Ranieri: "A második forduló még jobb lehet"

Egy forduló véget ért, egy pedig most kezdődik. Az előző fordulóban elért Lazio elleni szoros döntetlennek köszönhetően a Juventus a tabella második helyén áll, 3 ponttal lemaradva az Inter mögött. A ma esti ellenféllel utoljára augusztusban találkozott a Bianconeri, és Gilardino utolsó percekben szerzett góljával a Fiorentina döntetlenre hozta az eredményt.

Prandelli és Ranieri

Egy évvel ezelőtt viszont vereséget szenvedett a Juventus. Ranieri azóta nem tudta legyőzni Prandelli csapatát, amióta a Bianconerit vezeti. Ma este azonban nagyon fontos győzelmet szeretne aratni. Amennyiben ez összejön, a csapat beérné a listavezető Intert, még ha időlegesen is. Ranieri azonban erről nem akar beszélni.

"Jelenleg nem érdekel minket a tabella. Az a kötelességünk, hogy az előttünk álló mérkőzésre koncentráljunk. A Fiorentina nagyon jó csapat. Nem hiszem, hogy válságban lennének, de ha az ellenfél nehéz időszakon megy keresztül, még óvatosabbnak kell lenned. A tavalyi mérkőzés? Egyszerű vereség volt. Ma este nagyon kell majd összpontosítanunk."

Amikor a Juventus és a Fiorentina kerül szóba, nem lehet elfeledkezni a múltról. Egészen pontosan az 1994-es mérkőzésről, amikor a Bianconeri 3-2-re győzött, úgy, hogy 2-0-ás hátrányból sikerült Del Piero csodálatos góljával fordítani. A Lilák akkori trénere éppen Claudio Ranieri volt, és a mérkőzésre még mindig kitűnően emlékszik.

"Nagyon sok minden megváltozott azóta, ám Del Piero nem. Még most is hihetetlenül jó. Ha akar valamit, azt meg is szerzi. Amikor belőtte azt a gólt, nagyon mérges lettem a játékosaimra, amiért előnyben olyan rosszul játszottak. De jelenleg csak egy dolog a fontos, mégpedig az, hogy a mostani Juventus nagyon hasonlít az akkorira."

A Lippi irányította akkori Juventus januárban kezdte meg dicsőséges menetelését, ahogy a mostani csapat is szeretné. Ranieri reménykedik:

"Az előző fordulóban jók voltunk, de most még jobb játékra számítok. A bajnokság teljesen nyitott, és még csak féltávnál járunk. A végéig versenyben szeretnénk maradni. Nehéz dolgunk lesz az Interrel? Az idény kezdetétől vannak nehézségeink, de 2009. más, mint 2008., sok minden lesz itt még."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404649176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása