Diego Ferrarát kritizálta?

Diego tisztázni szerette volna magát azok alól a vádak alól, amik szerint korábbi nyilatkozatában közvetlenül kritizálta edzőjét Ciro Ferrarát.

Az olasz újságok a következő megállapításra kaptak rá:

"Ez nem edzettségi kérdés, hanem szervezésbeli kérdés. Ferrarának be kell azonosítania, ki kell elemeznie a problémákat és el kell magyaráznia nekünk, hogy miként tudjuk megoldani ezeket. Valahogy ki kell lábalnunk ebből a helyzetből." - nyilatkozta a Bordeaux utáni 2-0-ás vereség után.


A brazil középpályás az újságokban megjelent feltételezések után bizonygatni kezdte, hogy a korábbi kijelentése nem Ferrara taktikai megközelítését célzó kritika, hanem csupán elszántságot  kifejező megállapítás annak érdekében, hogy a csapat a következő BL mérkőzésre tovább fejlődjön és sikeres legyen.

Diego tisztázni szerette volna magát azok alól a vádak alól, amik szerint korábbi nyilatkozatában közvetlenül kritizálta edzőjét Ciro Ferrarát.

Az olasz újságok a következő megállapításra kaptak rá:

"Ez nem edzettségi kérdés, hanem szervezésbeli kérdés. Ferrarának be kell azonosítania, ki kell elemeznie a problémákat és el kell magyaráznia nekünk, hogy miként tudjuk megoldani ezeket. Valahogy ki kell lábalnunk ebből a helyzetből." - nyilatkozta a Bordeaux utáni 2-0-ás vereség után.


A brazil középpályás az újságokban megjelent feltételezések után bizonygatni kezdte, hogy a korábbi kijelentése nem Ferrara taktikai megközelítését célzó kritika, hanem csupán elszántságot  kifejező megállapítás annak érdekében, hogy a csapat a következő BL mérkőzésre tovább fejlődjön és sikeres legyen.

"A kritikám nem az edzőnek szólt, csak meg szerettem volna mutatni, hogy a csapat rendelkezésére állok, ha Ferrara meghozza a döntéseit."

"Együtt akarunk dolgozni, hiszen csak közösen lábalhatunk ki a gödörből. Jelenleg mindannyian csalódottak vagyunk, mert mind nyerni szerettünk volna annak érdekében, hogy kvalifikáljuk magunkat az egyenes kieséses szakaszba."

"Csalódottak vagyunk nem csak azért, mert elveszítettük a meccset, hanem mert nem tudtuk kiharcolni a továbbjutást. Most már a következő mérkőzésre kell koncentrálunk és nyernünk kell a Bayern München ellen."

A lehetséges Diego és Ferrara közötti feszültségről szólhat a következő - edzésen készült - videó is:


Döntse el mindenki, hogy mi igaz a feltevésből. Én úgy gondolom, hogy - ha nem is pontosan a feltevések szerint, de - jelenleg abszolút beleillik a képbe...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614651564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_128149 2009.11.27. 10:42:41

Diegonak igaza van, ha a videó veszekedésről szól, ha nem. Kell a kritika, és ha Ferrara megsértődik ezen a Diego véle kritikán, akkor nem való neki a Juventus és egyik csapat kispadja sem! Diego azt nyilatkozta, hogy ő hiába egy rohadtjó játékos, ha az edző nem mondja meg neki, hogy mit, hogyan kell csinálni, akkor ő se veheti a válára a csapatot, és nem lehet ő az edző és az irányító egybe!

Ismeretlen_102246 2009.11.27. 10:48:59

Szerintem Ferrara nem sértődött meg, amit - ha a belinkelt videó tényleg egy kisebb vitáról szól - a videó feltöltési ideje is alátámaszt (3 hete tették fel a youtube-ra). Diego-nak részben igazat adok. Igazi vezérként próbál most is viselkedni. Valakinek ki kell mondania a dolgokat és azt hiszem Ő most ezt megtette, még akkor is ha az újságírók tényleg csak a szokásos szenzációhajhász spekulációikat tették meg, azaz sztem nem igaz, hogy ellentét feszülne közte és Ferrara között.

Roller 2009.11.27. 11:51:44

Szerintem egyértelmű, hogy a videón mi van. Diego azt próbálta elmagyarázni Cironak, hogy melyik pizzériába menjenek edzés után. Ezért mutatta, hogy amelyik balra van (a Don Pepe) sokkal jobb és több sajtot adnak szemben azzal amelyikbe eddig jártak...

Roller 2009.11.27. 11:53:06

0:20-nál látszik igazán tisztán a mozdulatból. A körkörös karmozgással mutatja, hogy az egész pizzát nyakonszórják sajttal...

Ismeretlen_102246 2009.11.27. 12:05:18

Látom vicces fiú vagy Roller... a hírrel kapcsolatban nincs valami véleményed? És nem arra gondolok, hogy Diego mennyi pizzát evett meg mióta olaszhonban tartózkodik, meg hogy a képen Diego idegesen nézi és rúgja el magától azt a képen nem látható kutyát, ami éppen a másik kezében található Magyaros kolbászos pizzára mozdult rá... A lényeg, hogy a hírhez szólj hozzá és ne Winetou-s poénokat gyárts, ha lehet, vagy ha igen, akkor bőven elég belőle egy is.

Ismeretlen_102246 2009.11.27. 12:05:53

Köszi.

Del Piero70 2009.11.27. 12:19:31

Szerintem Diego még ne kritizáljon,akinek joga lenne kririzálni azok a régiek lehetnének pl. Buffon v. Del Piero ebböl is látszik,hogy igazi profik.A Tuttosportban D.P.nem az edzőt kritizálja,pedig tehetné saját magáról beszél és a csapatról.Diego inkább bizonyítson mert,4-3-1-2 felállásban kell játszani a csapatnak miatta,ami valljuk meg öszintén nem mindíg jött be. Inkább maradjunk a jól bevált és megszokott 4-4-2 felállásban.Igen ám de akkor hol játszik Diego? Na ezt kellene megoldania Ferrárának!

fmsteve 2009.11.27. 12:33:47

Azért az a jól bevált 4-4-2 igen régen volt jól bevált, a közelmúltban nem annyira működött. Itt a Ranieri korszakra gondolok.

pedronegro 2009.11.27. 12:49:07

mit képzel magáról ez a diego? Majd ha olyan szinten lesz mint delpiero, buffon, vagy nedved, majd akkor ugráljon!!! A nyilatkozata egyértelműen fricska volt ferrara felé! Ferrara nem ezt érdemli még akkor se ha tényleg nem jól csinál valamit! össze vissza szarakodunk ezen a taktikákon aztán egyik se jött be, akkor nehogy már ferrara legyen csak a hibás!Ez a diego meg többet ne nyilatkozzon, csak hűlyét csinál magából! Neki is csak az a szerencséje hogy nincs ihgazán cseréje mert különben már a padot koptatná, ja meg játszatni kell mert kurva sokba került! Elég a sírásból meg a szájkaratéból a pályán kell villogni nem a sajtóba. Régen se a kurva jó játékáról volt híres a csapat de ennél lejjebb még mi lehet. Ha nem ment a játék akkor legalább mindig kibekkeltük és egy-két gólt mindig találtunk! Faszom más csapatnál ennyit nem bénáznak!!!

zsolt28 2009.11.27. 12:54:39

Ez tiszta baromsag ez csak azert van hogy legyen amit irni az ujsagokba...lehet hogy tenyleg volt egy kis vita de szerintem azt ott egybol meg is oldottak es nem kell most vilag szenzaciot csinalni belole...

hameee 2009.11.27. 13:02:42

Mitől ne kritizálhatna Diego?Mitől csak DP meg Buffon szólhat bele?Csak ők a csapattagjai?Alapvetően az a természetes,hogy a csapattagok szólnak h nem megy amit a "mester" elképzelt.Még akkor is lenne beleszólása,ha nem ráépülne (szinte az egész)a támadó játékunk.

Bobek 2009.11.27. 13:10:39

Én azt mondom Diego maradjon csöndebn szépen és először igyekezzen a pályán bizonyítani a játékával és megdolgozni a sok pénzért amit kap és amit ráköltött a Juve. Addig amíg ilyen teljesítményt nyújt mint eddig, jobb ha csöndben marad és dolgozik szépen ahogy kell, akármit is mondjon neki Ferrara vagy bárki a vezetőségből. ferrara sokkal többet és sokkkal régebb óta tesz a csapatért és Ő az edző!

Ismeretlen_53881 2009.11.27. 13:14:08

Szerintem csak az kritizáljon, akinek a játékát nem érheti kritika, és abból nagyon kevés van, max. Buffon és Chiellini. Ha meg Diego szeret pattogni, és vezéresdit játszani, akkor illene a pályán is úgy viselkednie. Szájkaratézni azt nagyon tud, remélem a többit sem felejtette el végleg.

Ismeretlen_140210 2009.11.27. 13:35:35

szerintem nem kritizálás egyáltalán... edzésen mi is mindent megbeszélünk, észrevételek stb... attól csapat a csapat ha elmondjuk miket vettünk észre és segítjük a munkában az edzőt is, az h az ujságírók ilyenek, nem meglepő... erre csak annyit h forza JUVE

mmartin91 2009.11.27. 13:36:29

Tehát a jelenlegi keretből csak két ember (Buffon, Chiellini) teheti meg, hogy kritikával illesse a nagyszerű edzőnket, mivel az ő játékukat nem érheti kritika, de a többiekét igen. Mivel a 4-3-1-2-es hadrend nem jött be, a 4-2-3-1-es pedig úgy tűnik válságban van, Ferrarát akkor se érheti kritika, se Diego, se más játékos részéről, csak is az említett két ember kritizálhatja ezt a rendkívüli mestert. Tehát ha Diegonak vagy bármely más játékosnak problémája támad Ferrarával, akkor először Buffonnak vagy Chiellininek kellene szólnia, mivel "én nem kritizálhatok, csak ti" címszó alatt. Egyébként azt gondolom, hogy Diegonak lehet, hogy egy kicsit elege lett abból, hogy egy meccsen 68-szor felrúgják és nem jut egyről a kettőre, bármit csinál az nem jó, a kritika mindig őt éri, akkor is ha mindenki más szarul játszik. Mindenki tőle vár mindent, és ha a csapat szar, akkor őt veszik elő, mondván hogy ő az irányító, neki kéne szervezni a támadójátékot. Az persze teljesen másodlagos dolog, hogy a védelem szar, a csatárok gólképtelenek, és nincs a csapatban egy olyan játékos, akivel Diego legalább egy kényszerítőt meg tudna csinálni. Majd ha a vezetők vesznek 3 védőt meg 2 szélső középpályást a kezdőbe, esetleg egy csatárt, és ennek ellenére a csapat ugyanott tart majd, mint most, na akkor majd el lehet gondolkodni Diego szerepén is, és azon is, hogy leüljön a padra vagy sem.

Ismeretlen_53881 2009.11.27. 13:54:26

mmartin, ne viselkedj úgy, mint egy dedós kisgyerek. Ki mondta, hogy Ferrara nem érdemli meg a kritikát? Hol lehet azt látni, hogy a kritika mindig Diegot éri - itt a blogon is szinte csak én szoktam. Arról van szó, hogy a brazilnak sem kellene rögtön a sajtóhoz rohangásznia, ha problémája van az edzővel. Üljenek le, beszéljék meg, akármi, ahogy normális helyeken szokás. Mert ez így nagyon infantilis, hogy lehúzza Ferrarát, aztán meg mégsem, mert ő nem úgy értette. Az viszont nevetséges, hogy ebből a csapatból Diego az utolsó, akit elő kellene venni. Senki sem mondta, hogy minden más tökéletes, de az ő szar játékát felmenteni a többi problémával is butaság.

Ismeretlen_108746 2009.11.27. 13:55:33

Méltatlan dolog Diego fizetését, s a Juventus által érte kifizetett összeget emlegetni. Vannak még jópáran a keretben, akiket ilyen alapon elő lehetne venni. Nem gondolom, hogy reális dolog lenne elvitatni Diego jogát a kritikához. Más kérdés, hogy az ilyesmit nem a nyilvánosság előtt kellene. Amúgy meg én Ferrara esetében is szeretném azt látni, hogy megdolgozik a pénzéért és a kapott lehetőségért és bizalomért. Az meg külön elfogadhatatlan, hogy egyetlen mondatban nem vállalta még soha a felelősséget a szar teljesítményért, s mindig ugyanazzal a szarral jön, hogy ő nem ezt kérte a fiúktól. Komolyan mondom olyan, mintha az NB1-ben edződött volna...

fmsteve 2009.11.27. 14:01:16

Szerintem sem kritika az, ha egy játékos azt mondja, hogy most szarok voltunk, majd az edző megmondja h min kell változtatni, h jobb legyen. Elvileg ez a normális. Az más lenne ha direkt azt mondaná, h az edző mindenért a hibás.

Ismeretlen_102246 2009.11.27. 14:03:14

lacking77 véleményét osztom. Csapatban játszom (kajakpóló) lassan egy éve, de azért nem mindent nyelek le a tapasztaltabbaktól. Ha van véleményem és nagyon zavarnak már dolgok, akkor elmondom, hogy mit tartok a bibinek... és ez így van jól, hiszen Ők sem hagyják magukat. Így lehet normálisan megbeszélni a dolgokat és elkerülni a kétszínűséget a másik háta mögötti susmorgást. Persze van egy határ, de ezt Diego talán még nem lépte át. Másrészt a nyilatkozata éppen azt bizonyítja, hogy vigyázni kell kinek beszélünk az ilyen esetleges belső feszültségekről (leginkább csapaton belül kellene maradnia), mert könnyen kihathat az ezt eredményező újságírói és szurkolói "felháborodás" a csapatmorálra. Nem szabad meggondolatlanul beszélni az újságíróknak, hiszen ennek az egésznek a negatív hozadéka a csapat teljesítményére is kihathat.

Tony 2009.11.27. 14:39:40

Kajakpóló? Hát érdekes 1 sportot választottál az biztos! :)

Ismeretlen_102246 2009.11.27. 14:46:46

OFF: Nagyon jó kis sport az :) Ha valakit érdekel, akkor írjon nekem, mert éppen most télen vannak uszodai edzések, ahol az alapok elég jól elsajátíthatók. ON: Most újfent elolvasva a félreértett nyilatkozatát szegény Diego az újságírók áldozata lett. Ha elsőre halljuk ezt a nélkül, hogy erre a mondatra rábiggyesztenék, hogy ez bizony Ferrara kritizálása, akkor sztem senki nem foglalkozna ezzel, sőt a legtöbben még helyeselnének is.

Ismeretlen_117673 2009.11.27. 15:18:10

Lehet én vagyok maradi gondolkodású ,de szerintem egy csapatban az edző személye szent és sérthetetlen. Ferrarat nem kritizálhatja sem Buffon sem Del Piero,Diego meg aztán főleg nem! Ez az én véleményem. Még akkor sem emelhetik fel a hangjukat ha voltaképp igazuk van/lenne. Tavaly is ha jól emlékszem egy olyan játékos sem volt aki nyíltan kritizálta volna Ranierit ... Nem tudom ,hogy mi igaz ebből az egészből ,de ha Diego felsőbbrendűnek érzi magát Del Pieronál ,vagy éppen Cironal akkor felőlem mehet amerre lát már januárban. Ilyen viselkedés nem megengedett egy Juventusban. Aztán lehetséges ,hogy az egész csak a sajtó által van felfújva.

Victor90 2009.11.27. 16:01:55

Az a baj,hogy a csapaton néha nagyon nem látni az akarást,szívvel-lélekkel hajtást,küzdést! Egyet viszont senki ne feledjen!Diego lehet 1-2 év múlva az igazi vezérünk,sajnos már lassan Del Piero nyugdíjba vonul.Gigi a kapuban védhet 40 éves koráig is nyugodtan!Az,hogy nem olyan teljesítményt nyújt Diego,mint a Werder-nél,arra csak egyet tudok mondani:nézzétek meg Kaká-t a Real-ba!!Messze nem úgy teljesít mint itt az Olasz bajnokságba,mindenkinek kell idő,beleszokni abba a légkörbe,stb stb!Teljesen igaza van Diego-nak ha ez tényleg igaz,hogy kritizálta Ferrara-t,mert ha csapaton belül nem szól neki senkisem,hogy ez így nem jó,akkor nem csak a bl-nek annyi hanem a bajnokságnak is!És egyikőnk se akarja azt gondolom én,hogy ismét 1 év úgy teljen el,hogy a Juventus nem nyert semmi féle trófeát!

Ismeretlen_134586 2009.11.27. 17:19:42

Majd ha ti "drága" Diego-t kritizáló fanok. Majd ha jobban csináljátok mint ő akkor lehet pofázni... Egy csapatban azért vannak többen 1x-is így több ember látja a problémát 2x így jobban lehet a feladatra koncentrálni azt ha ezek után valaki Diego-t szidja álljon be az inter szurolói közé és akkor mondhatja... az nagyon bírom h mindenkit lehet kritizálni.... de saját magunkat nem....

harciretek 2009.11.27. 20:21:30

K...ra nem érdekes, hogy most ki kritizált kit! Leszarom! Szót sem érdemel! Ami a nagyobb baj, hogy ilyen szar játékot, mint amit szerdán láttunk, én még a Juventustól talán soha nem láttam. Max az első gól utáni 10 perc értékelhető Juventus szempontból, a többit nagyon gyorsan el kell felejteni! Ennek a mostani csapatnak semmi formája nincs! Nincs játéka és nincs karaktere. Ferraratol én pont ezt vártam volna, hogy a nála játékosként oly jellemző küzdés lesz a csapat ereje, de NEM!. Miután felkerültünk a B-ből, nagyon bizonyítani akartak a fiúk, szinte minden nagycsapat ellen hoztuk is a meccseket, de azóta ez az akarás nem jön a felszínre... Nem azt mondom, hogy nincs meg, de eddig nem jött elő... Mondjuk a mostani Bordeaux elleni meccs szerintem nagyon fontos lett volna, de nagyon csúnyán CSŐDöt mondtunk! Nincs összerakva a csapat, ezért döntő helyzetben bizonytalanok a játékosok. Ferrara pedig sokszor alibizik, nem biztos a dolgában és ezt érzik a játékosok, és ez nem jó! Nem érdekel, hogy ezt most pont Diego mondta-e vagy más, nem is fontos, de végülis én is így gondolom! Megvannak a játékosaink ahhoz, hogy ennél sokkal jobban játszunk! Más: Del Piero ilyen rosszul mint szerdán szerintem soha nem játszott. A második félidőben kapott egy passzt, laposan, középerősen és kivitte őt láb alól, hát én ott majdnem elsírtam magam! Nem tudom, hogyan dolgozott az edzéseken, de a meccs alapján nagyon nem kellett volna még játszania! A TV adón annyira szidták a kommentátorok is, hogy rossz volt hallgatni. Ez a Juventus nekem most nagy csalódás, el vagyok keseredve:(

Ismeretlen_141055 2009.11.27. 22:12:02

Üzenem minden Pubynak , hogy abba üsse bele a pattanásos nózikáját, amiről legalább minimum fingja van! Alexet legalább 10! oldalról belőtt zsugával meg lehetett volna találni, de inkább ezt csatakoshajú, darabos, 20 meccsen már 3 gólos szupercsatár Amaurit kellett keresni. Diego király volt! Márminthogy Maradona, mert ez a kis névrokon, ez itt nálunk igen csak karcsú az irányításban. Szerintem egy túlsztárolt Mókuska! Ja! Kedves harciretek! Látom ,te nagyon csattanósat akartál írni, de szerintem neked életedben nem volt még 20 méteres, pontos passzod, szerintem te könyvből tanultál focizni. Alex adott 1 forintos labdát küllővel, ütemben. A két brasil meg nézte öt centiről, hogy volt egy kis finesz a játékban.Egy csatár ne lepődjön má meg,egy zicceren? Hogyhogy nem számít rá ?????

Ismeretlen_135915 2009.11.27. 22:29:14

Egy edzőnek is nehéz dolga van azért...ezt tegyünk hozzá. Mindenhonnan kritikák, elvárások, de ez a munkájának része, hogy meghallgassa a véleményeket, aztán elemezze azokat, majd javítson saját magán! Az, hogy Diego kritizál (ami talán a videóból kivehető), azt jelzi, hogy gyorsan szeretne a csapatba illeszkedni, segíteni! Nem olyan, mint Amauri, aki itt van, megkapja a pénzét POCSÉK ALIBI játékért! Milyen csatár az, aki nem képes gólt lőni? Egyébként köszönjük ShyrKahn!

Victor90 2009.11.28. 10:12:06

Olyan csatárok kellenének a csapatba mint pl Iaquinta,nem olyan mint Amauri,2 méteres előnybe befutják simán,az ilyen helyzeteket Iaquinta befejezi,gyors,robbanékony,csatárokra van szükségünk,mert Amauri körülményes,bele lövi a labdát 1 meccsen 20-szor a védőbe!Trez is már lassú ,mindig is az volt,de a helyzeteit jó százalékba értékesíti,de ez az Amauri,igazatok van!!

harciretek 2009.11.28. 13:15:36

Dedyke! Volt ez az egy passza, aminél a védők túlságosan óvatosan közelítettek hozzá tekintve, hogy a 16-oson belül volt (ettől függetlenül a brazilok berughatták volna). Ezenkívül? Szerelték, rosszul passzolt, elvesztette a labdát (nem egyszer a saját 16-osánál), kivitte láb alól a labda, a szokásosnál is lassabb volt, kapura talán nem is lőtt... Nem érezte a játékot és fizikálisan is gyenge most! A többiek is rosszul játszottak, nem csak ő, ezért írtam, hogy rossz most a csapat és nincs semmi formája. Most mi ezzel a probléma, hogy ezt leírtam? Nem írhatom le a véleményem? Vagy csak akkor nem, ha nem egyezik a tiéddel? :) Azt meg inkább hagyjuk, hogy ki mennyit focizott, hol és hogyan! Ha vki nem játszott én annak is éppúgy elfogadom a véleményét, attól még mondhat értelmeset!

ronny34 2009.11.28. 15:16:09

Nekem az a véleményem, hogy nem lehet kiemelni egy embert, és bűnbaknak kikiáltani (se játékost, se edzőt). A calciopoli óta azért már eltelt egy kis idő, játékosok és edzők jöttek-mentek, de a csapat továbbra is ugyanazon a szinten van. Azt hiszem több időre van szüksége a csapatnak, és a vezetőség hibázott ott, hogy azt állította, 5 éven belül újra a csúcson lesz a gárda.

harciretek 2009.11.28. 17:05:12

2006-2011... idejük még van. De szerintetek ez a mostani csapat nem lenne többre képes? Én valahogy az állandóságot hiányolom, azt, hogy stabilabbak legyünk. Azt, hogy ha nem játszunk jól, akkor is legyen vmi formája a játékunknak, akkor is hozzuk azt az 1 gólt, amivel jobbak vagyunk az ellenfélnél. Idén alig volt két egymás utáni meccs, ami után elégedettek lehettünk... :( Szerintem még az sincs eldöntve, hogy alapból melyik felállás a jó a csapatnak. Nekem úgy tűnik, hogy a játékosok nem adják azt, amit igazából tudnak (neveket nem írok, mert belém kötnek:), de úgy általában, pár embertől eltekintve, ez az egész csapatra igaz). Azt szokták mondani, ha egy csapat bajban van, lehet bármilyen edzője, akkor ahhoz nyúl, ami igazán a sajátja (brazil cselez, angol felível, olasz taktikázik, német darál,...). Nekünk mi most a sajátunk? Amit a Bordeaux elleni bekapott gól után játszottunk? Az nem lenne rossz, de akkor arra kéne építeni az elejétől, hogy úgy játszunk, és nem Del Pierotól vagy Giovincotól elvárni, hogy védekezzenek, mert arra is megvannak az embereink, szerintem. Nem is írok többet, mert már nem tudom, hogy mennyire érthető, amit írok... aztán csak megint belémkötnek. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása