Ranieri: "A Catania ellen mindig nehezen megy"

Most nincs sok idő a pihenésre. A Juventus egy hét alatt három mérkőzést játszott (mindegyiket megnyerte), de holnap itt az újabb összecsapás. Most szerdán nem a Bajnokok Ligájában, hanem a bajnokságban, a Catania ellen kell helytállni.

A Catania volt az utolsó csapat tavaly, akik ellen a Juventus hazai pályán játszott, és egyike volt azoknak, akiket a Bianconeri nem tudott legyőzni. Mindkét mérkőzésen Del Piero mentette meg a Juve "becsületét".

Claudio Ranieri

"Tavaly otthon is, és idegenben is végig vezettek 1-0-ra, és csak az utolsó pillanatokban sikerült egyenlítenünk. Úgy vélem, a Catania most is ugyanilyen elszántan érkezik hozzánk. Idén csak egy ponttal gyűjtöttek kevesebbet, mint mi, és az Inter ellen is nagyon jól játszottak. Zenga személyében kitűnő trénerük van. Ő olyan ember, aki mindig egyre jobb akar lenni. Játékosént is ilyen volt, külföldön is remekül teljesített, nem csak itthon. A legjobbakat kívánom neki."

Az Udinese és a Cagliari legyőzése után a Juventus tovább akarja folytatni ezt a remek sorozatot, de most már nem csak eredményesen, hanem szép játékkal is. Ranieri úgy véli, hogy csapata lépésről lépésre egyre jobb lesz.

"Még nem vagyunk csúcsformában, de nincs okom panaszra. A régi játékosok sokat segítenek az újaknak a beilleszkedésben. Egyre jobban összehangolódunk, de még nem megy folyékonyan a játék, nem tartjuk a megfelelő távolságokat, és gyakran becsúsznak kisebb hibák is. Egyszerre mindig csak egy mérkőzésre szabad koncentrálnunk, minden mást ki kell zárnunk. Az első néhány találkozón határozott csapatot láttam, a csatárok is segítettek a többieknek, és ellenfeleink nem tudtak sok helyzetet kialakítani."

Három mérkőzés után a sajtó már most a Juventus és az Inter versenyfutásáról ír. Ranieri szerint azonban még túl korai erről beszélni, mivel nem csak ez a két csapat az esélyes a végső győzelemre.

"Hosszú út áll még előttünk, a Roma, a Milan és a Fiorentina is nagyon erős. Aztán ott vannak még az olyan csapatok is, mint a Lazio, a Napoli és a Sampdoria, akik bárkitől képesek pontokat rabolni. Izgalmas ez a bajnokság, és sokkal keményebb, mint tavaly. A Scudetto sorsa majd csak a végén dől el, és remélem, a Juventus is harcban lesz még akkor. A legesélyesebb persze az Inter, de jelenleg egységesebbek vagyunk, mint ők, mivel Mourinho még új, így abban a helyzetben van, mint én tavaly."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr674642644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomi 2008.09.24. 20:37:24

végre játszik Giovinco Forza JUVE

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása