A Serie A legrosszabb igazolásai a 2009/2010-es szezonban

A goal.com a szezon végének közeledtével összeszedte, hogy szerintük kik voltak az olasz bajnokság 2009-2010-es szezonjában a legrosszabb igazolások.

serie a logo

Az átigazolási rendszer egy különös világ. Minden egyes nagyszerű igazolásra 3-4 igazán szörnyű jut, különösen igaz ez a türelmetlen olaszokra.

Minden edző, játékos vagy klubvezető megpróbál egy pozitív fordulatot elérni a rosszul teljesítő játékosoknál, de amikor még csak a csapatba sem kerülnek ezek a játékosok, vagy nem illenek bele a taktikai elképzelésekbe, illetve ritkább a jó teljesítményük, mint a fehér holló, akkor egyszerűen nem szolgálják meg az árukat.

A lista:

10. Sergio Floccari és Hernan Crespo (Genoa)

9. Klaas Jan Huntelaar (Milan)

8. Eliseu (Lazio)

7. Ricardo Quaresma (Internazionale)

6. Cristiano Lucarelli (Livorno)

5. Marco Amelia (Genoa)

4. Oguchi Onyewu (Milan)

A goal.com a szezon végének közeledtével összeszedte, hogy szerintük kik voltak az olasz bajnokság 2009-2010-es szezonjában a legrosszabb igazolások.

serie a logo

Az átigazolási rendszer egy különös világ. Minden egyes nagyszerű igazolásra 3-4 igazán szörnyű jut, különösen igaz ez a türelmetlen olaszokra.

Minden edző, játékos vagy klubvezető megpróbál egy pozitív fordulatot elérni a rosszul teljesítő játékosoknál, de amikor még csak a csapatba sem kerülnek ezek a játékosok, vagy nem illenek bele a taktikai elképzelésekbe, illetve ritkább a jó teljesítményük, mint a fehér holló, akkor egyszerűen nem szolgálják meg az árukat.

A lista:

10. Sergio Floccari és Hernan Crespo (Genoa)

9. Klaas Jan Huntelaar (Milan)

8. Eliseu (Lazio)

7. Ricardo Quaresma (Internazionale)

6. Cristiano Lucarelli (Livorno)

5. Marco Amelia (Genoa)

4. Oguchi Onyewu (Milan)

grosso

3. Fabio Grosso (Juventus)

Talán szimbolikus, hogy az olasz válogatott játékos az elmúlt négy évben gyengébben teljesített, majd hazatért, és kudarcot vallott. A 2006-os vb-cím után, melyben nagy érdemei voltak, szörnyű volt az Internél, gyenge a Lyonnál, de mindezek ellenére az átigazolási szezon utolsó napján a Bianconeri 3.5 millió euróért leigazolta a Lyontól. A megújulás reménye hamar szertefoszlott, ugyanis Grosso többé már nem jelent igazi veszélyt támadásban, és megbízhatatlan teljesítményt nyújt védekezésben is. A szezon elején még kezdő volt, aztán már inkább Paolo De Ceglie kapott lehetőséget bal oldali védőként, így szinte hihetetlen, hogy lehet még mindig tagja Marcello Lippi keretének.

felipe melo

2. Felipe Melo (Juventus)

A gyenge teljesítményével és a Bianconeri szurkolóival történő sorozatos összetűzései miatt igen közel került ezen lista első helyéhez, azonban az idei teljesítménye ellenére még valamennyit vissza lehet hozni az árából, ugyanis a hírek szerint Európában még keresett játékos. A 25 milliós vételára és a 13 milliós fizetése (melyet 5 év alatt kap a Juventustól) okozza a legnagyobb problémát a Bianconerinek. A borzasztó passzai és meggondolatlan szerelései ellenére egy jó világbajnoki szerepléssel megmaradna az esély arra, hogy még nyáron az Arsenalhoz szerződjön.

diego

1. Diego (Juventus)

Diego formája nagyon jól jellemzi a Juventus szezonbeli tejlesítményét. Brilliáns kezdés az első három meccsen, amikor is a Juve ügyintézői már azon vitatkoztak, hogy a szezon végén fel lehet-e varrni a harmadik csillagot a mezre, aztán többek között az ő teljesítménye is vezetett a Juventus bukásához. A Juventus nem játszott rá az erősségeire, és ő pedig bizonyította, hogy nem elég jó, hogy alkalmazkodjon a csapathoz. A brazil játékmester 24.5 milliós vételárát és 19 milliós fizetését nem az Európa Ligából akarná fizetni a Juventus, viszont nagyon bátor elnöknek kell lennie annak, aki ugyanezt az árat megadja a játékosért, hogy véget vessen a torinói szenvedésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214652276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2010.04.21. 09:31:00

Ez a lista nevetséges... és semmi értelme nincs.

Ismeretlen_118238 2010.04.21. 10:25:49

Na, azért mégis van valami, amibe az élen végzünk. Egyébként én Melót raknám az első helyre.

Ismeretlen_150170 2010.04.21. 10:31:46

Én egyet értek ezzel a listával, persze értelme az nincs. Azt nem vizsgálja ki miért milyen körülmények hatására teljesít úgy ahogy. Tehát nem arról van szó hogy ezek rossz játékosok bár én melo-t és grosso-t semmire nem tartom ők átlagosak, de például Diego ennél sokkal többet tud ezért neki adnék még egy idényt egy új (jó)edző mit hoz ki belőle, bár ha vinni akarják akkor menjen de nyílván az edző döntse ezt el. Kellene egy lista a legrosszabb vezetőkről inkább mert igazából az ő saruk is ez abból a szempontból hogy nem posztokra és nem az edző szempontjai szerint igazolnak. Ezen a listán is elsők lennénk! Komolyan nem értem hogy miért igazolnak le olyan játékosokat akik már az előző klubjukba is mellőztek és gyenge volt, pl.: Grosso vagy Huntelaar. Remélem jövőre nem leszünk rajta ezeken a listákon!

Ismeretlen_146600 2010.04.21. 11:04:16

Az első három hely nem jó. 1.Grosso 2.Melo 3.Diego Szerintem

Pepyno 2010.04.21. 11:07:17

Gyerekek ezt az egészet nagyon rosz szemből nézitek hiszen felipe egy nagyon jó játékos csak szegény emberen verik le a szurkolók meg sokan a juventus sorozatos kudarcait és sajnos rá jutott ez a szerep emellet a nagy nyomás mellet szerintem nem sokan lennének képesek jó teljesítményt nyújtani!

Pepyno 2010.04.21. 11:14:13

Aki meg ért a focihoz 1 kicsit és átlátja az egészet az meg tudhatta előre hogy Grosso már sose lesz olyan mint volt én szívem szerint le se igazoltam volna! Diego ról meg annyit hogy azért egy olasz bajnokságot nem szabad 1 német bajnoksághoz hasonlítani lehet hogy 1 német bajnokságba nagyon tud villogni de itt olaszországba egy kicsit nehezebb NEM VÉLETLENÜL NEM TAGJA A BRAZIL VÁLOGATOTTNAK ! Diego csak 1 sima átlagos középpályás szerintem még 1 Napoliba is nehezen férne be !

Juveboy24 2010.04.21. 11:41:34

Egy kalap .... nem ér ez a lista.

fmsteve 2010.04.21. 11:57:54

pedronegro: A máshonnan elküdöttes résszel nem értek egyet, mert ott van a reál aki elküldte pl. robbent és sneijdert is és míg ők BL elődöntőt, lehet döntőt is játszanak, addig a reál sehol sincs. Egyébként szerintem is sokban függ a játékos teljesítménye a csapattársaktól is. Diego ennél szerintem többet tudna.

devil-z 2010.04.21. 12:14:58

Ez egy baromság. Ilyen idióta vezetőséggel, még idiótább edzővel, állandó sérülések mellett senki sem tudna itt csodákat tenni. Az egy dolog, hogy Diego köré akarták építeni a csapatot - ezt már az elején megmondtam, hogy hülye ötlet. Ez is bebizonyosodott. Ha megfelelő emberek lennének a posztokon, akkor nem itt tartanánk. Őszintén szólva ha most elköltenénk 50-60 millát igazolásokra, akkor sem jutnánk nagyon előre, mert ezek a hozzá nem értő emberek maradnának a helyükön. Pepyno: 'aki ért a focihoz' - jaj istenem, ez a szöveg. :/ mi alapján döntöd el, hogy ki ért hozzá? aki egyetért veled az szakértő? mert akkor én inkább nem leszek az, de ez a Melo=isten, Diego=szar gondolatod túlzás, hülyeség.

Ismeretlen_153094 2010.04.21. 12:17:07

Na, még ez a goal-os f.szság is azt mutatja, h Seccoék munkája nem ér egy kalap sz.rt sem. Nem működnek együtt az edzőkkel, igazolgatnak össze-vissza. Diegora nehéz úgy ráépíteni egy csapatot, h ő az egyetlen támadó kp. Melo egy védekező kp, kiadtak érte 25 misit, pedig tömve volt a keret ilyen karakterű játékosokkal. Grosso már akkor sem volt jó, amikor 'jó' volt.

rmc 2010.04.21. 13:24:59

érdekes...már csak azért is mert Quaresma nem most nyáron került az Interbe, hanem tavaly...ez mutatja a lista komolyságát

Ismeretlen_147985 2010.04.21. 15:24:48

Ennyit a goal-com-ról. Tiszta szégyen az az oldal...

John Paul Jones 2010.04.21. 16:13:48

Melo azért amióta "kibékült" a szurkolókkal javuló tendenciát mutat. Gondolok itt mondjuk az Inter elleni meccsre, ahol a pirosig elég jól, sőt nagyon jól játszott. Hajtós, harapós játékos Melo. Ez nem mondható el a csapt többi tagjáról, kivéve Chiellinit. Egy ilylen figura kell a csapatba! Diegonak pedig kellenének játszótársak a szárnyakra, akkor neki is jobban menne. A juve játéka annyi volt eddig kb, h adjuk a labdát Diegonak, mert hát ő az ész asztán meglátjuk. Az ellenfél meg egyből megkettőzte és kész. Ez Így túl sablonos volt. Kellenek emberek, akikkel tud kombinálni. Igy nem nehezedik minden súly rá. Kicsit olyan érzésem van, hogy megvan mindenkinek a két bűnbak Diego és Melo személyében. Először szerintem legyen egy nagytakarítás a vezetőség és a játékosok soraiban is és adjunk nekik meg egy esélyt, aztán meglátjuk. Én bízom mindkettőben.

joo.robi 2010.04.21. 21:05:51

sztem Grosso volt a legrosszabb!!!

Ismeretlen_114665 2010.04.21. 22:06:35

Szerintem én meg nem is Juvést raknék az első két helyre és most nem hazabeszélek mint juvés de nemtom ki, hogy figyeli Onyewu milan-os játékát de még csak lehetőséget se kap nálunk azért Melo és Diego kezdőbe szokott lenni de még ha így is van, Melo rosszabb döntés volt jóval mint Diego. Ja és ha csak minket nézünk, Diego-val szemben azért nem fair, hogy egy lapon említik Meloval vagy akár Grossoval.

DP88 2010.04.22. 01:04:45

Quaresma, tavasszal a Chelseaben volt kölcsönben, majd onnan tért vissza az interbe, de minek... Ezért szerepelhet a listán. Amugy Melo simán jobb (vagyis szarabb) ezen a listán mint Diego, messze Melo a legnagyobb csalódás.

Csülök 2010.04.22. 06:22:20

Én azért Diegot nem tartanám a legrosszabbnak, csak egy olyan edző kéne,aki ki tudja hozni belőle a Maxot... Melo is jó....csak egy olyan edző kéne...-||-

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása