Hivatalos: Nedved végleg visszavonul

Tegnap hivatalossá vált, hogy a cseh középpályás utolsó mérkőzését játssza a Juventus színeiben, a Lazio ellen. A közlemény a csapat hivatalos oldalán jelent meg, ahol pár mondatban a játékos búcsút vesz a csapattól és a szurkolóktól:

„Nyolc a Juventusnál eltöltött szezon után itt az idő, hogy megköszönjem mind a Pavel Nedvedszurkolóknak, a csapattársaimnak és a klubnak mindazt a támogatást, amit tőlük kaptam. Torinóban négy címet szereztem és megnyertem az aranylabdát is.”

„Hétfőtől már a jövőmre koncentrálok. Különösen szeretnék köszönetet mondani  a feleségemnek, Ivanának, és a fiaimnak, akik nagyon közel állnak hozzám és végigkísértek a karrierem során. Továbbra is sok figyelmet fogok szentelni a Juventusnak, és hálás vagyok az Agnelli családnak, hogy megadták a lehetőséget, hogy itt játszhassam. Azt is el szeretném mondani, hogy a döntés nem pénzügyi okokból született.”

Ezzel egy időben a klub is kiadott egy nyilatkozatot, amiben elköszönnek a veterán középpályástól.

„A Juventus elfogadja Pavel Nedved döntését, miszerint befejezi pályafutását a szerződésének lejárta végén. Holnap az utolsó hazai mérkőzésen a klub, a csapattársak és az összes szurkoló megfelelő búcsúban fogja részesíteni azt a játékost, aki ezzel a csapattal annyi emlékezetes pillanatot szerzett, és jó néhány nagyon fontos gólnál közreműködött.”

„A Juventusnál eltöltött nyolc év alatt Nedved mindig mindent beleadott, elkötelezettséget és eltökéltséget mutatva, amire minden szurkoló emlékezni fog ma és holnap is. A klub reméli, hogy Pavel Nedved győztes lesz a jövőben is és reméljük ezt továbbviszi a szakmai karrierjében is.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr274649683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.05.30. 20:23:06

Szomorú, és annak tudtában, hogy ez részben a vezetőségnek és a médiának is köszönhető, ez még szomorúbb. Ha a vezetőség nem újabb neveket vet be, hanem egyértelművé teszi, hogy Ferrara marad jövőre is, akkor Nedved tuti marad még egy évet. De sajna ehelyett bedobtak egy újabb nevet. A média meg jól ráharapott, és már tudni vélik, hogy két Blancja lesz a Juvénak. De lehet ezt csak a média találta ki a névrokonság miatt. Szomorú, hogy ezért vonul vissza nedved. Pedig Ferraraval a keret megerősítése nem lenne lehetetlen, mert kikényszerítené a kéréseit a vezetőségből! És a BL trófea kijárna Pavelnek!

Alessandro 2009.05.30. 21:00:55

babo410: szerintem túl élénk a fantáziád, nem a média döntött Nedved helyett. Szerintem inkább a családja hatására (is) döntött a befejezés mellett. Hosszabb ideje voltak már fájdalmai, azért 36 évesen nem lehet már teljes erőbedobással bírni. Inkább Ranieri a hibás, ha többet pihentette volna őt a szezonban, és lehozza a pályáról mikor már elfáradt illetve nem vár a meccs végéig, akkor Nedved is jobban bírta volna fizikailag és máshogy dönt. Azt hiszem, ha legközelebb bl-t nyerünk, neki fogja ajánlani a csapat, sajnálatos hogy nem fogja már megnyerni. Nagy probléma nincs, megvan az utód Diego személyében, még ha nem is ugyanaz a játékuk, illetve ott lesz Gio vagy De Ceglie, akik idővel pótolni fogják őt. Egy edző sem fogja kicsikarni a vezetőségnél hogy igazán meg legyen erősítve a csapat, ahhoz sok pénz kellene, de mint tudjuk annyi nincs és még be is kellene építeni azokat az embereket a csapatba.

tdnero 2009.05.30. 21:06:58

Ti annyira elvakultak vagytok hogy az már nemigaz, itt folyamatosan azt olvasgatom hogy BL győzelem igy meg úgy! Hol éltek????? A Juve sajnos egy 5 évig nemfog nyerni bl-t mert sajnos a másodosztály évekkel hátravetette a csapatot mig a többi elitklub fejlődött. Egy olasz bajnoki cim meglehet jövöre ha igazolnak egy pár játékost akik világklasszisok!! De lássuk be egy Barca,Manchesterhez képest ez a juve keret nagyon sovány,aztis lássuk be hogy Nedved fantasztikus focista VOLT, mostmár hajtott néha játszott is jol de azért már messze nem egy Juve kezdőbe kellene lennie.Del Piero képes meccseket nyerni de őis öreg és nincs már meg benne az a dinamizmus (sajnos).Camoranesi meg Sissoko akik világklasszisok a középpályárol csak Camo sokat sérült.Védelemből Chiellini az egyetlen világklasszis!!!! Kapus poszt a világ legjobbja csakhát ha nincs előtte védelem akkor őis elbizonytalanodik egy kicsit és nemis tud minden védelmi hibát kijavitani!Amig a padon ilyen marchionnik ülnek addig itt semmi BL győzelemről ne beszéljünk! Amugy Manchester szurkolo vagyok csak nagyon szeretem a Juventust!!! Minden meccsét megnézem amit a tv-be adnak minden nap olvasom a csapat körüli hireket stb. Tehát Glory MAN UTD!!!!! És Hajrá a Juvénak!!!! Legyen meg a 2-ik hely!!! És jövöre szopatni kell a buzi intert!!:)

Alessandro 2009.05.30. 21:28:21

tdnero: meglátszik hogy nem a Juve az első, hanem csak a 2. csapatod, mert mi nem elvakultak, hanem bizakodóak vagyunk, mert régen volt már 96, bajnokságot nyertünk már azóta, de a BL győzelem már nagyon hiányzik, emellett egyetértek részben, ez a keret kevés elvileg egy Barcához és egy angol csapathoz képest, dehát Capelloval is buktunk az angolok ellen egy nagyon jó kezdőcsapattal, amiből csak Zebina lógott ki illetve a bunkó nagyképű Ibra, mindemellett tényleg ha Tiago és Marchionni ül a padon és tőlük kéne várni a csodát ha bajban van a csapat akkor már régen rossz, dehát ez van, a vezetőség hagyott egy olyan edzőt 2 évig, aki szerintem hosszú távon is árthat még a csapatnak mivel idén is csak 3 fiatalt kellett volna beépítenie a csapatba, ebből egy végül is sikerült (Marchisio), dehát sajnos alapvetően már a vezetőségnél is vannak problémák nem beszélve az anyagiakról, össze nem lehet hasonlítani a Mu és a Juve anyagi lehetőségeit.

Roli921 2009.05.30. 21:28:45

Nem értem mért hibáztatják egyesek mindenért a vezetőséget. 36 éves több éve fáj a térde, ezért vonul vissza. A vezetőség szerintem marasztalta, mégiscsak lenne egy ok, mért ne igazoljunk mégegy sztárt. Így meg csak az derül ki hogy mennyire nincs pénzünk. Szerintem sajnos nem lesz pénzünk egy sztárra Nedved helyén pedig nagy szükség lenne rá. Meg kiváncsi lennék milyen hátvédet igazolunk. tdneroval egyetértek, a keretünk még messze van egy bl győztes csapatéhoz képest. Legalább 5-6 jó játékos kellene ahhoz, de az még legalább 2 év.

Ismeretlen_108746 2009.05.30. 21:54:12

Nedved visszavonulásának itt volt az ideje, s semmi köze a vezetőséghez, Ranierihez, vagy a következő edző személyéhez. Örültem volna ha marad, de csak akkor ha már nem kezdőként számolnak vele, mert nagyon nem lett volna jó, ha Nedved maradása után elmaradt volna a további erősítés. Talán jobb is így. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy Blanc legyen a Juve edzője jövőre. Szerintem vagy Ferrara, vagy Conte. Abba meg nem sok teteje van belemenni, hogy a Juve keretét a MU-hoz, vagy a Barcahoz hasonlítgassuk. Néhány jó és komoly igazolással a jelenlegi keret BL győzelemre is esélyes lehet. Amúgy a Barca keretéhez képest a MU kerete is vékony, különösen a középpálya, de ez nem a mi gondunk szerintem.

Ismeretlen_124508 2009.05.30. 22:00:18

Sajnos Nem fogom látni az utolsó meccset. Egy legendával leszünk kevesebbek:( most nagyon szomorú vagyok!

babo410 2009.05.30. 22:03:41

Simán lehetne BL-t nyernünk. Látszott a Chelsea ellen is, hogy simán lehetne, ha kicsit szervezettebb lenne a védelem. És Nedved megérdemelte volna, hogy megnyerje a BL-t. És úgy vettem észre, hogy ha tuti lenne, hogy Ciro marad jövőre is, akkor maradt volna. És nem vagyok benne biztos, hogy egy Lorent Blanc-nal olyan hüde jól járnánk. Én sajnálom, hogy nedved nem marad még egy évet.

tomsz 2009.05.30. 22:24:25

Én rendkívül sajnálom, bár tudom, helyesen cselekszik. Meg kell tanulni Giovincot a csapatba építeni s nem kell Nedved-utód sem. Nedved követendő példa kell, hogy legyen a fiatalabb generációnak.

Tibi 2009.05.30. 22:53:55

:'( nagyon fog hiányozni, számomra mindig is a 2003 BL elődöntőben lőtt Real elleni gólja lesz emlékezetes.. régen ha már távolról nagyra suhintotta a lábát már félgól volt..az ellenfél részéről jobb esetben

Juve... 2009.05.30. 23:11:53

:( :( :( Mindent köszönünk PAVEL nagyon hiányozni fog és sajnálom, hogy nem láthatom élőben az utolsó meccsét :S Remélem sikerül gólt szereznie és meglesz a Juvenak a 2. hely Forza Juve !!! Forza Pavel !!!

juveing 2009.05.30. 23:29:08

Úgy tűnik most végleges Nedved döntése, amúgy én is azt gondolom, hogy még egy év simán benne lenne a játéka alapján. Ami a BL-t illeti, én inkább babo 410-el értek egyet, szerintem is meg lehetett volna a győzelem akár ilyen kerettel is. Azért az erős túlzás, hogy fényévekre van tőlünk egy MU, vagy Barca! Én azt gondolom, hogy kpályán pl. jobbak vagyunk a MU-nál, a csatársorunk meg hasonló kvalitású az övékkel. Az anyagiak terén szintén nincsenek nagy különbségek. Kb tizedszer írom le, hogy a játékosok éves fizuja nálunk 118milla, az Internél meg Milannál 123millió, de ott játszanak a világ legjobban fizetett focistái(Ibra 12millió/év, Kaka 10m/év). Hasonló nagyságrendekben gondolkodhatunk a spanyol ill. angol topcsapatoknál is. De ha már mindenképpen erőltetitek az anyagiakat, akkor nézzetek utána, hogy néhány angol klub (MU is)sok-sok millió euros adósságot görget maga előtt! A MU főszponzora az AIG Biztosító tavaly a globális tőkepiaci visszaesés miatt - különös tekintettel az amerikai másodlagos jelzálogpiaci buktára -, 800millió dolláros tőkeinjekciót volt kénytelen igénybe venni az amerikai államtól!!! Az AIG részvényei egy nap alatt estek 90%-ot!!! Szóval ennyit a MU főszponzoráról és az irigylésre méltó anyagi lehetőségeikről. Ezzel szemben a FIAT tavaly nyereséggel zárt és egyike azon konszerneknek, akik ajánlatot tettek az Opel ill. Saab felvásárlására, ami arra utal, hogy likvid és tőkeerős cégről van szó! Tehát a fenti tényeket ajánlom mindenki szíves figyelmébe, mielőtt elhamarkodottan tenne megalapozatlan kijelentéseket.

babo410 2009.05.31. 00:06:54

Ez az! Juveing igazad van! És sztem nekünk le léne csapni Ribéryre, egy 50 millás ajánlattal, azt két olcsóbb védő jön még és meg is vagyunk. Marad jövőre Ferrara, és miénk a BL serleg! Bár ilyen egyszerű lenne!

Ricsman 2009.05.31. 00:16:27

Off: Nem is ez a félelmetes... .... hanem egy barnamedve! On: Egyszer mindenki visszavonul. Ezt el kell fogadni. Örülök, hogy nem tette meg évekkel ezelőtt, viszont most mindenkinek így lesz jobb véleményem szerint. Azért szeretnék egy utolsó Nedved gólt látni, szóval ha van olyan befolyásos, aki a Sport TV-től olvassa ezt a blogot: JUVE meccset a népnek, mert nekimegyünk a székházatoknak ;)

Roli921 2009.05.31. 08:59:39

juveing, ennik mi köze a Mu anyagi helyzetéhez. Az AIG egy biztosító aki mezszponzor a csapatnál. Év elején kiperkálja a lovét és a mezen ott virít a három betű. Ezt ők meg is tették. Ez nem befolyásolja a Mu költségvetését. Egyébként télen vett két szerb fiatalt a Mu 30 millio fontért akik eddig összesen 5 percet játszottak a csapatban. Ha mi veszünk vkit 15 milláért az tuti kezdő még ha szar is. (Tiago) Egyébként én nem örülök a annak hogy a fiat ilyen veszteséges cégeket vesz mivel ezzel is csökketi a Juvéra fordítható pénzét. Lényeg: én nem lennék olyan optimista, a Capello féle bombaerős Juve se nyert bl-t akkor ez a gyengécske Juve se fog. Legalább 3 hátvéd kellene a győzelemhez. Persze azért én nagyon szurkolok a csapatnak.

ZoZ 2009.05.31. 09:15:52

hát olvasgatva itt a kommenteket elég vegyes nézetek vannak. Véleményem szerint nem olyan nagy baj Nedved visszavonulása, lehet benne lenne még 1 év de ne csináljon már s.gget senki sem a szájából. Évek óta húzza már, jobb lesz neki így és akárhogy is klasszis a fejlődéshez sajnos néha visszakell vonulnia vkinek. A BL-re esélyes keretről annyit h nem csupán ezen múlik...a szerdai döntőben erősebbnek éreztem a felálló manchestert és mi lett...nem csak ezen múlik , hanem a lelkesedésen. hiten és küzdelmen. Az edző személye is csak kisrészben beflyásolja ezt úgyvélem, ez a játékosokban , fejben dől el :) (szerény véleményeim)

carlos44 2009.05.31. 09:40:53

Sikerekben és pénzben gazdagon fejezi be!!! Amúgy ha nem kap sárgát és játszik a BL döntőben nyertünk volna... off Köszönjük Nedved, nagy voltál és megérted az árad.

ZoZ 2009.05.31. 10:01:45

jah és annyit hozzátennék a sztárigazolásokhoz nagypénzért, hogy a kieső Newcastle-t érdemes lenne kifosztani olcsóbb pénzért:D

Tibi 2009.05.31. 10:16:18

jaja ZoZ én is ezen gondolkoztam.. bár ha kiestek akkor nem lehet olyan nagy kincstár.. meg a 'Borotól is elhozhatunk 1-2 jobb védőt

juveing 2009.05.31. 10:18:27

Nézd Roli! A MU bevételei nyílván nem csak az AIG-től származnak, de azért kicsit demoralizáló lehet, hogy a főszponzorom az a cég, akinek nem kis része volt egy világméretű recesszió kirobbantásában és aki azt, hogy még egyáltalán létezhet, az amerikai államnak (FED banknak) köszönheti. Tehát, hogy leperkálta a pénzt (múlt idő) az oké, a kérdés csak az, hogy mi lesz a jövőben! Én nyugodtabb lennék, ha az egyik (vagy fő) támogatóm, akitől a bevételeim egy nagy részét remélhetem, tőkeerős cég és nem függ senkitől! Én igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy azért olyan nagy különbségek nincsenek az elit klubok gazdasági erejét tekintve, mint az egyesek gondolják. Az valóban tény, hogy a tévés jogdíjakból nagyobb bevételük van az angol kluboknak, de ezt a különbséget egy jó BL szerepléssel lehet csökkenteni. Ha megnézzük azokat az éveket, amikor a Juve vagy a Milan jól szerepelt a BL-ben, szinte nem is volt különbség a bevételekben az angolok és olaszok között. Visszatérve Nedvedre, szomorú, hogy nem láthatjuk többé Juve mezben, hiányozni fog.

Tibi 2009.05.31. 10:35:08

Azért az is milyen érdekes hogy a Juve előtt a Lazioban játszott:) így egyszerre tud búcsuzni:)

Juve... 2009.05.31. 10:48:41

Hát a MU-nak jövőre AIG lesz a főszponzora hanem valami arab milliárdos...

Ismeretlen_124508 2009.05.31. 10:50:36

Még mindig nem értem miért hagyja abba a játékot.Még egy év simán beleférne Neki, bár a családja nagyon marasztalta. Grazie Pavel !

Roli921 2009.05.31. 10:52:37

juveing, Csak még annyit nekik legalább van mezszponzoruk. Mert ugye minekünk nem sikerült megfelelő áron értékesíteni és ezért van a Fiat kombánygyára a mezünkön. Ez legalább annyira demoralizáló szerintem.

DIZZYREED 2009.05.31. 10:59:41

Lehetne egy kérésem? ha adja a sporttv a juventus laziot akkor felvenné nekem valaki? és eljuttatná hozzám?

juvem 2009.05.31. 12:28:23

A MAI MECCSRE HA LESZ VKINEK LINKJE AZ ÍRJA BE IDE PLS SOKUNKNAK SEGÍTENE!! előre is köszönöm! FORZA JUVE! Grazie Pavel!

DelPiero86 2009.05.31. 12:50:39

www.justine.tv -n keresgéljetek,én megtaláltam multkor ott a Milán meccset,és 15perc elteltével már nyomták a "chatszobában" a linkeket a juve meccsről! szal van esély :) Az elmúlt évek legnagyobb középpályása....Tartsuk tiszteletben a döntését,Az egyetlen olyan játékos,akinek a pozitiv hozzáállásával sohasem volt gond ,szív lélek játékos! Grazie Pavel NEdved :)

Ismeretlen_124508 2009.05.31. 12:50:51

juventushungary.hu n szokott lenni 5-6lkink

Petya 2009.05.31. 13:10:01

Grazie Pavel!

Ismeretlen_124508 2009.05.31. 13:12:48

de már 1 hete nem frissítették:( Én annyira sajnálom, hogy végleg abbahagyja. Nem tudom elhinni.Nem tudom elképzelni a Juventus Nedved nélkül.:( olyan érzések kavarognak bennem amiket nagyon nehéz lenne szavakba - mondatokba önteni. Bár tudom ez csak az én önzőségem.Tudom, hogy Ő így látta helyesnek, így látta jónak azt, hogy abbahagyja az aktív játékot.Remélem valamien szinten továbbra is kapcsolodni fog a Juventushoz.Egyszer még mint edzőt akarom látni a csapat élén. Bár ez csak hiú ábránd, de remélem még sokat fog tenni ezért a családért. KÖSZÖNÜNK MINDENT NEKI! KÖSZÖNÖK MINDEN NEKED TE CSUPASZÍV EMBER!

Jade 2009.05.31. 14:30:41

Sajnos el kell fogadni, hogy már nem mai gyerek ő sem! Minden esetre az egyik legnagyobb játékosok egyike és csak köszönetet mondhatunk neki mindazért amit a csapatért tett!!! Sajnos a BL nem adatott meg neki, de ez van. Azt hiszem így sem szomorú, mert gyakorlatilag klubszinten minden mást megnyert. Én külön szeretném megköszönni, hogy akkor sem hagyta el a süllyedő hajót, mikor lesoroltak minket a másodosztályba. Remélem egyszer a fiait is láthatom majd a Juventus mezbe! GRAZIE PAVEL! - Minden jót!

Ismeretlen_53881 2009.05.31. 17:06:22

Végleg visszavonul, vagy máshol folytatja?

juve16 2009.06.01. 10:27:02

Köszönjük Pavel! http://inforadio.hu/hir/sport/hir-282127 Bocsi,nem szokásom, csak a videó miatt linkeltem így be!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása