Nedved: "Túl idegesek voltunk"

Pavel Nedved úgy véli, a Juventus túlságosan is idegesen játszott a Bajnokok Ligája tegnap esti összecsapásán:

"Újoncnak éreztük magunkat."

A Bianconeri a bundabotrány miatti két éves kihagyás után tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba, és tegnap este 1-0-ás győzelemmel mutatkozott be a Zenit Szentpétervár ellen.

Pavel Nedved

"Több volt, mint egyszerű győzelem, mivel nagyon fontosnak tartottuk ezt a mérkőzést. Talán túlságosan is fontosnak... idegesen játszottunk, sokkal rosszabbul, mint általában. A három pont megszerzése alapvető fontosságú volt, de nem kellett volna úgy éreznünk magunkat, mint az újoncok. Pedig én is így éreztem magam, és néhány csapattársam is, akik nagyon idegesek voltak az első félidőben. Ezért nem tudtak annyira kibontakozni, mint általában."

Alessandro Del Piero fantasztikus szabadrúgás gólja győzelmet jelentett a Juventusnak.

"A Zenit nagyszerű csapat, folyamatosan nyomás alatt tartottak minket, de sikerült jól szervezetten védekeznünk. Úgy érzem, jó formában vagyunk fizikálisan, ezt az előszezoni felkészülés során is megmutattuk. Szerintem a szellemi része a dolognak meghatározóbb volt tegnap este, mivel túl görcsösen akartunk jól játszani, és emiatt idegessé váltunk."

Nedved sosem tagadta, hogy különösen bizonyítani szeretne a Bajnokok Ligájában, mivel még sosem sikerült elhódítania ezt a trófeát, és a 2003-as döntőt is kihagyta sérülés miatt.

"Nagyon sok mindent hajlandó lennék feláldozni, hogy bejuthassak a BL döntőjébe, mert ez egy különleges sorozat számomra. Most szükségünk volt erre az eredményre, és nagyon örülünk is neki, majd a többi mérkőzésen jobban játszunk. Tudjuk, hogy javulnunk kell, de erre még rengeteg időnk van."

Az este egyetlen negatívuma az volt, hogy Mauro Camoranesit - aki az első félidőben kapufát fejelt - le kellett cserélni bokasérülés miatt.

"Remélem, hogy nem sokat kell kihagynia, mivel nagyon fontos része a csapatunknak, főleg most, hogy ilyen kitűnő formában van."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr824642622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3387) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4161) mercato (4144) nyilatkozat (7443) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása