Buffon: "Megérdemeltük a kiesést"

A Juventus kapusa szerint a válogatott jogosan esett ki.

"Teljesen jogos, hogy Olaszország hazamegy. Ha nem tudjuk megverni Szlovákiát és Új-Zélandot, akkor nincs itt helyünk." - ismerte be Buffon.

A kapus hátsérülése miatt mindössze 45 percet játszott a világbajnokságon.

"Szlovákia és Új-Zéland csapatát tisztelni kell, de semmi több. Ha nem verjük meg legalább az egyiküket, akkor itt nincs helyünk."

Marcello Lippi a 2006-os diadal után idén szörnyen teljesített, de a Bianconeri hálóőre megvédte az ösz mestert.

"Úgy láttam, hogy tényleg jól akart teljesíteni, és minden meccsre elszántan felkészült. Tudta, hogy ez lesz az utolsó világbajnoksága. A probléma az, hogy 2006 és 2010 között többek között olyan játékosokat veszítettünk el, mint Alessandro Del Piero és Francesco Totti."

"Ezzel együtt az is kétségtelen, hogy a rendelkezésre álló játékosokkal jobban is teljesíthettünk volna. Mindannyiunknak hosszan magunkba kell néznünk, mert tudjuk, hogy a nemzetünknek is csalódást okoztunk."

"Azt hittem, hogy a média kritikájának egy része már túllőtt a célon, az olyanok, mint hogy a Nazionale már túl idős, vagy hogy az edző nem ad teret a fiataloknak. Azt hiszem, hogy végül mindenki kapott egy esélyt, de a média egyes részei túl gyorsan csaptak le néhány olyan játékosra, akik hasznosak lettek volna."

Most Cesare Prandelli veszi át a válogatott irányítását.

"Az új edző egy új időszakot kezd meg, remélem, hogy tiszta elképzelésekkel. A labdarúgásunk helyzete nem túl ragyogó. Ha két évvel ezelőtt az emberek azt mondták, hogy néhány játékosunk a múlté, akkor ez azt sugallja, hogy nem volt jobb választási lehetőség. Nincs túl sok alternatíva."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844652611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epaska 2010.06.25. 09:01:59

Én már alig várom Prandellit...:D

babo410 2010.06.25. 09:28:27

Prandelli ennél tuti jobb keretet fog összerakni. Lippivel már mikor visszatért látszott a szenvedés, nem találta meg régi önmagát. Itt a fájó búcsú. Fel kell hagyjon a focival. Nem tudott még egy rendes keretet se összerakni. Mert ezen játékosok többségének nem lett volna helye a VB-n. Gondolok itt Cannavarora is, meg Iaquintara, és pláne Gilardinora. Meg ha olyan szerencsétlen Iaqi, miért kell mind a 3 meccset végigbénáznia? És miért ő a kp csatár, ha láthatóan képtelen a kaput is eltalálni. Meg miért nem tudtuk a védelmet egyik csapatnál se széthúzni és a 16-osra betörni? Bezzeg a mi ellenfeleink mindig olyan könnyen bejutottak a 16-osra. És igaza van Giginek, ha egy újzélandot se tudunk megverne, vagy egy Szlovákiát, Pláne, ha mindkettőt, akkor nincs helyünk a VB-n! Mit akartunk volna akkor egy Hollandia ellen? És a legviccesebb az volt, hogy míg mások az első meccsen gyengélkedtek, addig az olaszok egyre rosszabbak lettek, nem javultak. Vicc!!!!!!

west 2010.06.25. 10:30:15

Prandelli ugyan miből rakna jobb keretet össze... Én egyáltalán nem szurkolok az olaszoknak de ez legalább annyira a játékosok hibája volt mint ahogy az edzőé(tálán még jobban az övék), és azon hogy kit nem vitt ki szerintem teljesen felesleges sopánkodni mindig azok hiányoznak akik nincsenek ott.

Ismeretlen_147985 2010.06.25. 11:09:43

Sztem most Buffonnak is inkább csöndbe kellene lennie. Persze, nyilvánvalóan nem hülyeségeket beszél, abszolut igaza van, de ő úgy volt kinn ezen a VB-n, mint egy néző. Mindenki számított rá, hogy majd ő megmenti a csapatot, mint a 2008-as EB-n, de ő cserét kért az első csoportmeccs félidejében. Inkább Marchetti-t kellett volna megkérdezni, mivel több köze volt ehhez a VB-hez, mint Buffonnak.

Streetballer 2010.06.25. 11:32:38

mmartin91: Megnézném, hogy te betegen hogyan védtél volna.Lehet, hogy nem volt sok köze, de egy kicsit nagyobb tekintélye van a válogatottban min Marchettinek. Persze jól védett, általában nem miatta mentek el a meccsek. Pedig a nyilatkozathoz, kéne egy olyan drasztikus fiatalítás mint a németeknél, mert nekem bárki akármit mond, a következő VB szinte teljesen a németekért.Mert nem erre a VB-re koncentráltak hanem a következőre. UI.: mmartin91 nem szekálni akartalak FORZA JUVE, ITALIA!!!

Söci 2010.06.25. 11:39:04

mmartin91!Buffon lesérült ha nem tudnád és nem cserét kért hanem 6hónap kihagyásra kényszerül.Nem kellenne fikázni őket ennyi jött ki belőlük a vb-n és kész! FORZA ITALIA! FORZA JUVE!

Ismeretlen_147985 2010.06.25. 11:42:52

Én nem Marchetti-t akartam magasztalni, ő egy senki. Persze hogy Buffonnak nagyobb a tekintélye, csak kurvára elegem van abból, hogy minden szezonban fél évig sérült, s köze nincs a futballpályához. "Megnézném, hogy te betegen hogyan védtél volna." Én egy egyszerű átlagember vagyok, nem futballkapus, aki történetesen a világ legjobbjának van elkönyvelve. Nem tudom pontosan, de 5 milliót biztosan megkeres évente, s ez az összeg azért a 10 meccsért, amit egy évben hajlandó védeni, kurva sok. Nekem Buffon a kedvenc játékosom, s ezt a VB-t csak azért vártam - pedig tudtam, hogy a válogatott szar és a válogatás is az - hogy őt lássam a kapuba, mondván addig nincs gond, amíg ő véd. Erre cserét kér Paraguay ellen, s ismét fél évig a színét sem látjuk. Ebből már elegem van. Lassan ő egy tiszteletbeli futballista lesz, egy kerettag, semmi több. Storari-t többször látjuk majd a kapuban a következő szezonban, mint őt, ez biztos.

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 11:59:01

szegény Buffon, egész évben többet mutatták a lelátóról vagy a kispadról mint a pályáról. Ez van, ez a hát betegsége úgy látszik nem oldódik meg, én nagyon szkeptikus vagyok emiatt, már mint hogy nem fog felépülni, nem lesz már 100 %-os. Kiváncsian várom Prandelli ténykedését, hogy tényleg olyan jó-e mint ahogy ezt sokan mondják, meg hogy Mihajlovic mit fog nyújtani a fiorentinával, mert finoman szólva is pocsék év volt ez nekik is, Prandelli nem nagyon tudta kezelni a helyzetet ezért külön érdekes számomra hogy ezt a mélyponton lévő olasz válogatottat hogyan akarja ő rendbe szedni!? Jó, biztos a szezon közben is már a válogatottra gondolt ezért nem ment neki a fiorentinával. Fiatalítás??? Ez önmagában szerintem kevés, a németek se csak fiatalítottak hanem szemléletváltás is történt. Még hozzá, mernek és tudnak is támadó focit játszani, nem kiakarják bekkelni az egész meccset és egy gólt úgyis találunk szemlélettel a pályára menni. Az olaszoknak is váltani kell, miért akarnak ilyen ratyi focit játszani továbbra is.

Ismeretlen_102246 2010.06.25. 12:09:40

@west: Tökéletesen igazad van. Nem láthatjuk a valódi okokat, de az számomra is egyértelmű volt, hogy a játékosok többsége közel sem hozta ki magából a maximumot, így Ők talán jobban is hibáztathatók. Kötelességük lenne egy VB-n kiköpni a tüdejüket... főleg egy ki-ki meccsen, ahol csak a győzelem az elfogadható.

epaska 2010.06.25. 12:16:52

pedronegro: OLASZORSZÁG EZZEL A "RATYI" FOCIVAL KERÜLT BE HÉTSZER A VILÁGBAJNOKSÁG DÖNTŐJÉBE ÉS NÉGYSZER MEG IS NYERTE.

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 13:11:25

epaska: Nem a ratyi foci eredményességét kérdőjelezem meg hanem a nézhetőségét! Én aki nem vagyok olasz válogatott drukker én sokkal szívesebben nézném őket ha jól játszanak mint ha "csak" eredményesen.

vizi8 2010.06.25. 13:27:48

Az olasz foci az elmúlt 20 évben egyszer játszott szépen, méghozzá ahol Zoff volt az edző. Egy igen nyílt támadófoci volt akkor porondon, és nem azért játszottunk 3-5-2-őt mert ez volt az álma, hanem mert a keretből azt lehetett kihozni. Lippi sajna igazából csak itt a vébén próbált meg új hadrendet kialakítani, ez bizony nagy hiba volt. És a legnagyobb bűnösök a játékosok akik csak lézengtek és alibifocit mutattak be.((( ez nekem nagyon hasonlít a juve idei idényére))). Ha nem akarok küzdeni ne akarjak válogatott lenni, kíváncsian várom lemondanak-e a prémiumról ami a két döntetlen után jár nekik?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása