Del Neri: "Győzelmet érdemeltünk volna."

A Juve mestere meg van győződve arról, hogy a fájdalmas kiesés ellenére a Juventus, a továbbiakban is fejlődő tendenciát fog mutatni. Luigi Del Neri elkeseredetten nyilatkozott a Lech Poznan elleni mérkőzés után:

"Megtettünk mindent amit tudtunk, öt-hat olyan gólhelyzetünk is volt amit be kellett volna lőnünk. Rengeteg hó volt a pályán, de nem ez az oka annak, hogy nem sikerült továbbjutnunk."

Tény, hogy az időjárási körülmények katasztrófálisak voltak. Aki látta a meccset tudja, hogy a 60. perc után a partvonalakat sem lehetett látni. Ez nem kifogás, ezt Del Neri is nagyon jól tudja, nem a tegnapi időjárás miatt estünk ki az Európa Ligából.

"Megérdemeltük volna a győzelmet. Több gólt kellett volna lőnünk, nagyon sok helyzetet hagytunk ki, főleg az első félidőben."

"Amikor ennyi lehetőséget elpuskázik egy csapat egy mérkőzésen, annak általában meg fizeti az árát. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk a három pontot, mert sokkal jobban játszottunk az ellenfelünknél. A továbbjutás nem ezen az egy mérkőzésen úszott el, hanem a korábbi csoportmérkőzéseken."

A Bianconeri az öt Európa Liga mérkőzésén, öt döntetlent játszott.

"Szívvel-lélekkel küzdöttek a srácok, de ez sem volt elég. A futballban nem mindig azt kapod, amit megérdemelsz."

"Mostantól csak a bajnokságra koncentrálunk és megpróbálunk bekerülni újra, Európa legjobbjai közé." - fejezte be.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr224653197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luigino 2010.12.02. 11:47:46

"Szívvel-lélekkel küzdöttek a srácok " na ezt neeee a fehér mez mehér maradt nagyon gyenge meccs volt

Ismeretlen_102246 2010.12.02. 11:54:12

Ezen a meccsen tényleg nagyon akartuk a győzelmet, de a saját kardunkba dőltünk a korábbi alibizések miatt. A Salzburg ellen 6 pont kötelező kellett volna, hogy legyen. Ez ütött most vissza. Tényleg sokkal jobbak voltunk a Poznannál még az időjárás ellenére is. Kb. 4-5 olyan helyzetünk volt, ami bármikor máskor bemegy és akkor most nem 1-1-ről, hanem 4-1-ről beszélnénk.

Ismeretlen_164215 2010.12.02. 12:14:09

A mester téved. Nem győzelmet érdemelt a csapat, hanem pontosan azt, amit elért: kiesést. Azt meg nem is mondom, hogy hány szurkoló sokadik estéjét tették tönkre a Juventus játékosai. Öt döntetlen azt mutatja, hogy a csapat képtelen vagy csak nem mer nyerni, s a bajnokságbeli döntetlenek se mondanak mást.

Kotrevák Kelly 2010.12.02. 12:34:35

Mint ahogy sokan mások, úgy én sem bánkódom a kiesés miatt. Bár méltatlan a Juvéhoz, de ez van. Legalább nem lesznek plusz sérültek. Lehet teljes erővel a bajnokságra, meg a kupára koncentrálni! De akkor ezek után el is várom, h minimum bl helyen végezzünk! Del Neri-nek meg ezt kellett mondania. Nem mondhatta azt, h leszarjuk az el-t, alig várjuk, h kiessünk... Egyébként nem láttam a meccset, csak a livescore-on követtem nyomon az eredményt, mivel az volt bennem, h nincs digim. Erre a meccs lefújása után kapcsolgatom a tv-t, mire bejön a digi... Akkor esett le, h kb. 2 hónapja van...

Ismeretlen_150170 2010.12.02. 12:39:58

A küzdelemmel az akarással most se volt gond de mikor kezdünk el végre focizni??? A taktikázás meg a fegyelem és az akarat az olasz bajnokságba elég ott erről szól a történet de nemzetközi szinten ez nagyon kevés még egy lengyel csapat ellen is, ráadásul mi kaptuk az első gólt és így mi lettünk kényszerítve játékra és az nekünk nem nagyon megy pláne fagyott talajon szakadó hóban. Mindegy majd elmondhatjuk hogy minket nem lehet legyőzni "európában", gondolom a man.city ellen is nyomunk majd egy döntetlent. Ha esetleg meg lesz a bl-t érő hely (én mondjuk bízok benne) ezzel a kerettel semmi esélyünk nem lesz ott, persze döntetlenekre bárki ellen jók vagyunk, csak kérdem én hogy mikor felejtjük már el ezt a beállunk védekezni csak gólt ne kapjunk elől meg majd bekaparunk egyet taktikát? Tegnap is egyedül csak Krasic mutatott focira emlékeztető játékot de csúszós talajon logikusan ő se tudott úgy megiramodni, a többiekről semmi jót nem lehet elmondani egyedül még Traore "ronáldinnyós" csele tetszett amin meg is lepődtem nagyon! :) Pepe egy idióta, belevezeti az ellenfélbe a labdát vagy csak simán elhagyja a játékszert futás közben, Marchi nekem megint bebizonyította hogy előre játékban nagyon gyenge én bármikor elcserélném Dzsuzsákra , Sisso-t se sok ésszel áldotta meg az isten kínomba nevettem mikor többször is megpróbált kényszerítőzni valakivel igazi burleszk lett a vége, nem jött össze neki, Jaki meg úgy lett futbalista valószínű hogy kosarasnak túl alacsony atlétának túl gyenge és lassú így maradt a foci, attól hogy néha bekapar egy gólt attól még nem ide való, Alex meg sajnos nagypapi tempóba nyomja...... Részemről szeretném örökre elfelejteni ezt a "lúzerligás" szereplést, koncentráljunk a scudettora és bizzunk vezetőinkben hogy az olaszosítás és az olcsójánosok alkotta csapat koncepció hatástalanságát, korszerűtlenségét még idejében lereagálják! Egyedül egy büszkeség tölt el az egész mérkőzéssel kapcsolatban hogy egy magyar klub nevezetesen a "zete" kinevelt egy újabb Koplárovics Bélát a volt "mencseszterölő" most Rudnevs testében öltött formát a "zebragyilkos"-t egy ideig emlegetni fogjuk, Zalaegerszegen azért tudhatnak valamit kár hogy csak az ilyen "eygslágeres" futbalisták nevelésében jeleskednek.

Ismeretlen_170662 2010.12.02. 12:53:33

"na ezt neeee a fehér mez mehér maradt" Baszod a hóban meg a keményre fagyott pályán milyen legyen sáros? Azt várhatod

Ismeretlen_170662 2010.12.02. 12:56:05

Traore "ronáldinnyós" csele tetszett amin meg is lepődtem nagyon! :) Az tényleg szép volt :D

zsigadani 2010.12.02. 13:39:53

bakker akkor nem csak én lepődtem meg azon a cselen :D:D aszittem egyedül vagyok :) remélem jó lesz ez a Traoré. sztem jó teljesítményt nyújtott. de jó lenne ha megtalálnánk benne a következő évek nagy szélső védőjét. :) de az a roni csel tényleg kurvajó volt :D:D

Tony 2010.12.02. 13:56:12

Amikor megláttam ezt a cikket,azt hittem valaki véletlenül beszúrta megint a Fiorentina utáni nyilatkozatot... "Győzelmet érdemeltünk volna" Nekem azt magyarázza meg ez a szerencsétlen,hogy hogyan fordulhat elő az hogy 19 mérkőzésből összesen HAT-ot nyert meg a csapat? Vicc. Persze,hogy nem itt dőlt el a továbbjutás sorsa,hiszen az 5.forduló előtt 4 meccsből 10ponttal kellett volna állni és semmi gond nincs. Én egyébként annyira nem hiszek abban,hogy ha nincs EL sokkal jobbak lesznek a bajnokságban,de majd meglátjuk.

zoolko 2010.12.02. 14:07:34

faszért nem maradt el az a kibebaszott meccs, jó h nem hóembert építettek a pályán. FJ!

Ismeretlen_126209 2010.12.02. 14:16:49

Tony-nak igaza van! 19 meccsből 6 győzelem, 11 döntetlen, 2 vereség! Két meccset nem tudunk egymás után megnyerni! Ezt a Sampdoria vagy a Napoli bármikor utánunk csinálja!!!! Az egy baromság, hogy erős a Serie A mert bárki odaérhet...semmivel sem erősebb mint 5 évvel ezelőtt! A nagy csapatok gyengültek meg, de nagyon! A Milan-t kettészopatta az a Real Madrid amelynek ötöt hintett a Barcelona! Nagyon sajnálom, de semmit nem haladunk előre...:S Hiába nyilatkozza azt Del Neri, hogy fejlődik a csapat...azt hiszem, ezt a produkciót a Samp keretével is elérte volna... FORZA JUVE!!!

Ismeretlen_102246 2010.12.02. 14:25:55

"A Milan-t kettészopatta az a Real Madrid amelynek ötöt hintett a Barcelona!" Ácsi-bácsi: a Madridot jó ideje senki sem tudta megverni (a Barca is csak mert csúcsformában voltak). A Milánnal meg csak döntetlent játszottak Milánóban. Az olasz bajnokság valóban nem erősebb... ebben egyetértünk, de abban nem hogy nem haladunk előre.

Ismeretlen_152362 2010.12.02. 14:27:45

annyiban azért kiegyezhetünk, hogy a védelem és a középpálya kezd elég jól összeállni és stabil lenni, ettől a meccstől függetlenül. szerintem a csatársorral kell vmit kezdeni januárban, mert q-n kívül szerintem, és most nem alexet akarom becsmérelni és bántani, nincs normális csatárunk, aki állandó teljesítményre képes.

zsigadani 2010.12.02. 14:50:21

csatlakozom az előttem szólóhoz. csatárt kell szerezni. amaurit kell mindenképpen elpasszolni. jakinta még esetleg maradhat cserének (bár nemtudom ezzel kiegyezne jaki mert sztem nem). Q-t sztem el kellen hozni de azért várjuk meg a végét hogy milyen teljesítmény fog nyújtani. Alex-re sajnos már nem lehet építeni de remélem azért kap még egy éves szerződést :) De kit lehetne hozni? Dzeko?Benzema?Suarez?Lukaku? más sztem nemnagyon jöhet szóba. ezekből benzema tuti nem jön. dzeko ügy nemtom hogy áll. Suarezt úgyis elviszi valaki és megfizethetetlen. Lukaku kérdés... és akkor itt van még cassano. Mindenkiből vegyes érzelmeket váltott ki. Belőlem is. Kétségtelen hogy baromi jó focista de egyolyan ember nem hiányzik aki megbontja a a morált. emellett nekünk inkább egy befejező csatár kellene. de ki a gyász????

Ismeretlen_149053 2010.12.02. 15:00:10

Véleményem szerint egy Juventus szintű csapatnak mindig minden sorozatban győzelemre kell játszani! Tegnap volt akarás, de ez már túl késő volt ( + a körülmények sem nekünk kedveztek), min. az egyik Salzburg meccset le kellett volna hozni győzelemre, és akkor most nem lenne semmi gond. Nem hiszek abban, hogy most sokkal jobban tudnánk a bajnokságra koncentrálni, de kétségtelen, hogy az sokkal fontosabb. Ettől függetlenül olyan keretre van szűkségünk, ami 3 fronton is tud párhuzamosan küzdeni. A sok döntetlen gáz, ettől függetlenül szerintem egy sokkal szervezettebb és ígéretesebb csapatunk van mint tavaly. Capitano egy félisten a szememben, ettől függetlenül látni kell, hogy már csak elsősorban lelkileg tud segíteni a csapaton, ezért nem kellene fent hagyni a pályán egész meccsekre, mert már nem bírja az iramot végig. Télen kell venni, min. 1 csatárt és 2 szélső védőt. Ha ez sikerül akkor végig versenybe lehetünk akár az első helyért is, de a Bl helyezés reális cél lenne. Fiatalokat be kell építeni, és nyáron venni 2-3 igazi nagy nevet ( az értékeinket meg persze megtartani), ha ez is meg van, akkor európai szinten is versenyképesek lehetnénk újra. Egyébként meg biztató volt a tegnapi két szélső védő, jó lenne őket látni rendes pályán is. Forza Juventus!

devil-z 2010.12.02. 15:08:19

Elképesztő a Mester és a félisten tevékenykedése a csapatnál, lényegében bármilyen negatív dolog történik a csapatnál, azt is pozitívumként fogjuk fel. Nevesincs senki csapatok ellen ilyen siralmas teljesítményt nyújtunk meccsek óta, de sebaj. Na meg legalább kevesebb lesz a sérült és a bajnokságban is jobbak leszünk - mert ez ugye evidens pár embernek. Számomra már unalmas a 'megérdemeltük volna' szöveg, ideje lenne tenni is valamit a győzelemért. Vagy lecsökkenteni a játékosok fizetését mert nem érdemelnek meg 10x akkora fizetést ha ilyen senkikkel vagyunk egy szinten, és akkor máris lesz pénz normális játékosokra. Csak egy csatárra lenne szükségünk? komolyan? láttátok néha a kezdőcsapatot? és a cserepadot? ide több emberre van szükség.

Ismeretlen_147985 2010.12.02. 15:09:30

Így is van, teljesen felesleges a kiesés miatt bánkódni. Ez a semmitérő Europa Liga amúgyis csak púp volt a hátunkon. Semmi baj azzal hogy kiestünk, igaz kiesett rajtunk kívül a Sampdoria is, és nagyon könnyen búcsúzhat a Palermo és a Napoli is. De ez nem gond. Mondjuk a Stuttgart és a Bayer Leverkusen már továbbmentek a csoportjaikból, plusz még a Dortmund is simán továbbmehet. Ez sem gond. Az úgyis csak a szaros Bundesliga, ami már fényévekkel ez a rakás szar Serie A előtt van. A különbség folyamatosan nő, legközelebb már csak 3 csapat indulhat a BL-ben a Serie A-ból. De nem baj, hogy kiestünk... Az a gond, hogy lehet itt majd olyan szövegekkel dobálózni, hogy inkább a bajnokságra koncentrálunk, de azt mindenki biztosra veheti hogy a két milánói csapat a jövőben is ott lesz az első háromban, és akkor majd elszabadul a pokol, mert ott leszünk mi, a Roma, a Napoli, a Fiorentina, meg Isten tudja még hogy ki, azért az egy szánalmas BL helyért. A Bundesliga pedig röhög a markába, mivel pont azért előzték meg a Serie A-t, mert ők évek óta odatették magukat a második számú kupasorozatban is, nem csak a BL-ben. És ha valaki, akkor a Juventus lesz az a csapat, akik egy kurva szót nem szólhatnak azért, hogy csak három csapat indulhat majd a BL-ben, mivel a Lech Poznan elleni két döntetlen - ahol egy volt ZTE játékos rúg 4 gólt 2 meccsen az olasz rekordbajnoknak - és az emiatt bekövetkető kiesés hatalmas szégyen és egyben óriási égés. Jah és még annyit, hogy ugyebár mi nagycsapat vagyunk (legalábbis néhány elvakult szurkoló szerint, akik még a kétezres évek elején élnek), igaz? Kíváncsi lettem volna, hogy egy ténylegesen nagycsapat (Barca, Real, MU, Arsenal, Chelsea, Bayern, stb.) kiesett volna az Európa Liga csoportköréből a Lech Poznan miatt.

Ismeretlen_160819 2010.12.02. 15:15:53

Osztom Tony és epaska véleményét, összességében kb. a Napoli szintjén vagyunk és szinte semmivel sem vagyunk előrébb mint anno Ranierivel. Viszont azt érdemes megjegyezni a Napoli-val való összevetés kapcsán hogy ők 3-4 éve még a Serie B, sőt asszem még a C-ben kínlódtak. Tehát vagy ők javultak rengeteget az elmúlt években vagy mi kezdtünk el lefele csúszni, ezt mindenki ítélje meg maga.

Ismeretlen_160819 2010.12.02. 15:18:37

mmartin91 ezt nem is lehetne jobban megfogalmazni, teljesen egyetértek veled!!!

Ismeretlen_126209 2010.12.02. 15:44:45

ShyrKahn: Igen. Milánóban x lett a meccs...aminek örülhet a Milan... mmartin91: Teljesen egyet értek veled. Az idén sem nyerünk semmit, ne is álmodjatok Scudettoról meg Olasz kupáról...sajnos ez van... Még mindig kell egy jobb és egy középső védő, egy bal szélső középpályás és 2 csatár mert Amauri és Jaki szégyen!!! És hol van még Aquillani, Quagliarella, Traoré leigazolása???

Lord Viktor 2010.12.02. 16:22:37

Amire égetően szükség van a télen az egy jó csatár. Mondjuk Cassano, már ha a liga jóváhagyja a szerződésbontást. Ingyen egy próbát talán megér, hátha jó lesz. A többi várhat nyárig, akkor pedig egy másik csatár(Dzeko lenne jó), két szélső védő, esetleg egy Krasic-szintű bal szélső, mert Pepe és Lanza... :D Marchisio meg nem szélső alapból.

bianconeri_2007 2010.12.02. 16:29:31

sziasztok! látom több nézőpont ütközik a kiesést illetően. szerintem egyrészt nem gáz, h kiestünk a lúzer-kupából, mert nem motivál és nem elég mély a keretünk több frontos magas szintű játékhoz. másrészt és ez általános olasz probléma, h azzal h Itália magasan leszarja ezt a sorozatot rengeteg uefa-pontot veszít, ami a 4. BL-helybe kerülT, és ez nekünk sem jó. De egy Juve nem gondolkodhat a dobogóban, nekünk mindig bajnokesélyesnek kellENE lennünk, de az utóbbi évek ismert okai miatt még nem tartunk ott (farsopoli, secco, ranieri és ferrara áldásos munkássága). évről-évre fejlődni kell átigazolásokban, játékban, eredményességben egyaránt, ha a jelenlegi állapot 2007-ben lenne elégedettek lehetnénk, de elpazaroltunk 3 és évet balfaszok menedzselése alatt. tavasszal jók leszünk, mert a közvetlen riválisok BL-ben játszanak majd, de a scudettóra nem lesz esélyünk, nem is érdemes erről álmodozni. a következő szezonra kell egy bajnokesélyes keretet és CSAPATOT építeni, nehéz lesz, mert a bevált kölcsönjátékosok leigazolása 30 millió felett lesz... maga a meccs pedig 1 kalap sz@rt nem ért, irreális körülmények voltak, de legalább nem sérült meg senki. az egész idei EL egyetlen pozitívuma a nemzetközi tapasztalatszerzés a rutintalan játékosaink számára FORZA JUVE!

Ismeretlen_102246 2010.12.02. 16:43:06

@epaska: Ha láttad azt a meccset, akkor láthattad, hogy a Madrid örülhetett, mert csak az utolsó negyedben volt képes egyenlíteni.

Ismeretlen_102246 2010.12.02. 16:46:57

Pontosabban az utolsó percekben sikerült döntetlenre mentenie a meccset... pedig forró volt a kapujuk előtt a levegő és bizony könnyen meg is éghettek volna.

Ismeretlen_122894 2010.12.02. 17:36:17

szégyen, hogy egy poznan ellen 2 meccsen rohantunk az eredmény után, és szégyen, hogy ilyen szinvonalú csapatokat nemhogy oda-vissza nem vertünk, hanem egyáltalán nem...most komolyan, nem a psv-ről, vagy a portorol van szó, hanem a salzburgról, grrrrr lehet a bajnokságra hivatkozni, de nemá... mi az, hogy a juventus, amelyik a világ legjobb 8-10 csapata köré sorolja magát, az EL-ben a csoportból nem jut tovább, és nemá, hogy streamen szenvedtem végig a meccseket, küzdve az akadásokkal, túllterheltséggel, pixel hibával, arab és egyéb vadidegen nyelvű közvetítőkkel és erre ezt kapom a pofámba. mint szurkoló igenis fel vagyok háborodva, hogy szartunk bele a nemzetközi porondba, mert számomra csak az elfogadható, ha belehalunk a győzelembe minden fronton, ugyanis ez számít, és nem feltétlenül az eredmény. (pl: a fior ellen ezért nem bosszankodtam) uff, én szóltam

Ismeretlen_126209 2010.12.02. 17:42:30

ShyrKahn: Tudom mikor szerzett gólt a Real, és azt is, hogy milyen góllal szerzett vezetést a Milan. És hidd el, hogy én a Milannak szurkoltam tiszta szívemből. A Milan ott lehetne Európa elitjében ha végre elfelejtenék az öregeket!(Seedorf, Ambrosini, Gattuso, Inzaghi...)

Joeker 2010.12.02. 18:27:14

Mmartin, a hozzászólással javarészt egyetértek, de mint ahogy előttem bianconeri is megfogalmazta, azért vegyük figyelembe, - és ezt nem csak a Te hozzászólásodra értem - hogy voltak az elmúlt években olyan tényezők amik keményen tettek arról, hogy itt tart a Juventus. Most ne is azt ecseteljük, hogy a csapatunk kiiktatása mennyire volt szándékos és jogtalan, ez egy másik téma... de az mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy ez megtörtént és abban is biztos vagyok, hogy ha nincs a B ligás évünk, akkor nem itt tartana a csapat! Az, hogy: "Kíváncsi lettem volna, hogy egy ténylegesen nagycsapat (Barca, Real, MU, Arsenal, Chelsea, Bayern, stb.) kiesett volna az Európa Liga csoportköréből a Lech Poznan miatt."- teljesen értelmetlen felvetés. Én is kíváncsi lennék, hogy ha a felsorolt csapatokat száműznék és elveszítenék gyakorlatilag az összes jelenleg a csapat gerincét alkotó játékosukat, akkor Ők mire mennének egy Lech Poznan ellen 2-3 évvel később!- erre most nem fogunk választ kapni. Azt is badarság ecsetelni, hogy hol tart a barca meg a madrid, főként olyan érvekkel, hogy X milánóban aztán kapnak egy ötöst a barcelonától... ezen az alapon mi vertük a milánt tehát jobbak vagyunk a realnal. Ugyan már... ezek teljesen összehasonlíthatatlan dolgok! A futball világa egy változó egyveleg. Jelenleg egy két spanyol, angol, -a németeken már lehet vitázni- csapatnak jól megy (ezt bizonyítván az európai porondon) Volt már olyan, hogy nem az Olasz csapatok uralták a világ futballját, de még lesz is olyan, hogy az Olasz csapatok fogják uralni a világ futballját.

Ismeretlen_108746 2010.12.02. 19:04:13

Maximálisan elfogadhatatlan az olasz csapatok hozzáállása az Európa Ligához, s ez az egész hosszabb távon elképesztően nagy öngól. A németek már rég beelőztek, a franciák közelítenek, s nagyon szép, hogy mindenki a bajnokságra koncentrál, de szép lassan elbukjuk a BL helyeket. Ha lehetséges volna, akkor súlyos szankciókat kellene hozni azon csapatok ellen, amelyek ezzel a hozzáállással ártalmára vannak az olasz labdarúgásnak. Gondolom akkor most, hogy ez a púp lekerült a Juventus hátáról, szép lassan elkezdjük nyerni a meccseket, s nem veszítünk majdnem minden meccsen 2 pontot. Napnál világosabb, hogy mindeddig csak az Európa Liga súlyos terhe tartott vissza minket attól, hogy hozzuk a kötelező meccseket.

Ismeretlen_102246 2010.12.03. 09:45:15

@Apuleius: Maximálisan egyetértek... az utolsó bekezdésed cinikus/szarkasztikus mondanivalójával is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása