Olaszország - Paraguay: 1-1

Daniele De Rossi góljának köszönhetően Olaszországnak sikerült egyenlítenie az Alcaraz góljával előnybe került Paraguay ellen, így az Azzurri nem vereséggel kezdte a csoportot.

Rossz hír viszont, hogy Gianluigi Buffon sérülést szenvedett, így a félidőben le kellett cserélni.

Olaszország - Paraguay: 1-1

Marcello Lippi csapata a 2006-oshoz képest igen átalakított kerettel kezdte meg a menetelést.

A sérült Andrea Pirlo helyén Riccardo Montolivo kapott lehetőséget, és meglepetésre a fiatal Domenico Criscito is a kezdőbe került a védelem bal szélén.

Az előretolt támadó szerepében Alberto Gilardino bizonyíthatott, őt Simone Pepe és Vincenzo Iaquinta próbálta támogatni, Claudio Marchisióra pedig irányítói szerepkört osztott Lippi.

Az időjárás egyik csapatot sem támogatta, mivel a mérkőzés előtt jégeső és vihar szakadt a Green Point Stadionra, de az eső a találkozó teljes időtartama aladt is szakadt.Gólok:

Sárga lap: Cáceres 31', Marchisio 47', Felipe Melo 62', Grosso 68', Cáceres 73', Della Fiore 93'
Piros lap: Cáceres 73'
PARMA: Mirante, Zaccardo, Dellafiore, Panucci, Castellini (Bozsinov 65'), Dzemaili, Morrone, Galoppa (Paloschi 81'), Zenoni, Amoruso, Biabiany
Fel nem használt cserék: Pavarini, Antonelli, Lunardini, Lanzafame, Budel
Edző: Guidolin
JUVENTUS: Manninger, Cáceres, Chiellini, Legrottaglie, Grosso, Salihamidžić (De Ceglie 79'), Marchisio, Poulsen, Felipe Melo, Diego (Grygera 75'), Trezeguet (Amauri 22')
Fel nem használt cserék: Chimenti, Giovinco, Tiago, Del Piero
Edző: Ferrara
Bíró: Rizzoli

OLASZORSZÁG - PARAGUAY: 1-1


Összegzés:

Gólok: Alcaraz 39', De Rossi 63'

Sárga lap: V. Caceres 62', Camoranesi 70'


OLASZORSZÁG: Buffon (Marchetti 46'); Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito; De Rossi, Montolivo; Pepe, Marchisio (Camoranesi 58'), Iaquinta; Gilardino (Di Natale 72')

Fel nem használt cserék: Maggio, Gattuso, Bocchetti, De Sanctis, Palombo, Quagliarella, Pazzini, Bonucci, Pirlo

Edző: Lippi


PARAGUAY: Villar; Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel; Vera, V Caceres, Riveros, Aureliano Torres (Santana 59'); Valdez (Santa Cruz 68'), Lucas Barrios (Cardozo 76')

Fel nem használt cserék: Veron, Caniza, J. Caceres, E. Barreto, Benitez, D. Barreto, Ortigoza, Bobadilla, Gamarra

Edző: Martino


Bíró: Archundia (MEX)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr694652563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2010.06.14. 23:25:29

Nem tudom Lippi hogy képzelte, hogy Tottit/Del Pierot majd Marchisio fogja helyettesíteni. Érzésem szerint egy túlhypeolt játékos, a Juvéban egy kezemen megtudom számolni, hogy hány jó meccse volt. Hajj, most magamra haragítottam az összes Marchisio-fant, ez van. Néhol elég tanácstalan volt a csapat, a szabadrúgásokhoz is nagyon kellene egy Del Piero. A gólgyártással gondjaink lehetnek, Gilardino 0 volt, Jaki labdát is félóránként látott. Örülhetünk a kapott potyagólnak, a kapus eléggé elnézte. Én azért többet vártam, de még nincs veszve semmi.

Ismeretlen_117673 2010.06.14. 23:33:57

""Nem tudom Lippi hogy képzelte, hogy Tottit/Del Pierot majd Marchisio fogja helyettesíteni. Érzésem szerint egy túlhypeolt játékos, a Juvéban egy kezemen megtudom számolni, hogy hány jó meccse volt. Hajj, most magamra haragítottam az összes Marchisio-fant, ez van."" Erre csak ennyit tudok írni: :DDDDDD A többiek majd részletesebben kifejtik.

gaborjuve 2010.06.14. 23:48:04

A juve vergődését a vb csapat is megérezte, mivel csak a juve épít igazán az olaszokra. Azon röhögtem, hogy a kezdőben csak Montolivonak, Gilának és De Rossinak nem volt köze a juvéhoz. Amúgy nekem tetszett Pepe játéka, ti nem tudom hogy vagytok vele, de szerintem próbálta kihasználni a lehetőséget, Marchisionak nem ment ez a szerepkör.. Messzemenő következtetéseket nem vonnék le, talán anyit tudok biztosan elmondani, hogy most nem lesz olasz érem.

Mátéé 2010.06.15. 00:03:15

1 pozitivum van. Pepe játéka ;)

Ismeretlen_149085 2010.06.15. 00:12:14

A vb eddigi színvonalához képest ez egy jó meccs volt véleményem szerint, ami persze nem nagy teljesítmény. Az olaszoktól pedig néhol szép, egyérintős játékot is lehetett látni, és az elején nekiestek az ellenfelüknek, ami eddig nem volt jellemző rájuk. Tehát én kellemesen csalódtam ahhoz képest, amit vártam, meg amennyire leírták szokás szerint a taljánokat. De összességében nem hiszem, hogy sokáig jutnak, lelkes, gürizős a csapat, de nem állt össze annyira, mint mondjuk négy éve.

devil-z 2010.06.15. 01:12:58

Amíg nem jönnek a 'többiek' addig te is leírhatnád, hogy mi olyan humoros. Marchisio lett volna az irányító, a kommentátor az 'új Del Piero / Totti'-nak titulálta. Ez szerintem még számodra is kiderült, hogy nem neki való feladat - mondhatni pocsékul játszott. Túl fiatal, és 'tapasztalatlan', hogy ekkora terhet tegyenek a vállára. Fogadni mernék, hogy ha helyette Totti vagy DP, akár Pirlo játszik más a játék képe. Ha a gondolatom másik fele volt a vicces, arról is beszélhetünk: Marchisionak hány olyan meccse volt, ami után azt mondtad, hogy 'na igen, ő egy klasszis'? nekem konkrétan egy ilyen jut eszembe, amikor az Inter ellen rúgta azt a pazar gólt. Előtte/utána teljesen eltűnt a mezőnyből, néha 1-1 csel, távoli lövés és ennyi. Számomra még Candreva is hasznosabban játszott, pedig kevesebb lehetőséget kapott - róla mégsem beszélnek annyit.

ANADROL 2010.06.15. 01:47:33

Mátéé Pont ezt akartam én is írni, de hálistennek nem csak nekem tűnt fel!:)

Tony 2010.06.15. 01:58:31

Totti-DP kettőst hiba volt otthonhagyni! legalább az 1iket el kellett vna vinni,hogy legyen 1 klasszis a pályán aki képes váratlan megoldásokra. Marchisio tényleg 1 vicc volt,ahogy Lippi felállása is.Tiszta Juve2,ugyanazok a statikus játékosok elöl. Jaki 1-2 hónapja ép és inkább ő játszik mint a gólkirály? Pepe teljesítménye nekem is feltűnt,mivel őt külön is figyeltem,a mai meccsen kifejezetten jó volt.

west 2010.06.15. 02:02:13

Devil-z egy védekező középpályástól még is mit vársz?meséld el kérlek...

Tony 2010.06.15. 02:05:00

Szubjektív megjegyzések a VB-ről: Eddig szerintem baromi unalmas,agyontaktikázott VB-t látunk 1-2 gólos meccsekkel.Bár lehet ez az első forduló óvatosságából is ered. A vuvuzela néha kva idegesítő,mert semmi mást nem lehet hallani,pl. mikor gólnál 50ezer ember ordít egyszerre,ami mindig hihetetlen,de ez a fos elveszi ezt,a szurkolók buzdítása sem hallatszik,semmi. Remélem a második fordulótól jobb meccsek lesznek,Olaszország meg eljut tlán a legj 8ig.

rBBaggio 2010.06.15. 05:35:47

DP-t nem volt fölösleges otthon hagyni,mert ő már messze van a vb top szintjétől és lassú,inkább Totti és Cassano kellne csak ide és ugyebár Pirlo felépülése,azért van 1pont mikor már DP kevés,csak nem vagytok hajlandóak belátni,de remélem legalább jó csere lesz a juvéba.Elnézve ezt a mérkőzést DP esett volna vagy 30-at és csak ment volna a reklamáció:-D

juvem 2010.06.15. 06:42:17

Pepe nagyon jól játszott:$ hajtott, szépen játszott nagyon tetszett remélem Juve mezben is így lesz... Marchisionak csak középközépen fexik a játék amikor kimegy szélre mindig rász*pik szegény nagyon fosul játszott!

Ismeretlen_114321 2010.06.15. 07:23:25

érzésem szerint Iaquintára szükség van a gyorsasága miatt, de egyértelműen nem a balszélső pozíció az övé, tekintve, hogy soha nem is tudott se beadni, se passzolni. inkább neki kellett volna a centernek lennie, Di Natalénak meg szélsőnek. Gila nagyon gyenge volt, de nem is kapott túl sok labdát. nagyon hiányzik Miccoli és Cassano energikus játéka elölről. Pepe tényleg pozitívum volt, gyors, belemegy cselekbe, és a szabadrúgásai és szögletei is kifejezetten pontosak és erősek.

juve4ever 2010.06.15. 07:41:06

Ott kezdődik,hogy szerintem nem kellene erőltetni ezt a 4-2-3-1 -et. Minek 2 védekező középpályás? Nem tartom jónak ezt az új "divatot" Mrchisio se a posztján játszik Iaquintát is Di Natale párjaként kellene elől játszatni,esetleg Pazzot, de Quagliarella és Gilardinot hagynám is. A lényeg,hogy 4-4-2 kellene. Buffon/Marchetti Zambrotta-Chiellini-Bonucci-Criscito Maggio-Marchisio-Montolivo/De Rossi-Pepe Di Natale-Pazzini/Iaquinta Részben sajnos igaza van mmartinnak,de mi az,hogy megérdemelte a sérülést meg,hogy Buffon is mibe sérült le. Azé ne legyél már népművészeti agyagedény... ja és Paraguay tényleg először jutott ki a VB-re Dél-Amerikában, szóval ne okoskodj,az egy dolog,hogy 3. lett,de először biztosította a kijutást... "Ilyen Criscitokkal, Montolivokkal, Marchisiokkal, Gilardinokkal, Pepékkel" Én nem tudom milyen meccset néztél,de pont Pepe és Montolivo volt a legjobb, Marchisonak nem ment,mert erőlteti a Lippi a Totti és DP utód dolgot és nem ott játszatja,ahol kéne. Criscito nem hibázott nagyot,de tény,hogy későbbi meccseken kevés lesz,mert ha testtel kell ütköznie,akkor igen nagy bajok lesznek. Gilardinot meg 1általán nem értem,se Quagliarellat helyettük kilehetett volna vinni vagy DP-t vagy Tottit,nem kezdőbe,de eltudnak még dönteni meccseket. u.i:érdekes lesz a nyolcaddöntő,mert az E csoport elsőjével fogunk játszani ha másodikak leszünk azaz Hollandiával, ha elsők,akkor szerintem Dániával,de lehet Japánnal, Kamerun már szinte esélytelen,mert Hollandia ellen nem fog nyerni. Vagyis vagy már a nyolcaddöntőbe vagy a negyeddöntőbe Holland-Olasz:( Márpedig ez szomorú,mert én nagy Oranje párti is vagyok,habár tegnap nekik is mázlijuk volt. És egyik csapat kifog esni utána meg jönnek a spanyolok vagy a brazilok... Forza Squadra Azzurra, Forza Oranje!:D

buub 2010.06.15. 07:49:19

Nem értem Lippit. mégis miért irányítóként játszatja Marchisiot, ő középső középpályás, ráadásul ott igencsak jó,e rre meg irányítani akar vele, nagyon nem értem, hogy ez a döntése, hogy született meg. devil-z: Marchisio abszolút nem túlsztárolt játékos, az meg, hogy csak az Iner elleni gólja volt pazar, szerintem egy vicc. Messze a legstabilabb középpályásunk volt az idén, az ő feladat nem az, hogy színezze a játékos, betörjön a 16oson belülre stb. Megszerzi a labdát, megtartja továbbadja és segíti a támadásokat, és ezt rendszeresen jól megoldja. Az más kérdés, ha az edző valamiért úgy dönt, hogy neki szélsőt vagy irányítót kell játszani az nem fekszik neki, de hát Diegotól se várhatjuk el, hogy szűrőt tudjon játszani. Nálam egyértelműen ő volt a pocsék szezonunk legjobbja, ha ilyet lehet egyáltalán mondani.

neona 2010.06.15. 08:22:38

ha csoportelsők leszünk, akkor negyeddöntőben spanyolok jöhetnek (v. portugál, v. elefántcsontpart v...). ha olaszok is és hollandok is elsők, akkor csak döntőben futhatnak össze. nálam tengap criscito volt a meccs embere. igazából a iaqui, gila, marchisio trio volt csak nagyon gyenge. mennyivel másabb lett volna egy totti-balotelli-cassano hármas. emellett canna helyén nesta talán jobb lenne. többiek rendben voltak.

vizi8 2010.06.15. 08:23:23

Az lehet hogy, nem élete meccsét játszotta Marchisio, de én inkább Chiellinivel foglalkoznék. Harmatgyenge, vérszegény játékot mutatott be. Egy épkézláb passza nem volt, ha így folytatja semmi jóra nem számítok. Canna pedig vicc, hogy még mindig válogatott. A középályát el kellett volna fordítani egy kicsit, Montolívo kellene előrébb Marchisio egy sorral hátrébb. Bár nekem az egyik nagy csalódás DeRossi.

Ismeretlen_102194 2010.06.15. 09:08:01

Szerintem roppant gyenge meccs volt és én már örülök hogy Canna eligazolt! Néha már önmaga paródiája!:((( A vuvuzela meg idegesít, baromira! "Márpedig ez szomorú,mert én nagy Oranje párti is vagyok,habár tegnap nekik is mázlijuk volt."- és akkor még finoman fogalmaztál, de azért jól esik hogy belátod!;) Dánia továbbjut!!!!:)))))))

epaska 2010.06.15. 09:18:18

Én csak annyit mondok, h majd Lippi megoldja. Lehet h nem az Olasz válogatott a legesélyesebb a végső győzelemre, lehet, hogy tegnap nem voltak tökéletesek (de ki volt az?,egyedül talán a németek). De az is biztos h aki találkozik az Olaszokkal az kösse fel a gatyáját!!! Forza Italia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

juve4ever 2010.06.15. 10:05:25

"ha csoportelsők leszünk, akkor negyeddöntőben spanyolok jöhetnek (v. portugál, v. elefántcsontpart v...). ha olaszok is és hollandok is elsők, akkor csak döntőben futhatnak össze." Miért csak a döntőbe kerülne össze Hollandia meg Olaszország? Tegyük fel,hogy mindketten megnyerik a csoportjukat,akkor valószínűleg lesz dán-olasz meg holland-paraguay, na és mindketten megnyerek a meccsüket akkor egymással játszanak nem?Mert a döntőbe:A-D csoport 1 és E-H csoportig lesz 1 vki

Ismeretlen_102194 2010.06.15. 10:10:56

F1–E2!Ez Nálam Holland vagy Dán ellenfél, de ennyire biztosak vagytok hogy simán átlépnének bármelyiken is az azzurik???? Kicsit erős!;)

buub 2010.06.15. 10:19:10

asveed: a hollandokat ezen a VB-n nem fogja senki sem elverni ;) Hup Holland Hup!

devil-z 2010.06.15. 10:20:59

west: nekem minimális elvárásaim vannak vele szemben, de azt a szintet hozza is. Lippi akarja ráerőltetni, hogy majd ő vezéregyéniség lesz a pályán - de a vak is látja, hogy nem nőtt fel a feladathoz. Egy jó képességű fiatal játékos, akiből 1-2 év múlva lehet egy igazi sztár, de jelenleg messze áll ettől. Most bármelyik 'öreg' hozta volna a meccset, ha egy kicsit irányítja, motiválja a csapatot a pályán.

Ismeretlen_147985 2010.06.15. 10:32:32

Lippi nevetséges játékosokat hozott ki a VB-re, a keret háromnegyed részének még csak köze sem kellene, hogy legyen a válogatotthoz. Persze, erről csak részben tehet Lippi, mivel nem is nagyon volt anyag, amiből válogasson. Egyébként az egyetlen jó hír, hogy Buffon 2 nap múlva már egészséges lesz.

Ismeretlen_102194 2010.06.15. 10:59:18

buub : -Ezt a kommentedet elmentettem, mert majd jól fog jönni amikor jön a "kés"!!!:))))))) De én várom az Olasz-Dán összecsapást hogy megmutassuk mennyire jó vétel lenne Kjaer, S.Poulsen vagy bárki "tőlünk"!!!!!!;) Kétségem sincs affelől hogy nyernénk!!!:))))

neona 2010.06.15. 12:00:50

juve4ever, ezt nézd át, sztem nekem van igazam: http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_World_Cup_knockout_stage

neona 2010.06.15. 12:05:06

juve4ever, wikin keress rá a h "2010 FIFA World Cup knockout stage". az nagyon szar lenne, ha előre el lenne döntve, hogy nem lehet pl spanyol - olasz döntő. De nem így van, ha valamelyik nem nyeri meg a csoportját, akkor megeshet. Amúgy szerintem kiemelés nélkül, egy kalapból kéne húzni, csoportmeccsek után meg sorsolás, sokkal nagyobb show lenne, mint így.

hameee 2010.06.15. 12:15:40

Marchisio egy szimpla belső középpályás,nem egy kibaszott irányító.Ezen a vbn ki fog bukni az egész olasz futball mai rákfenéje,h a fiatalokat nem játszatják.A Milan kezdte,aztán szépen elterjedt minden olasz klubra ez a gyakorlat. Kövezzetek meg,de én kivittem volna a takony Balotellit,mert a mostani csatárok szintjét simán hozza és szerintem tőle elvárhatóbbak lettek volna a trükkös megoldások.

joexavi 2010.06.16. 10:54:23

Szerintem Pepe, Zambrotta és Montolivo játszottak jól...ennyi Marchisio pozícióját nem értettem...Del Piero,Totti akár Cassano féle játékos legalább 1 nagyon kéne!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása