A hét kérdése

Természetesen a világbajnokság sem hagy minket hidegen.

Szól a vuvuzela, a brazilok nagykabátban ülnek a kispadon, az ázsiai csapatok pedig belecsaptak a lecsóba. Dél-Afrikára figyel minden focirajongó, meg még mások is, akkor mi főleg.

Lement az első kör, néhány meglepetés, néhány papírforma, de talán mindennél több unalom. Láthattunk mindenkit, a szambázó németeket, a görcsös franciákat, a bizonytalan olaszokat, és a fázós brazilokat is. De vajon ki bírja legtovább?

Szerinted ki nyeri a világbajnokságot?

Egy esélyes csapat? Egy szürke ló? Odaérhet egy afrikai együttes? Egyáltalán, jó ez a vb? Érdemes egyáltalán nézni?

Esélylatolgatás és kibeszélő kommentekben!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr854652571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149085 2010.06.16. 18:26:04

Először is nem írnék le egy csapatot sem a nagyok közül, mivel szinte mind szenvedett, még bármi kisülhet. Az tisztán látszik, hogy tovább folytatódik a mezőny kiegyenlítődése, és a spanyolok sziporkázó játékára is egyre többen találják meg az ellenszert. Így szerintem egy egységes, hagyományosan győztes mentalitású válogatott (brazil, német esetleg argentin) nyeri a vb-t. Olaszokat most azért nem veszem ide, mert a címvédés az óriási tett lenne.

Lord Viktor 2010.06.16. 18:27:43

A spanyolok vergődését örömmel néztem :) Teljesen kiszámíthatatlan, én mindenképpen az olasz válogatottat szeretném a döntőben látni. Brazíliának is van esélye, de ez az első kör egy nagy kalap szar volt, az esélyes csapatok majdnem mind leégették magukat.

Arnijuve 2010.06.16. 18:30:12

nemvalami jó eddig a vb...bár az első kör ritkán szokott az lenni...nemírok le énse senkit...de az argentin és a német csapat a legesélyesebb sztem...énis azért nem írom az olaszokat mert a címvédés szinte lehetetlen bárkiről van szó!!de azért nagyon szurkolok nekik hogy legalább a 4 között legyenek!

Ismeretlen_53881 2010.06.16. 18:33:20

A bejegyzés időzítve volt, korábban megírtam, nem is akartam beletenni semmit a spanyolokról, erre tessék, kikapnak :D Amúgy én erre számítottam eddig, nem jó a vb. Nincs igazán kiemelkedő csapat, akár még meglepetés is lehet a végén. A vuvuzelát meg nyeljék le. Keresztbe.

babo410 2010.06.16. 18:40:54

A Spanyol VB aranyra nem sok esélyt látok. Ez a vereség, meg csökkenti is az esélyeiket. Én bízom az olaszok címvédésében, habár az egy csoda lenne, de Lippinél ki tudja. És eddig akárki is nyerhet, mert kiemelni tényleg csak a németeket lehet. Köv körben meglátjuk kik mennyire tudnak változni. Én bízok az olasz címvédésben, és a spanyolokat nem szeretném a döntőben látni. Szerintem most talán Argentina meglepiként odaérhet a döntőbe. Vagy a brazilok, habár tegnap ők se azt mutatták amit a nagy brazil csapat szokott. Idén nagyon nehéz megmondani ki nyeri. Én Brazilokra tippelek, vagy Lippi mester húz valami váratlant. Di Natale, Criscito, Pepe, Chiellini, Zambrotta, Montolivo eddig jók, és szerintem lehet még olaszoknál is bármi. Csak Gila ne játszon többet!

orkl 2010.06.16. 18:48:56

SZerintem a Németek meggyőző s határozott játéka Eredményes lehet. De én a hollandokat várom és szeretném a döntőbe!!!

gotogo 2010.06.16. 18:56:58

Hollandoknak, és Braziloknak szurkolok, remélem valamelyik ott lesz a döntőben.

Ismeretlen_147985 2010.06.16. 19:03:50

Nyilvánvaló, hogy a VB előtt Spanyolország és Brazília számított a legesélyesebbnek. A spanyolok friss EB-győztesek, együtt van a csapat, minden esélyük megvan a végső sikerre, a Svájc elleni meccstől függetlenül. Brazília bármilyen összeállításban lép pályára, mindig számolni kell vele. Ha Roque Juniorral a kezdőben VB-t tudtak nyerni, akkor bárki játszik, mindenképpen esélyesek. Hollandia mindig jónak van elkönyvelve, de a csoportmeccsek után általában megáll a tudomány, én erre számítok ezalkalommal is. Argentína kerete bivalyerős lehetne, ha nem Maradona lenne a kapitány. Azt hiszem az argentínok Maradona miatt nem nyerhetnek VB-t, azok a játékosok, akik elképesztő módon otthon lettek hagyva, a különbséget jelenthették volna számos csapat ellen. A németeknél több, meghatározó játékos kidőlt, a válogatás sem volt zökkenőmentes, nem valószínű a győzelmük. Anglia lehet a sötét ló, Green miatt nem nyertek az első meccsen, de összességében Capello miatt is mindenképpen az esélyesek között vannak. Franciaország és Olaszország pedig az a két nagy, komoly futballhagyományokkal rendelkező nemzet, akik nevetséges kerettel érkeztek, s nevetséges összeállításban léptek pályára, mindkettejük győzelmére 0% az esély.

steven-h 2010.06.16. 19:05:17

Eddig nem igazán jó a VB szerintem, izgalmasnak mondhatjuk, mert igazán Tippmix ölő, de azon kívül hát... Egyébként szerintem az idei VB olyan lesz, mint a 2004-es EB, szóval én kisebb csapatot várok a döntőbe, sőt talán mindkét döntős kiléte lehet meglepetés. Chile játéka ma tetszett, ha komolyabb csapat ellen is képesek így játszani és a védelmük is stabil akkor odaérhetnek a végén.

JuVe fan 2010.06.16. 19:06:38

Nincs konkrét csapat amelyiknek szurkolnék de Svájc győzelme kellemes meglepetés volt igaz a gól háát az nem volt nagyon szép de gy Spanyolországot elverni nem mindennapi.Na még Olaszország ez a csapat egy csőd hiába Inter BL győzelem ott kb 3 olasz van a de 2006 ban is szerencsénk volt hogy nem kaptunk 1 Brazilliát na csak ennyi további jó szurkulást:D

Ismeretlen_145917 2010.06.16. 19:19:48

nagy szenvedés volt az első fordoló mind a csapatoknak, mind a nézőknek. remélem ez ma estétől megváltozik majd és izgalmas, meglepetésekben gazdag vébét láthatunk végre.

goku 2010.06.16. 19:27:33

Hát eddig csak a németek mutattak valamit, meg még talán a hollandok, de a többi csapat eddig nem játszik jól. Németeknél Özil, Müller jól tolják, hollandoknál Kuyt, Elia jók, braziloknál Robinho viszi a csapatot. Közülük kéne valakit elhozni a Juvéba, leginkább Elianak és Özilnek örülnék, vagy a spanyoloktól Jesus Navas.. de nekik szépen felmegy az áruk a vb végére:S

csuma 2010.06.16. 19:28:06

Nálam a legesélyesebb 3as (sorrend nélkül) Anglia, Brazília és a spanyolok. Ezeket a csapatokat csupán játékos keretük miatt sem tudnám kihagyni a legesélyesebb csapatok közül, annak ellenére, hogy Dunga válogatása hagy maga után nem is kicsi kivetni valót, de a hagyományok, és a nagy számok törvénye nyomán így is bivalyerősre sikeredett a csapatuk. Argentína egyértelműen Maradona miatt gyenge, de a játékosok lehet így is sokáig viszik majd mesterüket :) A hollandokkal az a baj, amit már előttem mmartin is leírt, hogy a csoport után mintha elfogynának, és a döntőt már nem élik meg. Az olaszok és a franciák valóban, az utóbbi évek leggyengébb keretével érkeztek, de ezek a csapatok (főleg az azzurik) győzelemre születtek, ezért számolni kell az esetleges győzelmükkel. A német csapat teljesen zsákbamacska volt a kezdetekkor, de az első meccs bizakodásra adhat okot, ők is odaérhetnek. Nálam a legesélyesebb csapat az angol, mivel a spanyoloknál és braziloknál pontosan egy Capelloval többek, utána Brazília és csak harmadik az örök vesztes Spanyolország (azért mert törvényszerűen szarul teljesítenek világversenyeken). FORZA SQUADRA AZZURRA!

epaska 2010.06.16. 19:31:35

Én Olaszországot várom a döntőbe Németország mellett.(Nem azért mert az Olaszoké a szívem) Az Olaszokban kellemeset csalódtam. Jól játszottak, járatták a labdát, és nem csak ívelgettek. Ha Pirlo pályára tud lépni a csoportkörök után sztem mindenféleképpen javulnak majd a támadásokban. Bízok bennük.: 1, mert Lippi nem hülye! 2, mert jó a keret!(akárki akármit mond!!!) Forza Italia!!!!!! Jó a Svájc...;):D:D Jöhet bárki!!(Spanyolo;Brazília;Hollandia) a végső győzelemig meg se állunk!

neona 2010.06.16. 19:34:09

szerintem meglehet a címvédés, ha csoportelsők leszünk és spanyolok csoportmásodikak, akkor elődöntőig nem kéne nagy csapattal megküzdeni. (ott viszont jöhetne arg./német közül valamelyik.) de ott már nyeregben lennénk.

Delpiero98 2010.06.16. 19:42:22

Sztem Uruguay fogja nyerni a világbajnokságot:P

Ismeretlen_149085 2010.06.16. 19:43:58

Azzal azért vitatkoznék, hogy a franciák kerete gyenge lenne. Azért egy Lloris, Clichy, Gallas, Abidal, Evra, Lass, Gourcuff, Malouda, Ribéry, Henry, Anelka tizenegy elég magasan van jegyezve. Nekik a szöv kapitányuk a gyengéjük, és nekem van egy olyan érzésem, hogy nehezen tudnak azonosulni a francia identitással a fekete játékosok.

Ismeretlen_149085 2010.06.16. 19:48:31

Lass mondjuk nincs ott, de helyette Diaby is jó.

devil-z 2010.06.16. 19:52:00

Nézegetem a meccseket, de őszintén szólva eddig elég 'színvonaltalan' a dolog. A hangulatot hiányolom a legjobban, hisz olyan mintha nézők helyett darazsak lennének a lelátón. Lehet, hogy régimódi vagyok, de jobban szeretem ha teli torokból kiabálnak a szurkolók, dalolnak, anyáznak, vagy akármi. De még ez sem :] Messze még a vége, rengeteg dolog történhet. De szerintem Brazília mindenképpen esélyes, és én azért a Hollandokat sem írnám le.

Ismeretlen_147985 2010.06.16. 19:52:59

A franciáknak is megvan a maguk baja. Mondjuk egyrészt Lass nincs a keretben, másrészt Clichy nem jobbhátvéd. Amúgy való igaz, hogy ha a megfelelő embereket küldené ki a pályára Domenech, akkor a kezdőcsapat egyáltalán nem lenne rossz. Azonban nevetségesnek tartom, hogy egy Malouda nem kezdett az első meccsen, ill. azt is, hogy egy Govou szintű játékos igen. Az meg már csak a hab a tortán, hogy Domenech mint középhátvéd számít Abidal-ra. Persze más kérdés, hogy Uruguay ellen éppen megoldotta, de az kizárt, hogy ez a továbbiakban is így legyen. Komoly meccsen először a 2008-as EB-n, Olaszország ellen játszott középhátvédet, ahol kiállították, s gyakorlatilag miatta nem volt esélye a továbbjutásra a franciáknak. Persze ez mind Domenech hibája, ha lenne egy ütőképes edzőjük (ami a VB után már lesz Blanc személyében), akkor a csapatuk sokkal többre is képes lehetne.

Torinojuve 2010.06.16. 19:56:55

1. Olaszország nem jut be a döntőbe 2.Németek,Brazilok,Spanyolok az esélyesek sztem. 2, Észak Korea meglepetéscsapat 3. A vuvuzelákat a tulajdonosuk seggébe szeretném látni 4.a Franciák 1 marék szárított lepkével vannak = esélyben 5. Ennyi

rBBaggio 2010.06.16. 20:00:54

Olasz vs Holland döntőt szeretnék:-d csak sajna elöbb kerülünk össze,ha nyerünk.Olasz címvédés Forza Italy-Hollandia

steven-h 2010.06.16. 20:04:37

ha jól tudom Lass-nak valami nagyon súlyos légúti betegsége van és még az is előfordulhat,hogy visszavonul.

Ismeretlen_114321 2010.06.16. 20:28:02

én a VB előtt azt hangoztattam, hogy Uruguay lesz a meglepetéscsapat :) németeket alapból rühellem, de az egyetlen érvem, amit fel tudok hozni, hogy miért nem nyerhetik meg a VB-t az az, hogy nincs a vérükben a győzelem. kétségtelenül az egyik legjobb meccset játszották eddig. valamint Angliát mondtam a legesélyesebbnek a győzelemre, de ha a további mérkőzések is úgy folynak, mint az első körben (ne úgy legyen!), lehetnek még meglepetések. Forza Italia! Viva La Celeste! :)

Ismeretlen_135915 2010.06.16. 20:49:51

Kétségtelen, hogy Argentínának nagy érvágás, hogy Maradona az edző...hát nevezzük annak :) Ettől függetlenül szerintem ők nyerik a világbajnokságot. Lehet, hogy elvakult vagyok, mert Argentína a kedvenc válogatottam :) Az olaszokkal egyenrangúan :) @Torinojuve: a 3-as ponttal az a baj, hogy ha a vuvuzelát a seggükbe dugják, akkor is tudják fújni :D

Angyal Bandi 2010.06.16. 21:03:03

Németek, vagy angolok nyernek szerintem.

Dani 2010.06.16. 21:17:56

Argentínára vagy Spanyolországra tippelnék, de számítok a meglepetésre is. De ha egy afrikai csapat bejut akár az elődöntőbe, na az már kicsit sok lenne, így Dél-Korea után...

Ismeretlen_128760 2010.06.16. 21:20:08

De nekem ne mondják már, hogy a futball fejlődésének a következménye ez a góltalanság... Akkor a BL-ben miért van annyi gól és esemény gazdag meccs? Vagy mindenki kitanulta egykettőre a Mourinho taktikát?

Puding 2010.06.16. 21:27:46

Hmmm...a német válogatott eléggé interes :D Lengyel,török,brazil...van minden! Németország nyeri a VB-t!

EhhEhh 2010.06.16. 23:49:48

Uru nyeri a VB-t! :D VUVUZELA MUST DIEEEEEEE!!!

Victor90 2010.06.17. 00:05:04

Argentína-Német elődöntő lesz az egyik ágon,a másikon pedig Olasz-Spanyol!

Ruida 2010.06.17. 00:19:13

Szerintem semmiképpen nem mondható unalmasnak a vb, olasz focit szeretem. Így nincs gondom a kevés góllal, sőt élvezem a kis csapatotok szervezett, fegyelmezett játékát. Mindenesetre csak is Olaszországért szorítok. A mai Spanyol meglepetésmeccs igen valószinüvé tette h. 2. helyen végezzenek.(számoljatok utánna ha nem hiszitek:D:) Ami azt jelenti h. összekerülnek Brazililiával amennyiben ők 1. helyen végeznek. Sőt! Ha ez bekövetkezik és az olaszok csoportelsők lesznek, a másik ágra kerülünk e 2 csapattól távol. Ha minden jól megy "csak" a németek illetve argentinok lesznek nagy csapatok a "mi" águnkon majd.(bár ez már nagyon messze van még...sok a ha.)

Ismeretlen_102246 2010.06.17. 10:12:00

Argentína győzelméért szorítok, de ha Ők nem, akkor remélem az olaszok, vagy a hollandok nyernek. A VB nem unalmas. Afrikai és ázsiai csapatnak sztem nincs esélye.

Ismeretlen_128149 2010.06.17. 12:06:26

Német, Spanyol, Olasz, Angol eseélyes, de a végén Svájc és Ottmar Hitzfeld fog nevetni!

blake11 2010.06.17. 14:28:07

Németek és nekik is szurkolok(de még olaszoknak is,az argentinoknak csak azért mert Diego az edző:)

Zsotya 2010.06.17. 14:43:18

Én sem tudok csapatot megnevezni, önmagához képest mindegyik "nagy" maga alatt játszik (talán csak a németek nem). Az olaszok játéka nem volt túl rossz, engem megleptek kicsit ezzel a gyors, rövidpasszos játékkal, csakhát a gólok... A hollandok jók, de láthattuk, h csúnyán fel lehet készülni belőlük, ha a dánok nem hozzák össze azt a csúnya öngól a 2. félidőben, hát akár bukhattak is volna. Azért én a kiscsapatokat nem tartom esélyesnek, de minél több jó meccset várok tőlük. Forza Squadra Azurra !! A vuvuzelásokat meg kidobálnám a stadion tetején át a "hangszerükkel" együtt (és Blatter után, mert engedte)

-mJz- 2010.06.17. 15:22:54

hONDURAS! : )

Diego 2010.06.17. 16:13:21

Én a franciáknak szorítok

Ismeretlen_102194 2010.06.17. 18:53:24

Dánia!!!Valszeg még a 8 közé sem jutnak el, de akkor is!!!!;) Mindenképpen oda várom : Argentína, Brazília, Németo., Hollandia, Spanyolo., Ghána vagy Elefántcs., és valami sötét ló aki akár lehet Dánia is , de pl. Észak-Korea is vagy Uruguay, Svájc, stb. Biztos nem leszek népszerű;) de az olaszok véleményem szerint csúnyán leszerepelnek majd....

juve4ever 2010.06.18. 07:28:39

Amúgy asveedel egyetértek,de szerintem eljuthatnak 1 darabig a dánok,mert a hollandok ellen is jól játszottak és elég szervezettek voltak. Tegyük fel a csoportból másodiknak jutnak tovább és akkor megkapják Olaszországot v Paraguayt mindkettő várható,főleg Paraguay a múltkori játék alapján,de azért ne felejtsük,hogy ők jutottak ki először a VB-re.Argentínok lényegébe már tovább is jutottak, a vélogatott Sintert is (Németország) elég előre várom.Brazílok eddig nem győztek meg,de szerint csontpart is eljut 1 jó darabig,akárcsak Anglia. H csoport lesz érdekes,mert én azt tartom legerősebbnek Svájc,Spanyolország, Chile 3-as közül egy kifog esni. Pedig mind3 válogatott nagyon jó. Ami meg már majdnem biztos,hogy megint Argentína- Mexikó nyolcaddöntő lesz:( Forza Italy, meg a két narancs Hollandia és Elefántcsontpart

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása