Juventus - Sampdoria: 5-1

A Juventus kimagasló teljesítményt nyújtva 5-1-re győzte le hazai pályán a Sampdoriát a Serie A 10. fordulójában és ezzel átvette a tabella második helyét genovai riválisától.

Juventus - Sampdoria: 5-1

Ferrara 4-2-3-1 hadrendben küldte pályára a Juvét, akárcsak a Maccabi ellen, és a csapat kiváló játékkal rukkolt elő.

A középályán Sissoko és Felipe Melo szűrtek, előttük a Giovinco-Diego-Camoranesi hármas mutatott be igen kombinatív játékot, jól kihasznáva a széleket is. Egyedüli csatárként Amauri lépett pályára és nagyon jó napot fogott ki.

A Bianconeri rögtön a kezdősípszó elhangzása után határozott és támadó felfogású futballt mutatott be. Az első negyedórában többször is veszélybe került a Samp kapuja, a legnagyobb helyzet a 7. percben adódott, ekkor Chiellini fejesét védte nagy bravúrral Castellazzi.

A Zebrák folyamatosan nyomást gyakoroltak a kékek védelmére, fölényüket a 26. percben sikerült gólra váltani. Diego szögletét először Amauri még Sissoko testére fejelte, de másodszor lábbal már nem hibázott: 1-0.

A 42. percben Amauri húzott el a bal szélen, a 16-oson belülre érve egy remek testcsel után középre adott, ahol Chiellini várta a labdát és közvetlen közelről megszereze a torinóiak második találatát: 2-0.

A teljes első félidő alatt a Juventus játéka dominált, akár több góllal is vezethettek volna a gyenge napot kifogó ellenféllel szemben.

A második félidőben a Juventus ott folytatta ahol a szünet előtt abbahagyta. Már az 50. percben jött az újabb gól, Giovinco visszapasszolt labdáját Camoranesi értékesítette: 3-0.

A 62. percben egy tökéletes Camoranesi beívelést Amauri csúsztatott fejjel a hálóba: 4-0.

Egy perccel később az első komoly helyzetéből szépített a Samp, Pazzini erős és helyezett fejesét Buffon sem védhette: 4-1.

Közben Trezeguet és De Ceglie is pályára léptek egy kettős csere során (Amauri és Felipe Melo helyett a 65. percben) és a francia csatár a 88. percben be is állította a végeredményt, Grosso felívelése után fejjel volt eredményes: 5-1.

A 90. perc után teljesen egyértelmű a képlet, a Juventus végre tetszetős játékkal, csillagos ötös teljesítménnyel kiütötte a Sampdoriát amivel meg is előzte őket a táblázaton.


JUVENTUS-SAMPDORIA: 5-1

Összegzés:

Gólok: Amauri 26', Chiellini 42', Camoranesi 50', Amauri 62', Trezeguet 87' ill. Pazzini 63'

Sárga lap: Sissoko 19'


JUVENTUS: Buffon; Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso; Sissoko (Poulsen 53'), Felipe Melo (De Ceglie 65'); Camoranesi, Diego , Giovinco; Amauri (Trezeguet 65')

Fel nem használt cserék: Manninger, Legrottaglie, Immobile

Edző: Ferrara


SAMPDORIA: Castellazzi; Stankevicius (Cacciatore 61'), Gastaldello, Lucchini; Mannini,Zauri (Bellucci 38') Tissone (Padalino 48'), Poli, Ziegler; Pazzini, Cassano

Fel nem használt cserék: Fiorillo, Rossi, Franceschini, Pozzi

Edző: Del Neri


Bíró: Rocchi

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr384650220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alessandro 2009.10.29. 10:56:40

Érdemes volt felkelnem hajnalban az ismétlésre, mert tegnap tényleg igazán kitett magáért a csapat, talán csak Canna hibája volt a gólnál ami negatívum lehet és komolyabb csapatok ellen erre is figyelni kell. Ha tudunk támadni akkor eddig mért nem lehetett? Ez nagyrészt azon múlik hogy az edző milyen taktikával küldi fel a csapatot a pályára, ha ezt tudnánk nyújtani minden meccsen kb 60 percig, nagyon elégedett lennék. Gio sok terhet levett Diego válláról, sokkal szabadabban mozgott a brazil, igaz szerintem kicsit sok labdát adott el, és Grosso illetve Diego sokszor inkább befelé cselezett mint hogy a szabadon lévő Gionak passzolta volna a labdát, de nem baj, ha Ferrara hosszabb távon bízna Giovincoban, szerintem bele fog szokni a csapatba és együtt Diegoval és Camoval nagyon hasznos támadójátékot tudnak majd alkotni, most is kiderült, bőven elég elől az egy csatár, igaz így ha minden csatár egészséges lesz, akkor kicsit sok lesz a támadónk, amit szerintem Ferrara nem fog tudni kezelni, és sajnos majd inkább Giot fogja kihagyni, csak nehogy sértődés legyen a csatárok között, pedig ez idővel elkerülhetetlen lesz és már a télen el kell majd gondolkodni esetleg Iaquinta eladásán, mert ha valaki kell hogy távozzon a támadók közül akkor ő legyen, igaz Trez sem a régi már, de ő meg a nyáron távozik várhatóan, akkor legalább Immobile és a fiatalabb csatártársai nagyobb szerephez juthatnak.

Ismeretlen_127033 2009.10.29. 11:19:06

Szép győzelem volt,amit felettéb tetszetős játékkal értünk el,ráadásul nem egy kiesőjelölt ellen,hanem az idén egyik komoly riválisunk ellen. A csatárkérdés tényleg nem egyszerű dolog lesz,de talán mégis: Most van 4 csatárunk a csapatban,ebbből egy távozóban(trezeguet),ha del piero felépül szerintem giovincot fogja kiszorítani,mert del piero,így marad a csatárposztra jövöre két játékos,és már del piero-nak sincsen már sok idő a karrierjéből.Tehát amauri és iaquinta verseng azért az 1 posztért,ami szerintem teljesen normális,csak ebből már megint giovinco jön ki szarul.

Patrick 2009.10.29. 11:34:13

Tegnap bebizonyosodott hogy a 4-2-3-1-es felállást kell használni. A tegnapi felállás volt a legerősebb, nálam úgy nézne ki a dolog, hogy ha Del Piero felépülne ő lenne Diego helyettese, elől Amauri cseréje Trez lenne, Iaquinta mindkét szélen játszhatna, ha Gio vagy Camo sérült lenne, míg Marchisio Sissoko v Melo helyén játszhatna vagy esetleg a jobb oldalon.

juveman 2009.10.29. 11:57:45

nah..ba..meg ígykell játszani ez a futball!basszus a barca szurkolók minden héten ezt érzik:Dmiért nem lehet mindíg így játszani??!!Nembaj remélem a azok akik a palermo-i vereség után azt mondták h spalletti állás nélkül most kicsit kussolnak...

süci 2009.10.29. 12:05:16

Ezt tegnap fogalmaztam meg: 'Ha egy szóval kellene jellemeznem a meccset: álomfoci. Örültem, mikor megláttam a kezdőcsapatot - sejtettem, hogy ebből valami jó fog kisülni. Egyértelműen Grygera volt a leggyengébb láncszem, de azon kívűl, hogy a Samp első támadása majdnem gól volt miatta, nem játszott rosszul. Végre egy meccs, ahol nem azt kell kiemelni, hogy ki játszott jól. Mert ma mindenki jól játszott, le a kalappal. Nem csak az eredmény miatt, hanem a sok egyéni remek megmozdulás miatt is. Öröm volt nézni a srácokat. Ha gonoszak lennénk, mondhatnánk hogy egy motiválatlan, gyenge Samp ellen hoztuk a formánkat, nem nagy dolog. De ez nem így van. Meccsek óta pocsékul játszunk, a Samp meg jó formában van, és nem véletlen hogy a 2. helyen álltak. Szerintem ma többszörös győzelmet alattunk. Remélem, hogy ezentúl így fog játszani a csapat :] Forza Juve.'

Ricsman 2009.10.29. 12:13:17

Szívmelengető volt a tegnapi meccs! barátnőm meg nem értette a sok góóólörömöt! de bárcsak minden héten ezt kellene elviselnie :D Ez a felállás életképesnek tűnik, ha mindenki hozza a formáját, plusz nem ölik meg elöl az egy szem csatárunkat. Mondjuk Amauri pont ezért jó oda, mert nagyon jó a fizikuma, és tartja a labdát, mint RvNistelroy fénykorában! :D Ha pedig az egész védelem őt fogja, akkor olyan dolgokkal lehet operálni, mint az alapvonalról visszatett másodikhullámos bepassz! Tény, hogy kellett egy gyengébb Samp ehhez az 5-1 hez, de kár lenne elvitatni a fiúktól a tegnapi sikert! Szintén csodás, hogy végre nem egy felállásunk van, és csak úgy készülnek ellenünk, hogy ja, a Juve jön? akkor 4-4-2... :) Patrick is jókat írt, a padon vannak jó játékosok, akik fáradtság vagy sérülés (ne legyen) esetén behelyettesíthetők. A lényeg mégis az, hogy a több felállás-variációnak köszönhetően - amit jól is tud játszani a csapat - Ferrara is látványosabban és hatásosabban tud esetlegesen a meccsekbe belenyúlni, amivel meg fogjuk majd tudni lepni remélhetően az ellenfeleket! Forza Juve per sempre!

Ismeretlen_53881 2009.10.29. 12:14:22

Több ilyet.

Tibi 2009.10.29. 12:22:20

én cask cassanot sajnálom. lippi igy még az iwiwre se fogja meghivni

Ismeretlen_128760 2009.10.29. 13:40:52

Én nem mondanám, hogy a Samp fogott volna ki egy rossz napot, egyszerűen levegőt nem hagytunk nekik az első játékrészben. A második félidei gyors gól már teljesen megtörte őket. Az a baj ezzel a felállással, hogy gyakorlatilag 3 támadó kp-nk van a keretben, ha sérülés lesz(márpedig biztos lesz) nem lesz kivel pótolnunk őket.

karrierpista 2009.10.29. 13:43:33

Reménykedtem, hogy a rossz után valami jónak kell jönnie, ezt az okt 26-i kommentemben is megfogalmaztam. Mást nem tudok hozzátenni, csak ismét leírom: " Egy gyerekkori barátom az Univerzumot négy kategóriára osztotta: 1, Meg lehet enni 2, Nem lehet megenni 3, Meg lehet b@szni 4, Nem lehet megb@szni Remélem a Samp 3-ik kategóriába tartozó teremtmény. " Hála Istennek bejött...

Tony 2009.10.29. 16:12:42

A következő 2-3 meccs fogja eldönteni,hogy mit is ért ez a győzelem valójában.

Ruda 2009.10.29. 20:42:33

Ilyenkor hol vannak a mmartin kaliberű szurkolok?

Type-R 2009.10.29. 21:40:57

ez igen! végre! ha eddig szomorúságomnak adtam hangot, akkor az a minimum, hogy most megemelem a kalapom a srácok és Ciro előtt! az Öreg Hölgy visszatért!

Ismeretlen_127756 2009.10.29. 23:11:26

:))))))))))))))))):DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Annyi mindent tudnék írni ezzel a meccsel kapcsolatban, de vhogy nem jönnek a szavak:)

Ricsman 2009.10.30. 00:16:35

Téééényleg, hiányzik mmartin :D Sehol egy fika, sehol egy rossz szó :D Furcsa is :P

Ismeretlen_138467 2009.10.30. 08:43:42

Jó meccs volt..Sajnos az Inter 5-3-ra nyert..sebaj akk is zsép győzelem..remélem gio mindig játszani fog és most is jó volt...(mmartin lassan reagál hogy,nem igaz)amauri sokat mozgott visza stb... Győzelem ennyi..Nincs mit mondani

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása