hogy nincs értelme veled vitáznom, mert egész egyszerűen ellentmondasz magadnak. Kezdetben Deschampst egy szintre helyezed Spalétával a BL döntőjét meg se említed, majd azt írod, hogy Spallettitől csak ez a BL döntő különbözteti meg, ami nevetséges volt a BL ás BEK történetében, mert szerencsével jutott oda, de azért persze elismered, hogy nagy fegyvertény volt. Ezen felül nem térsz ki arra, hogy Deschampsnak mennyi lehetősége volt a Serie A-ban egy Roma szintű csapattal bizonyítania. Ez is az összehasonlítás alapját képezte részemről. Na jó befejezem. Ha ezt nem látod, akkor a vita meddő.

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 16:30:11

Az időarányos teljesítményekről nem is beszélve...

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 16:43:45

@ShyrKahn: "mert egész egyszerűen ellentmondasz magadnak." Sehol, egyetlen ponton sem mondtam ellent magamnak. "Deschampst egy szintre helyezed Spalétával a BL döntőjét meg se említed, majd azt írod, hogy Spallettitől csak ez a BL döntő különbözteti meg, ami nevetséges volt a BL ás BEK történetében, mert szerencsével jutott oda, de azért persze elismered, hogy nagy fegyvertény volt." Én valóban nem kezdtem bele, hogy tételesen sorra vegyem a két edző eredményeit, így értelemszerűen nem beszéltem a BL döntőről sem. Mindazonáltal érdemi különbségeket változatlanul nem tudtál említeni, BL-döntőről, s időarányról beszélsz, ennyi. Személyes megjegyzésként említettem a BL döntő színvonalát, de szervesen nem építettem bele az érvelési, logikai gondolatmenetembe emlékeim szerint. Nem hivatkoztam erre, mint Deschamps érdemeit elvitató tényezőre. Számomra van különbség BL-döntő és BL-döntő között, de ez maximálisan szubjektív, nem próbálom másnak beállítani. "Ezen felül nem térsz ki arra, hogy Deschampsnak mennyi lehetősége volt a Serie A-ban egy Roma szintű csapattal bizonyítania. Ez is az összehasonlítás alapját képezte részemről." Valóban, mert ez számomra nem sarokpontja az ügynek, s nagyon sarkítottnak látom, amit az időbeli tényező kapcsán kihozol az egészből. "Ha ezt nem látod, akkor a vita meddő." Valóban meddő, de szerintem az elvakult elfogultságod miatt vált azzá, s mert a legtöbb ellenérvre nem tudsz érdemben reagálni. Amúgy Tony felvetése tényleg érdekes és fonák Del Neri-vel kapcsolatban...

Ismeretlen_181235 2011.03.18. 16:47:15

Húha, mi megy itt! Hogy ne legyen belőle személyes ügy, én azt mondom, hogy várjátok meg a szezon végét. Minkét edző csapata kiesett a nemzetközi porondról, de még mindkettő bajnokesélyes. A szezon végén majd lehet mondani: " én megmondtam!" Addig is próbáljátok meg tiszteletben tartani egymás véleményét, hisz az még ha nem is igaz, de mindenkinek a sajátja ;) Béke emberek, úgy is midketten csak a Juvénak akartok jót ;)

Ismeretlen_108746 2011.03.18. 16:51:28

@ToTTy-Juve: Köszi a békítő sorokat :-) Részemről nincs harag, ShyrKahn kollégáról nem változott az eddigi, meglehetősen pozitív véleményem. Ez egy ilyen nap, nem jutottunk dűlőre, elbeszélünk egymás mellett, de nem hiszem, hogy személyes ügy vált a dologból. Ő úgy látja, én így, személy szerint nem is akarok dönteni a két edző között, mert bármelyiküket szívesen látnám. Uff. Forza Juve!

Ismeretlen_102246 2011.03.18. 20:39:55

Persze, hogy nincs személyes harag te csirkefogó :)... az az igazság, hogy számomra a vita azért lett meddő, mert az én érveim részedről szőnyeg alá lettek söpörve és ha te ezeket nem kezeled - ahogyan írtad is - sarokpontként, akkor nem is tudok érvelni igazán. Ezek számomra életképes és fontos érvek. Számodra nem. Itt azt hiszem le is zárhatjuk. Spaléta sosem lesz a kedvencem, nem szeretem, de ez nem jelenti azt, hogy nem ismerném el, ha olyan jó alternatíva lenne (Capello-t sem szeretem mégis elismerem, hogy lehetne benne még lehetőség... bár én azt hiszem az a helyzet vele is, mint Lippivel - akit szintén nagyra tartok -, ti. mindkettő felett kezd eljárni az idő, ha éppen már el nem járt. A mai fiatalokhoz valószínűleg fiatalabb edző kell), de a már felsorolt dolgok miatt én jóval Deschamps mögé helyezem.

Ismeretlen_170662 2011.03.19. 10:14:20

Magath sem lett volna olyan rossz ötlet. Na ő meghajtotta volna őket. De visszament a Wolfsburghoz.

Ismeretlen_102246 2011.03.19. 11:53:40

Magath 10. helyen állt egy olyan Schalke-val, aminek a játékoskerete szintén jó lett volna egy BL helyre. Ez alapján nem jobb DNnél.

Ismeretlen_108746 2011.03.19. 13:52:11

@ShyrKahn: "Persze, hogy nincs személyes harag te csirkefogó :)... " Ezt örömmel olvasom, tényleg :-)))) "Magath 10. helyen állt egy olyan Schalke-val, aminek a játékoskerete szintén jó lett volna egy BL helyre. Ez alapján nem jobb DNnél." Na már meg is van a közös pont! Felix Magath egyike annak a néhány edzőnek, akitől hányinger kerülget.

Tony 2011.03.19. 15:09:48

Felix Magath többszörös Budesliga bajnok és kupagyőztes,egy nyeretlen senkihez hasonlítani mulatságos dolog. Ettől még én sem csípem annyira,de a tisztán látás kedvéért meg kellett említenem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása