Mérkőzés utáni nyilatkozatok

A Juventus hivatalos oldalán három nyilatkozat is megjelent a Fiorentina elleni mérkőzést követően. Nézzük először az edzői értékelést.

Zaccheroni elégedett a Fiorentina elleni győzelemmel, és csapata teljesítményével is. Amondó, hogy a csapat minden nézőpont szerint konstans módon fejlődik:

"Jelenleg a minőséget és a csapategységet a rendelkezésre álló játékosokból tudjuk kialakítani" - állapította meg az edző -, "ezért még mindig nem számíthatunk taktikai sokszínűségre."


Nem segít, hogy rövid idő alatt sok tétmérkőzést kénytelen játszani a csapat:

"Nincs megállás, nincs szünet" - folytatta Zaccheroni. "A legapróbb részleteket is a leggondosabb módon kell kezelnünk. Mostanáig egységesen építkeztünk és egészen addig fogunk még fejlődni, amíg el nem érkezik a mi [igazi] játékunk."

A Juventus hivatalos oldalán három nyilatkozat is megjelent a Fiorentina elleni mérkőzést követően. Nézzük először az edzői értékelést.

Zaccheroni elégedett a Fiorentina elleni győzelemmel, és csapata teljesítményével is. Amondó, hogy a csapat minden nézőpont szerint konstans módon fejlődik:

"Jelenleg a minőséget és a csapategységet a rendelkezésre álló játékosokból tudjuk kialakítani" - állapította meg az edző -, "ezért még mindig nem számíthatunk taktikai sokszínűségre."


Nem segít, hogy rövid idő alatt sok tétmérkőzést kénytelen játszani a csapat:

"Nincs megállás, nincs szünet" - folytatta Zaccheroni. "A legapróbb részleteket is a leggondosabb módon kell kezelnünk. Mostanáig egységesen építkeztünk és egészen addig fogunk még fejlődni, amíg el nem érkezik a mi [igazi] játékunk."

Zaccheroni a Fiorentina elleni nehézségekről ("egy csapat, amely nyomást gyakorol az igazi erősségét használva") és arról, hogy miért tapsolta meg az akciót, ami Diego góljához vezetett:

"Ilyen ellenfél ellen nem könnyű támadást vezetni. Ha megnézzük az első gólt, elmondhatjuk, hogy egy igazán fantasztikus cselekménysort láthattunk."

A mérkőzés után a brazil játékmestert - Diegot - is kérdezték:


"Nagyon fontos találkozó volt. Szereztem egy gyönyörű gólt, és nagyon boldog vagyok, mivel ezzel az egész csapatnak örömet szereztem."

A brazil jól összejátszott Candrevával: "Candreva nagyon jó játékos. Jók az indításai, nagyon kellemesnek találtam a mellette való játékot."

A csapat megmutatta, hogy előre halad: "Fejlődünk. Az utóbbi 6 mérkőzésen elég jól játszottunk. Igaz, veszítettünk a Palermo ellen, de az ilyesmi [a legnagyobb igyekezet mellett is] előfordul. Az edző nagyon jó munkát végez velünk és az eredmény szemmel látható."

Úgy tűnik, hogy csak idegenben tud gólt szerezni, de a brazil ennek nem tulajdonít nagy jelentőséget:

"Ez csak a véletlen műve. Torinóban is gólt kellett volna szereznem már, de [ez nem számít, mert] a legfontosabb dolog a győzelem. Ha egy csapat nyer, akkor könnyebben készülhet a következő mérkőzésére."

Sokak szerint a csapat legjobbja tegnap Candreva volt, aki a következő szavakkal kezdte:

"Miután a Palermo ellen elbuktunk, szükségünk volt egy ilyesfajta győzelemre. Ez mindenki diadala, a játékosoké, a klubbé és a szurkolóké."

Azoknak válaszolva, akik szóba hozták a kiváló teljesítményét, a következőket mondta:

"A csapattársaimnak köszönhetem. Kiváló mérkőzést játszottunk. Vajon fejlődtem-e? Ez nem történhet másképpen ezeknek a bajnokoknak az oldalán. Ma olyan pozícióban játszottam, amit nagyon szeretek, és Diegoval együtt szép dolgokat csináltunk."

A nemrég a Bianconerihez csatlakozott játékost végül arról is kérdezték, hogy miként látja a csapat jövőjét:

"Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy így kell továbbra is folytatnunk. Már a csütörtöki mérkőzésen jár az agyunk."

Csütörtökön, hiszen akkor az Európai Liga keretein belül a Bianconeri a Fulhamat fogadja.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr134652042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_128149 2010.03.07. 15:21:35

Remélem egy jó kis szerződést tolnak majd oda neki idény végén, hogy maradjon a Juventusban, mert nagyon nagy tehetség!

Ismeretlen_128149 2010.03.07. 15:22:09

(Természetesen Candrevara és nem Zaccra gondoltam, de Zacc se rossz edzző!)

Alessandro 2010.03.07. 15:27:05

Kíváncsi leszek arra a bizonyos "mi igazi játékunkra", mert azért a támadójátékunk továbbra sem az igazi, én személy szerint Diego és Candreva játékával sem vagyok megelégedve, ha Nedved és Camoranesi játékát hasonlítom Diego és Candreva játékához, akkor utóbbi kettő sajna bőven elmarad tőlük. Candreva az első félidőben, ha "jobban lát a pályán", akkor lehetett volna lehetőségünk még gólszerzésre és az hogy Diego lőtt egy gólt egy nagyszerű technikai megoldással, illetve emellett csinál minden meccsen egy-két cselt, azért még mindig messze van akár egy csúcsformában lévő Del Piero klasszisától, szerintem ez még mindig kevés egy Juventushoz, ahhoz hogy komoly trófeákat nyerjen a csapat ahhoz Diegonál is jobb támadó játékosra van szükségünk, de ne legyen igazam és majd a nyáron jön egy jó edző, aki kitalál ezekhez a játékosokhoz egy nyerő taktikát.

Ismeretlen_145917 2010.03.07. 15:35:31

elégedett voltam a csapattal, nekem egyedül Marchisio tűnik nagyon halványnak a pályán...

Diego89 2010.03.07. 16:03:34

Alessandroval nem értek 1et. figyelj! többet nem lesz Nedvedünk és Piero is már öreg ide. Diegora akármit mondhatsz 1értelmü h Juve szintü focista. arrol meg nem tehet h nincsenek olyan csatárok és középpályások akikkel megtudná magát jobban érteni.. nyáron úgygondolom ez is feladat lesz a vezetők számára. szval Diego 1 nagy klasszis bárki mondhat bármit.

Ismeretlen_53881 2010.03.07. 16:10:21

Egy fanboy érveivel nehéz vitába szállni :)

Diego89 2010.03.07. 16:28:48

:D:D hát ez akkor is ugylenne ha nem szeretném Diegot:)

Alessandro 2010.03.07. 16:37:31

Diego Németországban tényleg nagy klasszis volt, az ottani körülményekhez, a Bundesligához tökéletesen illik az ő játéka, viszont az Olasz bajnoksághoz már kevésbé.

Ismeretlen_146589 2010.03.07. 16:55:14

Alessandro-nak üzenem,h Diego azthiszem nem csak a német bajnokságban,hanem az uefa cupában is megmutatta mire képes.néz kicsit utána a youtubeon.képességek alapján jobb mint nedved volt (ő volt az 1ik kedvencem).nedved sokkal harcosabb ami ebben a bajnokságban kell,de ő is már évek óta itt játszott mielőtt hozzánk igazolt.nem megy egyik napról a másikra mire átállni az ember.sok megkérdezett futtbalista pl.:zidane mondta,akit nem kell bemutatni,h időt kell hagyni diegónak,mert neki se volt könnyű alkalmazkodni és sztem ő jobban ért a focihoz mint te v én.társak nélkül meg nehéz olyat alkotni ami a te elvárásaidnak is megfelelne.messi se egyedűl viszi a barcát!!!

Risard 2010.03.07. 17:13:46

Alessandro Nedved,Pierot,Camot ne hasonlítsd a mostani Diegohoz Candrevához hisz egyik sem 24 évesen lett meghatározó játékosa ennek a juvénak tudod az ilyen játékosok kellenek egy csapat építéséhez!csak az a baj ezt már pár éve el kellett volna kezdeni mert az említett nagyszerű játékosok már kiöregedtek ebből a gyors fociból!

g3ronymo 2010.03.07. 18:58:27

Teljesen egyetértek Risard-al!

epaska 2010.03.07. 19:07:14

Mikor megtudtam h Candrevat leigazoltuk a fejemet fogtam... ahhoz képest elég jól jáccik, megteccett a játéka. Csütörtökön el kell picsázni a Fulham et!!!!!!!!! FORZA JUVEEE

Diego89 2010.03.07. 20:04:36

köszi srácok h megvéditek Diegot:)

Ismeretlen_146589 2010.03.07. 20:43:29

mivel ő az 1ik legjobb játékos és nem csak a juvéban,de 1esek nem nagyon konyítanak a focihoz...

Dani 2010.03.07. 20:55:28

"még mindig messze van akár egy csúcsformában lévő Del Piero klasszisától" Persze, hogy messze van, de ezt úgy írtad, mintha Del Piero mindig csúcsformában játszana. Egyébként Diego még jobb is szerintem kicsivel, már ha klasszisformákat nézzük.

Ismeretlen_149085 2010.03.07. 20:59:53

Én is Diego mellett vagyok, ehhez egy adat: Nedved 4 gólt szerzett első juvés szezonjában, a brazil már ötnél jár és emellett 6 gólpasszt is kiosztott. Nem teljesen egy feladatkör az övék, de azért hasonló, szóval összességében első szezonjában eddig jó teljesítményt nyújt, és még sok van hátra.

Alessandro 2010.03.07. 21:51:29

juvefan21: nem kell konyítani a focihoz valóban, csak elég megnézni egy Juve meccset és látjuk mit nyújtanak a játékosok köztük Diego, tényleg nem rosszabb mint a többiek, de az csapat teljesítménye eléggé visszaesett erre a szezonra, szóval nem nehéz idén kiemelkedni a csapatból, de a brémai produkciót itt nagyon ritkán nyújtotta Diego, viszont amit már írtam is, egy igazi győztes Juvéhoz akivel bajnokságot és bl-t nyerhetünk, kevésnek tartom Diegot, arra egy igazi klasszis támadó focistára van szükség, lehet félreérthető volt, de nem arra gondoltam hogy Del Piero mindig csúcsformában lenne, csak azt hogy jobb játékos mint Diego, vagyis Del Piero egy igazi klasszis, de azért a brazil nincs vele egy szinten. Azt nem vitatom hogy nem lehet fontos szerepe egy jövőbeli jó Juventusban Diegonak, de még szükség lesz mellé megfelelő képességű játékosokra illetve egy jó edzőre.

Ismeretlen_146589 2010.03.07. 22:08:37

alex egy kicsit jobb az tény,bár inkább a pár évvel ezelőtti dinamikus DP.az biztos h kellenek még játékosok nem is egy.sztem legalább 5-6,de az tuti h diego a jövő juvéjának alappillére lehet,mivel még csak 25 de már nagy rutinja van.ha lesz még 5-6 diego szintű játékosunk(védelembe min3+középpálya min 2)akor nem leszünk gyengébbek egy barcánál v raelnál,az internél meg főleg.diego igenis kellett és a jelenlegi helyzetben igenis ő az 1ik legjobb,annak ellenére h ha labdát kap vagy 2en letámadják v felvágják,szóval bitang nehéz neki játszani ebben a ligában.

vizi8 2010.03.08. 08:39:19

Ez a hasonlítgatás igen veszélyes és hülyeség. Hogy lehet egy támadót egy irányító-támadó középpályással összehasonlítani, egyszerűen sehogy.

glaci19 2010.03.08. 09:22:46

Egyetértek,az előttem szólóval,nem szabad,és nem is lehet egy irányítót egy támadó középpályással,illetve egy támadóval összehasonlítani.Meg annyit még,hogy 25 évesen még előtte a jövő,és tény hogy bitang nehéz dolga van egyedül a támadásoknál,s ebből kifolyólag lehet nem nyújtja még azt mit sok kételkedő várna,de gondoljunk csak bele,egy mondván rosszformában,és fizikailag gyenge Diego,ilyen teljesítményt nyújt egy új ligában első szezonjában,ahol a csapat egyik legjobbja,s legeredményesebb játékosa,akkor mi lesz ha csúcsformába jön,és esetleg jön mellé olyan játékos ki az ő szintjén van.Akkor mi lesz??????

Ricsman 2010.03.08. 09:29:23

Nem tudom, én meg vagyok elégedve Diego "fejlődésével". A gyengébbek kedvéért ez ugye azt jelenti, hogy fél szezon alatt átszokni: - egy teljesen más stílusú/típusú/iramú/temperamentumú bajnokságba - teljesen új keretbe - új játékrendszerbe Aki egy klasszistól elvárja hogy ez holnaptól működjön, mert ezért adtunk érte sok10 millát, az nevetségesen naív, már elnézést. Dinnyónak is bő egy év kellett, és még most is ingadozik rendesen. Pedig őt nem 24 évesen, fejlődő korszakában vették, hanem készen, kiforrva. Bárki aki Diego ellen van, szerintem ne azzal hasonlítgassa hogy anno Nedved, meg Camo, meg DP, hanem hogy mi lenne, ha NEM LENNE! Én örülök annak, hogy van, küzd, hajt. Persze kicsit túl sokat van nála a bőr, sokat húzogat, de ha nincs kinek passzolni, akkor szerintem nem csoda, hogy inkább tartja és agyonrúgatja magát, mert az legalább egy pontrúgás. Látható hogy ha van kinek adni üresbe, akkor teszi is szépen. Persze ízlések és pofonok. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása