Forognak az újságírói kerekek

A téli átigazolási szezon rég véget ért, a nyárira még várnunk kell, de a felröppenő pletykákból a köztes időszakban sincs hiány. Lássunk ebből egy rövid összefoglalót.

A Juventus kezdőcsapatában a bal hátvéd posztja örvend legnagyobb figyelemnek, de eddig úgy tűnt, ezt a figyelmet kizárólag a szurkolók szentelik a problémának.

Az Öreg Hölgy vezetősége kevésbé érezte égető szükségletnek a hátsó alakzat megszilárdítását a januári átigazolási szezon alatt.

A 2010/2011-es idény kezdetén De Ceglie számított a Zebrák kezdő bal hátvédének, s épp, mikor már jelentős javulást figyelhettünk meg teljesítményében (az októberi Inter elleni meccsen kifejezetten jól játszott), súlyos térdsérülést szenvedett, s hónapokra kidőlt.

Ezt követően se a keretbe visszahívott Grosso, se a kényszermegoldásként hátra állított Pepe, se az eredeti posztjára tolt Chiellini nem oldotta meg a Bianconeri védőgondjait. A posztra igazolt, szinte folyamatosan sérült Armand Traoréról pedig nem is érdemes beszélni, a fiatal futballista valószínűleg több időt töltött a Barátok Közt nézésével, mint edzéssel.

A talkSPORT szerint a Juve az Arsenalban játszó Gaël Clichy leigazolásában látja a védelem megoldását. A francia játékosnak nyáron lejár a szerződése, és hajlandó átgondolni jövőbeli terveit. Leigazolása nem lesz egyszerű feladat, a Liverpool keresztbe tehet a torinói alakulatnak. 

A Gazzetta dello Sport és a Tuttosport tudni véli, hogy a Juventus hivatalosan is érdeklődik Michel Bastos iránt. Az olasz média szerint Marotta már kapcsolatba lépett a Lyon együttesével a brazil ügyében, és készek őt leigazolni. A Zebrákat már többször szóba hozták a szélsővel, de bizonyos pletykák szerint már ajánlatot is tettek Bastos ügynökének.

Az egyetlen bökkenő a 18 millió eurós vételár lehet, az még tisztázatlan, hogy a rabruhás alakulat hajlandó-e ennyit ajánlani a játékosért, vagy inkább az olcsóbb opciók felé fordulnak, úgy mint Eljero Elia vagy Dzsudzsák Balázs.

Eközben a Juventus fontolgatja Fabio Quagliarella végleges leigazolását, a Corrierre dello Sport információi szerint az üzletbe készek lennének Sebastian Giovincót is bevonni, hogy csökkentsék a 28 éves támadó vételárát. 

A kölcsönszerződés részleteit és a végleges megvásárlásra vonatkozó 15 millió eurót már előre tisztázta a két gárda, az Öreg Hölgy 4,5 milliót már nyáron kifizetett a Napolinak.

Az egy az egyben történő játékoscserébe a nápolyi csapat valószínűleg nem menne bele, de a Juve reméli, hogy a végösszegbe beleszámítják majd a Parmában kölcsönben szereplő, alacsony termetű középpályást.


Ugyanez a helyzet Alberto Aquilanival. Az érte kért 12-15 millió eurót is sokallja a torinói csapat, csak 6 milliót fizetnének a középpályásért, aki 20 millióért csatlakozott a Liverpoolhoz 2009-ben. Az üzlet könnyedén kútba eshet, erősen kétséges, hogy a 'Pool 14 millió eurós veszteséggel is szabadulni akar-e az olasztól.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr564653568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juveboy24 2011.03.12. 17:48:32

Ha sikerül Clichy-t leigazolni, akkor inkább Dzsudzsák kellene. Ha maradnak ilyen szerencsétlenek a bal hátvédeink, akkor Bastos kell, mert Dzsudzsák nem tud védekezni. Ettől függetlenül, ezek megint csak pletykák. 40 milliós veszteség mellett kizárt, hogy nagy költekezésbe fognánk. Nemrég 15-20 millió kifizetése egy-egy játékosért nem jelentett problémát.

Ismeretlen_147985 2011.03.12. 18:03:09

Clichy nagyon jó játékos, évek óta alapembere az Arsenal-nak, semmi esély arra, hogy a Juventusba igazoljon. Michel Bastos kiváló játékos, a Lyon egyik alappillére, nem tudom mi értelme volna a Lyon-tól gyengébb csapatba igazolnia. Elia vagy Dzsudzsák leigazolására van esély, remélem egyikük sem lesz Juventus játékos. Quagliarella kapcsán tisztán látszik, hogy három forintunk sincsen, nem véletlen hogy Giovinco-t is felajánlanánk érte. Giovinco sorsa nem érdekel, de az igen, hogy ha Q végleg Juventus játékos lesz, akkor mennyiért. Aquilani pedig semmilyen körülmények között nem kell.

Victor90 2011.03.12. 19:20:33

Clichy miért igazolna 1 Serie A-s középcsapatba?Nem gondolom,hogy a francia szeretne játszani 1 lúzer kupasorozatba,ha meglesz az E.Liga egyáltalán+Torino-ba vannak átlagba 20ezren,addig az Emirates-be rendre vannak 50-60ezren!Bastos 100-szor inkább elmegy a MU-hoz mint ide hozzánk((MU 25-30millio euro-t zsebből kiperkál Michel-ért a Lyon-nak)!Elia kiszorult 1 olyan csapatból,amely szerintem évek-óta leggyengébb Hamburg-ja ez a mostani!Ellenünk megcsinált 2-3 cselt Vanczák Vilivel szembe,attól azt gondolom nem kellene hanyatt vágni magunkat Eljero-tól!Q-ra égetően szükségünk van,úgy érzem,valahogy összekaparjuk érte a pénzt,így vagy úgy!Anno Zanetti-re mondták nagyon sokan,hogy mekkora alibi játékos,na Aquilani még tőle is túl tesz!Irritál ez az ősrómai alibi mester!Menjen oda vissza,ahonnan jött!

Ismeretlen_164215 2011.03.12. 19:51:44

A Juventus NEM középcsapat. Legalábbis jelen helyzetben. Ha így megy, az lesz, de jelenleg nem az. Ne tessék már így beszélni az általunk imádott klubról. Bastos, Elija, Dzsudzsák, mindegyik erősítés lenne, aztán az már jó kérdés, hogy melyik válna be az olasz bajnokságban. Clichy minden bizonnyal inkább marad Angliában kétszer annyi pénzért, mint amennyit Olaszországban keresne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása