Szlovákia - Olaszország: 3-2

A 2006-os világbajnok Olaszország megalázó vereséget szenvedett Szlovákiától, és 1974. óta először nem jutott tovább csoportjából.

Szlovákia - Olaszország: 3-2

Már-már szinte az mondható, hogy ez a mérkőzés sem múlt el kétes ítélet nélkül: ezúttal Fabio Quagliarella szabályos gólját érvénytelenítette a játékvezető.

Az olasz válogatott a 2010-es esztendőben még nem tudott győzni.

Marcello Lippi a harmadik csoportmérkőzésre is új formációt talált ki, ezúttal 4-3-3-ban küldte pályára csapatát. A támadó szekciót Pepe, Di Natale és Iaquinta alkotta, őket Montolivo, De Rossi és Gattuso próbálta támogatni a középpályáról, a védelemben ezúttal is Zambrotta, Cannavaro, Chiellini és Criscito bizonyíthatott.

Szlovákiának egy döntetlen is továbbjutást jelenthetett, míg Olaszországnak mindenképp győznie kellett volna.


SZLOVÁKIA - OLASZORSZÁG: 3-2

Összegzés:

Gólok: Vittek 25' és 73', Di Natale 81', Kopunek 89', Quagliarella 90'+2

Sárga lapok: Strba 16', Cannavaro 31', Vittek 40', Pekarik 50', Chiellini 67', Pepe 76', Mucha 82', Quagliarella 83'


SZLOVÁKIA: Mucha; Pekarik, Skrtel, Durica, Zabavnik; Strba (Kopunek 86'), Kucka; Hamsik, Vittek (Sestak 92'), Stoch; Jendrisek (Petras 94')

Fel nem használt cserék: Pernis, Kuciak, Cech, Weiss, Kozak, Sapara, Holosko, Jakubko, Salata

Edző: Weiss


OLASZORSZÁG: Marchetti; Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito (Maggio 46'); Montolivo (Pirlo 56'), De Rossi, Gattuso (Quagliarella 46'); Pepe, Iaquinta, Di Natale

Fel nem használt cserék: Buffon, De Sanctis, Gilardino, Bocchetti, Marchisio, Camoranesi, Palombo, Pazzini, Bonucci

Edző: Lippi


Bíró: Webb (ENG)


Kép forrása: fifa.com

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr254652609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mátéé 2010.06.24. 21:36:25

Szépvolt ! :)

Norbertini 2010.06.24. 21:39:08

Lippinek Camoranesit is be kellett volna cserélnie.

orkl 2010.06.24. 21:46:06

Ide nem formáció kellett hanem olyan játékos aki tud is focizni!! Vagy legalább akar!!!

Ismeretlen_114321 2010.06.24. 22:02:44

Camoranesi az első két meccsen sem csinált semmit azon kívül, hogy a gusztustalan féreg megmozdulásaival majdnem összeszedett néhány pirosat. Camo nagy kedvencem volt, de sajnos irtó arrogáns pöcs lett belőle, rágózáson kívül már ő sem tud csodát tenni. orkllal értek egyet, olyan játékos kellett volna, aki képes focizni. ez a válogatott nagyon rossz volt, még az utolsó 20 percet látva is ezt kell, hogy mondjam. minden poszton rendkívül gyenge volt a csapat, a védők egy az egyben szarok voltak, könnyen zavarba hozhatóak, még Chiellini is, Cannavaro főleg. középpálya szvsz szintén gyenge volt, elől meg nem volt egy csatár sem, aki képes a gyors ütemváltásra, futásra, cselre illetve passzra, valamennyiük állócsatár. ezt a VB-t elsősorban Lippi bukta el. hihetetlen, de még Donadoninál is rondábban esett ki, két éve legalább továbbjutottak az olaszok a csoportból, és a későbbi győztes Spanyolország ellen is csak 11-esekkel estek ki.

Ismeretlen_128149 2010.06.24. 22:08:54

Hihetetlen volt, h 2-0után hoy fociztak a srácok...egyetlen egy dolgo bánt, h Anglia nem esett ki, mert a Franciák szégyennel, az Olaszok balszerencsével estek ki...Anglia nem volt jobb az Olaszoknál, és még az is lehet, h megverik a Németeket...

Mátéé 2010.06.24. 22:10:15

Di Natale és Quagliarella nem álló csatár.. De igaz h ők se brillíroztak.. Mongyuk én nem az olaszoknak szurkoltam de azér fáj, hogy kiestek..

Ismeretlen_114321 2010.06.24. 22:21:25

Mátéé: lehet, de túl sok lehetőséget ők sem kaptak. Di Natale meg hol jó volt, hol nem. Quagliarella nem volt rossz, amennyit pályán volt, kérdés, mennyire tudott volna dobni a csapat játékán 90 perc alatt. bár valahogy kétlem, hogy pont ő hozta volna ki azt a kis különbséget, amivel nyernek és továbbjutnak az olaszok. öröm az ürömben, így mehetnek haza kipihenni magukat. jajj, már előre félek, Felipe Melo tuti hulla fáradt lesz másfél évig a VB után :D

Mátéé 2010.06.24. 22:33:46

Felipe Melo a VB legjobban passzoló játékosa eddig :D:D ez vicc :D amugy kipihenheti magát a kispadon :D

halex 2010.06.24. 22:38:30

jobb hogy kiestek. igy nem lesz kiütéses vereség a hollandok ellen. hosszabb nyári szünet. jot fog tenni.

Tony 2010.06.24. 22:43:05

ShyrKahn ,gyere oktasd ki sok "okoskodót"....

steven-h 2010.06.24. 22:57:43

Nah beírom ide is amit a dühöngőbe írtam végülis ide vág és ezt a topicot többen nézitek. Nagyon sokan hibáztatjátok Lippi mestert a kudarcban, valóban itthon hagyott rengeteg játékost akinek ott lett volna a helye a keretben sőt a kezdőben. Elég csak Cassanora vagy Miccolira gondolni, de ez a szégyenteljes szereplés az egész olasz futball bukása. Már 2008-ban látszott, hogy nincs utánpótlása a válogatottnak, Donadoni ugyanazt a keretet nevezte, mint amely 2006-ban vb-t nyert, szintén szégyenteljes volt a szereplés, és még ekkor sem ébredtek fel a csapatok hogy hoppá talán hozzá kellene nyúlnunk fiataljainkhoz, hisz nagyszerű utánpótlás bázisok vannak országunkban, de neeeem, mi is a serie b-be vettünk egy Boumsongot ahelyett hogy már akkor esetleg Ariaudo szerephez juthatott volna. Lippi most megpróbálkozott azzal hogy frissít a kereten, pár fiatalt beépít, de ezt már jóval előbb, már Donadoni idejében meg kellett volna tenni, hiszen Montolivo, Pepe, Maggio stb. már 2008ban is bőven 20 felett voltak de még 22 felett is. És igazság szerint a Vb alatt mutatott játékával Iaquinta leírta nálam magát. Nem lett volna szabad kivinni sérülés után. Az, hogy Gundel Takács Gábor aki annyira nem nagy spíler olyat mond jogosan hogy egy öreg Pippo Inzaghi jobban hajt és küzd mint Iaquinta az elmond mindent. Olaszországnak fel kell ébrednie ahhoz, hogy újra sikeres válogatottja legyen, mert az nem állapot hogy a bajnok csapatban, amelyet rendkívül utálunk, egy olasz sincs, azért ez elmond mindent.

devil-z 2010.06.24. 22:58:23

Én azt hittem, hogy legalább a csoportból továbbjutunk - egészen addig, amíg nem láttam a srácokat játszani - igaza volt a pesszimistáknak. Siralmas. Egyébként Lippi nyilatkozata: 'Minden felelősséget vállalok. Nincs mentség' - ezt azért az utóbbi edzőink is nyilatkozhatták volna, de mindenki másban kereste a hibát. Szerintem ez egy őszinte és ugyanakkor szimpatikus nyilatkozat, bár én nem csak az ő nyakába varrnám ezt az egészet.

Ismeretlen_108746 2010.06.24. 23:09:51

Az olaszok balszerencsével estek ki???!!! Ne vicceljünk már! Végülis balszerencsének lehet nevezni, ha egy csapat úgy szar, ahogy van.

babo410 2010.06.25. 00:40:05

Ez a válogatott már az összerakásnál esélytelen volt. Vicc. Remélem akkor most jön a fiatalok ideje. Mert az vicc, hogy a mindent vivőnél nincs olasz! Milan meg tiszta öreg, Nálunk meg a fiataljaink vagy kiesőkhöz, vagy b-be mennek. Ébresztő! Roni is 20 körül robbant be, meg Messi is! És Gio is lehetne már régen sztár a tudását látva, ha hajlandóak lennénk a fiatalokhoz nyúlnoi. És talán asz olasz foci nem haldokolna. Vagy az olaszok le akarják koppintani a 86-os magyar buktát. Legalább Lippi nem a tésztára fogja!

Petike007 2010.06.25. 00:56:10

Az olasz csapatok a legnagyobb vétkesek! Miért van az hogy akár egy Bacelona vagy MU beveti a fiatalokat, (Iniesta, Messi, Xavi, Puyol...) addig a derék taljánoknál egy fiatal játékos 25-26 éves koráig ül a padon. A fiataloknak játéklehetségre van szükségük, mert attól fejlődnek! Nem hinném hogy nincsenek tehetséges gyerekek, vagy hogy egy középszerű játékos hosszú távon jobb megoldás, mint kinevelni egy potenciális (világ)sztárt. Szeretett csapatunk is élen jár ebben, csak meg kell nézni milyen tehetségeket herdáltunk el aprópénzre, vagy vontunk be felesleges transzferekbe (Amauri megszerzése). Az olasz futballnak struktúrájába kell megváltozni, hogy újra legyenek világszínvonaulú, teli stadionok, és ne csak romhalmazok huligánokkal! Az olasz foci elkezdett hingarizálódni! Amikor azt írták a cikkben hogy ennél lejjebb már nincsen, csak arra gondoltam hogy már elértük a tenger fenekét, de mi lesz ha elkezdünk ásni?

Ismeretlen_102194 2010.06.25. 07:00:19

Apuelius : - Nálad a pont!;) Már várom asok okoskodót, "az olaszoknak idő kell..", "mindig így szoktak kezdeni...", stb., az sem változtat a TÉNYEKEN, ez a csapat egyszerűen kritikán aluli teljesítménnyel, motiválatlan és lélektelen játékkal esett ki!!! Akinek nem volt "beszédes" a cserepadon és a pályán lévők arcán olvasható "üresség" az már tényleg elvakult!

Ismeretlen_160819 2010.06.25. 07:45:42

Nem sikerült a fiatalítás, Crisito, Pepe, Gilardino, Montolivo, Iaqinta, stb. NEM VÁLOGATOTT SZINTŰ JÁTÉKOS!!!!!!! Nagy hiba volt ilyen szezon után a fél Juventust kivinni. Remélem Prandelli új csapatot épít, de nehéz lesz, mert kevés klasszis van ma Olaszországban.

juve4ever 2010.06.25. 08:10:06

Én nem gondoltam volna,hogy így fogok drukkolni az olaszoknak,mert Oranje szukoló vagyok hosszú évek óta,habár mellette olasz is,de nagyon szurkoltam nekik. De aki azt mondta,hogy balszerencsével estünk ki annak IGAZA van. Nem játszottunk jól,sőőőt... ez tény,de Paraguaynak lényegében 1helyzete volt és az gól is lett hála Cannanak,aki fel se ugrott. Új-Zélanddal,azért játszottunk x-et,mert 1 lesgólt megadtak amellett ott is az öreg volt a hibás.Az utsó meccsen meg legalább 1 szabályos gólt nem adtak meg!Ismétlem LEGALÁBB,volt 1 les az tényleg les volt,de nem jó kameraállásból mutatták,szóval kérdéses. Amit meg a gólvonalról vágtak ki, hát azt meg senki se látta,hogy benn volt-e és nem hiszem el azt,hogy nem tudnak normális kameraállást mutatni,vagyis valószínű gól volt... De Quagliarella gólját sem adták meg,egyszerűen borzasztó,ahogy fújnak ezek a játékvezetők... Szerencsétlen USA is majdnem a bírók miatt esett ki, meg ha úgy vesszük Argentína is szabálytalan góllal verte meg Nigériát meg Görögország elleni első gól is az volt,szóval érdekesen fújnak,ezért támogatom én is a "számítógépes bírót",hogy legyen ki kijavítja az esetleges hibákat. Az 1 tény,hogy nem az utolsó negyed órába kellett volna focizni,de aki azt mondja,hogy jogosan esett ki az hazudik... Aki meg a rohadt szlovákoknak drukkol pff... asveed:miért vagy ennyire antiolasz drukker??? A Juvera mindig az volt a jellemző,hogy legalább a fele olasz azért... Amúgy mit szólsz a dánokhoz? Azok is csalódást keltően játszottak... De nekik is tovább kellett volna jutniuk,mert pechjük volt a hollandok ellen.1szóval elég sok csapatot sajnálok,mert pechesen nem jutott tovább,vagy a bíró miatt és ez szerintem tarthatatlan. Na mind1 A Hollandok majd megbosszulják az olasz vereséget, elverik a szlovákokat,mint jég a határt... Most kiderül,hogy megint elfogy-e a tudomány a csoportkör után. Remélem Eliat leigazoljuk. Amúgy szerintem eddig elég jó játékostemetős VB ez,mármint a tehetségek szempontjából a szerb védelem,ahhoz képest,hogy milyen erősnek tűnt,hát finoman fogalmazva sem működött...Krasic se játszott nagyot,Kjaer se volt a legjobb,sorolhatnám elég sokáig...

Ismeretlen_53881 2010.06.25. 08:22:34

Megérdemelték. Lippi sikeresen ledöntötte a saját szobrát, el is hantolta, majd rá is szart egyet búcsúképpen. Csoportutolsó, Új-Zéland mögött. Egyértelmú, hogy Lippi a felelős. Az olyan dumák, hogy nincs olasz sztár, csak felmentik őt. Japán vagy új-zélandi sztár sincs, mégis látjuk, hogy akarnak, szervezettek, és meghalnak a pályán. Döntő fontosságú meccsen Gattuso kezdő? Kiábrándító. Mint pl. Criscito teljesítménye is az volt, nem vagyok benne biztos, hogy ő annyira kell nekünk. Végül mégiscsak a sok okoskodónak lett igaza.

vizi8 2010.06.25. 08:29:26

Én örülök hogy kiestek. Így lehetőség nyílik egy teljesen új válogatottra. Ebből a kezdőből szinte senkit sem tartanék meg, még Chiellinit sem, egész évben Cannával karöltve kapták a potyagólokat, kicsit elszállt vele a ló.

Söci 2010.06.25. 08:57:14

Nekem akkor is ŐK a Világbajnokok:)

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 09:08:52

Alapvetően papírforma eredmény, mármint hogy kiestek az olaszok csak ebből a "gyengécske" csoportból kicsit szégyenteljes ez az eredmény. Nézzük a pozitív oldalát! :) A juve játékosoknak több ideje lesz a pihenésre! :) Egyébként meg nagyon hajtottak a srácok, talán így még soha, így kellett volna az első meccstől kezdve. Összeségében tényleg nem volt szerencséje az olaszoknak de új zéland vagy szlovákia ellen nem is a szerencsét kellene várni! Én nem varnám Lippi vagy Canna nyakába ezt az egészet. 4 éve ugye ők voltak az istenek, pedig akkor se nyújtottak sokkal többet és pont Cannának köszönhetnek a legtöbbet az akkori végső győzelemért. Az egész csapat gyenge volt de legjobban a védelem, pedig ha itt rendbe lett volna minden akkor az olaszok megint elvergődtek volna akár a döntőig is, mindig is erre épült a játékuk. Akkor 7 meccs alatt 2 gól most 3 meccs 5 gól. Hol a védelem??? A Canna-Chiellini kettős itt sem működött mint ahogy a juvéban sem. Itt volt a gond! Canna összevissza rohangált, akciózott, a félpályánál már becsúszkált, aztán persze lemarad, futni meg már nem tud úgy, ja meg ezzel Chiello-t szinte "kikapcsolta" a játékból. Nem történt itt semmi különös, az olaszok hozták a szokásos formájukat, taktikájukat, beállunk védekezni, elől meg valahogy csak begyötrünk egy gólt, most ez a taktika nem jött be mert ehhez nem volt megfelelő védelem, punto.

Ismeretlen_100074 2010.06.25. 09:09:30

Jegyezzük meg, EB-n már volt hasonló égés '74 óta.

Ismeretlen_128760 2010.06.25. 09:18:01

Azért abban egyetérthetünk, hogy még ebben a keretben is sokkal több volt ennél... De a vb talán legkönnyebb csoportjában lettek utolsók, ezt nem kell magyarázni! A nagy klubok alapvető hozzáállásukat az olasz fiatalokkal szemben meg kell változtatni. Mert mi, juve szurkolók is jól tudjuk, milyen nehéz is egy-egy tehetséges fiatalnak egyáltalán a kezdő környékére is kerülni!

Ismeretlen_102194 2010.06.25. 09:19:41

juve4ever : - Nos, én nem mondanám magam antiolasz drukkernek, de tény hogy a juvén kívűl hidegen hagy a válogatottjuk, és attól hogy pusztán leírtam a szomorú tényeket még nem kell feltétlenül beskatulyázni ide vagy oda! De mit a legújabb posztban is láthatod, Buffon is teljesen reálisan értékeli a szereplésüket! Hidd el, az olaszok legalább akkora pofont kapnának ettől a holland válogatottól amelyik minden elemében fényévekkel jobb ennál az olasz csapatnál!!!! A dánokhoz meg annyit hogy mivel ez a poszt nem erről szól, inkább nem írom le mennyire csalódott vagyok, mert még kitiltanak az offolásért!;)))))

Ismeretlen_102194 2010.06.25. 09:22:28

Nem mellesleg sosem értettem miért kell x-re játszani egy meccsen szarul, aztán amikor baj van az uccsó 20 percben meg eszeveszttül????????? Az olaszok 20 percet fociztak ezen a vébén, ez kevés, nagyon kevés! passerby pedig ha kicsit vulgárisan is de leírta a frankót!;)

Ismeretlen_150170 2010.06.25. 09:22:49

És most őszintén, ti hány juve játékost vittetek volna ki a vb-re, mármint az olasz válogatottba??? Nálam senki nem szolgált volna rá erre, még Buffon se mivel szegény már többet jár kezelésekre mint edzésekre. Szóval ebben nem tudom megérteni Lippi-t!

Risard 2010.06.25. 09:30:47

Szlovákiának egy döntetlen is továbbjutást jelenthetett, míg Olaszországnak mindenképp győznie kellett volna. ez a sor ütközik kicsit mert az Olaszoknak lett volna elég a döntetlen!Mivel a szlovákoknak 1 pontjuk volt az Olaszoknak 2! Na végülis mindegy!Nem mi vagyunk az első válogatott aki címvédőként esik ki!De van ilyen időszak is a fociban!Ez az év ilyen volt a Juve és az olasz szimpatizánsoknak!Na de bízzunk a szebb jövőben!Forza Juve!!Forza Italy

Ismeretlen_149085 2010.06.25. 09:40:44

Én Cannavarót mindenképp hibáztatnám, mert lehet, hogy 4 éve neki lehet köszönni a vb-címet, de hibázott, mert nem ismerte fel, hogy már eljárt felette az idő, és ahelyett, hogy átadta volna a lehetőséget egy fiatal sikeréhes védőnek, ő akart játszani, meg válogatottsági csúcsokat dönteni. Gundinak pedig igaza volt, egy valami hiányzik Cannavaróból: Nesta... De én nem látom olyan sötéten a dolgot, egyrészt voltak már sokszor hasonó helyzetben, sőt '38 és '70 között a csoportkörből sem mentek tovább, másrészt Olaszország egy 60 milliós, fociimádó ország, biztos, hogy ki tudnak termelni majd újabb tehetséges generációkat, csak talán tényleg több lehetőséget kellene adni a fiataloknak. Emellett talán ideje lenne külföldre igazolnia az olasz játékosoknak, hogy más szemléletet is megtanuljanak, a spanyoloknak is sokat jelentett, hogy kirajzottak Angliába.

Ismeretlen_114321 2010.06.25. 10:20:09

"És most őszintén, ti hány juve játékost vittetek volna ki a vb-re, mármint az olasz válogatottba???" Ez egy nagyon jó kérdés. Kettőt kb. :D Sok más fórumon a Juventust szidják a gyenge olasz szereplés miatt, mondván, ha a csapatnak nem ment, miért kellett annyi Juvejátékos a válogatottba. Igazuk van. Csak az a helyzet, hogy máshonnan nem nagyon lehet válogatni. Lippi vitt volna ki nyugdíjas milánóiakat? Vagy válogatott volna az Interből? Kit? Materazzit meg Balotellit? Mert túl sok olasz ott nem nagyon van. Vihetett volna CSAK fiatalokat, de akkor meg kizárólag középcsapatokból válogathatott volna, még talán nagyobb égés is lett volna belőle. Igaz, ami igaz, gyenge az olasz játékosállomány, de ennél azért szebben is ki lehet esni, és az, hogy nincs semmi elképzelés a játékban, semmi logikus taktikai elem, az Lippi hibája. Persze nagyon szimpatikus, hogy magára vállalja a felelősséget, és Buffon is jól látja a dolgokat, de ez sajnos kevés. Remélem Prandellivel javulni fog a válogatott.

Ismeretlen_147985 2010.06.25. 11:03:16

Az Olasz Válogatott úgy szar, ahogy van, egyértelműen Lippi a felelős ezért a VB-ért, Prandellinek pedig nagyon nehéz dolga lesz. A csapatnak nem volt vezére a pályán, Cannavaro egy rakás szerencsétlenség, Lippi pedig végignézte mindhárom csoportmeccset úgy, hogy nem szólt "kettőt" se a pályán lévő játékosoknak. Az olasz futball mélyponton van, s most mondanám, hogy majd 2 év múlva az EB-n Prandellivel megmutatjuk, de oda még ki is kell jutni. Ez a csapat a jelenlegi formájában nem tudna kijutni a 2012-es EB-re. Tény persze az is, s ez Lippi mentségére szól, hogy nem igazán volt miből meríteni, voltak az öregek, meg a fiatalok, csak az a baj, hogy az utóbbi csoportba tartozó játékosok nemzetközileg noname senkik. Lippi maximum erre panaszkodhat, hogy nincs játékosanyag, de akiket otthon hagyott, azok talán továbblőhették volna a csapatot a kieséses szakaszba. Sajnos hiába mondta Lippi, hogy nem hagyott otthon olyan játékosokat, akik képesek megváltoztatni meccseket, mivel hagyott, nem is keveset.

vizi8 2010.06.25. 13:15:08

Nem szeretem azt a kifogást hogy nincsenek olasz sztárjátékosok az olasz bajnokságban. Tudtommal, egy japán ,szlovákia, uruguay, válogatottja sem hemzseg a szupersztárokban. Összelehetett volna állítani az olasz bajnokságból egy ütőképes válogatottat, aki lehet hogy kiesik, de küzd hajt és meghal a pályán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása