Ferrara: "Kegyetlen Juventust akarok látni"

"Nem akarom, hogy a csapatom a tabellát figyelje a Livorno ellen, de ugyanakkor kegyetlenséget várok el tőlük, mert ilyen csapatok ellen nem hullajthatunk pontokat. Tavaly túl sok pontot vesztettünk, idén ezt nem engedhetjük meg."

Ciro Ferrara

Ciro Ferrara nagyon határozott: ha a Juventus szeretné megvalósítani ambícióit, a Livorno ellen győzni kell. A feladat nem egyszerű, mivel a toszkánok nagyon jól szervezett védelemmel rendelkeznek:

"Olyan ellenfélre számítok, akik nagyon szilárdan védekeznek, de a támadásaikkal is könnyen megzavarhatnak. Tavanót és Lucarellit nagyon jól ismerjük... Néztem a Napoli elleni mérkőzésüket, amikor a második félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Candreva személyében nagyon érdekes játékosuk van, aki több poszton is bevethető, technikás, jól lát a pályán, és remekül lő. Rutolót is jól ismerem, szerintem ő győzni jön Torinóba."

A Juventus tehát a Livorno csapatát fogadja, ám néhány sérült nehezíti a dolgukat. Ferrara azonban nem aggódik emiatt:

"Kezelnünk kell ezt a helyzetet, de inkább a pozitív oldalát próbálom nézni. A sérülések ellenére a csapat jól teljesít, ami azt mutatja, hogy bő a keretünk, és harcképesek vagyunk. Fontos, hogy különbséget tegyünk a sérülések jellege között is. Felipe Melo, Salihamidžić és Sissoko nem izomsérülést szenvedett, míg egyedül Del Piero az, aki hosszabb ideje bajlódik izomsérüléssel, a többiek helyzete pedig nem komoly. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy rövid idő allatt milyen sok mérkőzést kellett játszaniuk. Teljesen normális, hogy valaki fáradtabb a többieknél. Tiago például tavaly alig játszott, most pedig többször is bizonyítania kellett. Mindenesetre az előrejelzések szerint a játékosok gyorsan felépülnek, de semmit sem szeretnénk elsietni."

Miután tisztázta a sérültek helyzetét, Ferrara visszatért a Bordeaux elleni Bajnokok Ligája mérkőzéshez:

"Olvastam a kritkikákat, és el is fogadom őket. Minden mérkőzést a megfelelő hozzáállással kell kezelnünk. Nem szabad elbíznunk magunkat a győzelmek után, de nem szabad elkeserednünk a döntetlenek miatt sem. A konstruktív kritikát elfogadjuk, de azért tisztában vagyunk az erőnkkel. A Juventus az egyetlen csapat, mely két hónap alatt taktikát váltott az évek óta megszokott 4-4-2-ről. Új játékosok érkeztek, az eredmények mégsem negatívak. Az első két mérkőzésen sokkal többet járattuk a labdát? Lehet. A fő célom az, hogy ne hosszú labdákkal játsszunk. Megpróbáljuk a földön tartani és járatni a labdát. Ez néha sikerül, néha nem annyira. Az ellenfél is befolyásolja a játékunkat. Van, amikor egyszerűen nincs lehetőség szép játékot játszani."

A kritkák főleg a csapat egészét érték, de néhány játékost kiemelve is. Például Giovincóval kapcsolatban sokan azt emlegették, hogy nem a két csatár mögötti irányító pozícióban lenne a helye.

"Sebastian jó volt a Lazio ellen, nem? Ott milyen poszton játszott? A  csatárok mögött. Éppen ezért nem értem, miért ne játszott volna ugyanott a Bordeaux ellen. Hihetetlenek az olaszok:azt akarják, hogy bízzunk a fiatalokban, hogy vessük be őket, aztán egy olyan mérkőzés után, ahol az egész csapatnak voltak nehézségei, azt mondják, Sebastoan nem tud a csatárok mögött játszani. Túlértékelt lenne? Részemről biztosan nem. De nem én írom az újságcikkeket. Én nem akarom elhitetni a srácokkal, hogy zsenik, de azt sem akarom, hogy elveszítsék az önbizalmukat. Hitet adok nekik, de a megfelelő egyensúllyal. Akárhogy is, de Giovinco a Livorno ellen is játszani fog, és a taktikát sem szándékozom megváltoztatni. Egy okot mondjanak, miért is kellene. Önbizalmat szeretnék adni a csapatomnak, és nem elbizonytalanítani őket egy döntetlen miatt."

Giovinco után jöjjön Amauri. A brazil támadó azért került a kritikák középpontjába, mert Ferrara alatt hivatalos mérkőzésen még nem szerzett gólt. Ferrarát azonban ez sem érdekli nagyon:

"Amauri nagyon akar bizonyítani. Olvastam, hogy azért nem tud gólokat szerezni, mert más feladatokat adok neki. Az előszezoni felkészülés alatt is ugyanezt a játékot játszotta. Az elmúlt két mérkőzésen kétszer is eltalálta a kapufát, és a Bordeaux kapusa óriásit védett az egyik lövésénél. A csatárokat nem szabad csak arra nevelni, hogy várják a labdát, és gólt szerezzenek. Nagyszerű példa erre Rooney, aki rengeteget dolgozik, mégis sok gólt szerez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr314650036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Regulus93 2009.09.19. 15:46:58

Igen én is egy kegyetelen Juventust szeretnék látni ma este. :) "Én nem akarom elhitetni a srácokkal, hogy zsenik, de azt sem akarom, hogy elveszítsék az önbizalmukat. Hitet adok nekik, de a megfelelő egyensúllyal. Akárhogy is, de Giovinco a Livorno ellen is játszani fog, és a taktikát sem szándékozom megváltoztatni. Egy okot mondjanak, miért is kellene. Önbizalmat szeretnék adni a csapatomnak, és nem elbizonytalanítani őket egy döntetlen miatt." Ezt jól mondta! Estére mindenkinek jó szurkolást, FORZA JUVENTUS! :)

Regulus93 2009.09.19. 15:48:34

OFF *kegyetlen bocsi a hibáért :) ON

Ismeretlen_128925 2009.09.19. 16:03:09

Neeemár , hogy ma este is melóznom kell.. Szopeszku.. Azért a fórumra rá leszek tapadva:)

Shyr Kahn 2009.09.19. 16:20:40

Ferrara nyilatkozatai egyre jobbak. Tetszik ez a nyilatkozat. Tökös, kemény, intelligens, szimpatikus, a játékosait védi és teljes mértékben korrekt (ellenben Mourinho-val). Jól csinálja. Nem szabad hagyni, hogy a média baromságai megzavarják a csapatot. Minden szart ignorálni kell, mert a nélkül nem lesz elég az önbizalom és a koncentráció. Építeni kell továbbra is... Valószínűsítem, hogy Ferrara látja min kell és mit lehetne esetleg változtatni. Mérget vennék rá, hogy a szezon közepére a sérültek száma jóval kevesebb lesz. Valami megoldást fognak találni rá. Ez a stáb nem fogja hagyni, hogy a Juve e miatt szenvedjen újra... és azt sem hagyják nyilván, hogy a hírnevük (már akinek van) csorbát szenvedjen. A győztes mentalitás a vérükben van.

carlos44 2009.09.19. 16:41:24

jól beszél, igazi karizmatikus edző...szeretjük :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása