Zaccheroni: "A tények számítanak"

A Juventus trénere az Atalanta elleni bajnoki előtt beszélgetett a sajtó képviselőivel.

"A Juventus szeretne javítani mostani helyzetén, bajnoki helyezésén, az egyéni, és az együttes teljesítményen is. Az érkezésem után volt két hetünk a közös munkára, és fejlődtünk is. Az utóbbi időszakban azonban sűrűn lépünk pályára, ezért nem is tudjuk elrejteni a problémáinkat."

Ezzel a rövid értékeléssel kezdte Zaccheroni a sajtótájékoztatót. A Bianconeri trénere az utóbbi hetek teljesítményének elemzése mellett rámutatott azokra a problémákra is, mellyel csapata az elmúlt néhány mérkőzésen szembesült.

"A legutóbbi találkozóinkra nem érkeztünk mindig a legjobb erőnléti állapotban. Az első félidőkben még elfogadható teljesítményre voltunk képesek, ám a második játékrészben nem tudtuk learatni munkánk gyümölcsét. Most, hogy újra lesz egy kis időnk, szeretnénk javítani a teljesítményünkön, fejlesztenünk kell a csapat egyensúlyát, illetve a fizikai és pszichológiai aspektusokat sem hanyagolhatjuk el."

"Kell találnunk egy közös célt. Én még nem láttam olyan csapatot, amely nem igényelt közbenjárást ezt az aspektust illetően. Egy hétig tréningezhetünk majd, ennek segítenie kell, különben kettős bukással állunk szembe. Fáj, hogy kiestünk az Európa Ligából, viszont előnyt kell kovácsolnunk abból, hogy nem lesznek hét közben meccseink."

Zaccheroni visszatekintett a Napoli elleni találkozóra is.

"Örülök, hogy a csapat szomorú volt a Napoli elleni találkozó után. Akkor aggódnék, ha fordítva lenne. Az éjszakának el kell múlnia, és másnap szembe kell nézni a problémákkal, csakúgy, mint a való életben: ha valaki elesik, fel kell állnia. Láttam, hogy akadtak problémáink a szélek lezárásában, próbáltam is ellene tenni a beadások megállításával, illetve még egy középpályás szerepeltetésével. Diego Del Piero helyét vette át, míg Grygera szélen szerepelt. Volt benne logika, de nem tudtuk megvalósítani, amit elképzeltünk."

"A taktika megváltoztatása megzavarhatta-e a játékosokat? A felállás nem olyan fontos, mint a hozzáállás. Nincs kedvenc játékmód. A rendelkezésre álló játékosok köré kell építkeznem, és néhányuknak alkalmazkodniuk kell a csapat érdeke miatt. Én ezt a csapatszellemet akarom látni."

John Elkann egy lelkesedés nélküli Juventusról beszélt a Napoli elleni vereség után.

"Kívülről biztosan ezt lehet érezni. Viszont belülről ezt az érzést a tényekhez és az általános kondícióhoz kell viszonyítani."

A tűz látható lesz az Atalanta elleni találkozón.

"Két győzelmen vannak túl. A Lazio kivételével minden eddigi ellenfelünk a legjobb formájában volt. Rajtunk múlik, hogy mit érünk el a pályán 90 perc alatt. 45 perc nem elég, azon dolgozunk, hogy ennél tovább tudjunk jól teljesíteni."

"A tabella? Számunkra nem kielégítő, és tudjuk, hogy a végsőkig kell harcolnunk. Nem szabad ígéretet tennünk. Csak a tények számítanak, nem a szavak."

Néhány szurkoló arról beszélt, hogy már ki sem megy ma a stadionba.

"A nehéz időszakban a támogatás mindenkit segít, de az is igaz, hogy ezt ki kell érdemelnünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr244652167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása