Del Neri: "Fejlődünk"

A Lecce elleni győztes mérkőzés után a Juventus edzője, Luigi Del Neri a Sky csatornán mondta el véleményét.

del neri

"Minden területen fejlődünk. A srácok a legjobbjukat nyújtják. Nyugodt körülmények között dolgozunk, ahol mindenki nagyszerűen akar szerepelni."

Mit gondol Felipe Melóról, aki ma az egyik legjobb játékos volt a pályán?

"Hogy átváltozott volna tavaly óta? Szerintem már tavaly is ilyen volt. Vannak idők, amikor nem mennek jól a dolgok és minden rosszra fordul. Tudtam, hogy megvannak ezek a tulajdonságai."

Del Neri Krasic kitűnő teljesítményéről is ejtett néhány szót.

"Nagyszerűen beleillik a játékunkba, és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobbját nyújtsa. Amikor nála van a labda és egy-az-egyben van valakivel szemben, nagyon agresszív. Vajon lehet-e ő a vezérünk egyszer? Ő egy fontos láncszeme a csapatnak, nagyszerű karakter, de nagyon sok vezér van a csapatban. Megpróbáljuk Milost tökéletes kondícióba hozni, hogy fontos dolgokat tudjon elérni, ne csak önmagáért, sokkal inkább a csapatért."

A ligában eddig a Juventus játékosai közül szereztek legtöbben gólt ebben a szezonban (9-en), és mióta Aquilani is játszik, Krasic kirobbanó formában van. Erről a két megállapításról Del Neri véleménye a következő.

"Az első azt mutatja, hogy a Juventus játékosainak minőségében nem szabadna kételkednünk. Ami Aquilanit illeti, már fiatalkora óta ismerem őt, és ő taktikailag egy nagyon érett játékossá vált. Mindezekkel együtt, ez egy nagyon fontos lépés volt az összes játékosnak."

A sok dicséret után jöjjön egy kis negatívum is, ugyanis Corvia lehetőségénél Storarinak nagyot kellett védenie.

"Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Lecce egy Palermo elleni döntetlen és egy Catania elleni győzelem után találkozott velünk. Egy gólt kapni normális dolog. Túlzó és önhitt dolog lenne azt hinni, hogy egyetlen hiba nélkül képesek vagyunk egy meccset lejátszani, igaz dolgozni fogunk az ügyön."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr334653062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149053 2010.10.18. 01:51:35

Korrekt ez az ember szerintem! Forza Juventus!

tataboy 2010.10.18. 06:33:09

Én azt mondom hogy van ő olyan edző mint Hiddink vagy Benitez!

Ismeretlen_152362 2010.10.18. 07:22:00

Már nagy változást jelent a korábbi 2 edzőhöz képest, hogy 1 nagyobb arányú győzelemnél, aminél ráadásul szinte az egész mérkőzést uralta a csapat nem csak a pozitívumokat emeli ki, hanem rávilágít, hogy az eredménytől függetlenül van még miben fejlődnie a csapatnak.

Ismeretlen_171940 2010.10.18. 09:17:25

Ami még határozottan feltűnő a csapat játékában az a közöttük lévő összhang. Tavaly nem volt ilyen összhangban a csapat, nem küzdöttek egymásért, Melonak is jót tett, hogy Diego elment, az ő távozásával sokkal veszélyesebbek a támadásaink és dinamikusabbak is, nincs, aki viszi a labdát és nem passzol addig ameddig fel nem rúgják, szívből játszanak, ez azért a későbbiekben is sokat fog jelenteni. Lehet, hogy sokan megköveznek, de Krasic sokkal jobb játékos mint Diego, mondhatni klasszisokkal jobb...

Diego2889 2010.10.18. 10:41:01

tudja valaki h Krasic hanyadik gólpasszánál jár?:D

devil-z 2010.10.18. 10:46:30

Sőt, Krasic szerintem még Király Gabinál is jobb. Ja, hogy nem egy poszton játszanak? ja, hogy nem ugyanaz a szerepkörük? akkor miért is hasonlítom össze őket? nem tudom, mondd meg te. Melonak jót tett Diego távozása? ha kicsit is tisztában lennél a dolgokkal, akkor tudnád, hogy milyen jóban vannak egymással, és rohadtul nem ezen múlt a dolog. Ennyi erővel fogjuk Trezeguet-re. Hihetetlen, hogy mennyi NAGYBETŰS hülyeséget tudtok összehordani.. A nyilatkozat most részemről is korrekt, úgy tűnik nem szállt a fejébe a dicsőség - nem is szabad - de most tényleg úgy tűnik, hogy jó úton jár a csapat. DE továbbra is azt mondom, hogy ez a csapat Krasic-függő, ha ő nem lesz formában nem tudom mire megy majd a Hajamuri-Q kettős, most sem csináltak sokat. (ja, Q begyötörte üres kapuba a labdát, azt hiszem ez másnak is ment volna)

jst 2010.10.18. 10:55:26

Diego2889> harmadik

Ismeretlen_171940 2010.10.18. 11:09:45

devil-z: Még az a szerencse, hogy az eredmények nem egyeznek a te és martinka véleményével, még a mutatott játék sem. Inkább örülni kéne, hogy jobban játszik és összeszedettebb a csapat mint tavaly. Minden csapat függ valakitől a formák függvényében. Lásd: Inter - Eto'o, Lazio - Hernandes és még hajnalig lehetne sorolni.

jst 2010.10.18. 11:17:31

Diego2889> helyesbítek: ötödik :) Bár van statisztika, ahol a tizenegyest is gólpassznak számolják, ott hatnál jár.

Juvehooligan 2010.10.18. 11:19:02

Devil-z te direkt teszel fel ostoba kérdéseket ??!! Ha annyira gerjedsz diegora akk nem jo csapatnak szurkolsz... ;)

Diego2889 2010.10.18. 11:42:56

köszi jst!

Victor90 2010.10.18. 12:02:43

Helyes útra tért a csapat!Salzburg és a Bologna ellen ha nyerünk jövőhéten nagyon komoly Derby-t fogunk játszani Milánóba(harapni fogunk mint állat)!Melo fikázóinak mondanám hogy:most kell szidni az anyját,most kell írogatni 25 millio euro-t,ennyi.... húzóember lett 1 viszonylag jó átlagos edzőnél!!!Krasic 60%osan ha ilyen szinten teljesít,be kell látnom hogy tényleg Diego-nak az erőnléte az olasz focihoz lepkefing (orosz bajnokság fizikailag sokkal erősebb mint a német),és ezért is nagyon jó fogás volt nekünk Milos!!!Valahonnan letudnám tölteni az egész meccset?Valaki segíthetne!UI:Aquilani,Grygera,Amauri hogy teljesítettek tegnap??

devil-z 2010.10.18. 12:14:12

Juvehooligan: Nem tudom, hogy ki tett fel neked kérdést. Amit leírtam az csupán költői volt, bár nem csodálkozom rajta, hogy nem ismered ezt a kifejezést. Kifejezetten kerülöm a veled való kontaktust, mert nem tartalak arra érdemesnek, hogy akár vitázzak veled, bocs. De leegyszerűsítem a dolgot, hogy a hozzád hasonló lassabb felfogású emberek is értsék: szánalmas, hogy ha megy a csapatnak ha nem akkor is Diego van előhúzva. Sanyika1972: egyáltalán nem a hozzászólásomra reagáltál s hogy jön ide mmartin91? Mellesleg mi az én véleményem? az, hogy jó úton halad a csapat? igen, ezt írtam le. És ez nem tükrözi a valóságot? vagy írtam olyat, hogy nem örülök a fejlődésnek? ne magyarázz be dolgokat. Tényként írtam le, hogy Krasic eddig minden meccsén nagy szerepet játszott az eredményben, s attól tartok, hogy ha neki nem megy akkor a csapatnak sem fog. Én jelenleg így látom..

Ismeretlen_171940 2010.10.18. 12:20:44

devil-z: Te csak ironizáltál és Király Gabit hoztad fel érvként. Gondolkozzál már el miről beszélsz, összekevered, hogy melyik posztban mir és hogyan reagálsz, de egy biztos, nem Juvetinohoz mérten viselkedsz, egyenesen szánalmasan mint martinka, de befejezem, nem vagyok hajlandó belemenni egy általad gerjesztett provokálásba.

devil-z 2010.10.18. 12:55:14

Persze, hogy felhoztam érvként, gondoltam ráébresztelek, hogy milyen ostobaságot írtál. Diego-t el kellene felejteni, pláne nem Krasic-hoz hasonlítgatni. Nem tudom mi az a 'Juvetino' :(

csuma 2010.10.18. 13:47:31

Kellemes meglepetést okozott nekem eddig DN. Nem igazán bíztam benne év elején, de eddig sikeresen rám cáfolt. Nem is a tabellán elfoglalt pozíciónk alapján mondom ezt, hanem inkább a mutatott játék győzött meg erről, valamint az, hogy egyfajta magabiztosság sugárzik a csapatból. Sajnos az utóbbit nem tudom jobban megragadni, és szavakkal leírni, de ilyet én utoljára a calciopoli előtt éreztem a csapaton. Remélem továbbra is jól fogja vezetni a gárdát, és nemzetközi tapasztalatlansága, illetve a "nagy csapat" okozta nyomás alatt nem fog "összetörni". A Krasic - Diego összehasonlítás pedig valóban értelmetlen. Persze, a posztok közötti különbségeket áthidalhatjuk többféle módon is, lehet ez a posztján szereplő játékosok rangsorában való elhelyezkedés, illetve, vehetjük egy játékos relatív "jóságát" is, aminek jó mérőszáma lehet az adott játékos piaci értéke. Ám ha az utóbbit tennénk (mert az előbbi szerintem teljesen szubjektív, és tudományosan annyira komplikált lenne összeállítani, hogy az már szinte lehetetlen), akkor arra a következtetésre jutnánk, hogy Diego a jobb, mivel ő 18, míg Milos "csak" 15 millát ér. De én maradok annál, hogy értelmetlen a 2 játékos összehasonlítása. Mivel annyira közel vannak egymáshoz (játéktudást illetően az adott posztjukon), hogy jelenleg az adott formájuk dönti el, hogy melyikük a jobb, és teljesen fölösleges, és butaság is ennél messzebbre menő következtetéseket kijelenteni.

Lord Viktor 2010.10.18. 14:41:09

Szerintem is felesleges, felejtsük el már Diegót végre. Sokan szerettük, de nézzünk szembe vele: a csapat miatta váltott formációt ami nem jött be. A Krasiccsal való összehasonlítás is hülyeség. devil-z-t most megvédeném, mert mmartin91-el ellentétben nem károg, hanem csak óvatos és nem száll el a sikerektől. Én személy szerint optimistább vagyok, viszont osztom azt, hogyha Krasic kidől, akkor sokkal nehezebb lesz. Kb olyan mintha a Barca Messit vesztené el.

glaci19 2010.10.18. 14:42:17

Én is azt vallom teljesen fölösleges összehasonlítani a két játékost.Én inkább azt sajnálom,hogy nem láthattuk Krasicot és Diegot együtt játszani.Most jelentkezzen ki az aki nem tudná őket elképzelni együtt a pályán?Akkor milyen támadófocit játszana ez a juventus,ami zárójelben teszem hozzá,kezd így is elég tetszetős lenni.Illetőleg az is jelentkezhet ki az aki nem tudta volna elképzelni Diegot ebben a rendszerben,mondjuk Amauri helyett?Szóval ha én is azt mondom,ne példálózzunk itt diegoval..

ferzo 2010.10.18. 15:10:25

Az új stáb a kötelező lépéseket megtette vissza adta a reményt számunkra a tavalyi szereplés után. Pár hete írtam azt,hogy visszafogottan örülök az akkori sikereknek,hogy végre elindult valami most ez már azért kijelenthető hogy jó úton járunk. Forza Juve!

ferzo 2010.10.18. 15:33:59

Victor90 hotfile.com/dl/76608963/13d75e5/Juventus_-_Lecce.zip.html ezt töltsd le,kicsomagolod ebben van egy eminem mp3 és egy torrentfile.Remélem torrentezel és tudod a továbbiakat:D a nyelv orosz,a sebesség viszont jó

Lakatos Di Natale 2010.10.18. 19:06:58

Az az igazság, hogy lehet sokan meg fognak kövezni a véleményem miatt, de eleinte én is szkeptikusan fogadtam,hogy mi a fészkes fene ez a "Diego nem illik az elképzelt 4-4-2-es felállásba" duma Marotta és Del Neri részéről. Aztán ahogy ez ember figyelemmel kíséri a meccseket, rájön, hogy tényleg lehet benne valami, mert idén a játékunk abszolút kitolódott szélre, ami egy kissé más adottságokat igényel, mint amit a Diego féle csapat játszott. Diego-t egész egyszerűen nem lehetett volna az oldalvonal mellé kényszeríteni, azzal meg, hogy egyfajta árnyékéket vagy irányítót játszott volna elvette volna a szélsők( pl: Krasic kenyerét). Az is szembetűnő, hogy Felipe Melo mélységi indításai sokkal jobbak, mint tavaly, olyan vkp-t játszik aki hátulról remekül osztogat. Ezzel sztem simán szükségét veszti Diego szerepe. A másik sarokpont, hogy idén gyorsak a támadásaink, hamar átmegyünk kontrába és valahogy az az érzésem hatalmas fék lenne Diego végtelen labdacipelése. Akármennyire is jól cselezett, közel sem volt annyira gyors, és nehezen szabadult a játékszertől. A harmadik indok Diego eladása mellett az pedig az ,hogy távozásával valahogy Alex-nek mintha kivirágzott volna...Diego szabadrúgásai tavaly rendre borzalmasak voltak. Ettől függetlenül persze egy jó játékos és további sok sikert neki, de nekem valahogy nem hiányzik.

Ismeretlen_171940 2010.10.18. 19:36:11

Lakatos Di Natale: Egyet kell értenem minden mondatoddal.

Roli921 2010.10.18. 20:21:03

Kivették a féket a csapatból és újra jók vagyunk.

Gyurika 2010.10.18. 23:39:46

Az egész előző szezonban ezt mondtam, hogy bízni kell Meloban, megéri az árát. Jó volt tavaly is, de kellett találni egy bűnbakot. Találtak kettőt: őt és Diegot. Nagyon örülök, hogy utóbbitól váltak meg. Ami a középpálya többi részét illeti: Krasic világklasszis, 10 évre megoldódott a jobb oldalunk. A bal oldalon meg hatalmas Del Neri húzása, hogy Marchisiot szerepelteti ott. Kell ő is a csapatba, de elsősorban De Ceglie teremti meg ennek a lehetőségét, hogy balszélső nélkül játszhassunk. Lehet szidni DC-t, de remek játékos, kitölti azt az űrt, ami egy igazi szélső hiányában természetes előtte. Sokat jön fel a támadásokhoz, tud cselezni, meg tudja húzni a szélen, és még a beadásai sem rosszak. Erre kevesen képesek, klasszis védő lehet belőle, ha elfelejti a bután eladott labdáit, néha ő akar szervezni, ez a hatalmas hibája. Amint lehiggad, megtanulja a legkönnyebben megjátszható emberekhez passzolni a labdát, semmi gond nem lesz vele. Védekezésben meg meg lehet nézni, hogy hányszor mennek el az ő oldalán, és hányszor a jobbon... Sajnos itt jön elő Krasic egyetlen hibája: hogy nem nagyon szeret védekezni. Ezért kellene mögé egy világklasszis, sokat futó, hatalmas munkabírású bekk. Összességében imádom ezt a csapatot, remélem Aquilanit sikerül megszerezni végleg, ha nem sérült, a világ legjobbjai közt lehet. Nyárra kérek egy klasszis csatárt és elégedett leszek. :)

devil-z 2010.10.19. 00:35:20

'de csejje remek játékos, kitölti azt az űrt, ami egy igazi szélső hiányában természetes előtte. Sokat jön fel a támadásokhoz, tud cselezni, meg tudja húzni a szélen, és még a beadásai sem rosszak. Erre kevesen képesek, klasszis védő lehet belőle' Gyurika, percekig ezen röhögtem. Érted, de csejje a mi klasszis védőnk, hát ez fenomenális! Holnap este mondj egy pár szót grygeráról is!

Juveadam 2010.10.19. 00:56:52

Cerje és Legrotaglie a 2 legrosszabb védő akiket valaha a Juventusban láttam focizni. Megjegyzem nem most hétvégén láttam az első Juve meccset. Iuliano se volt vmi fantasztikus vagy Molinaro de ez a két jelenlegi szerencsés szerencsétlen túl tud tenni rajtuk...

Lord Viktor 2010.10.19. 09:55:38

Csatlakozom, ez a két játékos borzalmas. DC-nek van 1-2 jó meccse de a többin bűnrossz. Grygera viszont kezd magára találni, bár érdekes módon, eddig a bal oldalon láttam jobban játszani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása