Inter - Juventus: 1-0

Sajnos nem sikerült megismételni a tavalyi bravúrt, ezúttal az Inter nem sok esélyt, hagyott a Juventusnak a győzelemre.

Nem lehet mondani, hogy a Bianconeri alárendelt szerepet játszott volna a mérkőzésen, több alkalommal is nyomás alá helyezte az Inter kapuját, de Cesarnak csak kétszer kellett igazán nagyot védenie: Marchisio távoli lövésénél (maga a brazil kapus is meglepődött) és a végén Del Piero fejesénél.

A Milanóiak remekül megszervezték védekezésüket, szinte az összes Juve beadást azonnal kivágták, a középpályán pedig pillanatok alatt szereltek, méghozzá tisztán. Ellenben a Juventus védelme többször is hibázott, csak azért nem kaptunk még több gólt, mert Ibrahimovic két ordító ziccerét is a kapu mellé lőtte. A kapott gólban benne volt két összefejelő védő (ha jól láttam Legrottaglie és Molinaro hozta össze) és az addig nagyszerűen védő Manninger is. Összességében kis szerencsével meglehetett volna az X, de az eredménnyel nem lehet vitatkozni.

A csapat nagy részén látszik a fáradtság, sokan állandó szereplői voltak a tegnapig tartó hét meccses győzelmi sorozatnak, legfőképp Nedveden aki egyszerűen nem tudta felvenni a meccs iramát, alig tudott játékba avatkozni. Marchionni sajnos, pedig nem az a szint ami kell egy Inter ellen, hiába volt sokszor megjátszható, az ellenfél védőin képtelen volt túljutni, vagy a társakat játékba hozni. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy még az elején Tiago ostoba módon lesérítette magát, viszont a helyére érkező Marchisio jól teljesített, én a továbbiakban is inkább őt preferálnám.


INTER – JUVENTUS 1-0

Összegzés:

Gól : Muntari ('72)

Sárga lapok: Amauri ('25), Legrottaglie ('28), Materazzi ('50), Samwel ('53)

INTER: Cesar; Maicon, Samwel, Materazzi, Maxwell; Zanetti, Cambiasso, Muntari (Vieira '89), Stankovic (Burdisso '84); Ibrahimovic, Adriano.

Fel nem használt cserék: Toldo, Burdisso,  Figo, Vieira, Quaresma, Cruz (Cruz '82), Crespo.

Edző : Mourinho.

JUVENTUS: Manninger; Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro; Marchionni (Camoranesi '69), Sissoko, Tiago (Marchisio '1), Nedved; Del Piero, Amauri (Iaquinta '76).

Fel nem használt cserék: Chimenti, Mellberg, De Ceglie, Marchisio, Camoranesi, Giovinco; Iaquinta

Edző : Ranieri.

Bíró : Rizzoli (Bologna)



A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664648977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zebra 2008.11.23. 15:51:22

Kikaptunk van ez így,egyszer minden sorozat megszakad.Tovább kell lépni. Ki kell emelnem Manigger teljesítményét,meg chiellinit.A középpályával voltak a problémák sztem. A csatárjaink alig találkoztak a labdával. Szinte nem is volt helyzetünk. De a BL- be megállíthatatlanok vagyunk. Forza Juve

vizi8 2008.11.23. 18:54:38

Ha Marchisio teljesítményével elégedett valaki az biztos nem ugyanazt a meccset nézte. Sissokónak duplán kellet hajtania mellette. A másik rossz teljesítmény Marchionnié, elveszett az egégy középpályán. A belső védelmünk is bizonytalan volt, ez az egész csapatra rányomta bélyegét, mivel nem mertek kitáadni. Borzalmasan unalmas és rossz meccs volt, semi foci az egészben.

Ismeretlen_102246 2008.11.23. 19:57:45

Zebra véleményével maximálisan egyetértek. Marchisio nem volt kimagasló, de korához és tapasztalatához képest jól játszott. A helyezkedései rendre jók voltak és volt néhány szép labdaszerzése is. vizi8, szvsz kicsit negatívan látod a dolgokat, hiszen az Inter nem sokkal nőtt fölénk. Ibra helyzeteire, ellenpélda Alex, vagy Marchisio helyzete. Ha utóbbi kettő bemegy, akkor mennybe emeljük a csapatot. Érdekes. A merda Inter jobban akarta a győzelmet és Tiago kiesése miatt nem ment olyan jól a szervezés... sajnos Marchisio a védekezésben jó, de szervezni nem tud, így utóbbi másra kellett volna, hogy háruljon (talán Camo középen játszatása is egy alternatíva lett volna, de ma Sissokonak sem ment, így valakinek erősítenie kellett a védekezést). Összegezve: Nem a taktikán múlott a dolog, hanem azon a néhány játékoson, akik kicsit merevebbek voltak a kelleténél (Sissoko, Amauri, Legro) és talán Tiago kiesésén. Van ez így. Remélhetőleg legközelebb már jobb lesz a csapat.

carlos44 2008.11.23. 20:14:16

a védelmünk elég nagy kuki volt...az összefoglaló alapján.

juvem 2008.11.23. 22:40:06

háát legro nagyon hibázgatott de sztem chiellini remek volt volt 1-2 kisebb hibája de sztem hátúl ő volt a legjobb

Joshy 2008.11.24. 10:45:26

Chiellini simán a legjobb olasz védő. Nincs mese, kell 3-4 új játékos, és egy edző, jövőre. Idén még elleszünk, és grat az internek mert fizikailag jobbak voltak. Nem voltunk rosszak, csak az inter így jobb

Ismeretlen_108746 2008.11.24. 11:40:40

Már bocsánat a kifejezésért, de egy rakás szar volt a Juve. Már 5 perc után látszott, hogy max. 1 pont van benne a meccsben. Enerváltan, ötlettelenül, lélektelenül fociztak. Elöl semmi nem történt, s ebben biztosan benne volt a gyötrelmesen gyenge középpálya. Minden passz pontatlan volt, eladtak minden labdát, kreativitásnak nyoma nem volt. Ilyenkor tényleg nem értem, hogy Ranieri mi a szart akar. nyugodtan beküldhette volna Giovinco-t is akár. Marchionni abszolúte nem Juve szintű játékos (mondjuk van még néhány gyenge pont...., vergődött végig. A védelem..... Legrottaglie olyan hibákat vétett, hogy ifimeccsen hazazavarták volna.... A kapott gól meg nevetséges volt. Lehet Manningert is fikázni érte, de azért Muntari olyna rohadtul egyedül volt, valakinek csak ott kellett volna lennie. Nincs mese, muszáj megerősíteni, ez a keret nem elég arra, hogy bármit is megnyerjena Juve. Alapból kell Diego, további erősítés a középpályára, na meg a védelembe. Mellberget meg Knezevicet hozni, mint erősítés, azért nem Juve szintű szerintem.

Tubi 2008.11.24. 14:26:46

A hír minden mondatával egyetértek.Sajnos tényleg nem játszottunk jól,volt aki a pályán volt testileg de lelkileg nem ,volt aki vasútállomáson és bőszen integetett...Talán ha Camo és Giovinco pályán lett volna végig más lett volna a helyzet,de ez már az edző dolga,remélem előbb-utóbb vállalja is érte a felelősséget.Sajnos az utóbb jobb lenne mert az azt jelentené csak nyeregetünk... Forza Juve!!!

asveed 2008.11.24. 19:36:54

Az egész ratyi volt!!!!Teljesen enerváltak voltunk!És már ne is haragudj Kahn de meg kell védenem Mommot,mert még ebben a langy fos játékban is messze az egyik legjobb volt!!!!Igaz mmartin;)?Legro azt sem tudta hol van,Nedved akit imádok,szegény alig bírt menni,Alex is csak nyöszörgött,szal egyértelmű-még ha fáj is!- a gyíkok megérdemelten nyertek!De el kell felejteni,persze a konzekvenciák levonása után és dolgozni kell keményen tovább!!Forza Juve!

Ismeretlen_108746 2008.11.25. 10:08:09

Igazad van asveed, idegenben benne van egy zakó az Inter ellen, nem kell ezen siránkozni. Engem a szar játék és Ranieri érthetetlen taktikái, kezdőcsapatai és cseréi dühítenek....

Shyr Kahn 2008.11.25. 11:50:10

Mi volt az érthetetlen ebben a kezdőcsapatban? Ne felejtsd el, hogy az előző mérkőzéseket is ezzel a kezdőcsapattal nyertük. A cserék sem érthetetlenek, hiszen Tiago cseréje nem lehetett pl. Gio. Nem teheted be ütközni középre, hiszen a 4 Inter kp mindegyike ütközésre képes volt. Tulajdonképpen nem volt Zanetti-n kívül igazi szélsőjük a pályán. Mancini? Quaresma? Sehol. 3 vkp-val játszottak: Stankovic, Cambiasso, Muntari. Ez alapján valószínűsíthető: A lényeg az volt, hogy rombolják a kp-t. Konklúzió: Tiago cseréje egyértelműen Marchisio kellett, hogy legyen. A második cserénk ugye Marchionni helyére (aki szerintem az elmúlt mérkőzések egyik legjobbja volt, tehát aki nem Juve szintűnek látja, az vagy más meccseket néz, vagy szimplán nagyon nem tudja értékelni a kreatív szélsőjátékot) Camo volt. Ez teljesen érthető csere, mert Marco elfáradt az utolsó 10-20 percre. Iaquinta pedig a fáradt Amauri helyére kellett, akinek a nevét a második félidőben nem igazán lehetett hallani és ugye Iaquinta már elég sokszor volt "megmentő". Szóval ezek a cserék számomra nem tűnnek érdekesnek. Sokan Gio-t várják a kezdőbe, amit szintén nem értek. Nem értem miért kell várni, mint a Messiást, mikor még tök fiatal. Nedved helyett befért volna, ez igaz, de Nedved még mindig végigrobotolt és ütközni sokkal jobban tud, mint Gio. 3 Inter vkp ellen nekem sem tűnik logikusnak behozni Gio-t, vagy akár Ekdal-t, De Ceglie-t. Nem értettél meg asvééd. Azt írtam: Sissoko, Amauri, Legro merev volt. Nem azt írtam, hogy Sissoko az átlag alatt teljesített, de ennél jóval többet szoktunk tőle látni. Kezdetben a megszerzett labdáinak több, mint a felét eladta. A passzai és a cselei nem jöttek be. Nedved persze még rosszabb volt. Őt kihagytam a sorból. Ez igaz, de szerintem nem volt langy a játékunk. Az Inter 3 vkp-s taktikája nagyon lenyomta a játékunk és volt náluk egy szenzációs hátvédsor is Samuel vezényletével. Chiellini jó volt nálunk, de Legro sajnos most nagyon nem tudott fölnőni a feladathoz. Kikaptunk egy mákgóllal. Ennyi.

Ismeretlen_53881 2008.11.25. 13:14:31

"Sokan Gio-t várják a kezdőbe, amit szintén nem értek. Nem értem miért kell várni, mint a Messiást, mikor még tök fiatal. Nedved helyett befért volna, ez igaz, de Nedved még mindig végigrobotolt és ütközni sokkal jobban tud, mint Gio. " De 1-0-ás Inter vezetésnél nem ütközésre és robotolásra lett volna szükség, hanem támadójátékra. Amit valljuk be, az Inter ellen sem Nedved, sem Alex nem igazán tudott nyújtani, ezért lett volna logikus Muntari gólja után giovinco-t behozni valamelyikük helyére. Iaquinta behozatala szerintem tök logikátlan volt, hiszen ő befejező csatár, csakúgy mint Amauri, és egy impotens középpályával teljesen mindegy, melyikük van fenn. Azért nem hallottad Amauri nevét, mert nem kapott labdát. Amúgy kétlem, hogy Iaqunta nevét többször hallottad volna.

Ismeretlen_53881 2008.11.25. 13:17:36

Ja és Amauri érdekes mód éppen a bekapott gólt követően fáradt el... Ranieri megpróbálta lereagálni a szitut, az más kérdés, hogy hülyén csinálta.

Ismeretlen_108746 2008.11.25. 13:33:46

Na azért ne túlozzunk, Marchionni és a kretaív szélsőjáték... Csereembernek nem rossz, de azért remélem el tudsz képzelni olyan szélsőt, aki még a zseniális Marchionninál is kreatívabb. Az Amauri-Iaquinta cserének pl. nem sok értelme volt, s kreatív középpálya nélkül nehéz focit csinálni. Vajon mi lehet az oka annak, hogy ilyen erős csatársorral többnyire alig rúgunk gólt? Nem feltétlenül a csatárok hibája, hogy értékelhető labdát sem kapnak, s csak az ívelgetés megy, mint valami skót csapatnál. Szükség volna egy olyan középpályásra, mint Diego, s be kell látni végre, hogy ha nem áldoznak ilyen színvonalú játékosokra, akkor nem nagyon leszünk versenyben a végén. Én is azt gondolom, hogy nem csak ütközni kell a középpályán, s Giovinco igenis vitt volna életet a játékba. Az ütközésekből nem születnek gólok. Giovincoban nem lát senki sem messiást, csak el kellene dönteni végre, hogy kell avagy sem. Fiatalnak fiatal, de nem nevezném "tök fiatalnak". 21 évesen, ha tényleg annyi van benne, amit mindenki vár, már rég be kellene férnie a kezdőbe. Vagy szerinted mikortól nem tök fiatal már? Meg kell várni míg betölti a 28-at, s utána már be szabad rakni?

Ismeretlen_102246 2008.11.26. 12:13:54

kedves passerby! Kezdem az elején. Gio a támadójátékba lehet segíteni tudott volna, bár ilyen romboló Inter középpálya mellett nem hiszem, hogy tudott volna érvényesülni, de védekezésre szükségünk volt, mert középen a három Inter romboló rendszerint szépen előre is játszotta a labdákat, azaz meg kellett fogni őket. Nedved sosem féltette és félti magát az ütközésektől, míg Gio hiába nem félti magát, ha fizikai adottságát nézve nem erre lett teremtve. Amauri kapott labdát, de rendszerint ketten-hárman fogták, mert nagyon egyedül volt elől. Kicsit merevnek éreztem, mert amit Buzihimovics megcsinált a másik oldalon, azt Ő nem tudta viszont. Iaquinta nevét nem hallottam sokszor, hiszen kapott 5-10 percet. Ez nem olyan sok, hogy nagyon ki lehetne bontakozni... főleg, hogy fejjátékban általában megverték. Amauri statikus volt elől és felőrölték (részint ez nem az Ő hibája). Elfáradt a második félidőre és talán korábban le kellett volna hozni. Talán. Kedves Apuleius! Marchionni pl. a Real Madrid ellen nagyon szépen és hasznosan játszott. Láttad azokat a meccseket? Rajtad kívül nem rémlik, hogy olvastam volna olyan véleményt, amiben Marchionni nem Juve szintűként lenne megítélve. Ez kicsit hasonlónak tűnik, mint valakinek a Poulsennel szembeni, vagy Legro-val szembeni előítélete. Gio-nál nem kell várni 20 évet nyilván. Ezt sehol sem mondtam és attól, hogy kisarkítod a véleményem nem lesz igazad. Annyit mondtam, hogy tök fiatal és nem kell tőle sokat várni. Ehhez képest mindenki annyit foglalkozik vele, mintha Del Piero nem játszana egy percet sem. Nyilván én is tehetségnek tartom a srácot, és valószínűnek tartom, hogy meg fogja kapni a lehetőségeit. Várni kell és nem 5-6 meccs után sírni. Ennyi.

Ismeretlen_108746 2008.11.26. 17:17:59

Kedves ShyrKahn! Láttam a szóban forgó meccseket a Real Madrid ellen, s volt olyan bajnoki is, melyen Marchionni jól játszott, nem állítottam az ellenkezőjét. Lehet, hogy egyedül vagyok a fenti véleményemmel, ám remélem nem alapfeltétele ezen fórumnak, hogy igazodni kell a köz véleményéhez. Poulsent kimondottan jó és hasznos játékosnak tartom, ilyen típusú játékosra szükség van egy csapatban. Legrottaglie esete kicsit nehezebb, kiemelkedően jó teljesítményre képes, majd elképesztő, kapitális hibákat is ejteni tud, s ezt nem csak az Inter elleni meccs alapján írom. Giovinco esetében továbbra is azt gondolom, hogy két lehetőség van. Az egyik, hogy nem akkora tehetség, ez esetben érthető a mellőzése. A másik esetben viszont több lehetőséget kellene kapnia, mert 21 évesen már nem annyira nagyon fiatal, ennyi idősen egy valóban klasszisgyanús játékosnak a kezdőben a helye, erre számos példa van, ha körülnézel a foci világában. De térjünk vissza Marchionni esetére. Nevezheted Juve szintűnek, csak akkor el kell gondolkozni kicsit, hogy vajon a Juve Juve-szintű-e. Azt hiszem pontosan ez a baj kicsit a Juveval. Évek óta az a módszer, hogy komolyabb költekezések nélkül próbálnak csapatot építeni, s valóban volt néhány jó fogás, de szemmel látható, hogy világklasszisok leigazolása nélkül nem lehet világklasszis csapatot építeni. Lehet 11 Marchionniból jó csapatot összerakni, de az nem lesz Európa egyik legjobb csapata. Abban igazad lehet, hogy nem szép dolog tőlem, hogy pont őt szemeltem ki, de tipikus példája annak, hogy jól játszik, jó játszik, de egy Juvéba szerintem több kellene. Muszáj leigazolni néhány kiemelkedő képességű játékost, lehetőleg nem 30 felettit, ezért mondom el minden alkalommal, hogy Diego kell ide. Sajnálom, ha sértő lett volna az előző véleménynyilvánításom, melynek semmiképpen sem ez lett volna a célja, de néha komoly indulatokat indukálnak Ranieri töketlenkedései, s sajnos nem látom benne a csapatot győzelemre vezető edzőt. Tartok tőle, hogy ez így kevés lesz a bajnokságban és a BL-ben. Ne legyen igazam, mert mindannyian régóta várunk már egy hangos Juve sikerre!

Ismeretlen_102246 2008.11.27. 12:02:18

Ez már kicsit más hsz. Kevésbé indulattal és előítélettel teli. Miért nem lehet sokszor hasonló stílusban írni? Egy félreértés: sosem állítottam, hogy a tömeghez kell igazodnod (én sem igazodom hozzá, talán még jobban igaz ez rám, mint rád), de szerintem beszédes, ha csak te gondolod Marchionni-t Juve szint alatti játékosnak, hiszen - mint ahogyan írtad - nem szép dolog, hogy pont őt szemelted ki, mikor nála van sokkal gyengébb játékosunk is. A Juve szint relatív. Mit nevezel Juve szintnek? Amennyiben azt, hogy világsztárok kellenek a csapatba (ezt írtad). Ebben az esetben nagyon nem értünk egyet. Bevallom: én nem ezt szeretem. Számomra a Juve vonzereje mindig is abban állt, hogy a játékosok itt váltak igazi sztárrá, azaz az esetek többségében csiszolatlan gyémántokat igazoltunk. Kivétel csak Capello két idénye, és Lippi egy-két éve volt, amikor valóban érkeztek világklasszisok. Nem lehet mindig olyan sikeres és világsztárokkal teli a csapat, mint akkor volt. Fölsorolok néhány nevet, akik talán még Marchionni szintjén sem álltak, és akik neve nem cseng túl jól a világban (de még olaszhonban sem): Di Vaio, Tudor, Birindelli, Zenoni, Paramatti, O'Neill... hogy csak a 2000-2002 közötti csapatnál maradjak. Sajnos nem emlékszem már sok játékosra... éppen a jelentéktelen szereplésük miatt. Gondolom sokan így vannak ezzel és éppen ezért kellene a romboló kijelentések előtt visszatekinteni (itt van hozzá a net), hiszen régen se volt minden rózsaszín. Pontosan ezért: sokszor türelmesnek kell lenni. Lassan lesüllyedünk arra a szintre, mint a madridisták. Semmi sem elég szép és elég jó, az edzőket meg évente váltani kellene. Capello-t is szidták sokan, holott szállította az eredményeket és gyanítom, ha Lippi ülne a kispadon, akkor Őt sem kímélnék az általánosításokkal és előítéletes, szélsőséges kritikákkal, ami nem is lenne baj, ha jogos lenne... Konkrétan Ranieri és az aktuális meccs esetéhez visszatérve nem érzem jogosnak a kritikákat, mert nem minden meccset lehet megnyerni, főleg nem egy nagyon harcos és jó csapat ellen, főleg nem 7 mérkőzéses győzelmi széria után (minél többször nyersz egyhuzamban, annál nagyobb a valószínűsége, hogy egyszer veszíteni fogsz). Érdekes módon még csak az sem mondható, hogy kis csapatokat sikerült megverni. 2 hónapja még mindenki válságról beszélt és menesztette volna szerencsétlen edzőt, holott akkor még alig telt el idő a szezonból. Félreérteni nem kell a mondandómat. Nem a kritikával van bajom (nyilván én is látok olyan dolgokat, amik nem tetszenek és talán lehetne rajtuk javítani), hanem az okoskodással, túlzott általánosításokkal, szélsőséges kijelentésekkel és az előítélettel.

Ismeretlen_108746 2008.11.27. 12:59:37

Kedves ShyrKahn! Ismételten elnézésedet kérem, ha bántóak lettek volna szavaim, én magam is azt tartom, hogy nem szerencsés ha egy adott táboron belül az emberek egymásra, s saját játékosaikra anyáznak. Igen, pontosan iagazd van, számomra sem szimpatikus a Real Madrid féle modell, s az a nyomás, mely ott nehezedik a játékosokra és az edzőkre. azt hiszem különböző bajnokságokban kicsit különböző ennek a kultúrája. Az angolok toleránsabbak (lásd pl. Wenger), a spanyolok kevésbé (lásd. Capello, Rijkaard), s számomra is inkább a Te álláspontod a szimpatikus. Abban is igazad van, hogy rosszabb játékos is akad Marchionninál. Amit pedig írni akartam, azt akkor úgy tudnám átfogalmazni, hogy "több világsztárt, kevesebb Marchionnit". Szükség van az ilyesfajta játékosokra (pl. Poulsent sem nevezném világsztárnak), de én azt látom, hogy a Juveban a világsztárok kiöregedőben, s helyükre nem igazoltunk fiatal játékosokat, akik potenciálisa világsztárokká válhatnak. mert abban megegyezhetünk, hogy Marchionni nem az. Nekem pl. szimpatikus a Barcelona módszere. A Te általad említett játékosok azért nem igazán voltak állandó kezdők, ilyen minden csapatban akad, így azért ez erős sarkítás szerintem. Soha sem ők viszik a hátukon a csapatokat. Régen sem mindig volt rózsaszín, de Juve szinten nálam a BL győztes Lippi csapat az etalon, s egyben az utolsó mely egyben egészen szemet gyönyörködtető játékot mutatott. Én egy ilyen Juvét szeertnék látni. Ranieri jó edző, s valóban nem történt tragédia, egy idegenebeli vereség belefér az Inter ellen. Jönnek még Torinoba! A személyiségelemzéstől és attól, hogy kinek mi tetszik, tartózkodnék. A kapocs az volna, hogy mindannyian a Juventusnak szorítunk! Továbbra is szeretném kimondani azt, amit gondolok, még akkor is, ha szerinted "beszédes" a köz véleménye, ám a megfelelő hangnem valóban lényeges.

Ismeretlen_53881 2008.11.27. 14:36:21

Bocs, hogy közbeszólok, de... "szerintem beszédes, ha csak te gondolod Marchionni-t Juve szint alatti játékosnak". Na ez is egy durva általánosítás, mert attól, hogy Apuleius még leírta a gondolatait, más is gondolhatja ugyanezt. Például én. Marchionni tartaléknak elmegy. De kezdőnek? Egy erős középcsapatba mindenképp. ShyrKahn, ez durva személyeskedés lesz, de nem kell minden kritikát megcáfolnod, mert mindig lesz valaki, aki kritizál, és a te cáfolataidat is megcáfolja. Lehet, hogy te csak a jót látod, és az Inter elleni vereség után is csak egy akkora közhelyet tudsz bedobni, hogy "nem minden meccset lehet megnyerni", és nem veszed/nem akarod észrevenni a hibákat, de nem mindenki ilyen. Van aki arra gondol, hogy basszus, Ranieri, elcserélted magad, lehet hogy meglehetett volna az x is egy rendes taktikával. Sőt, Nedved szent tehénné avatásához sem tud mindenki azzal a magyarázatokkal asszisztálni, hogy Giovinco még fiatal, meg hogy Nedved ütközik és robotol. Vannak más vélemények is, nem csak optimisták és elfogadóak. Félreértés ne essék, nem szeretnék újabb vitát nyitni, egyszerűen csak leírtam mit gondolok.

Ismeretlen_102246 2008.11.27. 16:40:14

Kedves Apuleius! Ez így már teljesen más. Az az igazság, hogy amíg nincs ilyen pontosan a gondolatod megfogalmazva, addig nem is tudom másképp értelmezni, amit írsz. Tehát amit most írtál azzal teljesen egyetértek egy-két dologot kivéve. Mondjuk ez szerintem rendben is van. Sok mindenben egyezik a véleményünk, de vannak különbségek... hogy konkrétumot is írjak: Az utolsó bekezdést nem értem, hiszen én nem írtam olyat, hogy korlátozni szeretném bárki mondandóját (bár kétségtelen, hogy lehet így is értelmezni a mondandómat), mint ahogyan az enyémet sem korlátozza senki sem. Félreértés ne essék. Csináljon mindenki amit akar, de én csak megpróbálok érvelni és más is megpróbál érvelni a mellett, amit gondol. A "Marchionni-ról csak te gondolod, hogy nem Juve szint" kijelentés nyilván egy erős túlzás volt a részemről, hiszen nem tudhatom ki mit gondol. Maradok annyiban, hogy még nem hallottam/olvastam hasonló kijelentést. A lényegi mondanivalóm ezzel kapcsolatban nem változott. A másik dolog, hogy Lippi 1995-1996-os csapata nyilván számomra is etalon, de szerintem nem szabad átesni a ló túloldalára az elvárások tekintetében. Lehetséges, hogy az ilyesféle elvárások és előítéletek szülik a túl sok kritikát. Talán a részvényeseknek sincs annyi pénze, hogy Vialli és Ravanelli féle játékosok leigazolását szponzorálják és valljuk be: van már elég (világ)sztárokból építkező csapat Európában és közülük egy sem biztos BL győztes. Persze jó lenne sztárokat igazolni, de én azt se bánom, ha nem érkeznek sztárok, csak tehetségek, akiket sztárrá tudunk nevelni és a csapatnál tudunk tartani. A Juve ezzel a kerettel megverte otthonában a Real Madridot és történelmet írt. Ezt persze mindenki gyorsan elfelejtette a közhelyes: a Madrid gyenge volt szöveget hozzá téve. Mindenkinek vannak gyengébb napjai, de attól még nagy teljesítmény a Juventus-t megverni, akár rossz, akár jó formájában. Kedves passerby! Elismerem, hogy durván általánosítottam. Valóban ne nyissunk újabb vitát, de annyit azért hagy írjak le: ebben a válaszodban te is néhányszor a durva kisarkítás rabja lettél és figyelmen kívül hagytad az előző hsz-em utolsó sorait. Konkrétan erre gondolok: "nyilván én is látok olyan dolgokat, amik nem tetszenek és talán lehetne rajtuk javítani". A cáfolat cáfolata pedig éppen azt bizonyítja számomra, hogy biztosat keveset tudunk mondani a meglehetősen kevés információ miatt, illetve vannak emberek, akik eleve nem meggyőzhetők (itt rád is és magamra is gondolok). Nedvedet nem istenítettem, de a védekezéshez mindenképpen jobb alkata van, mint a kicsi Giovinco-nak. Meglátásom szerint abban a szituban a védekezés fontos volt. Én csak erről beszéltem és nem másról. Nem akarok mindenkit megcáfolni csak azt, aki az én perspektívámból szemet szúróan a másik oldalt képviseli. Utóbbiból nagyon sok van, de előbb-utóbb el fogok fáradni a folyamatos "harcban" és akkor hagyom a fórumokat a francba (gondolom sokak örömére). Addig boldogítalak benneteket és a véleményemet nem fogom elhallgatni. Még egyszer mondom: nem azt kritizálom, aki kritizál, hanem aki nézőpontom szerint alaptalanul és előítéletesen kritizál (tipikusan olyan hsz-ekről van szó, amik csak a negatívumokról szólnak).

Ismeretlen_53881 2008.11.27. 17:23:54

ShyrKahn, ha szerinted 1-0-ás Inter vezetésnél védekezésre volt szükség, nem pedig arra, hogy megpróbáljunk egyenlíteni, akkor nagyon sok fogják a te perspektívádból nézve a másik oldalt képviselni... :)

Shyr Kahn 2008.11.27. 23:43:23

Fejetlenül szerintem nem érdemes cserélni. Ha nem is Nedved helyett, de mondjuk Del Piero helyett meg lehetett volna próbálni. Ez igaz. A középpálya így se bírta a sarat, így semmiképpen sem oda hoztam volna be (ha egyáltalán behozom). Persze én elég kevés edzői tapasztalattal rendelkezem, úgyhogy nem mérvadó a véleményem. És ha te sem rendelkezel több éves profi edzői tapasztalattal, akkor nem értem mire fel ez az elítélő és lekicsinylőnek tűnő kijelentés a perspektívámmal kapcsolatban. Nyilván én is kíváncsi lettem volna mi történik, ha Nedved helyén Gio játszik... ezt már sosem tudjuk meg, de legalább annyi esélye lett volna arra, hogy még egy gólt kapjunk, mint hogy egyenlítsünk, azaz szinte semmi. Így inkább azt mondom: fogadjuk el a bölcsebb és jóval tapasztaltabb Ranieri döntését és perspektíváját. Iaquinta egyébként sem egyszer húzta már ki a csapatot a bajból :)

Ismeretlen_108746 2008.11.28. 09:50:52

Kedves Shyr Kahn! Azt hiszem lassan kimerítjük a témát :-) Bennem nem marad szálka a véleményütköztetés következtében, teljesen normális jelenség, hogy bizonyos dolgokról részben más a véleményünk, más dolgokat meg szimplán félreérthetően vagy nem világosan fogalmazunk meg. Roppant unalmas volna, ha ezen a fórumon mindenki pontosan ugyanazt gondolná. Amúgy a meccsek, főleg mikor nem nyerünk, mindenkiben indulatokat váltanak ki, s ezek az eszmecserék során további hullámokat keltenek. A lényeg szerintem az volna, hogy ahogy jelen esetben is történt, kulturáltan történjenek és záródjanak le a beszélgetések. Én sem szeretnék egy Real Madrid mentalitású Juventust látni, valahogy az nagyon idegen volna, na meg egyébként is Barcelona szimpatizáns volnék spanyol vonalon :-) A Real Madrid példája is mutatja, hogy befutott világklasszisokból nem feltétlenül lehet szépen focizó és eredményes csapatot építeni, valahogy nagyon nem megy nekik. Ugyanakkor pl. a Barcelonánál nagyon tetszik, hogy alap emberek lehetnek a saját nevelésű fiatalok, s melléjük nem sajnálják a pénzt arra, hogy egy-egy posztra igazi klasszisokat vegyenek. Azt érzem, hogy a Juventusnál is valami ilyesmi kellene, s a középpályára, illetve a védelembe kellene valaki végre. Ha az elitbe akar tartozni a Juve, szerintem ez nélkülözhetetlen. Maximálisan egyetéértek Veled, a Real Madrid kettős leaálázása elvitathatatlan és magáért beszélő harctett, ráadásul mindkét meccsen jócskán föléjük kerekedtünk. Mindamellett én a Zenit elleni meccseket is komoly fegyverténynek nevezném, ne felejtsük el, hogy a Zenit az utóbbi 1,5 évben végigverte fél Európát... Egy győzelem és egy idegenbeli x ellenük nagyon nem rossz eredmény.... Szóval csak így tovább a BL-ben. Ranierit alapvetően jó edzőnek, s kulturált embernek tartom, de néha nagyon nem értek egyet a kezdőivel és a cseréivel. Lelke rajta, s mivel én magam nem vagyok edző, nem kívánnék okoskodni, bízom benne, hogy a végén neki lesz igaza. Hétvégén remélem a bajnokságban is folytatjuk a nyerő szériát!

Ismeretlen_102246 2008.11.28. 11:41:05

Egyetértek. Ámen!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása