Ferrara: "Nagyon kell figyelnünk"

Elérkezett hát az idény utolsó mérkőzése. A Ciro Ferrara vezette Juventus a Lazio ellen próbálja meg bebiztosítani a tabella 2. helyét.

Ehhez azonban a Bianconerinek mindenképp győznie kell:

"A célunk az volt, hogy selejtező nélkül kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába, de most már mást is akarunk: ha a 2. helyen zárhatnánk az idényt, az a kemény munkánk gyümölcse lenne. Holnap még egy kemény vizsga vár ránk, ezért nagyon kell figyelnünk. Hazai pályán játszhatunk saját szurkolóink előtt. Szeretnénk tőlük jó játékkal, és jó eredménnyel búcsúzni."

Ciro Ferrara

A Lazio ellen végre visszatérhet egy régóta sérült játékos, Hasan Salihamidžić:

"Salihamidžić játszani fog. Már nagyon régóta nem lépett pályára, de az elmúlt két hétben nagyon jól teljesített az edzéseken. A védelem állapota miatt mindenképp számítok rá."

Amikor arról kérdezték, milyen benyomásai vannak az elmúlt két hétről, Ferrara nem tudta palástolni elégedettségét.

"Nagyon elégedett vagyok, mert nyugodt pozícióból várhatjuk az utolsó fordulót, és a csapat jól dolgozik. Annak is nagyon örülök, hogy a múlt heti győzelmünkkel bejutottunk a Bajnokok Ligájába. A srácok nagyon elszántak, és ezért köszönet illeti őket. A Siena ellen nagyon jól reagáltak a negatív periódusra, és ezzel jelentősen megkönnyítették a dolgomat. Egyértelmű, hogy tisztelik a klubot, melynél játszanak. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akik segítettek az elmúlt két hétben. Fontos, hogy a stáb ugyanazon a hullámhosszon mozogjon, mint az edző, és ez nálunk teljesen így van. Szeretném elszántan végigvinni ezt a két mérkőzést, mellyel megbíztak. Az elmúlt két hét nagyon jól sikerült, de tudom, hogy ez nem lehet mindig így. Jönnek majd nehéz és nagyon nehéz időszakok, de megpróbálok majd minél előbb úrrá lenni rajtuk. Az edző nagyon fontos hétközben: felkészül a mérkőzésre, és motiválja a játékosokat. A mérkőzés napján azonban már a játékosok kezében van a döntés."

Ferrarát kérdezték Jonathan Zebináról is, aki a Siena ellen végig a pályán lehetett.

"Számos sérülés nehezítette Jonathan dolgát, de az elmúlt két hétben nagyon jól dolgozott. Próbáltam elmagyarázni neki, hogy az ő posztján a védekezés a legfontosabb, és csak ezután foglalkozhat a támadásokkal. Rengeteg beszélgettünk az elmúlt hét során is, és látszott, hogy hallgat rám."

Úgy néz ki, a játékosoknak nagyon fekszik Ferrara edzői stílusa.

"Szerintem egy igazi profi futballistának így kell viselkednie. Mindegyikük nagyszerű játékos. Miután játékosként már tudtam, hogyan működik egy csapat, most megtapasztalhattam, milyen a munkafolyamat edzőként is. Persze az ifiknél eltöltött időszak is sokat segített. Teljesen normális, ha valaki napról napra többet tanul, és egyre tapasztaltabb lesz. Mindere odafigyelek, szeretek tanulni, és ez most is hasznomra volt. Oda kell figyelni a játékosok ötleteire is, de aztán meg kell hozni a döntéseket, és biztosnak kell lenni benne, hogy a játékosok elfogadják azokat. Egyértelmű, hogy nem dönt mindig helyesen az edző, de a hibákból is tanulni kell. Egy nagy csapatnál vannak olyan játékosok, akik nem játszanak sokat, de ha számítani kell rájuk, mindig képesek kiemelkedőt nyújtani."

Holnap az idény utolsó mérkőzése jön, és a legtöbbet arról kérdezik Ferrarát, hogy jövőre is ő lesz-e az edző, vagy mást választ a klub.

"A jövőm nem rajtam, vagy a játékosokon múlik, hanem a vezetőkön. Elég nyugodt vagyok, mert egyértelmű helyzet elé állítottak, amikor elfogadtam a felkérést. Most vasárnapig biztosan enyém a munka, aztán jövő héten meglátjuk, hogyan tovább. Számomra nagyszerű élmény volt ez a két hét. Kockázatos, de a jövőm szempontjából nagyon fontos. Az élet nagyon kockázatos. Jelenleg nem gondolok a jövőmre, csak a vasárnapi mérkőzésre. Conte? Nagyon jó kapcsolatban vagyunk, küldtem neki egy üzenetet is, de mindketten várakozásokkal tekintünk a jövőbe. Viccelődtünk is erről."

És végül néhány szó Nedved jövőjéről.

"Semmit sem tudtok Nedvedről. Persze elég sok dolgot hallottam, de a játékos még nem mondott semiit. Volt csapattársaként nagyon élveztem vele dolgozni, főleg elszántsága és intenzitása miatt. Az edzéseit elnézve még rengeteg mérkőzés van benne. Annyit mondhatok csak, hogy ha visszavonul, az szomorú dolog lesz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr164649682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juve... 2009.05.30. 18:02:53

Nekem nagyon szimpatikus és úgy néz ki hogy a játékosok is megértik

babo410 2009.05.30. 18:43:54

Eddig csak érveket láttunk miért maradjon. Sok taktikai lhetőség van vele, sok taktikát ismer. A játékosokkal nagyon jó a kapcsolata, tisztelik, szeretik, elfogadják. Szép a játékunk. Végre lehet nézni. Én szeretném, ha maradna. Úgy ahogy nedved maradásának is örültem volna. De sajna hivatalos, Nedved ma bejelentette, hogy visszavonul. És ez az edző körüli huzavonának is köszönhető. Pedig szerrintem maradt volna, ha tuti Ciro az edző jövőre is!

juvem 2009.05.30. 19:23:07

ha uccsó meccsünket is megnyerjük... van rá esély h marad Ciro én jobban szeretném őt mint Contét! sokan nem értenek majd velem egyet de Ferrarát favorizálom:)

Ismeretlen_117669 2009.05.30. 19:34:10

Juvem:Cirot Imádom...Tudod Miért?:Mert játékosként mutatott fel valamit ezért jó példakép.Szorgalmas.Lippi tanitványa.Eddig 3 ok..Ranierinél nem lehetne ilyen könnyen össze szedni 3-om okot!Ciro Jobban láthatja a dolgokat mert híresebb volt mint Ranieri!!Úgyhogy Veled teljesen eggyet értek!!!!!!Forza Juve:!!!:!:!

szijem · http://www.juventus.com 2009.05.30. 19:35:15

juvem, szerintem sokan fognak veled eggyet erteni, akar csak en. Remelem megnyerjuk a holnapi Lazio ellen merkozesunket es Ferrara marad jovore is. Ha velemi ilyen jol megy.. nem erdemes megbontani. De ez is csak egy velemeny...

Ismeretlen_117669 2009.05.30. 19:45:32

Nem ide tartozik ez a téma.Csak most olvastam a Sport Tv-én Hogy,Luis Figo vissza vonul!Nekem ő volt a példaképem!Vagy olyan Jó pár éve!Bejelentette hogy,abba hagyja pályafutását.!Ti juve szurkolók ként Mit gondoltok Róla!Lécc irjatok kiváncsi vagyok a véleményetekre!!!!Hogy jó focista és miért vagy nem jó focista és miért!Komit!!

Ismeretlen_108746 2009.05.30. 19:54:42

Focikiraly12: Szerintem Figo témája inkább a Dühöngőbe való. Nagyszerű játékos volt, de ha valaki a Barcelonából a Realba igazol (vagy fordítva) az szerintem elfogadhatatlan...

david 2009.05.30. 20:12:51

hát elég hülye vagy ha nem juve szurkoló vagy fo cikiraly de figo meg hutlen bacabol a realba abbol az interbe ugyhogy nekem nem a kedvencem .

bfeco 2009.05.30. 20:28:10

Szeretném,ha maradna. Játékosként és most már edzőként is szeretem. Jó lenne ha ő maradna,de hát a vezetőség.... ó istenkém. Forza Juve!!!

KisPiszok 2009.05.31. 00:13:30

Sziasztok! Az én Juvém így nézne ki jövőre. -------------Buffon-------------- Dossena-Agger-Chiellini-Cristicito ------Sissoco-------Xabi Alonso--- --------------Diego--------------- Del Piero------------------Giovinco -------------Amauri--------------- Cserék: Manninger, Mirante -Grygera, Cannavaro, Legrottaglie, Mellberg, Ariaudo, Zapata-Mascherano, Marchisio, Camoranesi, Ekdal, Poulsen, D'Agostino, Asamoah, (Hamsik)-Iaquinta, Quagliarella, Benzema. B csapat: ---------------Manninger---------------- Grygera- Legrottaglie- Cannavaro- Zapata ---------------Mascherano--------------- Camoranesi---------------Asamoah, (Hamsik) ---------------D'Agostino----------------- ----Iaquinta/Benzema-----Quagliarella----- Meg lehetne valosítani. Ezzel a csapattal már kezdhetnénk vmit. :) Akiket nem soroltam fel és jelenleg a Juve tagja pl.: Knezevic(menjen innen a fenébe), Molinaro(kölcsön adnám), De Ceglie(kölcsön adnám), Zanetti(eladnám), Salihamidzic(eladnám), Nedved(sajna visszavonul), Tiago(eladnám), Marchionni(eladnám), Trezeguet(sajna el fog menni). De sajnos ez egy álom marad...

KisPiszok 2009.05.31. 00:26:20

Jah és ha jövőre bevezetnék a 6+5-ös rendszert(aminek én kifejezetten örülnék) akkor is meg lenne: Buffon, Dossena, Chiellini, Cristicito, Del Piero, Giovinco + Agger, Sissoco, Xabi Alonso, Diego, Amauri.

Ismeretlen_117669 2009.05.31. 08:59:09

Én srácok juve drukker vagyok csak példaképem Figo!Mert tudom hogy,hütlen de a pályán kivül is lehet példakép ezért szeretem..Nem szeretem az Intert félreértés ne essék!! FORZA JUVENTUS+!!!100%-IG JUVE VAGYOK!!!

carlos44 2009.05.31. 09:42:24

Xabi Alonsot felejtsük már el. A real kívánságlistáján van. Ha másra ne is de az árát fölverik... Riberynek meg 100misi az ára. Így tervezzetek csapatot, ne a FM alapján ;)

Juve... 2009.05.31. 12:06:07

Nem lesz itt 6+5-ös rendszer kár is reménykedni benne... Xabi,Agger és Mascherano (őneki nem is örülnék) 3-mas közül 100% hogy egyik se fog jönni... Dossena elképzelhető de szerintem más olasz csapathoz fog menni -Rafinha---Chiellini---Zapata---Vargas- az én védelmem így nézne ki és a serie A ban elég ütős kis védelem lenne

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása