Terítéken az átigazolási tervek

A tegnapi napon tartották a Juventus éves közgyűlését, és a klub vezetői leginkább az átigazolási tervekről tárgyaltak.

Jean-Claude Blanc és Giovanni Cobolli Gigli

A Tuttosport szerint a találkozó célja az átigazolási tervek tisztázása, és az igazolási költségvetés meghatározása volt, de ezen kívül döntés születt Gaetano D'Agostino sorsáról is.

A játékos megszerzésével kapcsolatos tárgyalások vasárnap futottak zátonyra, mivel a Juventus szerint az Udinese túl sokat kért D'Agostinoért, az udineiek szerint viszont a Bianconeri ajánlott túl keveset érte.

Egyes feltételezések szerint azonban nem D'Agostino leigazolása volt a fő téma, hanem pont az ő helyettesének megtalálása.

A tárgyalások után arról is lehet hallani pletykákat, hogy a klub Igazgató Tanácsa a nyári átigazolásokra szánt összeg visszafogásáról is döntött, és ez lehetett az oka, hogy a Juve nem ajánlott több pénzt D'Agostinoért.

Könnyen lehet tehát, hogy Blanc és Secco ezután szűkösebb forrásokból gazdálkodhat, és csak egyes játékosok eladásával növelhetik a rendelkezésre álló pénzügyi keretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844649793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elcapitano 2009.06.30. 17:31:23

csak éppen az "egyes játékosok" meg nem mennek (pl. tiago, poulsen, zebina) mert elvannak, megkapják a hatalmas fizut... mert az tény, hogy ezen játékosok eladásából bőven lehetne fedezni az újonnan érkezőket (d'agostino, v-mi balbekk...)

Ismeretlen_124508 2009.06.30. 17:36:48

TÖRÖLVE -mJz-: ha még egyszer úgy szúrsz be kommentet, hogy az egy másik oldalon megjelent cikk, és nem jelölöd meg a forrást, többet nem lesz lehetőséged kommentelni. Lassus

Ismeretlen_127033 2009.06.30. 17:40:19

Ez szánalmas!Mit mondott tavasszal secco,hogy megvan a megfelelő összeg a minőségi igazolásokhoz,ehhez képest most azt mondja hogy spórolni kell,márpedig a minőségi igazolásokhoz pénz kell,és ha nincs meg ez a pénz akkor nincs miről beszélni,eddig 1 játékosra adtunk ki pénzt,ne mondja már hogy nincs több,igy jövőre is csak a 2.hely megtartása lesz a cél.

Ismeretlen_53881 2009.06.30. 17:48:44

Valaki készíthetne a vezetőkkel egy átfogó interjút, amiből végre minden homályos dologra fény derül. Engem most per pillanat az érdekel leginkább: mennyi pénz van a kasszában? Mert eddig a 15 elköltött millió semmi, ha komolyan akarjuk venni a következő szezont, kell legalább még 2 minőségi igazolás... És akkor hogy kicsit ellentmondjak magamnak, még ebben a helyzetben is 20-25 millió bőven elég lenne. Ebből a pénzből megvenni Melo-t középpályára. Eladni Marchionni-t, Tiago/Poulsen közül egyet, Grygera/Zebina közül egyet, az így befolyt pénzhez hozzácsapni a Mellberg-ért és Criscito-ért kapott eurokat. Ez így majdnem megint egy 20-as, ebből megvenni Santacroce-t és Kolaraov-ot, és kész is vagyunk. Mondjuk ha még 20 milliónk sincs, akkor nagy szarban ülünk. Abba meg bele sem merek gondolni, hogy esetleg csatárposzton is változást akarnának.

babo410 2009.06.30. 18:43:05

Nem hiszem el! Csökkentik az átigazolási költséget? Akkor holvan pénz igazolásokra? Ez nem igaz! megint nem jutunk semmire! Nem tudunk eladni játékosokat, mert nem hajlandóak eltakarodni a francba, így nem lesz pénz, tehát idén is szarok leszünk. Legalább kéne még egy ember kp-ra, hogy Tiago és Poulsen mehessenek. De legalább még egy védő mindenképp. De ha csökkentik az átigazolásra szánt összegeket, akkor se Melo, se Xabi, se Mbia nem fog jönni! Marad Diarra, mert ingyen jönne kölcsön, de védekező kp meg nem kell!!!!

Ismeretlen_127033 2009.06.30. 19:45:25

Csúfos lesz így ez a szezon is,ha nem erősítjük a keretet,igy mig az az öregfiukból állo milan is átgázol rajtunk,a napolirol nem is beszélve,akik nyáron elég szépen megerősítik a keretüket.Nem szabad megálnunk ennél a 2 igazolásnál,mer csunyán megfürdünk,és ugy gondolom,hogy juventusnak mindig a SERIE A megnyerése a cél

Ismeretlen_128149 2009.06.30. 20:18:10

Ez az egész vezetőség egy vicc! Én megértem, h D'agostino kellett a csapatnak, de ahelyett, h hetek óta ezzel a fasszal és az Udinével huzakodnak, már vehettek volna egy balhátvédet, emg egy Felipemelo-t kb...vagy akár kit, de amit Secco csinál, azzal csak nevetségessé teszi magát, mi az, h egy Udinese diktál nekünk? D'agostino nem C.Roni v Kaká, nyugodtan találunk a posztjára jobbat is bármikor! Itt lenne az ideje igazolni is végre, nem csak pofázni, meg tárgyalgatni!

Ismeretlen_124410 2009.06.30. 20:25:00

pöhh ez a vezetőség vicc itt soherkodnak mindenen rosszabbak mint a "skótok".....

Ismeretlen_128149 2009.06.30. 20:27:09

Komolyan mondom, nálunk csak a Milan a nevetségesebb, aki kulcsjátékosait veszíti el + nem képesek egy ilyen Cissokoht v ki a faszt megszerezni... Másik kérdés, h akk most Ledesma lesz a következő igazolás, legalábbis aki D'agostino helyett jön, v leszünk olyan jók, és bejelentkezünk Felipe Meloért?

Alessandro 2009.06.30. 20:30:44

Nagyon érdekes számomra hogy egyszerűen nincs komolyabb pénzösszeg évek óta játékos vásárlásra, igaz a stadion 110 millió, az rendben van bár azt a pénzt inkább a csapatra kellett volna fordítani, de mindegy. Egyértelmű hogy nem érdemes hitelek felvételével kockázatot vállalni pláne a válságban, de ha azt nézem hogy a Valencia régóta óriási anyagi bajban van, ennek ellenére a sztárjait meg tudja tartani, és emellett még vesz is embereket többek közt Dél-Amerikából, és mégse megy csődbe, a Madrid felvehet 150 millát simán, persze az országok közti banki lehetőségek és korlátozások is mások, de nem értem a spanyolokat. Ha valamit akarunk kell pénz, a 2001-es Zidanért kapott pénzt jól beosztotta a klubvezetés és minőségi embereket hozott, csak most ugye nincs ilyen, majd talán pár év múlva Diegóból profitálhat a klub hasonlóan ha beváltja a hozzá fűzött reményeinket, egyébként tényleg max 30 millióból bőven lehetne erősíteni. Santacroce és Santos 6+6 millió ilyen anyagi helyzetnél ezeket az embereket ilyen áron rögtön hozni kéne és nem Grossoval még növelni a keret átlagéletkorát. Emellett egy kp-ás talán éppen Felipe Melo illetve az esetleges eladások, nem kerülne ez többe 20 milliónál sem, persze csak ha megveszi valaki Tiagot, Poulsent, Zebinát és Marchionnit, akikre semmi szükség.

Marchisio 2009.06.30. 20:37:07

Egyet értek, h Santacroce és André Santos összesen 12 milláért olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni! Kp-nek én már Ledesmával is beérném, ez a 3ember elég erősítés lehet a bajnokságra, a Bl-re meg Januárba erősítünk, ha kell, de a Blben az a csapat nyer, amelyik a szívét, lelkét beleteszi, nem az ahol a legnagyobb nevek vannak.

Ismeretlen_108746 2009.06.30. 20:39:41

Hova szeretnék még visszafogni az igazolásokra szánt összeget???!!! Ez vicc, számításaim szerint eddig 15 milliót költöttünk Diegora (a többit később fizetjük), jött ingyen Cannavaro, ha már most kiürült a buksza, akkor kurva nagy szarban vagyunk, s valamit nagyon szarul csinálnak az illetékesek. Egy ilyen helyzetet még a Calciopoli sem indokol... Nevetséges, hogy a gyengébb középcsapatok több pénzt tudnak szánni erősítésre, gyakorlatilag bármelyik erősebb bajnokságban. Labdába nem fogunk rúgni... Azon nincs mit csodálni, hogy az Udinese sok pénzt szeretne, még szép, hogy az eladó fél diktál ilyenkor. Ők nem akarják mindenképpen eladni D'Agostino-t, s megkérik az árát. Ennyi, nem kell ezt túlmisztifikálni. Más kérdés, hogy vajon D'Agostino valóban ér-e 20 millió körüli összeget. Kétséges... Biztosan lehet még jobb játékost találni D'Agostino-nál, de az feltehetően még drágább lesz. Felipe Melo ügyét felejtsük már el, hosszabbított a Fiorentinával, amúgy meg eleve nagyságrendekkel drágább játékos, mint D'Agostino. Meg kell erősíteni a védelmet, ez a legégetőbb ügy, mert a jelenlegi állomány katasztrófa. Minimum kell Santacroce, s még valaki a jobb oldalra (a balra sem ártana), ez relatíve normál összegért megoldható lenne. Ha marad még keret, akkor jöhet még valaki a középpályára. Az utóbbi hetek szerencsétlen faszoskodása nem sok jóval kecsegtet, s az egész nagyon szomorú és szégyenteljes... Méltatlan a Juventushoz. A kerékkötőket meg el kell zavarni az anyjukba (Poulsen, Tiago, Marchionni, Almiron)s pénzzé kellene tenni őket. Aki meg idehozta őket, annak le kellene vonni a fizetéséből a vételárukat.

Ismeretlen_127033 2009.06.30. 20:55:36

Most már lehet azon kéne elgondolkodni,hogy a játékosok kicsérélése elött talán a vezetőséget kéne elzavarni,de jó messzire,és valami jobb vezetőségt megválasztani,mert seccoék hülyét csinálnak a juventusból,nemtudom,hogy hogyan vitték ilyen helyzetbe a clubbot,hogy nem tudunk épkézláb tehetséges játékosokat venni,mert most már ugy néz ki hogy nincs miből.

babo410 2009.06.30. 21:40:23

Vagy csakígy akarják megetetni velünk, hogy nem tudnak egy igazán jó nevet idehozni. Szánalmas amit csinálnak. És mi az, hogy Secco ilyenkor megy nyaralni? Nem igazolni kéne gyorsan még min. egy védőt és egy kp-t, meg a selejteket (Tiago, Poulsen, Marchisio, Zebina) elküldeni? És még gyorsan elhúz nyaralni! Nem tud megszerezni senit, mert mindenkiért 10 milla körül akar adni, ami vicc, azt még nyaralni megy! Röhejes. Nem nyaralni kéne, hanem igazolni még gyorsan, mielőtt elkapkodják a jó játékosokat. Sztem idén több játékos nem fog jönni, ha mégis, akkor valami selejt, akit jövőre nm fogunk tudni eladni! De milyen már, hogy nem hajlandóak a célok elérése érdekében egy rendes összeget felajánlani vkiért! Ha akarunk vmit, akkor nem nevetséges 10milliókat kéne felajánlgatni játékosokért, mert annyiért csak olyanokat tudunk venni, akik annyira selejtek, hogy nem kellenek senkinek! Végre észbe kéne kapjanak, mert 10 milláért nem fogják Xabit elhozni. Pláne, hogy kell a Realnak, akik simán a tripláját megadják a Liverpoolnak. Ki fognak röhögni, ha tényleg a tavalyi árral megyünk oda! És az a vicc, hogy a Napoli is jobb lesz nálunk, meg a Roma, inter biztos vesz pár játékost. Roma Huntelaart is kiszemelte, Inter a Chelseanal tárgyal, Milan az egyetlen aki még szerencsétlenkedik, mint mi, de sztem ők is elöbb erősödnek, mint mi, mert ők ki tudnak akár egy Adebayort is fizetni. i meg Xabiért csak 10 misit vagyunk hajlandóak adni! Vicc! Remélem azért mégis sikerül egy jó játékost kp-ra elhozni, meg a védelembe is jó lenne.

matyi1117 2009.06.30. 22:00:38

Sztem azért világválság is közre játszik .Föleg ugy Fiatnak is forgalma biztosna vissza esett .Rádaásul itt a Stadion építés is oda is kell lé..... biztos hogy van pént D'agostion leigazolása nem azért bukott hogy pénz hanem azért mert nem adtuk volna gio vagy marchisiot.....

Shyr Kahn 2009.06.30. 23:19:10

Valóban több pénzt szánhatnának új játékosokra, de az az igazság, hogy ennek a politikának köszönhető az is, hogy Diego-t ennyiért vettük meg, illetve az Új stadion építése és a gazdasági stabilitás is. Kicsit kezd a többség elszállni. Na nem az összeg miatt értem. Még csak Július 1-e van és valószínűleg még érkezik két játékos. Ha szerencsések vagyunk, akkor ez a kettő Csabi és Santacroce lesz. Miből? Meglátjuk később, hogy mennyy ennek a hírnek a valóságalapja, hiszen például D'Agostino-ért 15 körül adtak volna... Eddig szerintem nem csinálja rosszul a vezetőség. Vettek egy világklasszist (Diego), ráadásul olcsón, úgy néz ki nem adják a fiatalokat és Trez-t, ráadásul akarnak venni egy valamirevaló hátravont irányítót és egy bekket. A másik oldalon kihagytam, hogy el akarják adni a fölösleges játékosokat. Szerintem ez jó útvonal. Aki azt hinné, hogy Csabi leigazolása álom kategória, annak csak részben van igaza. Most hívta fel rá a figyelmemet egy másik fórumon valaki, hogy baszk származású, ami annyit tesz, hogy nem biztos, hogy szívleli Madridot. Ez azt jelenti, hogy Florentino Perez bekaphatja remélhetőleg.

Ismeretlen_128149 2009.07.01. 00:12:44

Hát ha Xabi Alonsot megvennénk és még André Santost és Santacrocet, akkor Mindent vinnénk idén!, De megnézném a Juvét a Madridi Bl döntőn:D

Dana 2009.07.01. 07:35:59

Gigi úr annó hazudott! ennyi. nincs pénz különben már D'agostino a miénk lenne!! Ez van! Majd ha eladjuk poulsent tiagot helyükre lehetne 1 középpályást venni.

Ismeretlen_74763 2009.07.01. 10:01:45

Nem tudom miért veszi mindenki kézpénzek, hogy Criscitot eladtuk, nem volt hivatalos nyilatkozat róla. Ha esetleg Grygera vagy Zebina menne, akkor kell egy ember jobb oldalra is mivel már Mellberg elment. Én most legfontosabb feladatnak egy belső védő leigazolását tartanám utána jöhetne a több, még egy szélső és aztán egy belső középpályás szerintem. Egyébként Marchisio elképzelése számomra tökéletesnek tűnik :)

Ismeretlen_108746 2009.07.01. 12:21:28

A gazdasági világválság gondolom az egész futballvilágot sújtja, remélem senki sem gondolja komolyan, hogy a Juventusra koncentrálódik a problémák legtöbbje. Az nyilván irreális, amit a Real Madrid csinál, de nagyon nagy a baj, ha már most kifújt az anyagi keret. Shyr Kahn: Azért az szerintem erős, hogy a vezetőség kimondottan jól csinálja a dolgát. Diego ideigazolása valóban fantasztikus fegyvertény volt, mert olcsón szereztünk egy olyan világklasszist, aki az egekbe repítheti a csapatot. Ugyanakkor az, hogy megtartottuk a legtehetségesebb fiataljainkat és a legjobb csatárunkat az szerintem a minimum minimuma egy Juventus szintű csapattól, amit én nem emlegetnék fel hatalmas tettként. Egyébként nem biztos, hogy a vezetők töketlenkedééséről avn szó, lehet, hogy tényleg nincs pénz, csak kicsit következetlenek a nyilatkozatok, s rohadtul nem lehet tudni mi van a háttérben. Egyetértek, hogy nem kell mindent a nyakukba varrni. Az, hogy le akarnak nyomni egy irreális árat D'Agostino ügyében (a 20 millió indokolatlan érte) az szerintem teljesen rendebn van, de ha komolyan gondolják, hogy a teljesen más poszton játszó Diarra alternatíva lehet,az már nagy gond. Én Ledesmát sem tartom elegendőnek, Xabi Alonsora pedig szerintem nincsen esély, legyen baszk, szingaléz vagy bármi, ezért nem fogja olcsóbban adni nekünk a Liverpool, mint a Realnak. Xabi Alonso kapcsán olyan összegek repkednek, melyek túltesznek Diego árán, s aligha költünk rá ennyit. Persze cáfoljon rám a vezetőség. Mondjuk annyi pénzből én nem Xabi Alonso-t venném.

Shyr Kahn 2009.07.02. 00:08:51

A következetlen nyilatkozatok fel talán a média szülötte - azaz nem hiszem, hogy annyira bizonytalanok lennének, hogy állandóan mást nyilatkoznak... másrészt valakinek a pohár félig üres, nekem félig teli. Komolyan minimum a fiatalok megtartása? Criscito-t és Palla-t kölcsönadtuk... ezek után ez nem tűnik minimumnak DC, Gio, Marchisio megtartása. És az elmúlt évben nem akartunk túladni a bénákon igazán... kivéve Tiago-n, de pl. vettünk egy fostalicska Poulsen-t és egy túlértékelt Amauri-t... ehhez képest igen is a pohár félig tele van.

Ismeretlen_108746 2009.07.02. 13:09:55

Shyr Kahn: Nem állítottam, hogy a vezetőség hibája, hogy a nyilatkozatok következetlenek, s nem világos a klub körüli helyzet. Az teljesen "normális" hogy a sztorik felét az újságírók találják ki. Félreértettél, én azt írtam, hogy egy Juventus szintű csapattól minimum, hogy a legértékesebb fiatalokat megtartják. Nem azt írtam, hogy ettől a vezetőségtől az... A két dolog nem ugyanaz. Előbbit változatlanul tartom. Egyébként irigylem az optimizmusodat, s sok igazság van benne. Amúgy nem sok hiányzik hozzá, hogy én is rózsaszínben lássam a helyzetet. Ha leigazolnánk Santacroce-t, meg még egy szélső védőt, s valakit a középpályára (akár D'Agostino-t), én is pozitívnak látnék mindent :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása