Bajnokok Ligája előzetes: Bayern München-Juventus

A német gigász az olasz klassziscsapat ellen fontos pontokról dönt a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Kezdőrúgás: Szeptember 30., szerda, 20:45, München

Louis van GaalAz éllovas Bayern München

Louis van Gaal csapata az első fordulóban Haifában győzött a Maccabi ellen 3-0-ra (Daniel van Buyten góljával es Thomas Muller duplájával), így jelenleg vezeti a BL A csoportját a Bordeaux, a Juventus és a Maccabi Haifa előtt. Egy ugyanilyen meggyőző győzelem nem elvárható a Juventus ellen, habár mindkét csapat negatív előszelekkel indul a meccsnek (Juve-Bologna 1-1, Hamburg-Bayern 1-0).

A Bayern egy ötös győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Hamburgba; három bajnoki győzelem, egy BL-beli győzelem és egy kupasiker. Azonban a hétvége más eredménnyel zárult, vereség lett a vége. A Juventus elleni BL-mérlegük alapján a Juve tűnik esélyesebbnek, ugyanis az eddigi négy találkozásuk alkalmával a Bayern mindössze egyszer volt képes legyőzni a Juventust (2005 októberében).

A bajorok eddig 3 gólt szereztek a Juve ellen a BL-ben, miközben 5-öt kaptak. Az edzőjüknek nagy Bajnokok Ligája-tapasztalata van, hiszen 1995-ben az Ajaxszal megnyerte a döntőt a Milan ellen, majd a következő évben éppen a Juve ellen veszítette el azt. Ciro Ferrara volt az egyik büntető-végrehajtó a büntetőpárbajban, aminek köszönhetően a Juve elhódította a serleget. Egy győzelem nagyon megerősítené a Bayern pozícióját a csoportban, azonban a Juve sem nézelődni érkezik az Allianz Arénába.

Ciro Ferrara

A Juve keserű szájízzel érkezik Münchenbe

A torinói sztáralakulat a remek rajtot követően megtorpanni látszik, ugyanis az elmúlt két fordulóban mindössze két döntetlen volt a termés a bajnokságban: 2-2 a Genoa ellen, illetve 1-1 a Bologna ellen. Nagy öröm az ürömben, hogy Diego visszatért sérüléséből, így a nyári csapatváltása után először térhet vissza Németországba.

Az első fordulóban a Bordeaux ellen otthon elért döntetlen után a nyomás a Juventuson van. A győzelmen kívűli esetleges bármilyen más eredmény után felül kellene vizsgálni a BL-bizonyítványt. Egy negatív eredményt nem üdvözölnének Torinóban. A Juve célja a siker ebben a sorozatban, és ehhez egy jó teszt lesz ez a meccs.

Ferrarát magabiztossággal töltheti el a Juve eddigi BL-mérlege a Bayern ellen. Az eddigi 4 találkozóból a Juve mindössze egyet veszített el, a másik hármat megnyerte (egyet Münchenben, a másik kettőt Torinóban); Ferrara tagja volt annak a csapatnak, mely 2004-ben Torinóban megverte a németeket, ezen a meccsen egyébként Pavel Nedved gólja döntött (1-0). Külön érdekesseg, hogy hétfőn a vinovói edzőtáborban volt Nedved, hogy tanácsokkal lássa el excsapattársait az elkövetkező meccsre vonatkozóan.


Jelenlegi forma:

Bayern München:

Szeptember 27. v Hamburg (A) 0-1 (Bundesliga)

Szeptember 22. v Rot Weiss Oberhausen (H) 5-0 (Német Kupa)

Szeptember 19. v Nurnberg (H) 2-1 (Bundesliga)

Szeptember 15. v Maccabi Haifa (A) 3-0 (Bajnokok Ligája)

Szeptember 12. v Dortmund (A) 5-1 (Bundesliga)

Juventus:

Szeptember 27. v Bologna (H) 1-1 (Serie A)

Szeptember 23. v Genoa (A) 2-2 (Serie A)

Szeptember 19. v Livorno (H) 2-0 (Serie A)

Szeptember 15. v Bordeaux (H) 1-1 (Bajnokok Ligája)

Szeptember 12. v Lazio (A) 2-0 (Serie A)


Hírek a csapatok háza tájárol:

Bayern München:

Martin Demichelis (boka) és Mark van Bommel (lábfej) sérülése miatt biztos, hogy kihagyják a mérkőzést. Luca Toni még csak most tért vissza sérüléséből, így valószínűleg nem fog kezdeni. Eltiltás nem nehezíti van Gaal dolgat.

Várható kezdőcsapat: Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Braafheid - Altintop, Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Gomez, Ribéry

Juventus:

Alessandro del Piero és Diego készek a játékra, miután a hétvégén visszatértek sérülésükből. Tiago és a korábbi Bayern jatékos, Hasan Salihamidzic is kész a bevetésre, mindössze Fabio Cannavaro és Momo Sissoko maradnak Torinóban. Eltiltott játékos itt sincs, miután Giorgio Chiellini visszatérhet az eltiltásából.

Várható kezdőcsapat: Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Poulsen, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Amauri, Trezeguet


Akikre érdemes lesz odafigyelni

Franck Ribéry (Bayern)

A francia játékmester nagyon jó formában várja a találkozót, és reméli, hogy növelheti a BL-ben eddig szerzett góljainak számát (4). A Bianconeri játékosainak nagyon éberen kell őrizniük a korábbi marseille-i kedvencet.

Diego (Juventus)

A Bianconeri szárnyalhat, amennyiben a brazil karmester varázsolni fog. Ez lesz Diego bemutatkozása a Bajnokok Ligájában Juve-mezben, mivel a Bordeaux elleni meccset ki kellett hagynia sérülés miatt. Ha már ott lesz, le akarja majd tenni a névjegyét!

Jóslás

A Juventust telt ház fogja fogadni Münchenben, ezért gyakorlatilag 12 ember ellen kell küzdeniük. Mindkét csapatban tobzódnak a klasszisok. A német és az olasz bajnokság 2. helyezettjének küzdelme szoros csatát és kitűnő játékot igér. A kemény munka, a szervezettség és a taktika döntheti el a szerda esti ütközetet. Ne várjunk egy gólgazdag meccset. A döntetlen tűnik legvalószínűbbnek Salvatore Landolina, a goal.com szerzője szerint.

Bayern München-Juventus 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr834650082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_125576 2009.09.30. 12:12:55

Azert termeszetesen a gyozelem a cel!

Victor90 2009.09.30. 12:16:34

Egyértelműen!Az viszont öröm számunkra,hogy Chiellini már játszhat!!Ribery,Robben-t levesszük a pályáról,nem lehet gond!Jaki:)betalál ismét,középpályán uraljuk a területet akkor itt a 3 pont meglesz!

babo410 2009.09.30. 12:17:06

Nem mondod kambuc kedves, hogy Amaurit várod a kezdőbe? Vagy ennyire hülyének nézed Ferrarat? Én Del Pierot kezdetné! Trez alap, hogy kezdő lesz, de sztem mellette vagy Alex, vagy Iaqi kezd. NEM kezdhet Amauri, mert elég gyenge formában van már egy ideje, és a Bologna ellen is nyugodtan lesétálhatott volna már a 2. félidő elején! Én csak a győzelmet tartom elfogadhatónak, pláne, hogy 1-1 lett legutóbb, és a Bordeaux tuti veri a Haifát. Az meg hatalmas blama lenne, ha a Fior veri a Liverpoolt, mi meg se a Bordeaux-t, se a Bayernt nem tudjuk? Nehogy már kiessünk! Két döntetlen után meg nem maradna sok esélyünk!

Ismeretlen_125576 2009.09.30. 12:20:45

Ez nem az en velemenyem, szerintem Iaquintanak es Trezeguet-nek kell kezdenie. Ez egy goal.com-os meccsbeharangozo. Ott ez a velemeny.

Ismeretlen_108746 2009.09.30. 12:24:02

Márpedig szerintem Amauri kezdeni fog a meccsen. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy elöl Trezeguet-Iaquinta kettőssel futunk neki a meccsnek... Amauri meg csak elkapja a fonalat és bevág néhányat. Szép lenne, ha pont a Bayern ellen szakadna meg a rossz széria.

süci 2009.09.30. 12:52:36

Erre a 'csak elkapja a fonalat és bevág néhányat' felfogás már hónapok óta eredménytelen. Ennyi erővel Gio is mehetne a kezdőbe, hátha egy ilyen fontos meccsen tudja megmutatni az igazi tehetségét. Azt hiszem Amauri már kapott annyi lehetőséget, hogy bizonyítson mennyire van formában. És ha Ferrara tartja a szavát, akkor olyan embert küld pályára aki képes gólt szerezni - ez jelenleg nem ő. Amúgy remélem a kissé 'lomha' hátvédsorunk tudja tartani a lépést az ellenfél csatáraival szemben. Lendületes, gyors játékot várok a Bayern-től, pláne hazai pályán. :/

Ismeretlen_53881 2009.09.30. 13:01:01

Két kulcsfontosságú kérdés van: szélső védőink, illetve Diego játéka. Ha a védők kiveszik Ribery-t és Robben-t, akkor nagy gond már nem lehet. Diego pedig reméljük, hozza idény eleji formáját, akkor a győzelemre is reális esélyünk lehet. Ha viszont az utóbbi 1-2 meccsen látott játéka ismétlődik meg, gondban lehetünk. Döntetlen szerintem már OK, persze igazán egy győzelemmel lennék elégedett.

Victor90 2009.09.30. 13:02:10

Hát Amauri-t én sem kezdetném,kezdjen inkább Iaquinta,és Trez!Mindig megkapja a lehetőséget ,és már hónapok óta nem bír gólt rúgni!90percből 85 percet csak a bíróval veszekszik,sajnos ez az igazság!

DelPietro 2009.09.30. 13:58:15

Miért ne kezdhetne Alex? Akár Jakival, akár Trezzel. Egyrészt rossz dolog nem sülhet ki abból, ha Alex és Diego egyszerre pályán vannak, másrészt Alexnek jól szokott menni a BL-ben. Ha elfáradt jöhetne egy csere (akár Gioval is megpróbálhatnánk csatárt játszatni).

Alessandro 2009.09.30. 14:14:53

Szerintem azzal nagyot húzna Ferrara ha a Diego-Alex-Gio hármasból kettő egyszerre lenne a pályán akár 4-3-2-1es formációban, illetve szerintem a szélsőjátékunk kulcsfontosságú lehet és kérdéses, hogy Melo, Marchisio mennyire bírja a sorozatterhelést, kétlem hogy ők lennének a meccs főszereplői. Mivel kissé bizonytalan a védelmünk inkább várnék egy 2-2 vagy 3-2 a mi javunkra. Buffon Grygera-Cáseres-Chiellini-Grosso Salih-Marchisio-Melo Diego-Gio Iaquinta

Ismeretlen_108746 2009.09.30. 14:34:28

Nem azt írtam, hogy én Amauri-t játszatnám, hanem, hogy szerintem ő fog játszani. Ez azért nem ugyanaz. "Erre a 'csak elkapja a fonalat és bevág néhányat' felfogás már hónapok óta eredménytelen." Süci és akkor Amaurit szerinted azonnal el kell adni, esetleg száműzni a B-be? Amauri nagyon jó játékos, ezt már bizonyította az előző szezonban. Ha ezt vesszük alapul, nem gondolhatunk mást, mint azt, hogy idővel megint jó lesz. Legyünk optimisták :-) Szerintem az egyik létező legrosszabb megoldás, ha ilyenkor látványosan nélkülöznek egy játékost. Amúgy pedig szerintem azért fogja játszatni Ferrara, mert Amauri annak ellenére, hogy nem képes betalálni a kapuba végre, elképesztően sokat dolgozik a mezőnyben (ami Trezeguet-ről nem mondható el) s ez fontos lehet egy idegenbeli meccsen. Személy szerint nem ragaszkodom a játékához, s csak az a fontos, hogy megverjük a Bayern-t. Talán még egy X sem lenne katasztrófa, de egy vereséggel már nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk...

Ismeretlen_135964 2009.09.30. 14:54:22

Ne engem szidjatok!! Egyik oldalon ezt a várható kezdőt olvastam!!! Juventus (4-1-3-2): Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - F. Melo - Camoranesi, C. Poulsen, Marchisio - Trezeguet, Iaquinta. Edző: Ferrara. Mit szóltok hozzá?? Valamiért kérdéses diego játéka, de márt azt is írták- jól mozgott a reggeli edzésen!!

keshudioo 2009.09.30. 15:31:27

és ezt hogy? Poulsen és Marchisio a szélen, Camo pedig irányít?

carlos44 2009.09.30. 15:32:48

van rá sansz, h így futunk ki... csatársornál ha keményen akarunk kezdeni trez+Iaq megy ki. Ha Digo nem 100 akkor pulsen kezd ;)

buub 2009.09.30. 15:44:38

Én csak egy dolgot kérek Ferrarától: Del Pierot a kezdőbe. Akárhogy nézzük Trez és Amauri jelenleg nem megoldás. Alex tud passzolni, gólt szerezni, ha kell átviszi az embereken a labdát és neki vana legkomolyabb tapasztalat, ami egy iylen csapat ellen nem árthat.

Regulus93 2009.09.30. 16:36:46

Szerintem is jó lenne ha Alex kezdő volna. Az én 11-esem: Buffon Grygera-Cáseres-Chiellini-Grosso Melo Camoranesi-Marchisio Diego Iaquinta-DelPiero

Forza_JuVe 2009.09.30. 18:40:02

egy esetleges döntetlen felér egy vereséggel.és nem mellesleg elég nehéz helyzetbe hoznánk magunkat. ugyhogy tessék összeszedni magatokat és csak a győzelem.

Ismeretlen_128149 2009.09.30. 18:42:21

Tényleg csak a győzelem jó most. Nagyon bízok a csapatba, és legszivesebben megölném a Digisportot...Simán nyerhet a csapat, de Robben és Ribéry megállítása nem kis feladat azért!

Regulus93 2009.09.30. 20:27:11

Most az ORF1-en BL összefoglaló van, volt szó a Bayernről, szóval remélem adják a meccset!

Regulus93 2009.09.30. 20:29:55

Bocsi megint az OFF-ért előbb adták ki a Bayern kezdőjét, és most van a JUVE-ről összeállítás mindjárt írom a kezdőt is. :)ON

Regulus93 2009.09.30. 20:34:08

Buffon Grygera Legro Chillenni Grosso Melo Camoranesi Diego Marcihisio Iaquinta Trezeguet

mmartin91 2009.09.30. 20:38:14

Megvannak a hivatalos kezdők, úgyhogy ezek alapján én azt mondom h hiba Trezeguet játszatása. Az egy dolog h lőtt 1-2 gólt mostanában, de a mezőnyjátéka nulla. Ez még elmegy egy Bologna vagy egy Livorno ellen, de egy Bayern ellen nagyon fontos az, hogy mit csinálsz a pályán. Itt kevés az, hogy 90 percig állsz a 16-oson belül. Tudom, hogy Amauri jelenleg gólképtelen, de sokat dolgozik mezőnyben és küzd, harcol a védőkkel. Trezeguet ezzel szemben nem csinál semmit. Szóval én azt mondom h ez most egy nagy hiba Ferrarától, de remélem h Trezegol rámcáfol és mondjuk az ő góljával nyerünk:) bár nem nagyon hiszem h így lesz. Egyébként a többi jó, jó lesz a kezdő, kivéve Trezeguet-t. Aztán majd meglátjuk...

AlexDeLarge 2009.09.30. 20:39:27

valaki netes linket küldjön pls:S:S:S::S:S

gomez 2009.09.30. 20:45:06

egy netes linket tényleg irjon már valaki, mert a szzzar koliba alig jön be valami. Köszzz

tiger 2009.09.30. 21:23:20

sat1 és az orf1 is adja... gyenge a csapat, nagyon...Melo eltűnt...Camo Diego próbálkozik...összesen egy kapuralövés...szvsz x-ért jöttünk...

Bayern Fan 2009.09.30. 21:42:09

hajrá bayern remélem megnyerik

Ismeretlen_114321 2009.09.30. 21:45:09

digisport.hu

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása