A Juventus néhány év múlva I. rész

Ez a bejegyzés azt hivatott bemutatni, hogy véleményem szerint milyen változtatásokat kell a következő néhány (1-3) évben a Juventus vezetőségének meghoznia annak érdekében, hogy a Juventus hosszú távon ismét Európa élmezőnyébe tartozzon.

Buffon és a védők

Néhány szóban a bejegyzés felépítéséről: a téma taglalását két részre bontottam, mivel egyben túl hosszú lett volna.

Az első részben a csapat védekező szekciójával, tehát a kapusposzttal és a védelemmel foglalkozom (ez a mostani írás), a második részben pedig a középpályán és a csatársorban szükséges változásokat hozom napvilágra (a II. rész holnap, azaz csütörtök este várható). Az írásban szereplő árakat a transfermarkt.co.uk oldaláról vettem.

A jelenlegi játékosok

Kapusok: Gianluigi Buffon, Alexander Manninger, Antonio Chimenti

Védők: Martín Cáceres, Zdenek Grygera, Jonathan Zebina, Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Nicola Legrottaglie, Lorenzo Ariaudo, Fabio Grosso, Cristian Molinaro.

Ez a bejegyzés azt hivatott bemutatni, hogy véleményem szerint milyen változtatásokat kell a következő néhány (1-3) évben a Juventus vezetőségének meghoznia annak érdekében, hogy a Juventus hosszú távon ismét Európa élmezőnyébe tartozzon.

Buffon és a védők

Néhány szóban a bejegyzés felépítéséről: a téma taglalását két részre bontottam, mivel egyben túl hosszú lett volna.

Az első részben a csapat védekező szekciójával, tehát a kapusposzttal és a védelemmel foglalkozom (ez a mostani írás), a második részben pedig a középpályán és a csatársorban szükséges változásokat hozom napvilágra (a II. rész holnap, azaz csütörtök este várható). Az írásban szereplő árakat a transfermarkt.co.uk oldaláról vettem.

A jelenlegi játékosok

Kapusok: Gianluigi Buffon, Alexander Manninger, Antonio Chimenti

Védők: Martín Cáceres, Zdenek Grygera, Jonathan Zebina, Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Nicola Legrottaglie, Lorenzo Ariaudo, Fabio Grosso, Cristian Molinaro

Akiknek nem lenne szabad maradniuk

Kapusok

Antonio Chimentiről kell ejteni néhány szót, mivel felette már eljárt az idő, nem is olyan nagy kapus, viszont arra jó, hogy a kispadot melegítse Buffon v. Manninger kidőlése esetén. Már 39 éves, így 1-2 éven belül a visszavonulás mellett is dönthet, de a 3. számú kapusposztot bármikor feltölthetjük a Juventus utánpótlásából.

A védelem

Hát igen, a védelem szorul a leginkább vérfrissítésre. Szerintem a jelenlegi védőink közül 2-3 éven belül  5-nek távoznia kellene.

Az egyik legegyértelműbb Jonathan Zebina. Gyakorlatilag a francia játékos szezononként játszik maximum 5 meccset, az év többi részében sérült, használhatatlan, így nem sok értelme van, hogy Juventus-játékos legyen.

A következő Fabio Cannavaro. Mivel 2-3 éves távlatban gondolkozom, ezért azt mondom, hogy legkésőbb 2011 nyarán kell távoznia Fabiónak. Tudom, hogy 2010 nyaráig van szerződése a Juventusszal, azonban nem hiszem, hogy egy nyár alatt a vezetőség teljesen kicserélné a védelmet, ezért még szükség lehet egy jó Cannavaróra legfeljebb harmadik számú középső védőként.

Nicola Legrottaglie a következő játékos, akinek nincs helye a jövő Juventusában. A szerződése 2011 nyarán jár le, ezért remélem, azt követően a vezetőség nem hosszabbít vele szerződést. Nem a gyorsaságáról híres, és én nem tartom Juve-szintű védőnek.

A védelem bal oldalán szereplő, de ebben a szezonban inkább nem játszó Cristian Molinaro az előző szezonban nem nyújtott rossz teljesítményt, a szezon folyamán szinte végig hozott egy átlagos jó szintet, azonban nem mondhatni, hogy neki helye lenne a következő évek Juventusában, szerintem nem üti meg a Juventus szintjét.

Szerződése 2013 nyaráig köti a Juventushoz, értéke 7 millió euró, ezért véleményem szerint addig kellene eladni, amíg lehet érte pénzt kapni.

Az 5. játékos, akinek pedig mennie kellene a jelenlegi védelemből, az Zdenek Grygera. A cseh válogatott védő hajt, küzd, viszont az ő posztjához tartozó feladatokat többnyire nem képes maradéktalanul elvégezni: nem sok jó beadás érkezik tőle, a támadók is könnyedén megforgatják. 2012-ig érvényes kontraktusa van, 29 éves, így akár még lehetne rajta keresni valamennyit.

Akiknek néhány éven belül a Juventusban kellene játszaniuk

Az alapfelállás nálam maradna a 4 védő, 2 védekező középpályás, 3 támadó középpályás és 1 csatár, tehát eszerint fogom a játékosokat bemutatni, ajánlani.

Kapusok


Egyértelmű, hogy Gianluigi Buffont nem szabad eladni, ő jelenleg a világ legjobb kapusa már hosszú idő óta, pótolhatatlan.

Alexander Manninger a tavalyi szezonban különösebb hibák nélkük pótolta Buffont, így az ő személyében egy megfelelő helyettes áll a csapat rendelkezésére Buffon esetleges hiánya esetére, de azért Buffon az Buffon.

Harmadik számú kapusként én a Primavera kapusára, Mario Kirevre szavaznék, aki szükség esetén be is tudna ugrani a kispadra vagy akár egy-egy meccsre. 20 éves, övé lehet a jövő.

Védelem


Kezdjük a jobb hátvéd poszttal. Ahogyan már korábban írtam, véleményem szerint Zebinától és Grygerától meg kell szabadulni a lehető legrövidebb úton, viszont Martín Cáceres lehet az egyik hosszútávú megoldás erre a problémára.

Cáceres 22 évével ideális megoldás lehet a jobb hátvéd posztjára, a következő években fejlődhet annyit, hogy meghatározó játékosként tekintsünk rá.

Az év végén 11+1 millió euróért lehetne a miénk, amennyiben megfelelő teljesítményt nyújt, akkor vele kezdődhetne a Juve védősora a következő szezontól. Ahhoz, hogy fejlődni tudjon, folyamatos játéklehetőségre van szüksége, és az elmúlt meccseken szerencsére egyre több lehetőséghez is jut.


Amennyiben nem jól sikerül Cáceres idei szezonja Torinóban, akkor nem kell megvennünk, van egy másik opció is a kezdő jobb hátvéd pozíciójára, aki nem más, mint Emmanuel Eboué, az Arsenal játékosa.

A transfermarket.co.uk oldal szerint a 26 éves elefántcsontparti játékos értéke 7 millió euró, így talán egy kicsit olcsóbban meg lehetne szerezni, mint a szezon végén Cácerest. Eboué mellett szól, hogy már több éves Premier League tapasztalattal rendelkezik, az elmúlt időkben már inkább mint jobb szélső tevékenykedett az Ágyúsoknál, mivel jobb oldali védőként Bacary Sagna szerepel.

Ez, mármint hogy sok meccset a jobb szélső posztján játszott, azt jelenti, hogy ő nagyon hasznos nemcsak a védekezésben, hanem a támadásban is. Ezért véleményem szerint nem fognánk mellé, hogyha szerződtetnénk.


Tehát a kezdő jobbhátvéd posztjára szerintem Martin Cácerest vagy Emmanuel Ebouét kellene megszereznie a vezetőségnek.

A csere jobb hátvéd posztjára az én Juventusomban pedig a jelenleg a Juventus Primavera csapatában szereplő Abdoulaye Bambát tenném, akinek még sokat kellene bizonyítania, de megvan benne a potenciál, hogy egy jó szélső védővé váljon. Bővebben itt olvashattok róla.

A következő megoldandó probléma a védelem közepe. Itt a biztos pont az olasz válogatott oszlopos tagja, Giorgio Chiellini. Róla nem is sokat írnék, mivel mindenki ismeri erősségeit, képességeit, esetleges gyengéit.

Szóval, az én Juventusomban Chiellini mellett a kezdő középső védő posztjára egy általunk ismert játékost tennék, az Anderlechtben játszó, 26 éves, magyar válogatott Juhász Rolandot.

A legideálisabb korban van, 5 millió euró az értéke, és véleményem szerint ennyit simán megér. Juhász a magyar válogatott egyik legjobb játékosa. Amikor játszik, mindig a védelem vezére, a gólszerzés sem áll tőle távol, mivel anno még csatárként kezdte a pályafutását.

Minden elismerésem Fabio Cannavaróé, azonban úgy gondolom, hogy Juhász Roland most már jobb védő, mint Fabio, és a Juventusnak egy ilyen védőre van szüksége, akivel Giorgio Chiellini ellenállhatatlan párost alkothat.

Tehát ezzel 2 hely elkelt a középső védők között, azonban gondolni kell a megfelelő pótlásra is. Erre megfelelőnek tűnik a jelenleg is Juventusban edződő Lorenzo Ariaudo, akinek még sok ideje van a bizonyításra, mivel még mindössze csak 20 esztendős.


A 4. középső védőnek pedig a már sokszor emlegetett, jelenleg a Palermóban játszó Simon Kjaert képzelem el.

A dán fiút jelenleg 2013 nyaráig érvényes szerződés köti a Palermóhoz, így csak borsos áron lehetne a csapathoz hozni, mivel a jelenlegi piaci ára 6.5 millió euró, azonban a Palermo ennél többet kér.

Nagyon tehetséges, még nagyon sok ideje van a kibontakozásra, de az már bizonyíthat valamit, hogy 20 esztendősen egy jó olasz középcsapat védelmében kap hétről-hétre szerepet.

A híresztelések szerint nem csak a Juventus kívánságlistáján szerepel a dán védő, hanem a Milanén is, így amennyiben valóban érdeklődnek a vezetőink a játékos iránt, minél hamarabb meg kell hozniuk a döntést, nehogy a milánói rivális elhalássza az orrunk elől a tehetséget.


Ezzel elérkeztünk a bal hátvéd poszthoz. Véleményem szerint erre a posztra a legmegfelelőbb játékos a Genoa és a Juventus közös tulajdonában lévő Domenico Criscito.

A védő játékjogának felét 5.5 millió euróért vette meg a Genoa, és abban a csapatban már kiegyensúlyozott, és jó teljesítményt nyújt hétről hétre, ezért nálam ő lenne hosszú távon a Juventus első számú balhátvédje.

A csere bal hátvéd nálam rövid távon (max 2 év) lehetne Fabio Grosso, de csakis csere, mert mióta megnyerte a válogatottal a 2006-os Világbajnokságot, nem nyújt kiegyensúlyozott jó teljesítményt, mondhatni azóta megfigyelhető a teljesítményében bizonyos mértékű folyamatos hanyatlás.

A jelenlegi szezonban is igen hullámzó a játéka, támadásban inkább elfogadható, védekezésben viszont már korántsem ilyen rózsás a helyzet. Azt hiszem, egy védő elsődleges feladatának a védekezés megoldása kellene, hogy legyen, azonban sok esetben Grossónak még ez sem jön össze maradéktalanul, ezért nálam a korából is kiindulva maximum cserehátvédként számítanék rá.

Folytatás holnap este a középpályával és a támadókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr584650249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 11:45:51

Bocs, de én Juhász Rolandnál abbahagytam :D

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 11:49:44

Na jó, végigolvastam. Szerintem nem sokra mennénk egy olyan védelemmel, ahol legnagyobb részben fejlődőképes tehetségek vannak.

Daccc 2009.11.11. 11:52:55

Kjaer gyengebb lenne mint Juhasz es Ariaudo? Huhaaa...

Ismeretlen_125607 2009.11.11. 12:01:21

Jóka meglátások, de kérdem és . Hol a gyorsaság a védőkből? Ezek az emberek jók de nem gyorsak, egy jó kiugratás és nem érjük útól őket. Középra egy Ariaudo felépítésű, gyors játékos kéne aki magabiztos, mivel Chiellini hajlamos a könnyelműségre.

Ismeretlen_22017 2009.11.11. 12:15:45

Ez a Juhász Rolandos dolog tényleg erős egy kicsit. Ariaudo, Kjaer viszont nagyon is elképzelhető.

Bobek 2009.11.11. 13:49:20

Hát a Juhász kissé erős! Ne csapjuk be egymást!!! Sok mindenki jöhetne de ő neeeee! Mondjuk nem is fog.

Juventino88 2009.11.11. 14:00:30

Gratulálok! Tetszik az írás! És szinte majdnem mindenben kivétel nélkül egyet tudok érteni,de remélem ezt a Juhász Rolandos dolgot viccnek írtad... Bár nem úgy néz ki,de ha jobban belegondolsz azért rájössz,hogy semmi értelme az égvilágon nem lenne...( és azért,hogy jobb mint Ariaudo és Kjaer ez kicsit sok... ) Forza Juventus!!!

pruxta 2009.11.11. 14:01:24

Ami sztem jó ötlet: Eboue, Kjaer. Ami felejtős: Juhász, Criscito. Nem rossz védő a Roli, de ha nem Juve szintről beszélünk több jtáékos esetében, akkor ez rá is igaz. Először próbálja ki magát Fiorentina szintű csapatban. Criscito pedig nem fog visszajönni sztem, mert Ferrara sem bízik benne. Jól játszik a Genoaban, de a Genoa nem élcsapat, sztem nálunk csere lenne. Támogatnám az olyan fiatalok beépitését, mint Bamba, Ariaudo. Ha pedig ujra Bl-esélyesek akarunk lenni, akkor a védelembe is sztárok kellenek, mert ilyen össze-b.szott védelemmel, mint most nem lehet nyerni még bajnokságot sem. Érdemes lenne pénzt áldozni jobbhátvédre, gondolok itt Sagna-ra, középen pedig Mexesre.

Ruida 2009.11.11. 14:27:02

Ferrara nem bizik Criscito-ban?! Ő kérte h. hozzák vissza..... Criscito-Ariaudo-Chiellini-Santon/Motta (nálam ez lenne a védősor mondjuk 3 év mulva:D)

Ruida 2009.11.11. 14:29:03

Criscito-ariaudo-chiellini-santon Sissoko-Melo Abate-diego-gio Balotelli Ha már álmodozhatok....akkor legyen ez:D

DonVito 2009.11.11. 14:44:52

Juhász helyett Dragoner? Esetleg Lipcsei Peti a középpályára? :D:D:D:D:D Több komolyságot! Ahogy nekünk az U20-as válogatottat kéne együtt tartani a Juvénak is ott kéne keresgélnie olaszországban. Lehet hogy méglejjebb, lásd: Rooney, C.Ronaldo, Pato Mindegyik 20 éves kora előtt került a legnagyobb csapatokhoz... és nem hiszem h a közeljövőben klubbot váltanának... ha mégis, óriási haszonnal. Buffont imádom, de egy hasonló remek ajánlat mint amit a Man.City tett nem szabad visszautasítani, ő sem fiatalodik....

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 14:54:40

Legközelebb a 3-4 tizenévesen befutott név mellé írjátok oda annak a több tucat kisiklott pályájú tizenévesnek a nevét is, akit korán dobtak a mély vízbe. Vagy 3-4 névből már általánosítani kell?

adam0123 2009.11.11. 14:58:39

a kapusokhoz én még odaírtam volna Fiorillo-t is :)

pedronegro 2009.11.11. 15:17:46

Gyerekek! Egy magyar a juventusban, az mekkora feeling volna már! Részemről oké! :)

Ismeretlen_114321 2009.11.11. 15:18:23

Fiorillo? Gulácsi! :))))

Cardosoka 2009.11.11. 15:36:31

Ez az írás akkora ökörség, hogy még a Tuttosportot is leveri.:)

Ismeretlen_137099 2009.11.11. 15:37:33

Criscito nagyon jó játékossá nőtte ki magát.Klasszisokkal jobb mint Grosso.Ariaudo sajnos még nem elég erős. Idén nem kapta meg a lehetőséget a fejlődésre, úgyh kölcsön kell adni télen.Egy kapus nem lesz 33-4 évesen idős. Ő akár 40 éven túl is védhet.Szerintem a legnagyobb baromság lenn eladni a világ legjobb kapusát mikor minimum még 5évig toppon lehet. Védelem közepén Bochetti-Bonucci-Ranocchia 3as az olasz foci legnagyobb tehetségei. Jobb oldalon egyértelműen Santon de soha nem fog nálunk játszani......

vukkua 2009.11.11. 15:45:26

Én szerintem Caserest inkább kéne Chiellini mellett szerepeltetni és jobbhátvédbe tenném Bambát sok jót hallottam már róla és egyébként igaz fiatal de sokan kezték ilyen fiatalon kezdőjátékosként és ő szerintem megállná a helyét. Egyébként balhátvédnek Grossot nem tartom rossznak de tényleg eljárt felette az idő és oda kéne mondjuk Criscito nagyom szeretem a játékát. Igaz szinte a genoaban középpályást játszik de a JUVE-ban balhétvéd poszton ő lenne a megfelelő.

Ismeretlen_108746 2009.11.11. 15:49:37

"Legközelebb a 3-4 tizenévesen befutott név mellé írjátok oda annak a több tucat kisiklott pályájú tizenévesnek a nevét is, akit korán dobtak a mély vízbe." Igazad van, de azért az kérdés, hogy azért siklott-e ki a pályájuk azoknak a tizenéveseknek, mert korán dobták őket a mély vízbe, vagy szimplán ennyi volt bennük, s 5 évvel később is belefulladtak volna a vízbe. Azért ez a Juhász Rolandos dolog nagyon meredek volt, azt hittem rosszul látok mikor olvastam a cikket...

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 15:57:56

Igen jó kérdés Apuleius. Csak elég unalmas már ez a "fiataloknak esélyt adni" mantrázás, ugyanazt a 3-5 standard nevet példaként felhozva. Gondolom aki Fifa-n és társain nő fel, az így gondolkozik, vagy valami. Pedig ez sajnos nem így megy.

Ismeretlen_127033 2009.11.11. 16:01:50

Komolytalan írás,ígyhát nem érdemes vele nagyon foglalkozni,én úgy látom,ide te most a saját véleményedet írtad,és nem a tényeket. Talán ezt a "nem juve szintű játékos" nondatot illene esetleg körülírni,hogy ezt a tények hogy támasztják alá.Juhász Rolandot pedíg a Juvéban.......Még nem képzeltem el, Ezzel szemben vannak benne értelmes dolgok pl:Criscito visszahozása,kjaer leigazolása,és bamba mint tehetséges fiatal a leendő csapatban

Petra 2009.11.11. 16:08:47

Várom az esti "jövő középpályásait"! Sissoko-Melo Giovinco-Diego-Dzsudzsák =)

Ismeretlen_108746 2009.11.11. 16:13:13

passerby: Tényleg baromi unalmas a téma, s a fiatalok beépítésével azért óvatosan kell bánni. Ha valaki a FIFA alapján próbál labdarúgást vizionálni, az mondjuk eleve beteges dolog, amivel még vitatkozni is felesleges.

Ismeretlen_137099 2009.11.11. 16:26:56

Barcanál működik.Minden évben legalább egy saját nevelésű fiatal beépül a csapatba.Idán Ariaudo-Marrone párosnak lenne lehetősége.........Bamba egyenlőre csak edzésen és Primaverában bizonyított, nem lehet csak így bedobni a mély vízbe. az Írás talán tényleg kicsit túlságosan saját vélemény irányából mutatja be a dolgokat de tartalma hasznos.........

Ismeretlen_135677 2009.11.11. 16:37:17

Dzsudzsák az tényleg nem lenne rossz!!!!

DonVito 2009.11.11. 16:38:45

Én csak arra próbáltam meg rámutatni hogy alig alig tartja meg a juve tehetséges fiataljait, ellenben imád 30+os világbajnokokat és középszerű "ideiglenes" megoldásokat beépíteni a csapatba. Ha nem szurkolói szemmel hanem mint "menedzser" nézzük a dolgot érdemesebbnek látszik 25 alatti játékost venni, és irreálisan magas áron eladni 30 körül. Trez a kedvencem (főleg Alex mellett), mindketten maradtak a Srie B ben is, a szívem szakad meg hogy ezt írom de jó kis pénzt kaphattunk volna érte lefokozás előtt, és mondjuk lenne helye a csapatban Giovinco-knak meg Immobile-éknek... Az Arsenal miért tudja ezt évről évre megcsinálni???? Mikor igazoltak ők utoljára akár 20M feletti játékost? (mindjárt utána is nézek...) FORZA JUVE!!!!!!

DonVito 2009.11.11. 16:45:18

Bocsi! Arshavin akörül volt... Ilyen Zidane-os megoldás kéne, Belőle lett ugye egy Buffon, Nedved, Thuram, Cannavaro csokor ha jól emléxem...

Ismeretlen_137099 2009.11.11. 16:49:39

Cannavaro nem

Tibi 2009.11.11. 16:52:56

Dzsudzsák nem lenne rosz? ha Diego is elég nehezen szoktot át németről olaszra akkor Dzsudszák hollandról olaszra? Hollandiában nem azt jelenti a védekezés hogy megöljük a másikat mint a calcioban:D nem tudom először egy 'kisebb' csapatban nézném meg balázst (samp,palermo) és aztán meglátjuk.

Ismeretlen_125576 2009.11.11. 16:55:14

Egyébként az írás teljesen saját véleményt tükröz. A 30 körüli v. feletti részmegoldások átmeneti megoldások lennének, amíg az emlegetett 3 év letelik és a fiataljaink magunkra szednének megfelelő tapasztalatot. Egyébként vitaindítónak szántam/szánom ezt meg a holnapi posztot, kíváncsi lennék a többi hazai Juve szurkoló véleményére, hogy ők hogyan gondolkodnak.

Ismeretlen_108746 2009.11.11. 17:02:48

Az, hogy az írás személyes vélemény is egyben szerintem nem gond, főleg, hogy a jövő Juventusáról baromi nehéz lenne tényszerűen írni... Teljesen felesleges kiakadni ezen, persze ha valaki rendelkezik a jövőbe látás képességével, írjon bátran. Előbb Juhász, most Dzsudzsák, kicsit kezd elhülyülni a dolog. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Arsenal semmit nem nyert az utóbbi években. Talán nem véletlenül...

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 17:03:52

Nem tudom más hogy van vele, de számomra az Arsenal az egyik legundorítóbb módon működő klub, így tőlük én semmit sem irigylek. De ebbe inkább ne menjünk bele. A Barcelona esetében sem mondanám, hogy tökéletesen működik a rendszer, bár valóban vannak erre utaló jelek. Ugyanakkor ott is durván magas pénzmozgás van minden nyáron, és elég sok tehetségnek kikiáltott játékos tűnik el a semmibe. Amúgy sem értem, nálunk jelenleg elég sok saját nevelés kap több-kevesebb lehetőséget, nem kellene átesni a ló túloldalára. Pl. nem hiszem, hogy innen túl sokan látták volna Bambat játszani, vagy esetleg tréningezni, mégis sokan követelik a nagyok közé. De nem igazán értem, mi alapján. Ez nem egy fiókcsapat, hogy próbálgassuk az emberkéket, és valaki majd beválik. Bamba jó úton halad, nem kell elsietni semmit. Ez van, hiába szimpatikusabb a fiatal, saját nevelésű tehetség, csak azokkal semmire sem mennénk. Egy európai élcsapat nem engedheti meg magának, hogy nem igazol drága sztárokat.

Ismeretlen_53881 2009.11.11. 17:08:24

Ja, mindjárt jön, hogy Németh Krisztiánt Trez helyére :D Kicsivel több komolyság tényleg nem ártana.

Ismeretlen_108746 2009.11.11. 17:12:39

Nekem semmi bajom az Arsenal-al, de az utóbbi évek eredménytelensége számomra nem azt jelzi, hogy okvetlenül az általuk járt úton kellene járnunk. Arról nem is beszélve, hogy az angol csapatok helyenként teljesen etikátlanul és törvénytelenül szipkázzák el a tehetséges fiatalokat külföldről. A Barcelona-nál jól működik a saját nevelésű fiatalok beépítése, viszont néhány kivételtől eltekintve ott sem tizenévesen kerülnek be azok a saját nevelésű játékosok. A Juventus szerintem jól és szimpatikusan működik ebből a szempontból, s a fiataloknak reális esélye van, hogy a nagycsapat kezdőjében is helyet verekedjenek maguknak. Amúgy meg teljesen igaza van passerby-nak, először talán nézzük meg, hogy a tehetségesnek kikiáltott játékosok tényleg jók-e, s ne csak a szórványosan szivárgó információk alapján követeljük őket a csapatba.

balko 2009.11.11. 17:13:16

bocs de ez vicc:D

Tibi 2009.11.11. 17:14:18

passerby én Priskinre gondoltam:D na de tényleg ne hülyüljünk

süci 2009.11.11. 18:02:34

Juhász Roland? Na jóóó, hol vannak a kamerák? hol a pezsgőm? Vagy április 1.-je lenne? :DDD Én várom a következő részt is, remélem abban is lesznek hasonló remek elképzelések :]

Ismeretlen_117673 2009.11.11. 18:22:13

Első körben annyit írnék ,hogy szerintem ez egy jól megszerkesztett , stílusosan megírt bejegyzés. Biztos vagyok benne ,hogy sok munkád van benne ,szeretnék gratulálni hozzá! Akik attól félnek ,hogy esetleg ebben a formában a védelem túl fiatal lesz ,annak figyelmébe ajánlom az első pár sort . Ott rögtön elhangzik ,hogy a Juventus 1-3 év múlva!Akkor már Cáceres ,vagy Criscito 25-26 évesek lesznek, Eboué pedig 28-29. Lám így máris nem olyan fiatal ez a védelem. Egyébként emberek vagyunk ,így többségünk elfogult egy-egy játékossal kapcsolatban ki Del Pieroval ,ki Amaurival ,ki Diegoval ,ki Giovincoval , most ,hogy valakinek éppen Juhász a kis kedvence na bumm. Ilyen is van. Máskülönben elég kevés esélyt látok arra,hogy az általad felsorolt játékosok közül 1-2-nél több a Juvehoz igazolna ,írom is ,hogy miért gondolom így. Hozzánk mezei szurkolókhoz eljut Kjaer és Eboué híre és itt meg is áll a tudományunk , viszont biztos vagyok benne ,hogy egy Juventus 20-30 védőt figyel egyszerre ,akiket le szeretnének igazolni ,olyanokat is ,akikről nekünk fingunk sincs ,hogy kik ,mégis lehet ,hogy végül pont ők lesznek a befutók. Tehetségek egyébként jönnek-mennek ,most Kjaer a király ,holnap már (most mondok egy nevet) Leonardo Bonucci lesz az első számú kiszemelt ,vagy éppen Jérome Boateng és így tovább. Egyébként nagyon érdekes amit írsz .Várjuk a folytatást!

Ismeretlen_117673 2009.11.11. 18:29:53

A cinizmust meg szerintem kerüljük. Ha valaki nagyon biztos a dolgában ,és úgy érzi ,hogy ő hajde ért a focihoz, akkor itt a lehetőség ,és nyugodtan írhat egy ilyen "kis" kétszáz soros szösszenetet. Hajrá! ;)

Ismeretlen_137099 2009.11.11. 18:33:58

Az olasz utánpótlás nevelésnek komoly hiányosságai vannak. A spanyol és ezen belül a Barcelona programja és rendszere fényévekre van ettől. A katalánok keretének nagy része sajátnevelésű, akik 17-21 éves koruk környékén kerültek oda. Ők ah más nemzetek is kialakítottak egy "B" csapatos rendszert ami további fejlődési lehetőséget biztosít a tehetségesebbeknek így nem vesztik őket szem elől. Az olasz rendszer 18 éves korukig biztosít fejlődést a fiataloknak, onnantól kezdve csúnyán kifejezve le vannak szarva. Bárhova kölcsön adják őket csak ne lógjanak a nevelőegyesületen. A szakmai hozzáállása az edzőknek elavult a fiatalokkal szemben más nemzetekéhez képest és ezt a szakérők is belátják de nehéz egy elismert generáció kialakult hozzáállását megváltoztatni amíg nincsenek úttörők a SeriaA-ban. A saját nevelésűek aránya messze az olasz csapatoknál a leggyengébb, és a SeriaA edzői küldik a pályára a legidősebb kezdőket.Azt hiszem ez mindent elárul.......A fiatalok között most egy nagyon erős generáció nő fel a Juve primaverában és ha minden a régiben megy a szokásoknak megfelelően el fognak veszni és majd talán befutnak 30évesen mint DiNatale mert annak idején nem fordítottak rájuk kellő figyelmet!Bambat sok barátságos meccsen és edzésen volt szerencsém látni és nagyon nagy tehetség, ah a bemutató posztban már ezt le is vezettem. Sajnos sérülések hátráltatták.Senki nem mondja h kezdőben a helyük nem erről van szó, de sokkal bátrabban kell nyúlni ezekhez a fiatalokhoz egy sokkal tudatosabb fejlődést biztosítva nekik. Az egész világon működik a rendszer..............

Zsolti 2009.11.11. 18:34:15

Juhász mehet Gera mellé a Fulhambe, oda illene. Dzsudzsák pedig Spanyolba, talán a Valenciába. A Juvéba nem illenek, nem a tehetségük nincs meg, hanem az állóképességük és a tapasztalatuk. Amúgy az írás többi része tetszett, én Cáserest annyira nem támogatom, 11 misiért sok. A többiek jöhetnek : DD

AlexDeLarge 2009.11.11. 18:53:07

nah de emberek inkább a minőségi KOPLÁROVICSOT Trez helyére:D:D:D:D:D viccen kívül szerintem szépen halad a csapat szerintem már csak a védelem szorul erősítésre és 1-2 minőségibb csere kellene bár a vezetőség gyanús hogy nem így látja.

zsolt28 2009.11.11. 18:56:06

Mindennel egyetertek de nem ertem Juhasz mit keressen itt, o jo jatekos de nem Juventus szintu, nincs itt helye...

DonVito 2009.11.11. 19:09:58

Csatlakozom a gratulációhoz a cikkhez, szép, összeszedett munka valóban! Ám ez valami fórumféle ahol mindenbe bele KELL kötni! Amit igazából mondani akartam az előzőekben: Szerintem rossz (volt) a juve játékospolitikája (talán most jó irányt vesz. A Moggi féle igazolások meg nekem nem hiányoznak... Kapus téma: Buffon egy bizonyos Van der Sar helyére érkezett aki mostanában valami BL-félét nyert, nem sokat ér a világ legjobb kapusa ha nincs előtte védelem... Arsenal téma: én sem szeretem, de valamit csak jól csinálnak ha tőlünk vesznek Henry-t mi + tőlük Vierat nem azonos áron... mellesleg olyan csapatok mellett eredménytelen, amelyek.... Nekünk meg problémáink vannak kis és közép csapatok ellen a Seria A-ban, az Inter meg most csak annyival jobb hogy azokat a meccseket (jósz@r meccseken ugyan) hozza... Forza Juve!

-mJz-------------------------- 2009.11.12. 12:52:41

Esetleg Németh Krisztiánt Trez helyett? Még nekünk kellenen ráfizetni:S

-mJz-------------------------- 2009.11.12. 12:54:49

AlexDelarge Ez odavágott : ) Juhász Rolit figyeljétek meg jövőre top csapat viszi el...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása