A számok tükrében II.

A tegnapi első rész után következzen ricsman esélylatolgatásának második, befejező része.

Az első részben a Juventus hátralevő meccseit vettük szemügyre, a kép viszont csak akkor teljes, ha megnézzük azt is, a vetélytársak milyen meccsek elé néznek.

számok

Első és legnagyobb probléma, hogy nemcsak egy, vagy kettő, hanem egyből négy riválisa is van a Bianconerinek. Így aztán a bolygók együttállása és egy kis fekete mágia is kell majd a végső cél beteljesüléséhez.

A továbbiakban a Palermo, a Napoli, a Sampdoria és a Fiorentina esélyeit boncolgatjuk kicsit, majd összegezzük az első résznél kapott eredményt, és kimondjuk, amit a számok mutatnak.

A hajtás után csak a bátrak merészkedjenek, mert nem garantáljuk, hogy rózsaszínben festjük fel a jövőt. Aki mégis ilyenre vágyik, olvassa Zaccheroni blogját, ott biztos csupa pozitív dolgot talál. Lássuk tehát, hogyan látjuk a jövőt fekete-fehér szívvel, de objektív szemmel.

A tegnapi első rész után következzen ricsman esélylatolgatásának második, befejező része.

Az első részben a Juventus hátralevő meccseit vettük szemügyre, a kép viszont csak akkor teljes, ha megnézzük azt is, a vetélytársak milyen meccsek elé néznek.

számok

Első és legnagyobb probléma, hogy nemcsak egy, vagy kettő, hanem egyből négy riválisa is van a Bianconerinek. Így aztán a bolygók együttállása és egy kis fekete mágia is kell majd a végső cél beteljesüléséhez.

A továbbiakban a Palermo, a Napoli, a Sampdoria és a Fiorentina esélyeit boncolgatjuk kicsit, majd összegezzük az első résznél kapott eredményt, és kimondjuk, amit a számok mutatnak.

A hajtás után csak a bátrak merészkedjenek, mert nem garantáljuk, hogy rózsaszínben festjük fel a jövőt. Aki mégis ilyenre vágyik, olvassa Zaccheroni blogját, ott biztos csupa pozitív dolgot talál. Lássuk tehát, hogyan látjuk a jövőt fekete-fehér szívvel, de objektív szemmel.

JELEN

Mint arra már az előző részben is utaltunk, nagy a sorban állás a húsosfazéknál, pedig ez nem a május elsejei, ingyen melegétel-osztás.

A sorban pedig nem délceg daliák sorakoznak, hanem kisebb-nagyobb fogyatékossággal átlagos csapatok. Bár le lehet tagadni, de felesleges: szakadék tátong az első 3, és a 4. helyért acsarkodók között. A szakadékot pedig nem más képzi, mint a folyamatosság hiánya.

tabella

Míg az első három viszonylag stabilan (vagy akár nyögve, de) hozza a tőle elvárható szintet, addig az üldözők annyira görcsösen akarnak és hajtanak, hogy meg-megbotlanak. Ebben rejlik egyébként a Bianconeri – egyetlen – esélye is!

Elemzésünket kicsit lerövidítve, az első résznél tömörebben, csapatonként vesszük sorra az esélyeket a hét hátralevő meccsel kapcsolatban. Zárójelben az őszi forduló eredményei láthatóak

PALERMO

Hátralevő meccsek :

  • 32. forduló: Catania - idegenben (döntetlen 1-1)
  • 33. forduló: Chievo - otthon (vereség 1-0)
  • 34. forduló: Cagliari - idegenben (győzelem 2-1)
  • 35. forduló: Milan - otthon (győzelem 0-2)
  • 36. forduló: Siena - idegenben (győzelem 1-0)
  • 37. forduló: Sampdoria - otthon (döntetlen 1-1)
  • 38. forduló: Atalanta - idegenben (győzelem 1-0)


Megszerzett pontok: 14 pont

Palermo

Megsüvegelendő a Palermo őszi mérlege a fenti mérkőzéseket tekintve. Figyelembe véve, hogy a hátralevő meccseik közül kettő mondható kimondottan nehéznek, valamint, hogy három ponttal vezetnek az üldözőik előtt, azt kell mondani, papíron a legesélyesebbek a 4. helyre.

További aggodalomra adhat okot a Juve szurkolói számára, hogy a két nehezet is otthon vívja a szicíliai együttes, ahol bizony igen szép mérleget építenek az utóbbi időben a Barberában: az utolsó 5 hazai mérkőzésükön 13 (!)  pontot szereztek, nem mellesleg egész szezonban veretlenek otthon!

A Milant ősszel saját stadionjában is megverték, most se számítunk másra, főleg, hogy a Milan gólfelelősei is válságban, vagy sérülésben szenvednek. A Samp mint ellenlábas okozhatja a legnagyobb ellenállást, de lentebb megmondjuk, miért nem fogják.

Az idegenbeli mérkőzéseik - a cataniai derbit leszámítva - szintén nem tűnnek lehetetlen küldetésnek, főleg, ha a Cavani – Miccoli – Simplicio tengely bármelyik tagja az átlagosnál jobb napot fog ki.

Egy kérdés van tehát Szicíliában: megremegnek-e a lábak a nagy teher alatt, vagy a klub végrehajtja történelmének legnagyobb sikerét?

Tipp: döntetlen, győzelem, győzelem, döntetlen, győzelem, döntetlen, győzelem


NAPOLI

Hátralevő meccsek:

  • 32. forduló: Lazio - idegenben (döntetlen 0-0)
  • 33. forduló: Parma - otthon (döntetlen 1-1)
  • 34. forduló: Bari - idegenben (győzelem 3-2)
  • 35. forduló: Cagliari - otthon (döntetlen 3-3)
  • 36. forduló: Chievo - idegenben (győzelem 2-0)
  • 37. forduló: Atalanta - otthon (győzelem 0-2)
  • 38. forduló: Sampdoria - idegenben (győzelem 1-0)


Megszerzett pontok: 15 pont

Napoli

Szintén kellemetlen információ, de a Napolit a Juventus hozta vissza a versenybe. Pedig februárban képesek voltak kikapni Udinében, majd következett 3 döntetlen, hogy utána a Bologna, majd a Fiorentina verje le őket.

Egy Milan elleni döntetlen után már a kutya sem hitte, hogy még bármi pozitív (kupahelyezés) belefér a szezonjukba.

A Juve, majd a Catania legyőzésével azonban újra feljöttek az üldözők közé, és erőre kapott a csapat. Hogy mire elég ez a lendület, az mindjárt a következő fordulóban kiderül majd, hiszen a Laziónak úgy kell a pont, mint egy falat kenyér.

Mivel a hátralevő csapatok közül senki (!) nem volt képes megverni a nápolyiakat ősszel, most pedig már a legtöbbjüknek mindegy, ezért az utolsó, Sampdoria elleni meccsig szép sorozatot építhetne a csapat. Eláruljuk: nem fognak, mert a Lazio még az elején beleköp a levesbe.

Tipp: vereség, győzelem, döntetlen, győzelem, döntetlen, győzelem, vereség


SAMPDORIA

Hátralevő meccsek:

  • 32. forduló: Chievo - idegenben (győzelem 2-1)
  • 33. forduló: Genoa - otthon (vereség 3-0)
  • 34. forduló: Milan - otthon (vereség 3-0)
  • 35. forduló: Roma - idegenben (döntetlen 0-0)
  • 36. forduló: Livorno - otthon (vereség 3-1)
  • 37. forduló: Palermo - idegenben (döntetlen 1-1)
  • 38. forduló: Napoli - otthon (vereség 1-0)


Megszerzett pontok: 5 pont

Sampdoria

Ha van csapat, akinek soha nem lehet hinni, akkor az bizony a Sampdoria! Mert azért az mégis csak hihetetlen bármilyen, egyszeri futballszurkoló számára, hogy egy csapat, aki 15 hazai meccséből egyet sem veszít el, az képes idegenben szinte bárkinek lefeküdni, forma ide, győzelmi sorozat oda!

Még az is meglehet, hogy eddig bizakodóak voltak a genovaiak, de ha a sorsolásukra nézünk, rájövünk: jó, ha meglesz az Európa Liga.

Ősszel sem brillíroztak, ráadásul a hét ellenfélből egy városi örök rivális, kettő a bajnokságért hajt, kettő pedig a Bajnokok Ligájáért. Okos ember ilyenkor belátja, hogy ez a hajó elment.

Persze mivel a Sampról beszélünk, bármi lehet, de tényleg, akár hét döntetlen is. Pont az ikszek miatt nem is jön össze idén.

Tipp: győzelem, döntetlen, döntetlen, vereség, győzelem, döntetlen, győzelem


FIORENTINA

Hátralevő meccsek:

  • 32. forduló: Parma - idegenben (vereség 2-3)
  • 33. forduló: Inter - otthon (vereség 1-0)
  • 34. forduló: Atalanta - idegenben (győzelem 2-0)
  • 35. forduló: Chievo - otthon (vereség 2-1)
  • 36. forduló: Milan - idegenben (vereség 1-2)
  • 37. forduló: Siena - otthon (győzelem 1-5)
  • 38. forduló: Bari - idegenben (győzelem 2-1)


Megszerzett pontok: 9 pont

Fiorentina

Bár a firenzeiek a Genoával együtt 44 pontosak, róluk valamiért elhiszi az ember, hogy ha akarják, meglehet. Nyilvánvalóan ehhez el kell fogyasztani egy kancsó kisföccsöt. Mivel közeledik a fröccs-szezon, ezért lássuk, mi jöhet ki a kalapból.

Először is le kell szögezni, hogy a Viola majdnem olyan kiszámíthatatlan, mint a Sampdoria, egy anyós és egy feketelyuk. Együttvéve!

Az egyik ok, ami miatt felkerültek a listára, az a hétvégi performansz, amivel legyalulták az Udinesét. Minket most becsapnak, és elhisszük, hogy ezt a formát tartani tudják, mert Prandelli hajt a Juventusos szerződésre nyáron. Bakizni is csak a kicsik ellen fognak.

Tipp: döntetlen, győzelem, győzelem, győzelem, döntetlen, győzelem, vereség


ÖSSZEGZÉS:

Ha borgőzös képzelgésünk után összeadogatjuk a pontokat, az alábbi eredmény jön ki:

4. Palermo 66 pont

5. Juventus 60 pont

6. Sampdoria 60 pont

7. Napoli 59 pont

8. Fiorentina 58 pont


Sajnos a jelenlegi formákból, valamint kedvezőbb sorsolásából úgy tűnik, hogy a Palermo olyan előny birtokában van, aminek elherdálásához nagyokat kellene hibáznia (legalább kettőt).

Mindemellett a Juventusnak - a szezont látva - magasan átlagon felülit kellene nyújtania a hátralevő meccsein. Persze a labda kerek - hogy egy klisét is bepasszírozzunk a végére -, ám a "csodavárók" tábora erősen leapadt a szezon finisére. Ígéretek vannak és lesznek is, de már üresek, mint a választási ígéretek...

woodoo

Mivel én a bolond, szentimentalista fajta drukker vagyok, hiszem, hogy meglehet, ezért sörrel és woodoo-babával felfegyverkezve ülök le a hátralevő meccsek elé is.

Fortuna legyen velünk! Forza Juve per sempre!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234652186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2010.04.01. 10:37:31

Ez a helyzet... a Palermo nagyon nagy forban van. Szerintem - a formájukat is nézve - nem tudjuk behozni őket. Persze a remény hal meg utoljára.

Ismeretlen_150170 2010.04.01. 11:11:20

Sajnos ez így van. Egy jó ideje már ez nyílvánvaló. Először még reméltük hogy a gödörből kimászik a csapat, de egyenlőre erre semmilyen jel nem utal! Én csak abban bízom hogy az ellenfelek hibázni fognak mi meg már nem, talán a nagyobb rutin mellettünk szól, más nem nagyon.

Ismeretlen_153309 2010.04.01. 11:21:34

Hát nem tudom, elnézve, hogy még milyen meccsek várnak a csapatra, nem is tudom, realista fejjel nézve nem lesz meg a 4. hely de persze a remény hal meg utoljára. Ha mindenki a 100% ot ki tudja hozni magábol és már nem lesz sulyosabb sérüléshullám akkor meglehet. De abba bele se merek gondolni mi lesz ha nem lesz meg a 4. hely(arrol nem is beszélve h akkor kiket tudnak majd igazolni meg, h milyen játékosok távozhatnak, és akkor milyen minőségi edző érkezne)ez egy elég lényeges kérdés... De ha az Udine ellen sikrülne pontot-pontokat rabolni az önbizalomnövelő lenne mind a játékosok mind pedig a szurkolók szempontjábol, a Cagliari pedig kötelezö 3 pontot jelent... Reméljük a legjobbakat FORZA JUVE!!!

Lord Viktor 2010.04.01. 11:23:05

A következő fordulóban kiderül, hogy is állunk. Szerintem a Palermo a legnagyobb ellenfél, de szerintem a mi kezünkben van a sorsunk. Több botlást nem nagyon engedhetünk meg. Ha a következő meccset hozzuk, még van remény. OFF: De milyen ciki lesz egy Palermo a BL-ben? Be se jutnak a csoportkörbe :S Olaszországnak pedig barátkoznia kell a gondolattal, hogy csak 3 csapat fog indulni a BL-ben... Pedig a BBundás Liga egy sz@r, nemzetközi színtéren csak a Bayern számít jónak. Remélem őket megszórja a MU az Old Traffordon. És kövezzetek meg, de szeretném ha az inter nyerné a BL-t. Bármennyire nem szeretem őket, főleg Morattit, Murinhót meg Balotellit, attól mlg a Serie A-nak nagyon jót tenne.

Alessandro 2010.04.01. 11:24:50

Ha az egész szezont és a mutatott játékot nézzük, akkor nem érdemelnénk meg hogy a bl-ben játszunk a következő szezonban, de mivel a foci nem erről szól és talán Zacc is belátja hogy változtatni kell a taktikán, akkor még valami pozitív sorozat is összejöhet, de sok dolognak kell jól alakulni hogy meglegyen, valóban az lehet a szerencsénk, hogy a Palermo játékosok a nagy nyomást nem fogják kibírni és összezuhannak, akárcsak a Juve ebben a szezonban már többször. Ricsman jó ez a cikk, sokat beszéltünk róla hogy milyen jó lenne az a 4. hely, de sajnos még az európa ligás hely sem biztos, nem lepne meg ha néhány forduló múlva már ez lenne a célkitűzés.

Ismeretlen_149085 2010.04.01. 11:35:40

A Palermo-ból én még kiemelném Pastore-t is, ő az esze a támadásaiknak. Én is úgy érzem, hogy ezt a őket nem fogjuk tudni megelőzni, azt viszont nem hiszem, hogy vereség nélkül letudják innentől kezdve a meccseiket, annyira azért nem jók. Nemzetközi színtéren meg nem vagyok biztos benne, hogy kudarcot vallanának, már van pár jó játékosuk, ha BL-ben indulhatnának, akkor tudnának még hozni, az meg már erős csapat lenne. Így belegondolva, ha nem érjük el a BL-t, az nem csak azért lenne fájó, mert gyengülnénk, meg nem tudnánk erősíteni, hanem azért is, mert jobban erősödne, aki eléri a 4. helyet.

vizi8 2010.04.01. 11:41:17

Én már tegnap is írtam, hogy a Palermót nem nagyon tudjuk befogni. Hacsak nem üt be a mennykű a Palermo otthonába.

-mjz- 2010.04.01. 12:20:24

A voodubabás kép mekkora már :) grat. De én nem így számolgattam...és azért már eléggé a szezon végét tapossuk lassan...nem biztos, hogy a szicíliaiak birni fogjág a nagy nyomást.Ilyen tényezőket is nézve, nincs minden veszve. Most jön a moderálás :) jobbik powa! JUVENTUS PER SEMPRE

babo410 2010.04.01. 12:50:06

Ezt a pesszimizmust úgy bírom! Csak 3 pontra vagyunk a palermotól, tehát még meg lehet! Nem kellene mindjárt károgni!! Én hiszem, hogy meglesz a 4. hely. Ha nem, az szégyen a csapatra nézve, és számoljanak vele, hogy hosszú sötét korszak jöhet. De meglesz a 4. hely!!!!

Ismeretlen_149085 2010.04.01. 13:25:19

Ez nem pesszimizmus. Kétszer játszottunk idén a Palermóval, mindkétszer legyőztek, van 3 pont fórjuk, és könnyebb meccseik jönnek. Nincs olyan mutató, ami alapján mi lennénk a jobbak. A realitás az, hogy megelőznek minket. De persze én is szurkolni fogok amíg lehet, de az már csoda lenne, ha meglenne a BL.

Ismeretlen_103868 2010.04.01. 13:59:37

@babo410: ronny34 megmondta utánad a miért nem pesszimista. Direkt ezért is dolgoztam ennyi mutatóval. A hittel persze semmi baj, én is reménykedek, de nem vagyok elvakult. De akkor egy felajánlás neked: ahány ponttal lemarad a Juve a 4. helyről, annyi sört fizetsz nekem. Fordított esetben amennyivel meglesz a Juvénak, annyit fizetek ki én neked, kitörő örömmel. Lehet feles is! :) Kívánom, hogy berúgathassalak, de sanszosabb a fordítva. Ez pedig a realitás sajnos, nem pedig károgás. :\

-mjz- 2010.04.01. 16:11:41

én állom a fogadást :)

Ismeretlen_22017 2010.04.01. 19:11:25

@babo410: nem értem, miért éppen te kritizálsz másokat a pesszimizmus miatt, amikor szinte minden bejegyzésnél te szoktál arról kárálni, hogy jön az apokalipszis, beelőznek a németek, nem indulhat négy olasz csapat a Bl-ben, minden jó játékos eligazol tőlünk :)

babo410 2010.04.01. 21:05:48

Na ilyet én mikor írtam? Max olyat, ha nem jutunk a 4. helyre akkor nem fogunk senkit se venni, legalább is sztárt soha! Én inkább azt szoktam mondani, hogy egyenlőre még a németek nem szerezték meg a 4. BL indulónkat, még mi vagyunk a 3. helyen! És idén már csak akkor fordulhat elő a változás, ha az inter elcseszi, és kiesik a BL-ből még ebben a körben. Mert az sztem inkább a Man Unitednek lenne szégyen, mintsem a Bayernek hatalmas dicsőség, ha továbbjutnának a németek. A fogadást állom ricsman! Remélem te fizetsz, nem azért, mintha én nem szívesen hívnálak meg, de az azt jelentené, hogy BL selejtezőre készülhetünk!

Ismeretlen_103868 2010.04.01. 23:21:30

Challenge accepted! Én is remélem, hogy nyersz, de már most csorog a nyálam a sörre :P

juventino 2010.04.02. 09:04:59

Korrekt az elemzés, csakúgy, mint az előző. Lehet, hogy naivitás a részemről, de én is úgy gondolom, hogy sanszos a negyedik hely elérése, az utóbbi idők történése ellenére is. Az Inter elleni meccs kivételével bármelyik meccs nyerhető, semelyik csapat nem jobb nálunk, a hátralévő ellenfeleink közül.A Milan se. Velük meg az uccsó fordulóban játszunk, addigra már nyilvánvalóvá válik nekik a bronz. Viszont ha mi az utolsó hét meccsből megszerzünk 16-18 pontot, biztos vagyok a negyedik helyben. A mi szar sorozatunknak is véget kell hogy érjen egyszer, meg a Palermó győzelmi szériájának is. Tuti nem szereznek 13-14 pontnál többet. Ha viszont holnap elvérzünk Udinében, finito bianconero...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása