A Juventus néhány év múlva II. rész

Ahogy a tegnapi bejegyzésben olvashattátok, ebben az írásban a Juventus középpályásaival és támadóival fogok foglalkozni, ugyancsak 1-3 éves periódusban gondolkozva.

Del Piero és Trezeguet

A jelenlegi középpályás és támadó szekció

Középpályások: Mohamed Sissoko, Felipe Melo, Claudio Marhisio, Christian Poulsen, Tiago, Diego, Mauro Camoranesi, Sebastian Giovinco, Paolo De Ceglie, Hasan Salihamidzic

Támadók: Alessandro Del Piero, Vincenzo Iaquinta, David Trezeguet, Amauri

Akiknek lejárt az idejük a Juvénál

Ahogy a tegnapi bejegyzésben olvashattátok, ebben az írásban a Juventus középpályásaival és támadóival fogok foglalkozni, ugyancsak 1-3 éves periódusban gondolkozva.

Del Piero és Trezeguet

A jelenlegi középpályás és támadó szekció

Középpályások: Mohamed Sissoko, Felipe Melo, Claudio Marhisio, Christian Poulsen, Tiago, Diego, Mauro Camoranesi, Sebastian Giovinco, Paolo De Ceglie, Hasan Salihamidzic

Támadók: Alessandro Del Piero, Vincenzo Iaquinta, David Trezeguet, Amauri

Akiknek lejárt az idejük a Juvénál

A tegnap elemzett védősorhoz képest a középpályával most sincsenek nagy bajok, de azért végre kellene hajtani egy kis “féregtelenítést”.

Az első, és legkézenfekvőbb kérdés, hogy Tiago hogyan viselheti még mindig a Juventus fehér-fekete mezét? Őt a lehető leghamarabb el kell távolítani a csapatból. Nem tudom, annak idején hogy adhattunk ki érte 13 millió eurót. Na mindegy.

Vagyis dehogy mindegy, mikor rajta megy el egy meccs, gólpasszt ad az ellenfél játékosának! A transfermarket szerint 7,5 milliót ér, nem tudom, hogy van-e olyan  csapat, amely ennyit adna Tiagóért. Megnehezítheti eladását a fizetése is, mely 3,5 millió euró évente.

Hasan Salihamdzic

Hasan Salihamidziccsal nem lennének bajok, ha nem lenne olyan sokszor sérült. Amikor nem sérült és játszik, rendszerint az egyik legtöbbet futó játékosunk, ő biztos, hogy mindent kiad magából egy meccsen amíg a pályán van.

Sokkal hasznosabb a csapat számára, mint Tiago, sokoldalúbb játékos, a védelemben és a középpályán is bevethető, azonban sorozatos sérülései miatt nincs nagy jövője a Juventusban.

Azt hiszem, Christian Poulsent is meg kell említenem itt. A dán játékos - véleményem szerint - a korábbi önmagához képest (már amit a Juventusban láttunk tőle) az elmúlt néhány meccsen jobb teljesítményt nyújtott. 

Azonban, ha mindenki egészséges lenne a 2 védekező középpályás közül, ő csak a 4. számú védekező középpályás lenne, és egy olyan játékost a kispadon jegelni, aki  4-4,5 millió eurót kap évente, nagy luxus.

Ezért azt gondolom, hogy meg kell válnunk tőle minél hamarabb, viszont nála hatványozottabban igaz az, ami Tiago esetében: a fizetése miatt még nehezebb értékesíteni.

Van egy játékos, akivel nem tudok mit kezdeni a csapatban, ő pedig Paolo De Ceglie. Igazából nem is tudom eldönteni, hogy melyik poszt lenne számára a legmegfelelőbb. Az igazat megvallva elképzelhető, hogy számára nem a Juventus a megfelelő közeg a kibontakozásra.

Muszáj megemlítenem ezen játékosok között Mauro Camoranesit is, aki 3 év múlva már 36 éves lesz, így akkor már maximum csereként számítanék rá (félreértés ne essék, jó játékosnak tartom, az egyik legjobb a jelenlegi Juvéban).

A szerződése viszont csak 2011 nyaráig érvényes, így nem tudni, hogy mi lesz Mauróval, milyen döntést hoz a 'hogyan továbbról'.

Csatárok

David Trezeguet a nyáron kijelentette, hogy a szezon végén távozik Torinóból. A véleménye természetesen még változhat, azonban én azt mondom, hogy hadd menjen.

Trezeguet az Atalanta ellen szerzett góljával a Juventusban legtöbb gólt szerző külföldi játékos lett, minden elismerést megérdemel tőlünk, szurkolóktól.

Mégis, ebben az egycsatáros játékban, amit szerintem a következő években is játszania kellene a Juventusnak, a többi csatárunk jobban megél, mivel Trezeguet sohasem a félpályás szólóiról, a cseleiről volt híres, hanem arról, ha jól megjátszották a 16-oson belül, ő nagy százalékban értékesítette helyzeteit. Neki nem tudok helyet szorítani a jövő Juventusában.


Természetesen szót kell ejtenünk a csapat ikonjáról, Alessandro Del Pieróról is, aki most hétfőn töltötte be 35. születésnapját, innen is gratulálok neki, viszont a két év múlva lejáró kontraktusa idején már 37 éves lesz.

A gyorsasága már nem a régi, viszont minden másban ott van a világ legjobbjai között. Azt hiszem, hogy 37 évesen nyugodtan visszavonulhat, hiszen az Aranylabda kivételével mindent megnyert: világbajnok, BL-győztes, 5-szörös olasz bajnok, olasz kupagyőztes, Európai Szuperkupa-győztes, 4-szeres olasz szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok, Intertotó-kupa győztes, 2-szeres U21-es Európa-bajnok, a sok egyéni elismerésről nem is beszélve.

Elég legyen annyi, hogy a Juventusban minden idők leggólerősebb játékosa, illetve több mint 600-szor lépett pályára, amivel szintén csúcstartó. (Azért remélem, hogy ebben a két évben, ami még hátravan Alex szerződéséből, sikerül nyernünk egy Bajnokok Ligáját.)

Megemlítem itt Vincenzo Iaquintát is, aki a sérülése előtt nagyon jó formában játszott mind a Juventusban, mind az olasz válogatottban. Ő az a játékos, akinek lehet helye a következő évek Juventusában, mivel igen sokoldalú: képes egyedüli csatárként is játszani, hátravont ékként, illetve 3 csatáros felállás esetén a bal szélről is képes jó teljesítményt nyújtani.

Viszont elsőszámú ékként én nem számolnék vele, és a támadóközéppályások között is találni nála jobbat, viszont cserének minőségi lenne a következő években is.

Akiknek a Juventus mezét kellene viselnie legkésőbb 3 év múlva

Középpályások

Akkor haladjunk előre a formációban. A tegnapi bejegyzésben már volt szó a védelemről, most kezdjük a védekező középpályásokkal.

A jelenlegi keretben lévő védekező középpályásoké a jövő a Juventusban (természetesen leszámítva a fentebb említetteket). Mindegyik játékos nagyon jó korban van, fejlődőképes, és eddig sem nyújtott rossz teljesítményt, sőt.

Csak, hogy tisztázzuk, 2 kezdő védekező középpályással számolok.


Mindjárt itt van Mohamed Sissoko. Amikor 2008 elején a Juventusba érkezett, kezdetben nem találta a helyét, sokan - köztük én is - azt mondták, hogy egy ilyen ember a Juvéban?

Aztán eltelt néhány forduló, és a bajnokság végére már gyakorlatilag az egyik legjobb Juventus-játékosnak tekinthettük, az ő esetében is láthattuk, hogy nem olyan egyszerű még egy jó labdarúgónak sem megszoknia egy új futballközeget, egy új országot.

Azóta pedig valószínűleg még többet fejlődött, csak sajnos a sérülései miatt nem nagyon láttuk játszani. Remélem, elkerülik végre a hosszabb kihagyások, és meg tudja mutatni, hogy milyen játékos.


Itt van továbbá az idén nyáron szerződtetett Felipe Melo. Nála is látszott, hogy új neki a környezet, bár itt elsősorban csak az új csapattársakra gondolhatunk, mivel ő az “osztálytárs” Fiorentinától érkezett a Juvéhoz.

Véleményem szerint, amennyiben végre hosszabb időre össze tudna állni a Sissoko-Felipe Melo (vagy bármelyikük helyett nyugodtan be lehet helyettesíteni Marchisiót) középpályás tengely, közel sem kapnánk ennyi gólt.

Mert azért azt el kell ismerni, hogy nem lehetünk büszkék egy olyan teljesítményre, hogy 2-0-ás vezetésről kikaptunk otthon 3-2 a Nápolytól, és pl. Poulsenre úgy vertek több métert egy nem túl hosszú sprintben, hogy csak néztem. Tudtam, hogy lassú, de hogy ennyire.

Az utolsó két bajnoki meccsünkön 5 gólt kaptunk, és ebben bőven benne vannak a védekező középpályások. Tudom, hogy ezeken a meccseken Felipe Melo is játszott, azonban közel sem mindegy, hogy egy Poulsen, egy Sissoko vagy Marchisio játszik mellette.


Az előző bekezdésben már megemlítettem Claudio Marchisio nevét. Az elmúlt nyáron sokat fejlődött, mert egy olyan játékost láthattunk sérüléséig a pályán, akire nagy szüksége van a Juventusnak.

Hajt, ütközik, védekezik, támad, gólt lő, egyszóval univerzális játékos. Neki mindenképp helye van a jövő Juventusában, úgy mint védekező, vagy támadó középpályás. Én rá elsősorban mint védekező (vagy középső) középpályás számítanék, és akár lehetne rotálni is a Sissoko-Felipe Melo-Marchisio hármast, ami azért nagy könnyebbséget jelenthet az edzőnek. Csak ne lenne ebből a hármasból 2 játékos is sérült!

3 védekező középpályás nem túl vastag 2 helyre, ezért minimum egy játékosra még szükség van, ez a játékos nálam pedig nem más, mint a nyári felkészülési találkozókon már szereplő és bajnokin is lehetőséget kapó Luca Marrone.

Amit róla tudni érdemes, hogy védekező és támadó középpályás poszton is képes és szeret játszani, de a szélen is otthonosan érzi magát. Az indulósebessége kiváló, támadásban és védekezésben egyaránt a csapat hasznára válhat, amennyiben megkapja a fejlődéséhez szükséges lehetőséget. Aki többet szeretne olvasni Luca Marronéról, az megteheti itt, Hungarikum2 írásából, én is az ő írásából idéztem néhány mondatot).

Biztosan észrevettétek, hogy Ciro Ferrara nem csak a saját elhatározásából volt kénytelen a 4-3-1-2-es hadrendet megváltoztatni, hanem a csapatot sújtó sérüléshullám miatt is.

Ugyanakkor a jelenlegi rendszerben a 3 támadó középpályás (Diego, Giovinco, Camoranesi) mögött én nem tudnék mondani csak maximum 2 embert (Del Piero, Iaquinta, és még esetleg Marchisio, bár ő nem sokat játszott támadó középpályásként), aki képes jó teljesítményre támadó középpályásként, viszont jelenleg közülük csak Del Piero van/lesz olyan állapotban a következő meccs előtt, hogy bevethető lesz.

Diegónak és Giovincónak helye van a következő évek Juventusában, viszont - ahogy már említettem feljebb - Camoranesi sem fiatalodik, így a következő években a Juventus vezetőinek mindenképpen egy meghatározó támadó középpályást kell igazolniuk. Több jelöltem is van a posztra.


Nálam az elsődleges opció a fennmaradó 1 támadó középpályás pozícióra a jelenleg a Napoliban játszó szlovák Marék Hamsík. Aki figyeli a Serie A történéseit, és mi figyeljük, az nem tud elmenni szó nélkül a fiatal szlovák játékos teljesítménye mellett.

Már a tavalyi szezonban is remek teljesítményt nyújtott, igaz, akkor még nem termelte ipari mennyiségben a gólokat (32 meccsen 9 gól és 6 assziszt), viszont az idei szezonban a bajnokságban az eddigi 12 meccsen már 7 gólt szerzett, ami egy támadó középpályástól nagyon jó teljesítmény.

Érdemes lesz a vezetőknek rajta tartaniuk a szemüket, mivel jövőre világbajnokság, és ha ott jól szerepel Szlovákiával, akkor még drágábban lehet majd elhozni Nápolyból. Jelenleg 15,5 millió eurót ér, de szerintem már most sem lehetne 20 millió alatt leigazolni, ugyanakkor ő az a játékos, akiért én nem sajnálnám a pénzt.


A második opcióm a Tottenhamban játszó Luka Modric. A horvát játékos a tavalyi szezon előtt érkezett Londonba, ahol az előző szezonban kiválóan játszott, ő volt a csapata mozgatója.

Jelenleg sérüléssel bajlódik, azonban amikor egészséges, nem nagyon lehet megállítani. Ő még többe kerülne, mint Hamsík, jelenlegi piaci ára 18,5 millió euró, azonban a Tottenham 21 millióért vette meg anno a Dinamo Zagreb csapatától, így még mélyebben kellene a vezetőknek a zsebbe nyúlniuk, hogy Torinóba költöztessék Lukát.

Nem tartanám rossz ötletnek Ezequiel Lavezzi leigazolását sem. Jelenleg ő Marék Hamsík csapattársa a Napoliban, a posztja csatár, de képes támadó középpályásként is játszani.

Az ára Hamsík ára körül mozog, viszont érdekes, hogy, a csatárposzt ellenére mindössze 2 gólt szerzett eddig ebben a szezonban.

Ő inkább visszavont csatárnak tekinthető, ami a statisztikáiból is kitűnik: tavaly 30 bajnoki meccsen 7 gól, 12 assziszt, tavalyelőtt 35 bajnoki meccsen 8 gól, 11 assziszt, tehát nem mondhatnánk, hogy az előkészítés idegen terep volna számára.

Plusz természetesen aki látta a Juventus-Napoli meccset, az saját szemével győződhetett meg róla, hogyan futotta le 20 méter alatt Poulsent. Vele sem járnánk rosszul.

Úgy vélem, hogy közülük kellene 1 játékost megvenni a következő 2 évben, hogy Camoranesi esetleges visszavonulásakor már meglegyen a méltó helyettese. A cserék közé én a fiatalok közül építenék be néhány játékost, azokat, akik addig megfelelő teljesítményt nyújtanak.

Több tehetséges játékos is van a fiatalok között, ezt majd az idő döntheti el, hogy ki kerül a nagycsapat közelébe.

Csatárok


Egy csatáros játékkal gondolkodva 3 csatárra van szüksége a csapatnak.

A jelenlegi csatáraink közül én Amaurit hagynám a csapatnál (plusz még esetleg Iaquintát a fentebb említett okok miatt). Ő egy jó testfelépítésű játékos, nagyon jól fedezi a labdát, meg is tudja azt játszani, akár egy az egyben is meg tudja verni a védőket, szóval egy komplett játékos. Ezért maradna ő nálam a Juventusban.

Edin Dzeko

Mellé/mögé én a tavaly német bajnokságot nyerő Wolfsburg csatárát, a bosnyák Edin Dzekót venném meg.

A tavalyi szezonban 32 bajnokin 26 gólt szerzett, és kiosztott 10 asszisztot is, a jelenlegi szezonban 12 bajnokin 4 gól és 5 assziszt a mérlege.

23 éves, 193 cm magas, nagyon fejlődőképes, szerintem világklasszis csatár válhat belőle. Piaci ára 18 millió euró, szerintem 20-25 millió körül lehetne elhozni Wolfsburgból.

A válogattjával még harcban áll a világbajnoki részvételért (igaz Portugáliával játszanak a pótselejtezőn), és ha megmutathatná magát a világeseményen, rá is ugyanaz állna, mint Hamsíkra. Az ára csak feljebb kúszna.

A harmadik csatárnak én a már jelenleg is a nagycsapat küszöbén álló Ciro Immobilét néztem ki. Korábban már róla is volt szó Hungarikum2 egyik írásában, érdemes elolvasni a róla leírtakat.

Hát ennyi lenne, de 3 év nagy idő, ki tudja, mit hoz a jövő...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr824650291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.11.12. 17:52:25

Részletes és jó cikk, ehhez sok újat a játékosokkal kapcsolatban nem lehet nagyon hozzáfűzni, Salit ugyan nagyra tartom de folyamatos sérülése miatt mindenképpen el kéne adni és majd el kell gondolkozni a vezetőknek a jövőben milyen fizetéseket adnak nem túl jó játékosoknak, nehéz lesz megszabadulni Tiagotól és Poulsentől, bár a dán az utóbbi időben önmagához képest nem rossz más kérdés hogy ez a Juventushoz még mindíg kevés. Camoranesi posztja ahova szintén majd klasszis játékost kellene hozni de akkor a fiatalok megint a háttérben maradnak, Hamsik nekem nem szimpatikus de attól még lehet hogy beválna, Lavezzi is jó, de én Jesus Navast is akár megnézném Juve mezben. Csatár játékosért nem éri meg jövő nyáron sok pénzt kiadni, bármennyire is jónak tűnik Dzeko, mert ha egy ék lesz elsőszámú csatárnak ott van Amauri, aztán Iaqui ( bár én őt is eladnám) és a fiatalok köztük Immobile, Del Piero pedig inkább az egy csatár mögött vagy csereként.

Forza_JuVe 2009.11.12. 18:43:09

tiago,poulsen 2őst a lehető leghamarabb eladni,és venni helyettük egy valamit érő vkk-t. brazzoba van még 1év nálunk,aztán visszamegy németbe visszavonulni. camoba is van még 1-2 év,de azután méltó utód kell,aki nem hamsik és lavezzi. ha választani kellene amauri és iaquinta között én iaquintát választanám.de nem kell választani mert mind2en maradnak még pár évig. dzeko eddig egy idényt mutatott,még nem kell sztárolni.

Ricsman 2009.11.12. 18:56:52

Hamsik amilyen unszimpatikus, annyira tehetséges. Én a Napolis jó kapcsolatokat az ő megszerzésére "pazarolnám"! :D Kell egy CSEH! :P

Ismeretlen_137099 2009.11.12. 19:37:56

Jesus Navast pánik beteg és emiatt nem fog eljönni a Sevillától Alessandro.A környezetváltozás rontana az állapotán. Ha marad az egycsatáros játék nem kell csatárt venni, hanem szerezni kell cseréket Diego-Camo mögé.Gio cseréjének még elmegy DECeglie.Középen ott lesz Melo-Sisso-Marchisio még jó pár évig és a Dán-Tiago kettősből elmegy valaki.Felőlem mindkettő mehet és Marrone lehetne a 4dik szűrő.

Ismeretlen_128760 2009.11.12. 19:43:23

Hamsik szlovák...

Ismeretlen_128760 2009.11.12. 19:45:33

Hamsik-Lavezzi-Dzeko hármasból jó lenne valakit megszerezni. Az ő áruk még reális, és mindhárman komoly erősítést jelentenének.

Ismeretlen_22017 2009.11.12. 19:47:31

juve27: Ricsman nyilván viccelt... azért is van kiemelve, hogy CSEH, mögötte a kinyújtott nyelvű arccal...

Ismeretlen_139344 2009.11.12. 20:22:28

védekező középpályás sorunk mondhatni tökéletes:momo, melo, marchisio sztem a nevek önmagukért beszélnek. csak ne legyenek sérültek. én azon gondolkozom h meg kéne vennünk dzsudzsákot. sztetek mien lenne a juveban?

hameee 2009.11.12. 20:33:25

Ezt én most viccnek vettem,kb mint Juhászt a védők közé...

Ismeretlen_128760 2009.11.12. 20:52:22

Luis Suarez az Ajaxból sem lenne rossz fogás, igaz már ő érte is sorban áll fél Európa.

Szabi 2009.11.12. 21:03:08

Na, f.sza! Meloval is problémák vannak!!! Kérdés mennyi időre esett ki??? Ugye ugye a sorozatterhelés... Amúgy már vártam nála is mikor üt be a kényszerpihenő...

Ismeretlen_131027 2009.11.12. 21:06:06

A Palermo elnöket 12 milliós kivásárlási árat határozott meg Simon Kjaerért...Nem is olyan sok...

rikooo 2009.11.12. 21:49:58

Na Suarez 1 jó ötlet.Kár, hogy velünk nem hozzák szóba.Csatároknál még mindig Jaki favorizálom, mert ő is mindig talál 1 gólt de Amaurit se utálom.51-49% Iaquinta javára :P

-mJz-------------------------- 2009.11.12. 22:11:44

Jó írás. De jobb oldalra nem lenne jo dzuzsak mert ballábas nm?:D

Tony 2009.11.12. 22:14:49

Én Hamsik-ot már most kiváló játékosnak tartom és Camo helyén simán el tudnám képzelni a jövőben!

-mJz-------------------------- 2009.11.12. 22:17:53

Hamsik lehet a legjobb opcio. Mellesleg Tiago a futball mestere, miért adnánkel??:) Egyátalaán mit keres itt????? N E V E T S É G E S ! ! !

Ismeretlen_137099 2009.11.12. 22:26:46

Hamsik nem játszik szélen nem lehet Camo utód.....

ggbuffon 2009.11.13. 00:45:13

Ezeknek a cikkeknek semmi értelme.Egyrészt mi garantálja h a jövő Juvéja ebben a felállásban fog játszani illetve h ebben kell játszania? Azért mert volt 2 látványos győzelmünk? Én 4-4-2 ben gondolkodnék, ehhez viszont kell egy értelmes védelem.Szvsz nem olyan látványos játékot garantál,de sokkal stabilabb eredményekre lennénk képesek, mert sztem az éven lesz még ilyen hullámvasút szerű megingása a csapatnak. Másrészt: a cikkírónak ajánlanám a Football Managert, ahol kiélheti a kísérletezőkedvét.Akár Juhász Rolit is magához csábíthatja^^ na tnap nálam itt veszett el a cikk meg magának a témának az értelme és komolysága

DonVito 2009.11.13. 01:13:30

Én azt sajnálom hogy amikor már várható volt Nedved visszavonulása fel sem merült hogy leigazoljuk Ronaldinhot. Kaka és Pirlo mellett nem lehetett olyan vezéregyéniség mint ami felé sztem most elindult végre (csak nem jó csapatban). Biztos vagyok benne hogy sok csodát látunk még tőle, szívesebben nézném ezt Torinóban. Camo helyére meg mind Snejderről mind Robbenről lemaradtunk... Balszélre nem értem miért nem merült fel Ribery neve!? Csatárnak meg nehogy visszahozzuk Tonit! Akkor már tényleg inkább a fiatalok. Amauri szerintem nagyon jó csatár, nem kap elég JÓ labdát, és sokszor még a rossz passzokból is képes helyzetet, gólt kialakítani mindenképp maradnia kéne Iaquinával együtt! Az előő részhez írtam mikor kellett volna eladni Trezt, nem annyiért amennyit ost fogunk kapni érte, különösen ha menni AKAR!

DonVito 2009.11.13. 01:23:42

Jah, Hamsikot meg már idén nyáron meg kellett volna venni,(ami szóba is került) lett is volna rá lé bőven ha ezt a Tiago-Poulsen csodakettőst nem újítjuk be, a fizetésükön én most ledöbbentem...

Ismeretlen_20408 2009.11.13. 01:31:59

Én azt gondolom,hogy a Juve azért tart ott,ahol,mert a SIKER EDZŐ,ranieri,olyan MINŐSÉGI játékosokat hozzott ide,és olyan fizetést adott nekik,amik végett eszük ágában sincs innét távozni.Mi pedig nyöghetjük a beléjük ölt Milliókat...

Subee 2009.11.13. 07:00:22

Hamsik tényleg jó igazolás lenne!!!De szerintem 1általán nem a szélre Camo helyet!Ő kőzépen érzi jól magát szerintem onnan tudd a legtöbbet segíteni a csapatnak!!Ha Tiago és Poulsen menne végre,őt mindenképp meg kéne szerezni!!Ami nem is lenne lehetetlen!!Camo naon jó eddig a szezonban és mindig is a legtöbbet nyujtotta a csapatnak,személy szerint az 1ik kedvencem!Én az ő pótlására megpróbálnám megszerezni David Silvat a Valenciatol!Őt sem lenne lehetetlen leigazolni bár igaz h nem is lenne olcsó,de szerintem mindenképp megérné!És mivel ő bal lábas mehetne Gio helyére,őt pedig kipróbálni a jobb szélen,ahol szerintem ugyan ien magabiztosan tudna játszani!!Szóval az én elképzelésem szerint kialakulna a:Melo,Sissoko,Marchisio,Hamsik,Gio,Silva,Diego!középpályás sor ami ha a névsort tekintjük bizony naon erős,és nem kéne sirni ha valaki lesérül!!

Ismeretlen_118238 2009.11.13. 07:36:20

Egy valamivel nem értek egyenlőre egyet, mégpedig azzal, hogy Sissokonak helye van a jövő Juvéjában. Lassan két éve van itt, és ez idő alatt volt fél szezonja. Eddig a porcelánbaba szerepét tölti be. Tehetséges és jó játékos, de én inkább a Zebina, Salihamidzic duóhoz tudnám hasonlítani. Ha nem változik vele kapcsolatban a helyzet, akkor távoznia kell, mert egyenlőre nem lehet rá számítani.

Ismeretlen_137712 2009.11.13. 08:05:03

Nagyon jók ezek az irások. De én így tennék ha én igazolgathatná a játékosokat a juvébe: El adnám ezeket a játékosokat: Grygera, Zebina, Legrottaglie, Tiago. Ézegböl az öszefojo zsetonbol ( 23.500.000 £) megveném Sagnat. Asztán meg ott van nekünk a Molinaro aki ugyebár nagyon kéne Claudio Ranierinek a roma trénerének igy beleszöném egy csereüzletbe mármint Philippe Mexès adnk ők mi meg Molinarot meg ugy 10.500.000£. Asztn meg ot van Chamakh és neki idén nyron már le jár a szerzödése a bordoval és ingyen igazolhato. Ugyhogy nagyon el kéne vele beszélgetni hogy ne hoszabicsa meg a sszrzödésit a bordoval. Hát ezeket igazolnám

Ismeretlen_117673 2009.11.13. 09:45:11

Igazad van. adjuk el Legrot,Grygerat,Molit,DC-t,Poulsent,Tiagot és vegyük meg Sagnat . Ha meg valaki lesérül akkor majd Ferrara játszik helyette...

-mJz-------------------------- 2009.11.13. 10:12:26

Sagna csk egy szép álom... Másban kell gondolkodni, és remélhetőleg fognak is ott "fent". Bár én személy szerint kétlem.

mmartin91 2009.11.13. 10:40:26

corvinus81: az még aztán kibaszott érdekes volna, ha pont Sissokonak nem lenne helye a jövő Juventusában. Ha már neki nincs, akkor kinek van?

fmsteve 2009.11.13. 10:48:27

corvinus nem a képességeit kérdőjelezte meg, hanem h 2 szezon alatt fél szezonit játszott és ha úgy járunk vele mint szegény Andredeval akkor cseszhetjük, bármilyen jó is legyen.

ggbuffon 2009.11.13. 13:05:11

Jó de hát ennyi erővel a fél keretet lekellene cserélni, mert mindenki annyit sérült. Én nemtudom h mi folyik a csapatnál ugye elv orvosi stábváltás is volt, de mióta visszajutottunk egymást érik a sérülések,a nagyobb baj h általában a súlyosabbak.Ez biztos h nem lehet véletlen.

Ismeretlen_128760 2009.11.13. 13:34:54

Szerintem kár arról vitatkozni, hogy hasznos-e vagy sem a cikk! A hozzászólások száma önmagáért beszél!

glaci19 2009.11.13. 14:13:45

Én is osztom az előttem szóló véleményét Sissokoval kapcsolatban.Ha csak a tényeket nézzük,hogy 2év alatt mennyit játszott,akkor teljes mértékben egyet tudok érteni,annak ellenére hogy egyik kedvencem.De ha a jövőben is ennyire sérülékeny lesz,meg kell vállni tőle.Véleményem szerint helyére 2 embert tudnék elképzelni melo párjaként,egy Masceranot,vagy egy De rossit.Ami a camo utódot illeti,szerintem a legjobb david silva lenne.

Norbi 2009.11.13. 15:20:55

ez a juhászos dolog nagyon nem kellett volna mert egy nagy hülyeség.Amúgy tetszik a szöveg.Így tovább.

Ismeretlen_114321 2009.11.13. 19:32:13

szerintem De Rossi nem fogja elhagyni Rómát

Marchisio 2009.11.14. 10:58:35

Amúgy lehet, h eladja, csak belefog fájni egy Poulsenbe, egy Molinaroba és egy 15-20millió Euróba:) Ami nem sok érte, sőt ajándékba egy Tiago Zebina páros is mehet:D

glaci19 2009.11.14. 11:53:23

Egyet értek,poulsen,molináró,+10-15millió nagyon korrekt lenne egy olyan játékos mint de rossiért.Nem tom ti hogy vagytok vele.Aztán már csak a grygera,tiago,zebina,de celige négyest kellene elpasszolni és hozni helyettük egy bal hátvédet és egy középső védőt.Asszt hiszem,nem lenne gondunk...:)Aztán a középpályáról már szóltam.Szerintetek?

Ismeretlen_138370 2009.11.14. 13:55:45

Sissoko miért lenne egyébként sérülékeny? volt egy jó féléves sérülése meg most meghúzódott ami azért bármikor benne van főleg ennyi kihagyás után és annak tudatában,hogy valami nincs rendben mert "hullanak" a játékosaink húzódások meg térdsérülések miatt,de a sérülése előtt meg szerencsétlen néha olyanokat kapott,hogy számomra csoda volt hogy feltudott állni...szerintem nagyon kemény fickó és nem sérülékeny játékos csak most szerencsétlenül jöttek ki neki a dolgok.

Ismeretlen_137099 2009.11.14. 14:11:36

Ha a sérülések miatt kéne elküldeni játékosokat akkor a fél keretet kidobhatnánk az ablakon.Ekkora baromságot még nem hallottam.DeRossi se a Realba se az Unitedbe se a Chelseaba nem ment el mikor hívták pedig elég félelmetes összegeket kínáltak érte és neki is fizetésnek.Ő igazi Romanista és biztos nem megy el de ha mégis biztos h nem egy riválishoz, hanem külföldre. DC még fiatal, sok lehetőség kell neki.annak idején Marchisioról mindenki azt mondta h nem Juve szint most meg az osztályzatok alapján a SriaA 6dik legjobb játékosa és második legjobb középpályása, annak köszönhetően h nem volt más ember ezért muszáj volt játszani és lám fejlődött........

Forza_JuVe 2009.11.15. 10:51:13

úgy láccik itt csak én nem birom a ronaldo szintü utálattal megáldott hamsikot.sztem nem méltó a fekete-fehér mez viselésére.de ez csak az én véleményem. az edzőpályát meg minden pályánkat fel kéne szántani (ha már a new holland a szponzotunk) aztán újra megcsinálni,mert nem hiszem hogy az egész csapat fizikailag ennyire gyenge legyen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása