Ferrara: "Az elszántság lehet a kulcs"

A legújabb hírek szerint a Juventus nagyjából 25 napra elveszítette Mohamed Sissokót. Ennek ellenére Ciro Ferrara egyáltalán nincs letörve, mivel szerinte megfelelő minőségű keret áll rendelkezésére még így is:

Ciro Ferrara

"Csak idő kérdése az egész. Persze, sajnálom a dolgot, de tudom, hogy nélküle is képesek vagyunk a jó eredményekre. Lesz-e taktikai változás? Szerintem olyan játékosaim vannak, akik bármilyen hadrendben tudnak játszani. Momo kiválása nem érint azért olyan érzékenyen. Tiago? Az ő stílusának talán a három erős középpályással való felállás fekszik, de vészhelyzet esetén bármely összeállításban hasznos lehet."

A taktikától függetlenül az elszántság az, ami igazán számít, és Ferrara ugyanazt a mentalitást kérte játékosaitól, mint a Samp ellen.

"A formáció és a taktikai hadrend teljesen másodlagos. Az akarat és az elszántság az, ami számít. Ez a hozzáállás jelentette szerdán az igazi különbséget, és ezt kell ma is produkálnunk."

A Napoli elleni mérkőzésen nagyon fontos, hogy újra ebben a felfogásban lépjen pályára a csapat. Az összecsapás múltjuk miatt különösen fontos lesz Ferrara és Cannavaro számára is.

"A kötődésem, és a város iránti szeretetem miatt játékosként nem volt könnyű a Napoli ellen játszani. Most azonban a három pont a legfontosabb, és remélem, hogy le tudjuk őket győzni. Tudjuk, hogy olyan csapat ellen játszunk, akik az edzőváltás után egyre jobb formába lendülnek, és akik kiváló támadókkal rendelkeznek."

A Juventus immár második a tabellán, de Ferrara most még nem az Interre figyel.

"Az egymás elleni mérkőzésünk december 5-én lesz, addig van még bőven időnk felkészülni. Most még közelebbi feladataink vannak, mint pl. a Maccabi elleni Bajnokok Ligája mérkőzés, mely nagyon fontos számunkra. Azonban előtte még a Napolival kell foglalkoznunk, csak erre szabad figyelnünk. Szerintem a bajnokság nem két csapat között fog eldőlni, hiszen a Milan is egyre feljebb kapaszkodik."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr684650229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_135928 2009.10.31. 17:09:56

''Lesz-e taktikai változás? Szerintem olyan játékosaim vannak, akik bármilyen hadrendben tudnak játszani.,, A szövegből ezt a részt emelném ki méghozzá azért, mert sztm. egy ilyen kaliberű csapatna 2és fél hónap után már kellene tudni h milyen taktikával játsza a mérkőzéseit

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása