Bajnokok Ligája előzetes: Bayern München-Juventus

A német gigász az olasz klassziscsapat ellen fontos pontokról dönt a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Kezdőrúgás: Szeptember 30., szerda, 20:45, München

Louis van Gaal

Az éllovas Bayern München

Louis van Gaal csapata az első fordulóban Haifában győzött a Maccabi ellen 3-0-ra (Daniel van Buyten góljával es Thomas Muller duplájával), így jelenleg vezeti a BL A csoportját a Bordeaux, a Juventus és a Maccabi Haifa előtt. Egy ugyanilyen meggyőző győzelem nem elvárható a Juventus ellen, habár mindkét csapat negatív előszelekkel indul a meccsnek (Juve-Bologna 1-1, Hamburg-Bayern 1-0).

A Bayern egy ötös győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett Hamburgba; három bajnoki győzelem, egy BL-beli győzelem és egy kupasiker. Azonban a hétvége más eredménnyel zárult, vereség lett a vége. A Juventus elleni BL-mérlegük alapján a Juve tűnik esélyesebbnek, ugyanis az eddigi négy találkozásuk alkalmával a Bayern mindössze egyszer volt képes legyőzni a Juventust (2005 októberében).

A bajorok eddig 3 gólt szereztek a Juve ellen a BL-ben, miközben 5-öt kaptak. Az edzőjüknek nagy Bajnokok Ligája-tapasztalata van, hiszen 1995-ben az Ajaxszal megnyerte a döntőt a Milan ellen, majd a következő évben éppen a Juve ellen veszítette el azt. Ciro Ferrara volt az egyik büntető-végrehajtó a büntetőpárbajban, aminek köszönhetően a Juve elhódította a serleget. Egy győzelem nagyon megerősítené a Bayern pozícióját a csoportban, azonban a Juve sem nézelődni érkezik az Allianz Arénába.

A Juve keserű szájízzel érkezik Münchenbe

A torinói sztáralakulat a remek rajtot követően megtorpanni látszik, ugyanis az elmúlt két fordulóban mindössze két döntetlen volt a termés a bajnokságban: 2-2 a Genoa ellen, illetve 1-1 a Bologna ellen. Nagy öröm az ürömben, hogy Diego visszatért sérüléséből, így a nyári csapatváltása után először térhet vissza Németországba.

Az első fordulóban a Bordeaux ellen otthon elért döntetlen után a nyomás a Juventuson van. A győzelmen kívűli esetleges bármilyen más eredmény után felül kellene vizsgálni a BL-bizonyítványt. Egy negatív eredményt nem üdvözölnének Torinóban. A Juve célja a siker ebben a sorozatban, és ehhez egy jó teszt lesz ez a meccs.

Ferrarát magabiztossággal töltheti el a Juve eddigi BL-mérlege a Bayern ellen. Az eddigi 4 találkozóból a Juve mindössze egyet veszített el, a másik hármat megnyerte (egyet Münchenben, a másik kettőt Torinóban); Ferrara tagja volt annak a csapatnak, mely 2004-ben Torinóban megverte a németeket, ezen a meccsen egyébként Pavel Nedved gólja döntött (1-0). Külön érdekesseg, hogy hétfőn a vinovói edzőtáborban volt Nedved, hogy tanácsokkal lássa el excsapattársait az elkövetkező meccsre vonatkozóan.

 

Jelenlegi forma:

Bayern München:

Szeptember 27. v Hamburg (A) 0-1 (Bundesliga)

Szeptember 22. v Rot Weiss Oberhausen (H) 5-0 (Német Kupa)

Szeptember 19. v Nurnberg (H) 2-1 (Bundesliga)

Szeptember 15. v Maccabi Haifa (A) 3-0 (Bajnokok Ligája)

Szeptember 12. v Dortmund (A) 5-1 (Bundesliga)

Juventus:

Szeptember 27. v Bologna (H) 1-1 (Serie A)

Szeptember 23. v Genoa (A) 2-2 (Serie A)

Szeptember 19. v Livorno (H) 2-0 (Serie A)

Szeptember 15. v Bordeaux (H) 1-1 (Bajnokok Ligája)

Szeptember 12. v Lazio (A) 2-0 (Serie A)

 

Hírek a csapatok háza tájárol:

Bayern München:

Martin Demichelis (boka) és Mark van Bommel (lábfej) sérülése miatt biztos, hogy kihagyják a mérkőzést. Luca Toni még csak most tért vissza sérüléséből, így valószínűleg nem fog kezdeni. Eltiltás nem nehezíti van Gaal dolgat.

Várható kezdőcsapat: Butt - Lahm, Van Buyten, Badstuber, Braafheid - Altintop, Tymoshchuk, Schweinsteiger - Robben, Gomez, Ribéry

Juventus:

Alessandro del Piero és Diego készek a játékra, miután a hétvégén visszatértek sérülésükből. Tiago és a korábbi Bayern jatékos, Hasan Salihamidzic is kész a bevetésre, mindössze Fabio Cannavaro és Momo Sissoko maradnak Torinóban. Eltiltott játékos itt sincs, miután Giorgio Chiellini visszatérhet az eltiltásából.

Várható kezdőcsapat: Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Poulsen, Felipe Melo, Marchisio - Diego - Amauri, Trezeguet

 

Akikre érdemes lesz odafigyelni

Franck Ribéry (Bayern)

A francia játékmester nagyon jó formában várja a találkozót, és reméli, hogy növelheti a BL-ben eddig szerzett góljainak számát (4). A Bianconeri játékosainak nagyon éberen kell őrizniük a korábbi marseille-i kedvencet.

Diego (Juventus)

A Bianconeri szárnyalhat, amennyiben a brazil karmester varázsolni fog. Ez lesz Diego bemutatkozása a Bajnokok Ligájában Juve-mezben, mivel a Bordeaux elleni meccset ki kellett hagynia sérülés miatt. Ha már ott lesz, le akarja majd tenni a névjegyét!

Jóslás

A Juventust telt ház fogja fogadni Münchenben, ezért gyakorlatilag 12 ember ellen kell küzdeniük. Mindkét csapatban tobzódnak a klasszisok. A német és az olasz bajnokság 2. helyezettjének küzdelme szoros csatát és kitűnő játékot igér. A kemény munka, a szervezettség és a taktika döntheti el a szerda esti ütközetet. Ne várjunk egy gólgazdag meccset. A döntetlen tűnik legvalószínűbbnek Salvatore Landolina, a goal.com szerzője szerint.

Bayern München-Juventus 1-1

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr294650076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása