A hét kérdése

Lezárult az átigazolási piac, de vajon erősödött-e a Juventus?

Április-május környékén legtöbbünk már alig várta a szezon végét, mert a közelgő nyár új reményekkel töltött el mindenkit: a Juventus újjáépítését ígérték.

Volt is mit újragondolni. Tavaly történelmi mélypontot ért el a csapat, megalázó vereségek sorát szenvedte el a Bianconeri. Innen szép visszajönni, ugye? Szóval vártuk az átigazolásokat.

"Ez egy kemény átigazolási időszak volt, de számunkra a megújulásról szólt. Nyilván nem lehet minden álmot megvalósítani, de elégedettek vagyunk."

Ezek voltak Giuseppe Marotta szavai tegnap este, az átigazolási piac zárásakor. Adja magát a kérdés:

Te elégedett vagy a Juventus nyári átalakulásával?

Igen, mert fiatalodott a csapat, és erősítések is jöttek? Nem, mert nem lett acélosabb az együttes? Maradtunk ott, ahol voltunk? Vagy várjuk meg a szezon végét?

Szerinted?

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844652913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_20408 2010.09.01. 18:38:38

NEEEEEEM!!!!! főleg ha figyelembe veszem a környező országokat bajnokságaiban zajló erősítéseket,akkor egyértelmáen nemmel kell válaszoljak

Ismeretlen_164364 2010.09.01. 18:38:52

kurvára nem. igaza lesz a goal.com-os Garganesenek, hogy nem fogunk tudni 40 gólt se lőni idén. jó ez kicsit túlzás, de lehet nem jár messze az igazságtól. védelem szempontjából jónak mondhatók vagyunk. vannak jó kapusaink, egy jónak tűnő védősor(mindaddig amég ki nem dől valaki, mert a pad gyenge), valamint jók a védekező középpályásaink is. támadásokból viszont nem fogunk jeleskedni. kb mint egy tipikus olasz kiscsapat amelyik beáll védekezni és reménykedik a kontrákban

Ismeretlen_53881 2010.09.01. 18:40:23

Tavaly az akkori igazolások után azt mondtam, hogy 70%-ra értékelem a nyári teljesítményt. Lett belőle egy hetedik hely. Most nem tudom. Van, ami nagyon zavar (Gio és Trez, azt hittem jön Pazzini, védelem nem erősödött eléggé), viszont jött Bonucci, Krasic, Aquilani és Q. is jó lehet. Keserű a szám íze azért, ez egy olyan 50%-os teljesítmény nálam.

Doki 2010.09.01. 18:40:28

Hát én cseppet sem vagyok elégedett.Aki erősítést jelent(het): Bonucci, Krasic.Viszont eladni Diegot, meg Giovincot...ez kész.A többiktől nem várok nagy csodát.Van egy olyan érzésem hogy ezzel a csapattal játékmester nélkül vhol az 5-10 hely környéke lehet a miénk.Remélem nem igy lesz, de most ez van bennem. Van der Vaartot azért jo lett volna megszerezni.Annyit megért amennyiért az angolok megvették. :( Az meg sztem eleve gáz hogy olyan edzőnk van aki csak 4-4-2 ben tudja játszatni a csapatot. Szal a vezetőségnek 10-ből 3 max 4 pontot adnék.

laverda 2010.09.01. 18:44:45

egy jó befejező csatár kellett volna még mint Dzeko, Pazzini vagy ilyesfélék.

Arnijuve 2010.09.01. 18:45:06

hát ööö...jó kérdés! én amondó vagyok hogy várjunk még! az idő mindenre választ fog adni...a neveket illetően mondhatjukhogy világklasszis nem jött (csak ment ha diego ide tartozik bár sztem nem)...az olaszosodás nem baj és sztem a legnagyobb igazolásunk nem olasz hanem a szerb Krasic.......régen is televolt a juve olaszokkal és csak "néhány" külföldi játszott meghatározó szerepet itt......martinez fikázását nemértem (igaz kurvára idegesít hogy sérülten jött és máris sérült ismét) sztem jólesz ő is...pepe egyenlőre nem mutat túl jó formát de majd meglátjuk......bonuccival elégedett vagyok a látottak alapján védelem közepe 10 évre megoldva....motta is bevált sztem így itt sem lehet panaszunk tavalyhoz képest zebinánál sztem mindeki jobb de grygera is elmehetett volna bár ha már így alakult cserének jólesz....na ez a lanzafame gyerek még nemtom mi lesz mert hol jól játszik hol pedig a labdát se találja el.......Q egyértelmű erősítés no comment kategória......Aquilani is erősítés sztem ha nemlesz sérült... hát az uccsó érkezőkre nemtok mit mondani...Diego eladása nemfeltétlen volt hiba ..igaz többet is kérhettünk volna érte...Giovinco maradhatott volna látva a jelenlegi helyzetet a többivel megvagyok elégedve Forza JUVE!!!

cs4szi 2010.09.01. 18:46:09

Ááááá. A tavalyihoz képest semmit sem erősödtünk.

Victor90 2010.09.01. 18:48:21

Storari jó kapus,Buffon amíg nem lesz addig nem kell izgulnunk kapusposzton!Motta:rendszeres játéklehetőséget ha kap jól játszik,inkább ő is a támadásokba tudd jobban besegíteni!Bonucci:nagyon jó igazolás volt,többet nem is írok!Traoré:életembe nem láttam még játszani,nagyon fiatal,csak bízni tudok,hogy jól fog teljesíteni!Pepe:nagyon rossz igazolás volt!Lanzafame:ő tőle sem lehetünk elájulva,nem Juve szintű játékos,gyors az átlagnál de semmi több,ja és nagyon nagy arc!Martínez:Én azt mondom,hogy nem volt rossz igazolás de nagyon drágán vettük meg,(Marotta bravo ezért)!!Aquilani:Poulsen helyére jött,egyértelmű minőségibb játékos mint a dán dog,de sajnos a csávó 101%porcelán!Krasic:ő volt Bonucci mellett a második legjobb igazolásunk!Q:jó játékos,remélem hamar belelendül,és akkor hozza a Diegos átlagot!Mindent összevetve gyenge átlagos az idei mercatonk!

Arnijuve 2010.09.01. 18:49:11

illetve még 2 szó amivel nemvagyok kibékülve az átigazolási szezon végeztével : bal hátvéd

Ismeretlen_164215 2010.09.01. 18:49:38

Megfiatalodott a csapat, ennyi a pozitívum. Idén csak jobb eredmény jöhet. Ha nem, akkor viszont gyökeresebb változás lesz. Szerencsére nem lett sok pénz elpazarolva. Legalább ennyi.

delgol 2010.09.01. 18:53:44

Az biztos hogy nagyon kellett a változás,és a fiatalítás,de én úgy gondolom,hogy mindenképpen kellett volna egy igazi klasszist is igazolni.Diegot nem kellett volna eladni,mert ő legalább tud szervezni,és kapura is veszélyes.Jó jó ez az olaszosítás meg fiatalítás de lehet hogy ez kevés lesz.Főleg úgy hogy a legjobb fiatal olaszt(atom anti) eladjuk.Kellene egy igazi vérbeli csatár.Nem ilyen alibicsatárok mint a mostaniak.Alex kivétel!!!"Korához képest"is magasan a legjobb!Nem is emlékszem mikor volt ilyen gyenge csatársorunk.Amaurit nem értem.Amikor a Palermoban volt képes volt egy egész védelmet felborítani hogy gólt szerezzen,most megy csak ácsorog és várja hogy fejberugják a labdával.KELL EGY VÉRBELI CSATÁR!!!

Ismeretlen_128149 2010.09.01. 18:57:21

Nem értek teljesen egyet veletek srácok. Szerintem sokat erősödött a csapat. Nyílván való, hogy ha Gio és Diego nem kerül eladásra akkor most arról beszélgetünk h nincs csapat aki megver minket, de ez van, ezt kell szeretni. Gio egyébként csak viszsajön jövőre, a Diego meg...nem buktunk vele akkorát h ne tudnánk bárkivel pótolni...nincs pótolhatatlan ember. Megfiatalodtunk. Kicserélődött a csapat az ilyen alibi játékosok mint Canna, Camo, Trez, Zebina akik 3éve kiöregedtek elmentek. Fiatal olasz tehetségek jöttek akik már bizonyítottak hogy megállják a helyüket. Jó kis csapatunk van, és ha most még nem is, de jövőre legkésöbb ha nem lesz sérült senki az olasz válogatott nagy részét mi adhatjuk, és a kezdőt is! Buffon, Motta, Chiellini, Bonucci, Marchisio, Aquillani, Pepe, Iaquinta, Amauri, Q ez 10játékos! azért nem gyenge! Forza Juve

Norbi91 2010.09.01. 18:58:45

A 11 igazolásból kb. 2-3 játékos jelenthet erősítést.A legjobb fogásunk egyértelműen Bonucci, utánna Krasic és Quagliarella.A többiek értelmetlenek.Még a fiatal Traoré beválhat. De határozottan nem vagyok elégedett az igazolásokkal.Jah, Diegó eladásával sem értek egyet.Fog ő még hiányozni a csapatból.Vagy máris hiányzik?

cd 2010.09.01. 18:59:20

összességében nem (hol volt az a beigért 80 milla?)

dvd 2010.09.01. 19:04:48

Én azt mondom, az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem szabad nagyon passzimistának lenni. Sajnálom, hogy Giovinco elment és azt is hogy 10 milliót buktunk Diego-n. Rajtuk kívül csak Camoranesi és Trezeguet volt az akit egy kicsit sajnáltam. Akit jó igazolásnak tartok, azok: Quagliarella, mert egy törekvő játékosnak tartom, tudja húzni előre fele a csapatot. Krasic, aki alapjáraton jó és technikás, csak gyorsuljon fel egy kicsit és fusson olyan gyorsan mint Nedved. Aquilani, pedig remélem, hogy inkább előre fele fog játszani és sok labdával fogja szolgálni a csatársorunkat. Ja, és lehetőleg ne sérüljön le hétről hétre. :P Traoré és Bonucciban csak reménykedek. Pepe, szimpatikus csak focizni tanuljon meg kicsit jobban. A többiekről most nem írok. Szerintem 2 dolog hiányzik b@szottul ebből a Juventusból, egy befejező játékos pl. Cavani vagy Pazzini/Di Natale, és egy irányító középpályás aki tudja mozgatni, motiválni a csapatot amikor csak szükséges.

devil-z 2010.09.01. 19:07:00

Jött egy rakás töltelékember, akikre az ég világon semmi szükségünk nem volt, vagy épp olyan játékosok távoztak akikre szükség lett volna.. úgy érzem, hogy egy 'játékmester' (nem pont Diego, de ő is nagyon hiányzik egyelőre) és egy tehetséges csatár hiánya meggátolja az eredményességünket (a védelmünket sem érzem acélosnak) Továbbá megnehezíti a dolgunkat még: A tehetségtelen edző, a sérülések, a buzgó-mócsing félistenünk. Amíg ilyen tehetségtelen játékosok vannak a kezdőnkben mint pl. Lanzafame, DC, Martínez, Pepe addig nem számítok semmi jóra. És nem vagyok benne biztos, hogy ezek a 'szakemberek' lesznek januárban is, mint most. Del Piero-n kívül nincs olyan játékosunk aki kreatív, technikailag képzett és 'lát' a pályán.

Thomas · http://athletic.club.hu 2010.09.01. 19:08:15

Igazából ide illik korábbi kommentem, úgy, hoyg ide teszem: Sziasztok! Elsőre kicsit off-nak tűnhet a hozzászólásom, de... Csak nekem tűnik fel, hogy 4-4-2-vel lószarra se megyünk??? A 4-4-2 nagyon statikussá teszi a csapatot, ami egy középcsapatnál vagy egy erősebb kiscsapatnál jó, hiszen masszív alapokon tudnak védekezni egy erősebb csapat ellen is. Persze jogos a kérdés lassan, hogy hova is tartozik a Juve, mert elitcsapatnak vagy topcsapatnak aligha nevezhető. Ha tényleg van 80 millánk és ez az adott keret, akkor igen is lehetett volna egy támadásban hatékony, lendületes, gyors Juvét építeni. Az érkezők közül egyedül Bonucci, akivel maximálisan egyetértek, másrészt nem az olaszosítással van a gond, hanem középszerű olasz játékosok leigazolásával. A keret és az elvárások okán én át tértem volna egy támadó felfogású 4-5-1-re. Ebben a felállásban nem két klasszikus szélső (RM,LM) van, hanem bal és jobb összekötő (RW, LW), egy előre tolt csatár, és mögöttük irányít egy támadó középpályást. A védekezésben és támadásban egyaránt kiveszi a részét a két középpályás. Itt a középpályások rövid passzos támadásépítése nem hangsúlyos, márpedig Felipe Melo is remek hosszú labdákat tud adni. Valahogy így: -- o -- o o o o _ o o __ o o ___ o __ o Caceres szerintem jól játszott, védő létére nagyon technikás volt, jól segítette a támadásokat, ugyan követett el hibákat, de szerintem megtartható lett volna, ha más nem egy évre kölcsönbe, hiszen a Barca most megint kölcsön adta, Bonucci, Chiellin, és balra pedig a megmaradt össze szerint, lehet igazolni, addig húzódott ez a téma, hogy már mindenkinek van választottja, ezt rátok bízom, csak annyit teszek hozzá, hogy Balzarettit elhoznám cserének 3-4 milláért vagy egy jó kölcsön szerződéssel. A középpálya közepén Felipe Melo mellé, igazoltam volna egy hasonló középpályást, aki szép hosszú labdákat tudni, első sorban a szélen üresben felfutó játékosoknak. Hozzáteszem Marchisio is remekül indít, illetve Candreva így őket cserének feltétlen megtartottam volna. Lehtőségek: Lassana Diarra 20 millió, Yaya Touré 21 milla (a Man. City túlfizette), Carrick 23 millió, Mascerano 26millió. Esetleg Tiago megtartásán is elgondolkodnék, hiszen ő is jó csere erre a posztra, igaz védekezésbe gyenge, így inkább az eladását választanám ,semmi esetre sem kölcsönadását. A csapatot Diego iráányítja cseréje Giovinco, valamint Candreva is bevethető ezen a poszton. Összekötőkre viszont szükségünk lenne, Theo Walcottot 12 millióra becsülik. Kérem jelentkezzen az aki Martínez és Walcott közül az előbbit választaná. Valamint Joe Cole ingyen. Bal összekötőnek: Özil 18, Robinho 15 millió, Michel Bastos 15,5, Farfán 13,5 négyesből egyet, lehetőség szerint Robinhot vagy Bastost igazoltam volna le, Camoranesi és Salihamidzsics közül az egyiket cserének megtartottam volna másikat eladom. Ha félünk a sok sérült még egy bal összekötő cserének úgy max 6-8 millióért. Cserekapust viszont semmi esetre se igazoltam volna. Így csak egy befejező csatár kell a csapatba így csak Iaquinta Trezeguet Amauri marad, plusz Ibrát megvettem volna 24 milláért az fix. Iaquinta és Amauri közül egyik játékos eladható lenne akár 15 millióért kb. Személyszerint Del Pierot a szakmai stábban való munkavállalás felé ösztökélném. Némi fejszámolás után nézzük mennyit költöttünk volna, és hogy állna a csapat: középpályás 20 milla+ bal összekötő 15 milla + Walcott 12 milla+ Ibra 24 milla + Bonucci 15 milla = 86 millió euró, és mindez eladások nélkül, mondjuk elég csak Polusent eladni ésmegvan a 80 milla. _______________Buffon Caceres ___ Bonucci ____ Chiellini ____ ??? ___________ F. Melo ____ L. Diarra ________________ _ Diego Walcott/J. Cole ________________ _ Robinho/Bastos __________________ Ibra walcottnak Joe cole cseréje vagy fordítva. Joe Cole értelemszerűen csatár poszton is elképzelhető akár, akárcsak Robinho. Robinho meg Bastos vagylagos. A maradék cseréket, kiegészítő embereket mindenkinek a fantáziájára bízom. Őket az eladásokból lehet finanszírozni. Ha tényleg mindent beleszámolok a költségekbe, kölcsön szerződés nélkül, akkor 86 milla+ 4 milla Balzaretti+ 7.5 millió Caceres+10 milla egy bal bekk+csere bal összekötő max 7.5 milla=115 millió kiadás és minden posztra van akkor jó emberünk, talán még 1 középső védő max 5 milláért. És akkor fullosan 120 millió, de nagyon fullosan ám. Adjunk el pár játékost. Amauri vagy Iaquinta 15 milla Tiago 9 milla Poulsen 6 milla + több 10 milla egyéb(Zebina, Grosso, Salihamidzsic/Camoranesi, Sergio Almirón -> 2.500.000 €, Albin Ekdal -> 4.800.000 € stb.) Candreva leigazolását, a kölcsön után nem számoltam bele, de Molinaro (3,5 milla) és (Paolucci 3,5 milla) árából pont kijön. Buffont imádom, de ha kell a pénz eladtam volna a Man. Citynek 30 milláért és abból a pénzből leigazolom, mondjuk de Geát 12 milláért, aki a világ egyik legtehetségesebb kapusa. És + 20 milla a kasszába. Mint láthatjátok Buffon megtartásával is simán össze lehetne rakni egy klasszis csapatot 80 millából. Buffon eladásával pedig 50 millióból!!! És mindez úgy, hogy nagyon fullos a csapat cserékkel mindennel együtt, úgy hogy mindenkit végleg megvettünk, senki se érkezett kölcsönbe. Várom mindenkinek a véleményét erről, szerintem ez egy ütőkés csapat lenne, amely nem csak a bajnokság, de az Európa Liga megnyerésére is esélyes!!! Az, hogy ez kicsit focimanageres azt most hagyjuk. A lényeg a szint, hogy ebből a pénzből egy ilyen csapatot is össze lehetett volna rakni. Nem maguk a nevek az egyes játékosok konkrétan hanem a szint. Egyébként van összesen kb. 2 érkező 20 milláért, 2 15 ért és további 2 10 ért, ha ezekből 30 millióba kerülő két játékost csak kölcsönbe hozunk opciós joggal, akkor 20 MILLIÓ A TELJES KÖLTSÉGE A CSAPAT EURÓPAI SZÍNVONALRA EMELÉSÉNEK. Ennyi pénzünk pedig van. Mind olyan igazolásokat soroltam fel, amik életszerűek, lehetségesek. Kb. 8-10 új érkező, amennyi a valóságban, és csapat meghatározó játékosai nagyrészt megmaradnak. Nem tudom honnan jött neked ez a focimanageres beszólásod. Írásommal azt, szerettem volna kifejezni, hogy a tavalyi pocsék idény ellenére, reális, jó nyári igazolásokkal milyen jó csapatot lehetne építeni. És természetesen nagyon csalódott vagyok ahhoz képest, ahol állunk. A felsorolt igazolások közül: Caceres klubot váltott, Bonuccit megvettük, balbekket azért tudtunk volna szerezni. Candrevára opciónk volt, L. Diarrát el akarta adni a Real, Yaya Toure és klubot váltot. Összekötők közül, Walcott tényleg az én agyam szüleménye, de Joe Cole szabadon igazolhatóként klubot váltott, Robinho és Ibra is klubot váltott. Szóval szerintem nem irreális és nem azt, mondom, hogy pont ezeket a játékosokat, csak prezentálni szerettem volna, hogy ezekre a posztokra lehet tehetséges jó játékosokat hozni és lehet kiváló csapatot építeni. Másrészt két játékos kölcsönvételével simán 20 millára faragható a kiadás-bevétel, annyi pénzünk meg van. Másrészt nem értem miért kell nekünk a 4-4-2. Az árakat nem "fika manager"-ből szedtem, hanem a transfermarkt.de, jó nevű átigazolásokkal foglakozó weboldalról. Tehát a kérdésre válaszolva: Egy ilyen szintű csapatot ezekkel a lehetőségekkel össze lehetett volna rakni, ami van az a közelébe sincs. Szerintem súlyos szakmai hibákat követett el a vezetőség ennek az eredménye, ahol vagyunk. Meg kezdtük egy irányítós játékra való átállást erre az egész eddig felépített munkát romba döntjük. Hiba volt: Del Neri, mert ragaszkodik a 4-4-2-höz, ami szerintem az olasz focihoz nem illik, de ami sokkal fontosabb a kerethez nem illik. Én azt gondolom, hogy egy ilyen pocsék előző szezon után is lehetne újra jó csapat, de ahhoz ki kell jelenteni, hogy igen is bajnokok leszünk és EL-t nyerünk és utána a fent említetthez hasonló szintű játékosokat kell igazolni!!! A végzett munka a szememben 0, történt 1-2 jó igazolás, de ez így semmit sem ér mert nem erősebb tőle lényegesen a csapat. Azt érzem, hogy van egy lyukas hajónk, amin betömtek néhány lyukat, de ez nem elég mer ettől még jön be víz, tehát szerintem néhány lyuk betömése az 0, mert a probléma ugyanúgy fenn áll. A nagy baj az, hogy meg sem közelítjük a fennt leírt, egyébként elérhető szintet, nem is nagyon haladtunk felé. Nem azt várom, hogy rögtön az legyen, de talán olyan célkitűzések kellettek volna, mert akkor ha 1-2 igazolás nem sikerül akkor is azért van egy kiváló csapat. Jah és nem aug. 31-én kell igazolni és utána csapatot építeni és végül sopánkodni, hogy nem volt idő összeszokni... sry, h ilyen hosszú lett és köszi, h elolvastad

ANADROL 2010.09.01. 19:09:53

Erre a kérdésre még nem lehet válaszolni. Jó játékosokat hoztunk, fiatalokat, de ennek ugyanúgy lehet hátulütője.Erre a kérdést, 10-15 forduló elteltével lehet jól megválaszolni!

frustrate 2010.09.01. 19:13:29

Thomas a kommented nem ide illik, hanem valamelyik football manager fórumra.

DelPiero86 2010.09.01. 19:17:36

Az igazolásaink? Védelem: +30% javulás! Előrejáték: kb ugyanennyi mínuszban! ÉRtékelhetetlen,nagyon gyenge keret ez sajnos,sokkal többet vártam az új stábtól:S

juventino03 2010.09.01. 19:18:16

Erre igy még nagyon nehéz válaszolni, de sztm. jó nyári igazolást zárunk annak ellenére, hogy alig volt pénzünk és csak EL játszunk. Azt meg nem értem, hogy mi baja van soknak a 4-4-2vel! Tavaly amikor Ferrara mást használt itt könyörgött mindenki, hogy térjünk vissza a 4-4-2-re! Mindig amikor a kommenteket olvasok mindig csak aztolvasom, hogy mi nem jó. Alig olvasok olyat, hogy ez az gyerünk Marotta bizunk benned stb. ForzaJuve!

Thomas · http://athletic.club.hu 2010.09.01. 19:19:40

Hogy példázzam, ha Krasic jön az egyik oldalra, másikra egy tehetsége fiatal brazil v portugál szélső/összekötő aki gyors, kb. 5 milláért, a védelembe, azok akik jöttek, meg befejezőnek Ibra. Akkor elégedett lennék, mert azt mondanám, hogy fejlődött a csapat erősödött. És látnám, hogy tudatos munka folyik, építkezés. Nem rombolás után vm lázas építkezés féle, melyne eredménye, hogy ugyanott vagyunk, mint ahol voltunk. Ami most történik abba nem látom igazán a koncepciót, nem veszi figyelembe az adottságainkat.

Ismeretlen_114665 2010.09.01. 19:23:29

Az igazolásokat már nagyon nem is érdemes méltatni, aki egy kicsit is józanésszel értékeli az rájön, hogy semmiféle érdembeni erősítés nem igazán történt sőőőt.... Ami szerintem igazából aggodalomra ad okot, hogy (bár ezt már akkor is megmondtam) nekem az edző neve sem jelent garanciát semmilyen féle előrelépésre (a vezetőségről nem is beszélve). Úgy érzem, hogy belebukunk ebbe a szezonba is. Én a csapatot a 4-8. hely közé várom :(!!!! El-ben továbbjutás lesz de következő körben ott is bukni fogunk! Persze legalább lesz értelme szúrkolni ;)! Forza Juventus per sempre! Ui.: Nem nem pesszimista vagyok és nem nem fogok más csapatnak szúrkolni pusztán reálisan látom a helyzetünket!

Ismeretlen_147985 2010.09.01. 19:24:04

A jelenlegi keret NEM erősebb a tavalyinál, szóval egyáltalán nem vagyok elégedett az átigazolásokkal. Az új emberek fele kölcsönbe érkezett, azaz ha jók lesznek, akkor tulajdonképpen a jövő nyári erősítések ők lesznek. Szegényebbek lettünk egy Diego-val, s a helyére nem érkezett egy fazonszabász, nem lesz aki labdágat osztogasson. Én teljes mértékben csalódott vagyok, s biztos vagyok abban, hogy ez a keret nem erősebb a Samp-tól, a Genoa-tól, a Napoli-tól, a Palermo-tól, a Fiorentina-tól. Szóval rendkívül nehéz dolgunk lesz a 4. helyen végezni, s én most úgy gondolom, hogy nem is fogunk. Valaki besurran előttünk, és még az is előfordulhat, hogy megint nem fogunk a 7. helytől előrébb végezni. Ha ez valóban így lesz, akkor remélem jövő nyáron egy újabb vezetőség érkezik a csapathoz.

Thomas · http://athletic.club.hu 2010.09.01. 19:25:29

Kedves juventino03! A lényeg szerintem és ebbe engem ez zavar a legjobban, hogy össze-vissza csináljuk a dolgokat. Szinten minden formációból ki lehet hozni a maximumot, de nem úgí, hogy minden évbe mindent gyökeresen megváltoztatunk és a 0-ról kezdünk mindent. Miért kell szinte a 0-ról kezdeni??? Jó nem nulla, mondjuk 15nél voltunk tavaly, visszaléptünk 10-re és ráépítettünk 16-ig, ha nem rombolnánk akkor tarthatnánk ugyanezzel a munkával is 21-nél. Ahol mondjuk 25 a roma, 30 a megerősödött mIlan és az inter.

Emberarcuhal 2010.09.01. 19:26:49

Én értékelem 1 mondatban. Nem lesz meg a 4.hely,amit a vezetőség akart!!! Idáig mindig bejött amit mondtam,úgyhogy nem is figyelek a fikázókra.

Victor90 2010.09.01. 19:55:43

Csak úgy lehet meg a 4-dik hely,ha Q nagyon össze fogja magát kapni+Krasic hatalmasat fog játszani a szezonba!A Chiellini-Bonucci páros nem nagyon lesz sérült,Melo nagyon jó formába lesz+Martínez,Pepe,Lanzafame hármasból valamelyik 120% felett fog játszani hétről-hétre!Így mindent összevetve az egész csapatnak szinte 102%on kell majd játszani az egész idénybe,akkor meglesz a 4dik hely,de az már nem E.Ligát fog érni???

Ismeretlen_149085 2010.09.01. 20:01:03

A körülményekhez képest én nagyjából elégedett vagyok, Martínez 12 milliós árát sokallom leginkább, illetve a sok kölcsönszerződés idegesít, de üzletileg érthető. A keret viszont jóval fiatalabb lett, és nagyságrendekkel csökkentek a fizetések miatti kiadások feltehetőleg, bár erről megnéznék egy hivatalos adatot. Az edző személye viszont szerintem sem a legideálisabb, bár jobb mint a tavalyiak. Továbbá az is kérdéses még, hogy Vinovo mit szól az új szezonhoz.

Papy88 2010.09.01. 20:02:20

Akkor most én is elmondom a véleményem:-) Hát akkor kezdjük.... Krasic nagy erősítés és örülök hogy jött...Mivel fellendíti a bal oldalt,gyors,technikás támadó jellegű játékos...Szerintem jó vétel volt...! Motta:Ő is az egyik legjobb választás volt a jobb oldalra...Tapasztalt feljön a széleken a támadásokkal,jók a beadásai(Kicsit Zambrottára emlékeztet amikor még nálunk játszott)Ő is nagyon jó vétel volt....! Aquilani:Ő is jó igazolás volt főleg kölcsönbe...Nem is került sokba és ha nem lesz sérült és hozza a formáját nagyon nagy segítséget jelenthet...! Martinez:Na ő az egyik nagy talány..Én sokallom érte azt a 15 milliót..Azért gondoljuk már végig...Diego-t is 15-ért odaadtuk...Azért egy Diego és egy Martinez között van egy nem kis különbség..legalábbis sztem...!Szval hát remélem rácáfol és majd azt tudom mondani hogy na hát csak megérte+jó vétel volt de én őt biztos nem igazoltam volna le...! Pepe:A másik nagy talány...Jó ő igaz kölcsönbe jött ő sem volt sokba,de hát idáig amit mutat az harmatgyenge...Mivel jó persze harcos meg sietteti mindig a játékot de ha jobban megnézzük a beadásai valami katasztrófálisak,és cselezni sem nagyon tud gyorsnak se mondható...Én őt sem igazoltam volna le max a padra ha esetleg valaki megsérül..! Lanzafame...Hát ő róla tudjuk hogy Juve nevelés vannak neki jó megmozdulásai de látni még rajta hogy tapasztalatlan...Ha kezdőbe nem is max padra...!Vagy ha bizonyít akkor kezdőbe is de hát idáig amiket leművelt kapu előtt...Ugye aki nézte a meccseket az tudja hogy kapuval szembe és már nbem egyszer valami 500 méterre mellérúgta a labdát...:-SDe majd kiderül..! Storari:kapuba egyértelmű hogy jó igazolás volt...Jó kapusnak tartom...Tökéletes vétel...! Bonucci:Nagyon jó középső védő válhat belőle...Chiello majd kitanítja...Ő is jó vétel volt sztem...! Quagliarella:Ő is nagyon jó játékos..Gyors és kapura nagyon veszélyes...És kölcsönbe sztem ő is jó vétel volt...! A többi 3 játékos:Rinaudo (Napoli), Traoré (Arsenal), plusz még az a 3.gyerek most igy hirtelen nem ugrik be a neve...Róluk nem mondok véleményt mivel semmit nem tudok róluk..... Majd ez kiderül....! Nagyából nekem ennyi lenne...DE.... És amit szeretnék mondani...Én nem értek bizonyos dolgokat: Diego-t ugyebár eladtuk..Ez egy olyan történet volt hogy pont 2 napig nem voltam itthon...Akkor adtuk el..hazajöttem megláttam azt hittem szívrohamot kapok...Na mondom jóvan...Túltettem magam rajta mondom biztos valami nagy cél érdekében lett eladva mert Marotta valami nagy fogásra készül és kell a pénz....Aztán most kiderült hogy NEM....Hanem kölcsönbe leigazoltuk kvájárellát(Bocs majd megtanulom leírni)meg jött ez a 3 játékos de ezeknek az össz értéke alig pár millió...:-SÉs igy egyszerűen nem értem hogy miért adtuk el?:-S:-SVagy ha legalább már eladtuk akkor miért nem pótoltuk mondjuk Robinho-val?? Ezt nem igazán értem...Végre megvesszük kvájárellát végre viszonylag nem egy olyan támadónak lenne aki csak áll mint a fasz és várja hogy a szájába repüljön a labda hanem azért támadóbb szellemű erre most eladjuk azt az embert aki tömte volna labdával:-SNa mind1... Igy összegezve nem rossz-ak az igazolások csak azért 1-2 dolog elég érdekes....Amit nem csináltam volna az az hogy nem adtam volna el Diego-t hanem megtartottam volna,Martinez helyett megvettem volna Robinho-t Diego mellé(Gondoljatok bele mekkora párost alkottak volna)és vettem volna egy bef csatárt...! Bal szélre még leigazoltam volna kölcsönben Insúa-t és kész a csapat....! No de majd + látjuk....Igy ennyi a véleményem...De mint minden szezonban bizakodok! És remélem hogy sikerül egy jó kis csapatot összekovácsolni..!! +++FORZA JUVE PER SEMPRE+++

Papy88 2010.09.01. 20:03:53

Ajj bocsánat:-)Krasic természetesen a jobb oldalt lendíti fel:-)

Szabi85 2010.09.01. 20:07:05

Kapus poszt OK. A védelemben jónak tűnik a Motta-Chiellini-Bonucci hármas. Rinauldot (vagy kicsodát...) nem ismerem, Legró cserének jó, Mottának nincs cseréje. Grygét meg a 18 éves dánt hagyjuk. Védelem baloldal: Traore-t nem tom mit tud, de mégiscsak egy 3. ember volt a posztján :S 20 éves... Benne nem bízok. DC-nek nem szabad felmenni támadni, talán akkor biztos lehet a védelmünk. Csak az a baj, hogy fel fog:) BelsőKözéppálya: Melo jó, Siss jó védelembe. Ők a kezdő. Marchisio cserének jó, Aquilani passz. Ha ő beválik, akkor látok esélyt egy Melo-Aquilani belsőkp-re ami még a támadást is tudja segíteni, másik két játékos erre alkalmatlan. Szélsők: Martinez azt csinálja amit mindenki várt tőle... sérült. Na igen, ha nem megy a vételár bebizonyítása akkor ez a legjobb kibúvó. Őt nem kellett volna leigazolni, ő Marotta legrosszabb döntése. Krasicról jókat hallottam, németek ellen VB-n jó volt, első meccsükön viszont be volt szarva. Reméljük nálunk bátor lesz. Pepe gyors de csak rohangál, szerelni tud, nem értem, hogy ő miért nem szélsőhátvéd... Passzai kiszámíthatók, kapura nem veszélyes. Lanza tud jókat passzolni, de kaput ő se érzi. Csatárok: Dp öreg, ő esik és ebből rúg 1 szabadot. Ezt nem lehet nagy csapat ellen játszani. Amaurinak hiányozni fog Diego nagyon, kérdés Q-val hogy fog összejátszani. Jaki.. fene tudja idén mit alkot, de ő nem húzóember. Q ha nem válik be, akkor csak a Melo-Aquilani-Krasic hármastól várhatunk gólokat/gólpasszokat.

Dana 2010.09.01. 20:17:18

Én is korábban említettem hogy nem is igazán az emberekkel van baj, hanem a fellállási renddel! A 4-4-2 elavult! ennyi úgy mint annó a 3-5-2 és stb. A legtöbb csapat a 4-5-1 bizonyos variációt játszák ami jóval mozgékonyabb. Igen a 4-4-2 statikus. Ezt a szélről való beívelgetést el kéne felejteni mert nem jó! Visszatérve az igazolásokra: Én Diegót sajnálom meg Giot nagyon. Martineznek nem örülök, de a többi igazolásnak igen. Q-nak Krasicnak nagyon. Bonucci szerintem klasszissá válhat nálunk Mottával eggyütt. A csatársorral nagy gondd nincs szerintem. Az látszik hogy semmi pénzünk, de legalább nem vagyunk adósságban és saját tulajdonban van a klubb is (ha jól tudom) ami különösen jó hír. + új stadion :) év végén meglátjuk Bl hely egyikére várom a csapatot.

Ismeretlen_140690 2010.09.01. 20:24:11

Diegot nem kellett volna elengedni.Nem lesz irányítónk.Kellett volna legalább 2 rendes csatárt igazolni.Del Pieron kivűl, nincs rendes csatár.De ö meg 35-éves.Azért egy Juventusnak magasabbra kellene tenni a mércét.Golerős játékost kellett volna igazolni.(Adriano,Robinho,Benzema,Luis Fabiano,stb..)Messze vagyunk az európai élcsapatoktól.Szerintem se lesz 4.-hely.8.-9.-helyre tippelnék.

Ismeretlen_128760 2010.09.01. 20:26:52

Mi a pöcsömről beszél az, aki szerint a keret nem erősebb a tavalyinál? Manninger jobb, mint Storari? Grygeria jobb, mint Motta? Legrotaglie jobb, mint Bonucci? Poulsen jobb, mint Aquilani? A kb 3-4 meccset játszó Camoranesi jobb, mint Krasic? Rohadtul nem biztos, hogy Quagrialella nem fogja felülmúlni Diego "fantasztikus" teljesítményét! A kérdésre válaszolva: Nem vagyok teljesen elégedett... Martinez érthetetlen, Rinaudo elkapkodott vészmegoldás. Értelmes alternatíva lehetett volna; (a földön maradva, nem Robinho, Ibrahimovic kaliberű nevekkel dobálódzva) Rafinha, Boateng, Moutinho, mind olyan játékosok, akik viszonylag olcsón, jelentős erősítést jelentettek volna, ráadásul a BL-ben való szereplést is hajlandóak lettek volna nélkülözni, a fent említett kollégáikkal ellentétben.

Ismeretlen_102194 2010.09.01. 20:28:02

NEM!!!!! Leggyengébb igazolásunk Mr."Lendsaplayer"Marotta!!! Eladásai katasztrófálisak/Diego,Poulsen/ Vételei pedig Krasicot és Quagliarellat leszámítva/talán még Aquilani is/ szar! Ezek ilyen középcsapat igazolások voltak sztem!Ott elég, itt sztem kevés lesz!

Victor90 2010.09.01. 20:31:26

Az inter maradt ugyanolyan erős,a milan erősebb mint tavaly,roma kb ugyanolyan erős mint tavaly,azonkívül genoa sokkal erősebb lett,napoli is kb ugyanolyan erős mint tavaly,fiornak csak a bajnokság van,és a palermo az aki 1 kicsit gyengült...úgyhogy....nagyon harcolni kell azért a bl-es helyért!

Ismeretlen_128760 2010.09.01. 20:33:30

"A 4-4-2 elavult" ezt honnan a fenéből szeded? Várhidi mondta a mágnestáblánál?

rampulla81 2010.09.01. 20:45:08

Tavaly ilyenkor el voltunk halva a brazil duotól (50 millió). + Caceras, Canna, Grosso. Most hoztunk fiatal olasz tehetségeket. Csak az a baj, hogy idén még nem fog megfelelően működni a szerkezet. Kraszics nagy igazolás. Bonucchi (Chielloval együtt) a jövő Cannavaroja, Nestaja. Motta meggyőző. Aquilani egy nagy kérdőjel, de ha beválik, akkor nagyobb fogás, mint tavaly ilyenkor Diego. Időt kell hagyni a vezérkarnak. Nekik sem könnyű a nulláról felépiteni egy csapatot.

Ismeretlen_102194 2010.09.01. 20:46:07

Leírta a véleményét!Ha nem tudsz érdemben reagálni rá átléped!Ennyi!Nem kell itt osztogatni! Előre is köszi az együttműködést!:)

rampulla81 2010.09.01. 20:47:59

Tavaly ilyenkor el voltunk halva a brazil duotól (50 millió). + Caceras, Canna, Grosso. Most hoztunk fiatal olasz tehetségeket. Csak az a baj, hogy idén még nem fog megfelelően működni a szerkezet. Kraszics nagy igazolás. Bonucchi (Chielloval együtt) a jövő Cannavaroja, Nestaja. Motta meggyőző. Aquilani egy nagy kérdőjel, de ha beválik, akkor nagyobb fogás, mint tavaly ilyenkor Diego. Időt kell hagyni a vezérkarnak. Nekik sem könnyű a nulláról felépiteni egy csapatot.

Papy88 2010.09.01. 20:49:33

Akkor most én is elmondom a véleményem:-) Hát akkor kezdjük.... Krasic nagy erősítés és örülök hogy jött...Mivel fellendíti a bal oldalt,gyors,technikás támadó jellegű játékos...Szerintem jó vétel volt...! Motta:Ő is az egyik legjobb választás volt a jobb oldalra...Tapasztalt feljön a széleken a támadásokkal,jók a beadásai(Kicsit Zambrottára emlékeztet amikor még nálunk játszott)Ő is nagyon jó vétel volt....! Aquilani:Ő is jó igazolás volt főleg kölcsönbe...Nem is került sokba és ha nem lesz sérült és hozza a formáját nagyon nagy segítséget jelenthet...! Martinez:Na ő az egyik nagy talány..Én sokallom érte azt a 15 milliót..Azért gondoljuk már végig...Diego-t is 15-ért odaadtuk...Azért egy Diego és egy Martinez között van egy nem kis különbség..legalábbis sztem...!Szval hát remélem rácáfol és majd azt tudom mondani hogy na hát csak megérte+jó vétel volt de én őt biztos nem igazoltam volna le...! Pepe:A másik nagy talány...Jó ő igaz kölcsönbe jött ő sem volt sokba,de hát idáig amit mutat az harmatgyenge...Mivel jó persze harcos meg sietteti mindig a játékot de ha jobban megnézzük a beadásai valami katasztrófálisak,és cselezni sem nagyon tud gyorsnak se mondható...Én őt sem igazoltam volna le max a padra ha esetleg valaki megsérül..! Lanzafame...Hát ő róla tudjuk hogy Juve nevelés vannak neki jó megmozdulásai de látni még rajta hogy tapasztalatlan...Ha kezdőbe nem is max padra...!Vagy ha bizonyít akkor kezdőbe is de hát idáig amiket leművelt kapu előtt...Ugye aki nézte a meccseket az tudja hogy kapuval szembe és már nbem egyszer valami 500 méterre mellérúgta a labdát...:-SDe majd kiderül..! Storari:kapuba egyértelmű hogy jó igazolás volt...Jó kapusnak tartom...Tökéletes vétel...! Bonucci:Nagyon jó középső védő válhat belőle...Chiello majd kitanítja...Ő is jó vétel volt sztem...! Quagliarella:Ő is nagyon jó játékos..Gyors és kapura nagyon veszélyes...És kölcsönbe sztem ő is jó vétel volt...! A többi 3 játékos:Rinaudo (Napoli), Traoré (Arsenal), plusz még az a 3.gyerek most igy hirtelen nem ugrik be a neve...Róluk nem mondok véleményt mivel semmit nem tudok róluk..... Majd ez kiderül....! Nagyából nekem ennyi lenne...DE.... És amit szeretnék mondani...Én nem értek bizonyos dolgokat: Diego-t ugyebár eladtuk..Ez egy olyan történet volt hogy pont 2 napig nem voltam itthon...Akkor adtuk el..hazajöttem megláttam azt hittem szívrohamot kapok...Na mondom jóvan...Túltettem magam rajta mondom biztos valami nagy cél érdekében lett eladva mert Marotta valami nagy fogásra készül és kell a pénz....Aztán most kiderült hogy NEM....Hanem kölcsönbe leigazoltuk kvájárellát(Bocs majd megtanulom leírni)meg jött ez a 3 játékos de ezeknek az össz értéke alig pár millió...:-SÉs igy egyszerűen nem értem hogy miért adtuk el?:-S:-SVagy ha legalább már eladtuk akkor miért nem pótoltuk mondjuk Robinho-val?? Ezt nem igazán értem...Végre megvesszük kvájárellát végre viszonylag nem egy olyan támadónak lenne aki csak áll mint a fasz és várja hogy a szájába repüljön a labda hanem azért támadóbb szellemű erre most eladjuk azt az embert aki tömte volna labdával:-SNa mind1... Igy összegezve nem rossz-ak az igazolások csak azért 1-2 dolog elég érdekes....Amit nem csináltam volna az az hogy nem adtam volna el Diego-t hanem megtartottam volna,Martinez helyett megvettem volna Robinho-t Diego mellé(Gondoljatok bele mekkora párost alkottak volna)és vettem volna egy bef csatárt...! Bal szélre még leigazoltam volna kölcsönben Insúa-t és kész a csapat....! No de majd + látjuk....Igy ennyi a véleményem...De mint minden szezonban bizakodok! És remélem hogy sikerül egy jó kis csapatot összekovácsolni..!!Nem tudom miért de érzem,hogy nagyon meg fog lepni minket ez a gárda...!:-) +++FORZA JUVE PER SEMPRE+++

Torinojuve 2010.09.01. 20:56:56

Itt sztem csak a csatárkérdéssel vannnak problémák.... Ranieris 4-4-2 be nem volt jó szélső kp k akik támogatni tudták volna a jétékot. Ferrara-Zaccheroni ba nem voltak jó szélső hátvédek és igazából senki aki Diego val tudott volna támadásokat építeni... Most jöttek jó szélsők ehez de a vezetők is látták hogy DN nem fog irányítóval játszani ezért Diegot eladták... Adott 1 4-4-2 olyan szélsőkkel akiket nem szabad leírni... De ninics épkézláb befejező csatár/center.... Bari meccsen beadások jöttek de könyörgöm KINEK???? Alex-Quagliarella felhőfejes ????

Ismeretlen_139695 2010.09.01. 20:58:22

Thomas: Ibra 24 millióért??? Hol élsz Te??

steven-h 2010.09.01. 21:04:23

AC Milan - Barcelona - €8m+€24m Ibrahimovic...

Izé 2010.09.01. 21:09:32

El_Barto: Pedig de :)

Ismeretlen_53881 2010.09.01. 21:15:08

asveed, Bonuccit kihagytad a jó igazolások közül ;) Szerintem nálunk ő volt a nyár vétele.

Juventus YE · http://juventus blog 2010.09.01. 21:23:40

Sajnos ennél rosszab Nme lehetett volna :(! Diego eladása rossz álomnak is sok volt... nem sorolok a juve sose lessz olya mind régen ,mer ien játékosokkal ne mtudunk az eléső 3-ba benn lenni hogy ide csábitsunk jóka! Milán:Imbrahimovic,Robinho,Ronaldiho ezeket meik juve játékos fogja meg?(Sztem hagyuk mer csak a cukrom megy fel!!!!!!!!!!!!

Ismeretlen_108746 2010.09.01. 21:24:55

Nagyon nem vagyok elégedett a Juventus nyári átalakításával. Az alapelvekkel (fiatalítás és olaszosítás) alapvetően semmi gondom. Sok idősödő (kiöregedett) játékos volt a keretben, akiket időszerű volt cserélni, s részemről az olasz játékosok preferálása is rendben, de nem szabadna mindenáron ragaszkodni hozzá. A csapat lényegében semmit sem erősödött a tavalyi kerethez képest, s ugyan voltak jó igazolások (Krasic és Bonucci bizonyosan, Motta és Quagliarella talán), de összességében nem érzem, hogy előrébb tartanánk. Olvashattunk 80 millióról szóló mesékről, s habár nem tűnt reálisnak, azért bíztunk benne, hogy lesz valami komoly villantás, ami által szép lassan elkezdünk kapaszkodni visszafelé a Juventus-hoz méltó irányba. Igazán komoly igazolás nem történt, viszont elképesztő módon eladtuk azon játékosok egyikét (Diego), aki éppen ebbe a kívánt irányba vihetett volna minket. Ezen a műveleten rengeteget vitatkoztunk, de meglátásom szerint az utána következő igazolások messze nem igazolták, vagy tették érthetővé Diego eladását. Sokan írtátok, hogy várjunk, Marotta bizonyosan villant majd helyette valamit. Nos azóta sem történt semmi komoly. Ráadásul sok mozgás az utolsó héten történt, aminek nagyon komoly negatív hatásai lesznek az első fordulókban. A játékosok javarésze csak kölcsönben van nálunk, vagyis tényleg igaz, hogy amennyiben beválnak, a következő szezon nagy igazolása maximum az tud lenni, hogy végelegesítjük őket. Úgy érzem pillanatnyilag leginkább az történik, hogy a Juventus hosszú évekre az olasz középmezőnybe süllyed, s ami tavaly nagy meglepetés volt, az mostantól általánossá válik. Ha jól végiggondoljuk, talán egyetlen olyan csapatrészünk sincsen, amely érdemben erősödött volna. A középpálya egyértelműen gyengült Diego eladásával, az egyetlen pozitívum az lehet, ha Krasic tényleg beválik, s talán Aquilani is jó lehet. Az viszont egyértelmű, hogy innen iszonyatosan hiányzik a kreativitás. A támadósorhoz rendkívül szerencsétlenül nyúltunk, 1-2 éve Európa egyik legjobb csatársorával rendelkeztünk, s tényleg fiatalítani kellett, de ez nem sikerült igazán minőségire. A védelem egy Bonucci-val erősödött, a többieket nagyjából szintjüknek megfelelően cseréltük. Mindenki érti, hogy nem reális, hogy Agüero-t idehozzuk, de én nem látom azt a koncepciót, azt a csapatépítési logikát, amely visszavezetheti a Juventus-t az őt megillető helyre Európa labdarúgásában. Marotta nagyon rossz munkát végzett, s semmivel nem tűnik jobb megoldásnak, mint Secco, még akkor sem ha a vezetőség, s ő maga is próbálja ezt mutatni.

Ismeretlen_145917 2010.09.01. 21:26:24

olyan szempontból elégedett vagyok, hogy tényleg megerősítették a keretet, főleg a széleket és ez nagyon fontos volt. csatárposzton talán jobban is lehetett volna frissíteni (Amauri vagy Iaquinta helyett egy Pazzini pl). és a végére összejött egy védelem, amit majd az idő eldönt elég erős e. ugyanakkkor bosszant, hogy a Milan megszerezte Ibrahimovicot és Robinhot. (Robinhot elnéztem volna nálunk is :) továbbá, a Genoa olyan játékosokat szerződtetett nagyon jó áron mint Veloso vagy Rafinha. Diego eladása még mindig érthetetlen számomra (pontosabban az ára) és nagyon sajnálom, hogy Giovincot kölcsönadtuk, nagyon bízom benne, hogy jövőre visszatér és alapembere lesz egy olyan csapatnak amelyik címvédésre készül!

Risard 2010.09.01. 21:38:41

előző szezonból kiindúlva,a szezon végén megmondom hogy elégedett vagyok e!:)Annyit tudok mondani hogy FOREVER FORZA JUVENTUS

Thomas · http://athletic.club.hu 2010.09.01. 21:55:57

Szerintem azt kéne tisztán látni, hogy mit várunk a csapattól. Hiszen van akik szerint ha a 4. helyért harcolunk, a roppant erős Milan és a Bl győztes Inter mögött, akkor az elfogadható, úgy, hogy közbe stadion épül stb. Ha az az elvárás, hogy kiharcoljuk az EL, akkor jók az igazolások bár arra eddig is jó volt a csapat.. Én viszont lehet, hogy nem élek a realitás talaján, de úgy gondolom, hogy a Juve, mint Európa egyik legpatinánsabb klubja nem lehet ilyen "kishitű", megalkuvó, nem elégedhet ezzel meg. Szerintem egy ilyen múltú csapatnak kötelező a bajnoki címért versenybe szállnia. És ha ez a cél, akkor az igazolásokra inkább nem keresek jelzőket. Szóval itt az az igazi kérdés, hogy mit várunk/VÁRTUNK a csapattól erre az idényre, hiszen attól, függ a helyzet megítélése.

Takacs Marcell 2010.09.01. 22:21:57

A lehetőségekhez képest jól erősítettünk,de két kivételt azért mondanék Martinez 13millás szerződése(mért nem lehetett őt is kölcsönbe)és még egy Pazzini típusú csatárt hiányolok.Szerintem a gondok azok a csatár poszton lehetnek,ha nem épülnek fel a sérültek gyorsan.

Ismeretlen_137164 2010.09.01. 22:30:57

egy irányító nagyon fog hiányozni.......

Roli921 2010.09.01. 22:38:03

Ezek szerint csak én vagyok elégedett. Fiatalodtunk, olaszosodtunk és mégis mindenki Marottát szidja. Ha a statisztikát nézünk Martinez jobb volt a seria a ban mint Krasic az orosz bajnokságban mégis mindenki Martinezt szidja pedig kb eddig egy teljes meccset nem játszott. Storari Motta Bonucci Chiellini DC Krasic Aquilani Melo Martinez Amauri Q csapat bárkivel felveszi a versenyt. Az egyetlen gyeengepont a balhátvéd poszt ott nagyon szarok vagyunk, valamint Chiello cseréje sem megoldott esetleges sérülések idejére. Tavalyhoz képest szerintem erősödtünk. Egy rekesz sört tettem hogy a Milán előtt végzünk úgyhogy én bizakodó vagyok szerintem 3. helyen végzünk, sinter lesz a bajnok és Napoli vagy Genoa lesz a második.

Roli921 2010.09.01. 22:46:24

Ja és fizuba kb évi 40 millát spórolunk és az még jövőre az átigazolási szezonban jól jöhet.

gaborjuve 2010.09.01. 22:51:41

Fejlődtünk, szerintem jobbak vagyunk: Kapus: Buffon, maradt ugyanolyan jó, és ugyanolyan sérülékeny.. De van egy nagyon jó Storari. Hátvédsor: Egyértelműen fejlődött. Középső középpálya: Hát hát hát.. Ha Aquilani egészséges tud maradni, és 30 mecset tud játszani, akkor egyértelműen erősebbek lettünk. Szélsők: VANNAK SZÉLSŐINK!!! Csatárok: sokat gyengültünk Q érkezése nem elég :( Ciro Immobile sincs itt, pedig talán most több szerepet kapott volna mint tavaly. Jövőre a bevált játékosokat megtartjuk, és még tovább fejlődhetünk. Nagy álmom lenne Arda Turan és Renato Augusto. Eléjük egy jó befejezőcsatár és gond egy száll se a kreativitással :P Álom álom...

Szabi 2010.09.01. 22:53:41

A közvetítési díjakból származó bevétel kisés és BL nélkül minimum 60 millióval kevesebb lesz a bevétel...

Tony 2010.09.01. 22:53:59

Szerintem jól igazoltunk! Egy ütőképes középcsapat létrehozása teljes mértékben sikerrel zárult! Komolyra fordítva borzasztó,rosszul adtak el,gyengéket hoztak. Értékelés: Motta: Valami középcsapatba kiváló Bonucci: Semmi extra,de belőle lehet vmi Pepe: vicc Martinez : 0 Krasic: rendben van Storari: rendben van Q : nem rossz Rinaudo: vicc Traora : nem ismerem Aquilani: ki tudja Lanzafame: kétballábas Összességében ez a kerek szemernyit sem erősebb a tavalyinál és komoly célok elérésére ugyanúgy alkalmatlan,tehát a konkrét kérdésre a válasz: NEM!

Ismeretlen_125576 2010.09.01. 23:12:35

Akkor álljon itt az én véleményem is. Az előző szezon előtt meg voltam győződve, hogy jó irányba fognak elindulni a dolgok, hát láttuk mi lett belőle. Tudom, hogy nehéz, de felejtsük el! A kapusposzton szerintem egyértelműen nem lesz probléma akárki fog a kapuban állni a szezon során a Buffon/Storari/Manninger hármasból. A védelemmel többé-kevésbé elégedett vagyok, mármint a kezdőnégyessel. Motta az eddigi meccsek alatt rám jó benyomást tett, mint ahogy a Bonucci-Chiellini belsőpáros is, De Ceglie pedig amilyen gyengén játszott a szezon első meccsein, sztem fejlődött azóta, így akár még egy viszonylag jó játékos is válhat belőle idővel. Viszont, ahogy már említettem is, a védelem mélysége közel sem megnyugtató. Nem tudom mi lenne, ha véletlenül egyszer a Grygera-Legrottaglie-Rinaudo (most komolyan, áááá :S)-Traoré védőnégyesnek kellene kezdenie? A kérdés költői... A középpálya közepén véleményem szerint nem kellene, hogy problémák legyenek. Felipe Melo az eddigi meccseken egész jó labdákat osztogatott, és ha még Aquilani is tud sérülésmentesen játszani hosszabb ideig, egész pofás belső középpályánk lesz. A szélsők kérdése már közel sem ennyire szívderítő számomra. Gyakorlatilag a 4 szélsőnk mindegyike most nyáron jött, akik közül első blikkre egyértelműen Krasic üti meg a Juventus-szintjét, Lanzafaméból még lehet valami, Martínez nagy zsákbamacska, alig láttam játszani ezelőtt, míg Pepének nem is tudom mi lenne az ideális poszt. A védekezésével nincs nagy baj, de a támadótulajdonságai egyszerűen nagyon gyengék egy Juventusba! A beadás-cselezés-passz kombót mindig úgy kombinálja, hogy abból jó megoldás nem születik az előrejátékban. A támadókról szólva már most kitűnik, hogy komoly mennyiségi problémák lehetnek (vannak) a szezonban, ha ilyen ütemben dőlnek ki a csatárok, illetve a csatárként játszani képes játékosok. Amúgy Quagliarellát jó igazolásnak tartom, ő egy igazán univerzális támadójátékos, vele csak nyerhet a csapat. Nyáron Amauri is mutatott már valami értékelhető teljesítményt is, akár még valami jó is kisülhet belőle ebben a szezonban. Del Piero sajnos már 36 éves lesz az idén, szóval egy egész meccsre már véleményem szerint nem üdvözítő megoldás. Iaquinta pedig folyamatosan sérült :S Összességében szerintem a védelmünk erősödött, a középpályánk szélei nagyon lyukasak, a csatársor (sor???) pedig szintén elég hiányos. Amit nem értek, hoyg miért történtek meg ebben az átigazolási szezonban: - Diego eladása: a nyári mérkőzéseken elég jól játszott, jól megértették egymást Amaurival, így nem is kellett volna foglalkozni a csatársorral, amennyiben nem adjuk el. 15,5 millió euróért távozott, ha nem adtuk volna el, -34 millió euró lett volna ennek az átigazolási szezonnal a eredménye, így -23 millió euró, azért csak a 11 millió különbség, mert akkor nem kellett volna valószínűleg Quagliarellát kölcsönvenni 4 milláért. -Giovinco kölcsönadása: Így utólag szerintem kijelenthetjük, hogy Marotta eltökélt szándéka volt, hogy Diegót eladja a nyár során, ezért számomra teljessséggel érthetetlen, hogy miért kellett kölcsönadni Giovincót, mivel akár balszélső középpályásként, akár árnyékékként is játszhatott volna az idei Juvéban. -Martínez leigazolása 12 (!!!!) millió euróért: Hihetetlen, mikor ott lett volna ingyen Giovinco, illetve ingyen jött vissza Lanzafame is. -Pepe idehozása: eddig Martínez mellett a másik egyértelműen gyenge igazolása a Juvének idén, fentebb már kifejtettem, hogy mit gondolok róla. -Az utolsó pillanatra hagyott kényszerigazolások Összességében nálam jó döntés volt ezen játékosok Juvéhoz hozása: -Bonucci -Motta -Aquilani -Krasic -Quagliarella Rossz döntés: -Diego eladása -Giovinco kölcsönadása -Martínez -Pepe -Utolsó nap(ok)ra hagyott "igazolások" Summa summarum: nem tudom eldönteni, hogy erősödtünk-e tavalyhoz képest, mivel nagyon lyukas a szélsőközéppálya, illetve a csatársor.

DelPiero10 2010.09.01. 23:41:08

Sziasztok!Ez az igazolási időszak arra volt jó hogy sajnos megtudjuk azt hogy nemcsak játékban de tekintélyben is el vagyunk maradva a többi nagy csapattól:(Vagy ha Marotta ezt nem így gondolja akkor nem értem ezeket az igazolásokat).Tudjuk jól hogy volt idő amikor a világon bármely játékos szívesen játszott volna a csapatunkban de jelenleg ez nem így van és most ezeken a fiatal játékosokon múlik,hogy ez újra így lesz e.Ez az amitől félek a csapat mint láthattuk még rendezetlen szerintem még DelNeri sem tudja kit hol milyen poszton játszasson.El fog telni pár hét (és reménykedjünk hogy csak ennyi )amíg ebből a gárdából egy egységes csapat lesz.Vannak játékosok akik egyénileg jók és azért már valamennyit bizonyítottak tehetségükből de sajnos ez kevés mert nézzük pl a Realnál nagyon sok egyéni jó játékos volt de nemsokra mentek vele.Viszon talán ami fontos lehet hogy a Juve sosem arról volt híres hogy nagy játékosokat igazol hanem hogy itt lettek nagyok a játékosok Platini Zidane Nedved és talán Krasic Aqvillani vagy a többi fiatal közül is lessz majd aki kitűnik akár a világ legjobb játékosai közül.Csapatépítés ez volt a mottó tehát ne várjunk egyből csodát!Idő kell mindenhez és mint szurkolók nekünk kell támogatni mint az edzőt mint a játékosokat abban hogy tudják hozni folyamatosan a jó vagy a javuló formát.Reméljük mint mondani szokták az idő mindent megold.Jól jött nekünk ez az időszak hogy most válogatott meccsek vannak viszont sajnos pl Krasic is válogatott és nem lenne rossz ha inkább ott lenne a csapattal és beilleszkedne nem pedig máshol edző táborozna.Ne feletsük el a tavalyi kezdetet elég simának tűnt ütöttük a Rómát is de a folytatás sajna azt hiszem nem kell leírnom.Most fordított a helyzet mert egy szörnyű Bari elleni vereséggel kezdtünk és talán folyamatos javulás következik de mint a szavaimból olvasni lehet ezek mint feltételezések és remélem bebizonyosodik majd az hogy DelNeri jó edző és csapatot csinál nekünk hogy újra csillogjon a Juventus nekünk.

Ismeretlen_96517 2010.09.01. 23:41:45

Nézzétek, eddig semmit se lehet mondani erről a csapatról, legalább is azt nem, hogy biztos!!!, hogy jobb vagy rosszabb lett a játék, főleg nem azt hogy rosszabb a taktika, vagy hasonlókat. Ha megnézed, most DelNéri-nek ugyanaz volt a gondja, ami tavaly: Minden meccsen legalább 2-3 ember más volt, na nem azért mert sérült lett volna (eddig), hanem azért mert eladtuk, vagy megvettük, esetleg kölcsön ide-oda. Szóval nem értem, ki miért szidja a csapatot. Nézzétek Q-nak, volt annyi ideje, hogy megmutatták neki az öltözőhelyét, és máris kezdő volt, szerintem edzésen se volt még a többiekkel, még szerencse hogy a válogatottból ismert pár embert, legalább pár nevet ismert. Krasic legalább ki tudott pakolni, de édeskevés, főleg hogy más bajnokságból jött. stb stb ... Szerintem egy sokkal szimpatikusabb csapattal állunk neki ennek az idénynek, ami nekem szurkolónak! fontos, bár ahogy látom itt csak átigazolási guruk, meg szőke picsák vannak, akik a megkeresett pénzt költik. nézzük sorba. Storari egy nagyon jó vétel volt, főleg ha Buffon megtartása mellet döntünk, márpedig, ha őt eladjuk, akkor én nem szurkolok többet a Juventusnak, mert ez már nem a Juventus lene (mentalitás, csapatfilozófia) Motta - remek játékos (jobb mint caceres, sokkal jobb mint Grygera) tehát akkor nem volt jó szerződtetni ??? Bonucci - nagyon kellet, egy fiatal, magabiztos védő Traore - Nem ismerem, de legalább látatlanba bízok benne, potencia igenis van benne, néztem videókat, magas, gyors, jó ritmusérzéke van ... kiegészítőemberek kelletek a védellembe: Rinaudo és Legro, cserének tökéletes. Rutinosak, és képesek pár meccset lehozni jól. Krasic - Reméljük hamar fel tudja venni a Seria A ritmusát, egy nagyon jó igazolás volt. Pepe - Kölcsönbe jött ne feledjük el, potencia van benne, egy magabiztos szélső, de ha nem teljesít megfelelően, nem kell megvenni. (Egyenlőre formán kívül játszik sajnos) Martinez - Nekem tavaly nagyon tetszett a játéka, meggyőző volt, keveset hibázott, sajnos egyenlőre rettentően formán kívül van, remélem csak max 5 millio euroval fizettünk többet érte, mint kellet volna, egy picit sok volt a 15 milla Aqillani - Nagyon kellet még egy kreatívabb, védekezni tudó középső középpályás, sajnos rengeteget sérült, viszont a kölcsönvétele jó megoldásnak tűnik, hiszen azon a poszton szerintem vele is kevesen vagyunk. Remélem Melo nem fog együtt játszani Sisokkoval, mert akkor az előre játék nagyon visszaesik. Q - jelenlegi a legjobb csatárunk (nem volt jó szerződtetni)?? Eladás: Diego, csak kóválygott a pályán nálunk, valakit mindig zavart, ha kihúzódótt a szélre, akkor zavarta a szélső játékot, ha bent maradt középen, vagy messze volt a labdától, vagy mindenki rájátszott (kiszámíthatóság) Végül megértem miért adtuk el, talán kevésnek tűnhet a 15 milla, de a fizetése is túl magas volt. Ekdal: nagyon meggyőző volt a játéka a felkészülési meccseken, fiatal, régóta nálunk van, megtartottam volna, vagy csak felét eladni. Sajnálom. Rengeteg létszámfeletti gyengébb, vagy túlfizetett játékost eladtunk, de nem lehet mindenkit egyszerre lecserélni. Zebinam Istenem mióta vártam ... Szóval fiúk lányok, szerintem, sokkal több van ebbe a csapatba, mint a tavalyiba, hogy aztán mikor kezd majd el játszani ez a Juventus, mikorra szokik össze, mikorra ér össze, és jövőre ki marad, azt még nem tudjuk, (nem tudom), de bízni kell bennük, és nem leírni őket egyből. ha mindenki egészséges: ...........Buffon Motta.Bonucci.Chiellini.Traore Krasic...Melo..Marchiso...Pepe ........Amauri Quagliarella cs: Storari DeC Legro Martinez Sissoko Aqilani DelPi Iaqi Pacsi mindenkinek Ja és ne feledjétek ez nem az EA Sport Fifa 2ezerakárhány, ez a valóság.

Papy88 2010.09.01. 23:42:33

Na kambuc egyetértünk...Úgy összességében mindenben...:-DVisszaolvashatod az én véleményemet is...^_^ És én sem tudom eldönteni erősödtünk e...Ki fog derülni...:-) +++FORZA JUVE PER SEMPRE+++ Ui:Ami jó hír hogy kicsinyke "nagyközségünk" annyira rászállt a kábeltévésekre meg annyian felhívták(tuk) őket hogy hipp hopp....egyik napról a másikra lett Digisport-unk...Én + majd ki ugrottam a bőrömből:-)Szval ajánlom nektek is hogy ha nincs nektek sem szervezzetek be minél több embert hívogassátok a kábeltv-seket és követeljétek hogy tegyék be:-DNálunk hatásos volt...xDNa csak ennyi:-) Jó éjt:-)

Ismeretlen_125576 2010.09.01. 23:51:55

Papy88: bocs, ha ugyanezeket már leírtad, nem volt erőm ezt a sok kommentet elolvasni, mindenképpen kikívánkozott belőlem a fentebbi vélemény a kérdésre.

Ismeretlen_125576 2010.09.01. 23:55:25

Papy88: tényleg, mintha egy-az-egyben ugyanazt leírtuk volna, csak más szavakkal :):P (most már visszakerestem, és elolvastam a kommentedet ;))

ricsman · http://ricsman.blog.hu 2010.09.02. 00:07:42

Nálam a következő a helyzet: - Martinez: épüljön fel, játsszon zsinórban 5-6 meccset, addig csak kérdőjel (a drágább fajta). - Pepe: oké, hogy a támadójátékban még nem muzsikál, de a küzdeni akarását elleshetné más is, mert ha valaki, ő hajt rendesen. Emiatt egyelőre kérdőjel. - Kraszics: nekem ő a fekete ló. Oké hogy a CSZKAban jól tolta, de a VB-n egy jó 10 percet ha játszott. Félek hogy vele besülünk. - Aquillani: amennyiben nem sérül meg, lehet a kreatívunk középen. - Q: én örülök neki, mert szerintem is sokoldalú. 2-3szor tartom többre mint Amaurit. Akár visszavont szervezőként is játszhatna szerintem. - Motta: kérdőjeles, de eddig kellemes meglepetés - Bonucci: stabil, klasszis védő lesz mint Chiello - Storari: jó - Lanzafame: kérdőjel Diego eladásával (minimum az árával) én se értek egyet, mert ebbe a csapatba befért volna, nyáron bizonyította is. Gio kölcsönadására pedig csak azt a magyarázatot fogadnám el, hogy amennyiben nem lesz sérülése, sanszos hogy az egész szezont letolja a Parma kezdőjében. Ha jól nyomja majd ott, bizonyára visszahívjuk következő szezonban, ha nem, akkor eladjuk 6-10M körül. A többi érkezőről nem nyilatkoznék, viszont örülök, hogy eladtuk/elengedtük a többi embert, akik amúgy is sokat kerestek és menni akartak. Az, hogy sokan csak kölcsönben vannak jó is és rossz is. Ha túl sokan lesznek gyengék, akkor jövőre ugyan ott leszünk, sok lyukas poszttal. Amennyiben sokan jók, hát nekem nem kell 15-20 millákért igazolni, elég egy aranyérem nullnevekkel :) Összességében azonban nem várok sajnos csodát, sok az újonc, nincs összeszokva a csapat, fiatalok is vannak páran. A BL-helyet álomnak érzem, mert 1-1,5 hónapot kell legalább szoknia a keretnek, hogy kicsit érezzék is egymást, ne csak a mágnestáblán berajzoltakat próbálják görcsösen. Plusz ezután se nyernénk meg az összes meccset. Így azt várom, hogy az EL menjen jól (ott is jön a pénz minden győztes meccs után), és minimum legyen is meg az EL hely jövőre. Minden efelett pozitív csalódás. Holnap pedig veszek egy szürke egyéni feliratozott JUVE idegenbelit ;) Forza JUVE!

Ismeretlen_149053 2010.09.02. 00:34:51

Nem írom le még egyszer ugyan azokat a konkrétumokat, mert az én véleményem is kb. megegyezik Kambucéval. Annyi különbséggel, hogy Én Pepét nem tartom annyira rossz játékosnak. Ami még probléma, az 3 játékos nem elpasszolása ( Grygera, Sali, Grosso), ezen kívül én idén megpróbáltam volna néhány fiatalt beépíteni ( pl. Immobile). Lehet, hogy néhányan kiröhögtök, de ebbe a csapatba a cserepadon simán elférne a Gera, Dzsudzsák, Juhász hármasból bárki. Sajnálok néhány játékost, akiket korrekt pénzért ide lehetett volna hozni és szerintem minőségi erősítést jelentettek volna: Insúa, Van der Vaart, Asamoah Gyan, Benzema, Drenthe. De aki a legjobban fáj az Kjaer. Ezen kívül Robinho is megért volna ennyi pénzt, bár ő szerintem elég két esélyes, de legalább nem a Milanba menne. Tehát összességében sok negatívum van, de azt ne felejtsük el, hogy Marrotáéknak egy teljesen szétvert, öreg, koncepció nélküli keretet kellett helyre rakni, valószínűleg elég kevés pénzből. Ha tudom, hogy ez nem egy fifa játék és innen közelítem meg a dolgot akkor nem is olyan rossz ( aki sztárdömpinget szeretne az szurkoljon a mancityrealchelsea 3nak). Nálam ez mondjuk 60%-os teljesítmény. Esélyt és időt kell adni nekik. Én reálisnak tartok egy B.L. helyet ( ez kb. élet halál kérdés a jövő szempontjából), de azért nagyon meg kell küzdeni. Ha sikerül, akkor javulhat ennek az átigazolási időszaknak is a megítélése. Nem csak az esetleges eredmény miatt, hanem a sok kölcsön játékos miatt is. Hiszen abban az esetben jövőre már csak a beváltakat kell ( előre kialakított fix áron!) megtartani, és néhány igazi sztárt igazolni ( idén is szerettem volna legalább 1-et), és akkor az a csapat már tényleg versenybe lehet bármiért. De ezért 1 évet minimum küzdeni kell, a csapatnak is és nekünk szurkolóknak is. Forza Juventus per sempre!

juvem 2010.09.02. 00:53:22

HA Diego-t Q tudja pótolni és jobban is játszik mint a brazil tavaly akk egyértelműen erősödtünk... csak diego eladása miatt nem tudom... Aquilani, Krasic,Motta, Bonucci 100%-ra jó döntés volt sztem Traorénak meg örülök mert sztem jó a srác 100km/h-val fut kb és ügyes is csak tapasztalatlan ami cédő poszton azért...! de sztem ha diego maradt volna sokan egyértelműen mondták volna h erősödtünk de így a vezetőség elleni unszimpátia növekedett aztán még szép h lehordják őket páran:)

bob 2010.09.02. 07:08:17

Nos itt sokan írták,hogy leigazolták volna ezt+azt.... Egy észrevétel:A klub-ok között van egy bizonyos kapcsolat-tehát vagy jó,vagy rossz,vagy semleges!Ezt figyelembe kell venni.Arra akarok kilyukadni,hogy nem biztos,hogy x csapat velünk szívesebben köt üzletet mint y-al.Lásd Ibra barca-milán....a hülye is látja-mennyire jó a viszony a 2 csapat között.A juve megítélése nem a legjobb....azt hiszem mindenki érti mire akarok kilyukadni.

Ismeretlen_160819 2010.09.02. 07:28:12

Egyértelmű hogy a válasz NEM !!!!! Idén is a 4.-5. helyért fogunk harcolni. Az érkezők közül erősítést csak Krasic, Q, és esetleg Aquilani jelenthet.

supeter 2010.09.02. 09:25:17

Sajnos azzal kell kezdeni egy ilyen kérdésre való választ, hogy először is tudnunk kell: nem vagyunk nagycsapat. A szónak abban az értelmében, hogy nem vagyunk aktuálisan nagy csapat, ne értsétek félre, ha a következő tíz évben a legjobb helyezésünk egy 5. hely lesz, akkor is ezerszer nagyobb csapat vagyunk, mint a mancity, de más értelemben. Épp itt a baj, és épp ebben látom legtöbbötök csalódottságának okát: Szerintem nagyjából ugyanabból az időszakból datálódik legtöbbünk rajongásának kezdete,a 90-es évek közepétől, amikor nálunk játszottak a világ akkori legjobb játékosai, itt dolgozott az akkori egyik legjobb edző, és évekig vezettük a klubvilágranglistát - nagy idők voltak. Ehhez képest most hozzá kell szoknunk, hogy nem jön Zidane, Davids, Thuram szintű játékos, mert egyszerűen nem vagyunk értük versenyben. Mi vagyunk a csúnyaszemüveges srác a klubdélutánon - nem vagyunk vonzóak, nem táncolnak velünk a legjobb csajok. Én értem, hogy ez mindenkinek fáj, de értsük meg, ez a realitás, és ha nem innét indulunk, hanem még mindig azt hisszük, hogy menőbbek vagyunk, akkor csúnyán pofára esünk. Ebben a helyzetben - a calciopolitól megtépázva, az olasz foci egyik legnagyobb gödrében, a tavaly rekord 7. hely után, kirúgott edzők, vezetők után - kell valami értelmeset csinálni úgy, hogy ne pazaroljuk el a maradék erőforrásainkat, mert akkor halnánk meg végleg. Ezt is nehéz megérteni, szurkolóként elfogadni, mert én is vártam a csodát, de azok kedves szurkolótársaim, nincsenek. Ez kőkemény és tiszta üzlet, annak minden szabályával, amik közül a legfontosabb: nem számít semmit ki voltál, ha ma csak egy közepes hal vagy. Vess magadra, építsd újra magad, és akkor csinálj úgy mint a nagymenők. Tehát a legfontosabb konklúzió ebből: az üzleti realitások talaján kell olyat alkotni, ami egyrészt racionális és a sportpályákon is kamatozik, másrészt a mindig többet akaró és joggal - mert ez a dolga - álmodozó szurkolóknak is meg felelni. A hét kérdése tehát felfogható úgy, hogy egyrészt mennyire felelt meg Marotta tevékenysége az 1. és mennyire a 2. típusú elvárásoknak. A szubjektív válaszaim: üzletileg jónak tűnik, sporolós, amolyan válság költségvetésből dolgozva. DE: én is azt a két dolgot nem értem pusztán üzletileg gondolkozva sem, amit látom mások sem értenek itt. 1. ha van valami amit 25 millióért veszek és nem leszálló életpálya görbén van (ugye nem, kedves Diego?), akkor miért adom el 14,5 ért, a 2. ha folyamatosan van türelmem alkudni, taktikázni (Krasic ügy, kölcsönszerződések) akkor egy másik esetben miért dobok 12 milliót egy olyan játékosért akiről a világon egy szakember sem gondolja, hogy ennyit ér. Ezek talányok. Az elsőre nekem válasz lehet, hogy Diego még egy rossz szezon után még ennyit sem fog érni+elmenne rá sok millió euro fizetésként+elbaszná a szezont. Ok. Ez akár érthető is lehet. Martinez meg csak és kizárólag akkor lesz érthető húzás, ha mindegyik milliójáért rúg egy gólt(persze nem 5 év alatt..). Szurkolóként: akik jöttek nekem nagyon szimpatikus játékosok- ez tök jó. De nagyon nem tudom hová tenni, miért nem volt szükségünk Giovincora, Caceresre és Candrevára, bár utóbbi nem olyan nagy veszteség. Ennél rosszabb, hogy bár igyekszem abszolút akceptálni, hogy ok, szar helyzetben vagyunk, nem engedhetünk meg magunknak sztárokat, de egy valaki kellett volna. Egy Nedved típusú valaki, akinek a személyisége, tekintélye (csapaton belül és az ellenfelek felé), játéktudása magával vinné ezt a csapatot, ami így tényleg legjobb esetben is egy melós, jól összerakott alakulat lehet (igen Alex ott van, de ne gondoljuk, hogy egy 36 éves játékos nyakába lehet varrni hogy 50 meccsen vezesse ezt a csapatot). Tudom, hogy épp az előbb feszegettem az ilyen játékos megszerzésének nehézségeit - de ez lett volna, ami miatt azt mondhatnánk a hét kérdésre: elégedettek vagyunk. Így maradjunk egy 3asban.

Jade 2010.09.02. 09:50:41

Hááááát Élből megpróbáltam volna megszerezni Robinho-t ő sztem nagy fogás lett volna és Van Der Vaart is megért volna annyit, mint amennyiért a Spurs-hoz került. Na most ez a Traoré soha nem láttam játszani dehát, mivel fiatalabb Zebinánál gondolom fizikálisabban erősebb jobb. Aquilanival az a baj, hogy nagyon sérülékeny és hát nem tudom remélem beválik. A csatárok azt hagyjuk Giovinco eladásáért zabos vagyok. azt kell mondjam, hogy Krasicban van a legnagyobb reményem, ha csak fele olyan jó lesz, mint Nedved már jók vagyunk. Bonucci jó fogás nem vitás, de a többiek majd elválik bírják e a nyomást a szurkolók részéről. Mindenesetre a kezdés katasztrofális volt.

Ismeretlen_102246 2010.09.02. 10:42:38

@supeter: Jól leírtad a helyzetet és nagyrészben egyetértek veled. A különbség Diego megítélése. Bennem fel sem merül semmi indok azzal kapcsolatban, hogy ennek lett volna értelmes háttere. Marotta egyszerűen az olasz vonal híve és valamiért kipécézte magának a brazilt, holott mezeladásban és játékban is nagy húzóerőt jelentett volna a klubnak. A másik Martinez. Sokan nem fognak velem egyetérteni, de sztemjó vásárnak mondható, amennyiben nem lesz sérült egész évben. Jó mozgású, dinamikus játékos... nem véletlen a 12 milla. Gio kölcsönadása (amennyiben később visszahozzuk DP helyére) érthető. Itt DN nem számított rá... és így legalább játszik és bizonyíthat. Jobb, mint ha a padot, vagy a lelátót koptatná egész évben.

Ismeretlen_150170 2010.09.02. 10:56:35

Szerintem ezekre a kérdésekre a választ majd csak a bajnokság végén kapjuk meg! Ezen addig vitatkozni felesleges. A tények eddig meg a következőek: 4-4-2-re átállt a csapat minden posztra sikerült játékosokat igazolni, ha jól tudom 11 játékos érkezett ami nem kevés, pénzügyileg sem szálltunk el, minden tarnszfert figyelembe véve 20 millió alatt költöttünk. A minőségen és a módszereken lehet vitatkozni de újat mondani szerintem már nem tudunk, egyébként meg az is ekőfordulhat hogy egy-két hónapon belül választ kapunk a kérdésekre ha nem jönnek az eredmények.

Ismeretlen_102246 2010.09.02. 11:09:17

@pedronegro: Alapvetően igazad lenne, ha az lenne a kérdés, hogy a szezonbeli eredmények tükrében hogyan értékeled az igazolásokat, de itt nem ez a kérdés, hanem az, hogy az igazolásokkal jelenleg (függetlenül a későbbi eredményektől) elégedett vagy-e, vagy sem.

Ismeretlen_168970 2010.09.02. 11:30:35

Elégedett vagyok: Krasis, Bonucci, Motta, Traore érkezett. Zebina,Camo, Trez, Canna elment (súlyos milliókat spórolunk a fizujuk megszűnésével)--> 8(+) Elédetlen vagyok: Diego (áron aluli) eladása, Gio kölcsönadása, Immobile kölcsönadása, Tiago, Grygera, Grosso el nem adása, kreatív középpályás és klasszis támadó meg nem vétele!---> 8(-) Tehát számomra kiadtunk 20 milliót azért, hogy nagyjából ugyanabban a állott, fosszagú pocsolyában álljunk mint múlt évben...

Ismeretlen_168970 2010.09.02. 11:31:16

jav: Krasic

hey joe 2010.09.02. 11:43:56

a keretet elnézve a bl helyezés meglehet, de érdemes azt megfigyelni, h amikor ranieri vette át a keretet a feljutás után akkor sokkal gyengébbek voltunk anno és mégis sikerült megszerezni a 3. majd a 2. helyet, a bajnokok ligájában is jó teljesítményt nyújtottunk gondolok a real madrid oda-vissza elverésére. szerintem inkább del neri kvalitásain fog múlni az idei év. szerintem jól erősítettünk minden szempontból (vérfrissités, fizetések csökkenése). majd meglátjuk :) történjen bármi örökre juventus szurkoló leszek (Y)

Csabuso 2010.09.02. 11:54:01

NEM! Kicsit sem vagyok elégedett! Nem a töltelék játékosokat passzoltuk el, hanem bizony értékeket is! El kellett volna küldeni: Chimenti, Canna, Ariaudo, De Ceglie, Grygera, Zebina, Grosso, Salihamidzic, Immobile, Paulucci, ebböl pár elment, de nem mind, viszont meg kellett volna tartani: Molinaro, Criscito, Casares, Candreva, Diego, Camo, Gio, és a jelenlegi helyzetben Trez! Emelett jöttek tucatjátékosok, akik fel sem vehetnék a Juve mezt: Rinaudo, Martinez, Lanzafame... Jó igazolás csak Storari, Motta, Bonucci, Trauré (?), Pepe, Krasic, Aquillani, Quaiarella.

Csabuso 2010.09.02. 12:00:15

Bravo Marotta, örülök, hogy te boldog vagy, mi nem annyira! Pl. Camoranesinek ez milyen érzés lehet, ő megjárta a Seria B-t is, igaz, hogy 32 éves, de még bőven lenne benne 2-3 jó év, főleg Pepe és Martinez játékát elnézve, az újjáépülő Juve vezére lehetett volna. Nem így kellett volna vele elbánni, többet tett ő a Juvéért, mint Marotta és Del Neri együttvéve, akik szabályosan száműzték a keretből, távozásra kényszerítve. Vagy Gio akinek most lehetett volna sansza visszakerülni, mert a 4-4-2ben lett volna neki is hely, és saját nevelés, olasz belefért volna a koncepcióba, dehát őt is kirakták! Vagy Diego, akit szabályosan kirúgtak tőlünk, pedig tavaly egyedül rajta látszott az akarat, és hát valljuk be, a jelenlegi keret legtechnikásabb játékosa. Mindezek mellett hol vannak a Juventus nevéhez mérten erősítést jelentő igazolások? Megértem, hogy a sinter elöttünk jár, már évek óta sulykolják, de hogy a Milán le tud igazolni egy Robinhot meg egy Ibrát, mi meg ilyen Martinezeket meg Reinaudokat veszünk, vagyis dehogy veszünk, kölcsön veszünk. Na jó hagyjuk is a témát!

kompalor 2010.09.02. 12:06:38

Összességében nem lehetünk elégedettek az igazolásokkal. Mert a többség nem Juve szint. De ugyanakkor azt is látni kell, hogy a sztárjátékosok számára nem vonzó egy EL csapathoz igazolni. Szerintem ezért is nem tudtak igazán nagy nevet igazolni. Így nagyon fontos lenne, hogy valahogy megcsípjék a 4. helyet. Ebben a keretben sajnos ez a maximum. Diego-t én is megtartottam volna. Látszott mikor a felkészülési meccseken kapott 1-1 félidőt, hogy vele mennyivel kreatívabb a csapat. Megérdemelt volna még egy évet. Így most irányító kp nélkül maradtunk. Goivinco-t pedig minél hamarabb vissza kellene hozni kölcsönből. Sajnos csatá poszton szinte semmit nem erősödött a csapat, pedig tavaly is ott volt a főgond.

Ismeretlen_140492 2010.09.02. 13:10:06

Hát szerintem nem végeztünk rossz munkát: -Storari- nem is lehetne jobb helyettese Buffonnak -Motta- nagyon jól nyomja a jobbszélen, jók a beadásai, jól lő kapura távolról -Bonucci- a jövő legjobb olasz középhátvédje Chiello után -Rinaudo- nem nagyon ismerem, de 4. számú középhátvédnek a padra bárki jó -Traoré- fiatal, tehetséges balbekk, az Arsenal fiataljai mindig minöségi játékosok, ha beválik, akkor 10 évre le van tudva a balbekk -Lanzafame- tehetséges, saját nevelés, megérdemli az esélyt, szorgos játékos -Pepe- nagyon elhivatott küzdő ember, ő soha nem áll le -Aquilani- tehtséges, olasz, Rómában jól játszott, bár elég sérülékeny -Krasic- egyik legjobb igazolás, jól cselez, jól ad be, irtó gyorsan fut -Martinez- hát ő az egyetlen fekete folt a makulátlan lapon, nem a legtehetségesebb, nagyon drága volt és ráadásul sérülékeny, bár ha jó napja van, akkor nagyon jól cselezi be magát a védelem mögé -Quagliarella- szépen játszik, küzd, higgatt tud maradni fontos helyzetekben és nem csak állócsatár -Akiket mindenképpen vissza kell hozni a szezon végén: Giovinco, Ekdal, legalább Giovinco kap lehetőséget és megmutatja, hogy tud jól játszani, múltkor is a meccs embere volt, szerintem még midig ő az új Del Piero, Ekdal is jól játszik, sok lehetöséget kap, tőlünk is kapnia kell egy esélyt -akinek nem kellett volna távozni: Diego, nagy hiba volt őt eladni -akinek mennie kell a szezon végén biztosan: Grosso, Sali, Grygera -És azt nem szabad elfelejteni, hogy az érkezőket a távozókhoz kell viszonyítani....

Juan Roman Riquelme 2010.09.02. 13:27:01

Szerintem idén nagyon jól igazolt a csapat. Bár ezt még ilyen kevés mérkőzés után lehetetlen megmondani, mivel korántsem biztos az, hogy aki az előző csapatában jól teljesített az itt is jól fog! Storari: Buffon kiváló helyettese. Motta: Kellemes meglepetés, dinamikát visz a jobb oldalra. Bonucci: Jó igazolás viszont van még mit fejlődnie sok labdát ad el. Traoré: Az Arsenalban magasfokú képzettséget kapott, nem lesz rossz. Aquilani: Ha nem sérül le akkor nagy erőssége lesz a csapatnak. Pepe: Gyengék a beadásai, kapura veszélytelen, és körülményes, kifejezetten rossz igazolás, év végén mehet vissza az Udinébe. Martinez: Tavaly szenzációs szezont produkált, ha ő sem lesz sokat sérült akkor dinamikát vihet a támadásokba. Krasic: Remélem megmutatja milyen vért izzadni a pályán, látszik a srácon, hogy bizonyítani akar, mindig a maximumot fogja hozni. Lanzafame: Fizikailag elég gyenge, ha azon erősít akkor még folyamatos játéklehetőséget is kiharcolhat magának. Quagliarella: Gyorsaságot visz a támadásokba, nem az a statikus jellegű csatár, küzd is a labdáért és nagyon technikás. Rinaudo: Valószínűleg Legro is előtte van a sorban, de ki tudja, lehet ő lesz az új tehetség. Grosso pedig csak nem ment el a rohadék, Brazzo gondolom nem kellett senkinek. Grygera meg jó lesz ott Motta mögött.

vizi8 2010.09.02. 13:31:17

Úgy látom, pesszimista hangulat uralkodik. Pedig ha kicsit leülnének az emberek gondolkodni, hogy mi miért történt. A cél most nem egy szupererős csapat volt, hanem egy alap melyből egy igen erős csapatot lehet építeni. Tavalyhoz képest most több fiatal játékos kötött ki nálunk, akik nem rosszak sőtt, némelyikük igen tehetséges. A többiek kiegészítők, akik nélkül nincs csapat. Ha visszagondoltok a régebbi juvéra csak két nevet említenék, DiLivio, Pesotto. Egyik sem volt a maga nemáben klasszis, de nélkülük nem lettek volna eredmények. Én ezek közé sorolom Pepét, Martinezt. A többi olyan játékos aki kezdő közelébe kerül szerintem igenis erősítést jelentenek, nem abban hogy jobbak mint a kezdők, de biztonságot ad cserék terén hogy nem csupa 18-19 éves tapasztalatlan gyerek ül mögöttük.

Takacs Marcell 2010.09.02. 15:11:34

Egy kis statisztika: Bevétel:33.375.000 € Kiadás:56.450.000 € Összesen:-23.075.000 € Szerintetek ez mit tükröz???

Ismeretlen_108746 2010.09.02. 15:48:28

A statisztika fantasztikus, de teljes mértékben csalóka, s leginkább azt tükrözi, hogy alig néhány játékost igazoltunk. A számok nem mutatják, hogy az érkezők javarésze csak kölcsönben érkezett, vagyis ha azokat is megvennénk egy jó szereplés esetén, akkor már nagyon más számok jönnének ki.

Ismeretlen_164215 2010.09.02. 17:01:09

Apuleius: Attól nem kell félni, hogy mindet megveszi jövőre a vezetőség, Mottát valószínűleg igen, de a többieket nagy valószínűséggel nem, hacsak nem tesznek le az asztalra valami elképesztőt, de azt nagyon kétlem. Jövőre ismét csapatépítés lesz, de remélhetőleg a BL szereplés majd idecsábít 1-2 nevesebb játékost is.

Ismeretlen_108746 2010.09.02. 17:05:03

venember83: Hát egyelőre tényleg nem kell tartani ettől az eshetőségtől. Esetleg Aquilani és Quagliarella teljesíthet jól, de az ő esetükben elég magas az opciós ár. Alapvetően egyébként azt akartam mondani, hogy ugyan sokan idézik ezt a -20 milliós statisztikát, ezzel demonstrálva, hogy milyen jól igazoltunk, de teljes mértékben csalóka az adat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása