Primavera bajnokság: rájátszás

Ciro Immobile

Az utánpótlás csapat az elmúlt hónapban tragikus eredményekkel állt elő. Végül május első hétvégéjén az alapszakasz utolsó mérkőzését sikerült megnyerni, amivel lassan egy kéthónapos nyeretlenségi szériát szakítottak meg.

A csapat 3-1-re verte meg a Fiorentinát Immobile egy, Esposito 2 góljának köszönhetően. A sorsolás után pedig kiderült, hogy a Juventus a Brescia ellen játssza első mérkőzését az alapszakasz lezárulta után.


BRESCIA - JUVENTUS 3-2 (2-1)

Gólok: Immobile 12' és 68' (büntető), Defendi 32', Magli 38', El Kaddouri 72' (büntető)

Sárga lap: Boniperti 27’, Serino 28’, Martina Rini 34’, Immobile 48', Magli 67'


JUVENTUS
: Pinsoglio; Bamba, Silvestri, Alcibiade, Serino; Marrone, Esposito (Belcastro 85'), Ferrero; Immobile, Rossi, Boniperti (Libertazzi 64')

Fel nem használt cserék: Piccolo, Romano, Enrico, Tuninetti, Giovinco

Edző: Luciano Bruni


Bíró
:: De Faveri

Május 8. volt a kitűzött időpont a Brescia elleni idegenben megrendezett mérkőzésre. A hiányzók névsora egy elviselhető szintre redukálódott, így még a cserepadra is leülhettek olyan játékosok, akik beállításuk esetén képesek hozzátenni a játékhoz.

Tehát ezen az összecsapáson Bruni nélkülözte Giandonatót, Iagó, De Paolát és Crivellót. A kezdő összeállítása azért okozott még fejtörést Bruninak. A Marrone, Giandonato párosnak igazi alternatívja nincs, ezért Giandonato hiánya átszervezést igényelt.

A 4-2-3-1 es felállás helyett a 4-3-3 felvállalása látszott megoldani ezt a dilemmát. Elöl az Immobile, Rossi, Boniperti hármas rohamozott, Giovinco a kispadra szorult.

A régi-új felállásnak és a sérüléseknek köszönhetően Esposito egy sorral hátrébb szorult,  Marronéval és az amúgy kiegészítő embernek számító Ferreróval kellett egy jól működő hármast alkotniuk.

A mérkőzés Juve rohamokkal kezdődött. Boniperti húzta meg a bal oldalt, és a hosszúra ívelt labdára Rossi érkezett, de a fejes a kapu fölött szállt el. A csapat támadásban maradt, az elmúlt időszakhoz képest jó játékot mutatott be. Esposito és Rossi minden támadásban részt vett, remekül értették meg egymást.

A hirtelen támadások után a Brescia megpróbálta határozottabban lezárni a széleket, hogy főleg Rossi ne léphessen be ilyen hatékonyan a támadásokba. A jól koreografált  lehetőségekből  a 12. percben végül Immobile használt ki egyet: egy remekbeszabott Rossi passzt sikerült a kapuba pöckölnie.

A gól után visszavett a tempóból a csapat és magára húzta az ellenfelet. Ennek eredménye az egyenlítő gól lett. Ráadásul a gól által okozott sokk miatt egy újabb gólt kapott a Juve, és már rögtön az ellenfélnél volt a vezetés.

A második félidő ismét Zebra nyomással indult. A pályán látható fölényt végül Immbolie váltotta gólra egy jogosan megítélt büntetőből. 3 percig tartott az öröm, ugyanis a másik oldalon is egy jogosan megítélt büntetővel sikerült vezetést szerezni.

Bruni egy Libertazzi - Belcastro cserével próbálta az egyenlítést kiharcolni, de az utolsó 15 percben bemutatott bunkerfocit nem lehetett feltörni.

A kialakult 3-2-es végeredmény a visszavágó szempontjából nem egy rossz alap, de az embernek rossz a szájíze a két hónap óta tartó rossz sorozat miatt. A játék egyértelmű javuló tendenciát mutat, tehát lehet bizakodni. Az olasz szakértők véleménye szerint a meccs embere az újra régi formáját visszanyerő Rossi volt, tehát egy újabb húzóember állhat Bruni rendelkezésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr654652386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buub 2010.05.12. 22:29:35

Rossi, benne látom én személy szerint a legnagyobb tehetséget, remélem nemsokára a felnőttek között játszhat.

Ismeretlen_150170 2010.05.13. 09:54:27

Fiatalok és tehetségesek, de még csak pletyka szintjén se merült fel hogy bármelyikük is szerepel a Juventus tervei között! Ha már pedig arra specializálódtunk hogy más csapatoknak termelünk ki jó játékosokat akkor legalább könyörgöm hogy ne fillérekért adjuk már oda, ne legyünk már ekkora balfácánok!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása