Ranieri: "Meg kell próbálnunk visszaszerezni a második helyet"

Az idény vége egyre közelebb van, és ma délután elkezdődik az utolsó három forduló. Claudio Ranieri az Atalanta elleni mérkőzésről, és általánosságokban az idényről beszélt szokásos sajtótájékoztatóján.

Claudio Ranieri

Az Olasz Olimpiai Bizottság Legfelsőbb Bíróságának csütörtöki döntése értelmében a mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani:

"Furcsa lesz szurkolók nélkül játszani, mert eddig pályafutásom során ilyen még nem fordult elő. El tudom képzelni, milyen nehéz lesz. Szomorúak vagyunk, de elfogadjuk a döntést, bár ennek egyáltalán nem szabadott volna megtörténnie. A bíró? Szerintem akárcsak a játékosok, ugyanúgy a bírók is hozzá vannak szokva a szurkolókhoz. Úgy vélem, a mérkőzés játékvezetője nyugodt lesz, és megpróbálja majd a maximumot nyújtani."

A Milan elleni mérkőzésen bebizonyosodott, hogy az utóbbi idők negatív eredményei ellenére a Juventus még mindig a többi nagy csapattal egy szinten áll.

"Szerintem a Milan elleni mérkőzés azért volt fontos, mert megerősítette, hogy a játékosok jó képességekkel rendelkeznek. Remélem, hogy az utolsó három mérkőzésen sikerül megfelelően lezárni az elmúlt kilenc hónap erőfeszítéseit. Méltónak kell lennünk a Juventus szellemiségéhez: elszántság, figyelem, eredménycentrikusság. Minden bajnokságnak megvan a maga története. Meg kell vizsgálni a pozitívumokat és a negatívumokat is, és meg kell próbálni javítani a rossz dolgokon. Így visszatekintve ennél sokkat többet is elérhettünk volna. Ha azt nézzük, hogy másfél hónapja nem tudtunk nyerni, egyértelmű, hogy ennél többre lettünk volna képesek. Aki a sport világában van, az tudja, hogy előfordulhatnak ilyen időszakok. És ezek legtöbbször fejben dőlnek el. Profik vagyunk, de nem gépek. A csapatot egységként kell nézni, nem egyénenként. Sajnos hullámvölgyek mindenkivel előfordulhatnak, de mi nem tudtuk ezt megfelelően kezelni. Nem a Milan elleni mérkőzés változtatott meg bennünket, előtte is rendben voltunk. Ismétlem: ezek a dolgok fejben dőlnek el."

Az Atalanta elleni mérkőzésen újra be kell bizonyítani, hogy a Juventus visszatért saját szintjére. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy ez a mérkőzés is segíthet visszaszerezni a második helyet.

"Bízunk abban, hogy az utolsó három forduló végén sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk. Ha a negatív időszakot pozitívan zárjuk, a szurkolókban inkább ez marad majd meg. Most az Atalantával kell foglalkoznunk, akik nagyon egységes csapat. Del Neri mindig nagyon jól összerakja a csapatait. Minden akaratunkat és elszántságunkat be kell vetnünk, mert az Atalantának nincs vesztenivalója, nagyon agresszívek lesznek, és ellentámadásokra építenek majd. Meg kell próbálnunk visszaszerezni a második helyet, ugyanakkor figyelnünk kell a Firorentinára is, akik nagyon közel vannak hozzánk. Minden csak rajtunk múlik."

A várható kezdőcsapattal kapcsolatban Ranieri nem akart semmit sem elárulni.

"Azokat fogom pályára küldeni, akik leginkább formában vannak. Nálam soha nem volt hierarchia."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr114649614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2009.05.17. 17:19:56

HA HA HA HA HA HA HA HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ismeretlen_102194 2009.05.18. 09:29:06

Talán ha minden idegszálunkkal a 3.-kra koncentrálnánk nem esnénk a két szék közé,"Mester(?)"!!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása