Del Piero: "Nagyszerűen mennek a dolgok"

Alessandro Del Piero a csapat jelenlegi helyzetét elemezte a mai sajtótájékoztatón.

"Eddig mindenki beleadott mindent, de ha azt akarjuk, hogy teljesüljön az álmunk, még többet kell nyújtanunk."

Alessandro Del Piero

A mai volt Alessandro Del Piero idei első sajtótájékoztatója. A 2008-as év kitűnően kezdődött számára, hiszen gólt szerzett a Catania ellen, betalált az Olasz Kupában, és úgy néz ki, egyre jobb formába lendül.

Del Piero igazi vezér a pályán, az öltözőben, és a sajtószobában is. Tiszta és egyértelmű jelzést adott mindenkinek, melyet nem nehéz összefoglalni:

"Nagyszerűen mennek a dolgok, de többet kell adnunk. Mindenkinek: a játékosoknak, a személyzetnek, és a klub elöljáróinak is."

A szezon első része

"Nagyon fontos volt számunkra, mindannyian rengeteget dolgoztunk. Azok is, akik kiválóan teljesítettek, és azok is, akik nem a várakozásoknak megfelelően. A munka mennyisége miatt senkit sem illethet a kritika. Sikerült néhány igen jó eredményt elérnünk, és a tabellán elfoglalt helyünk kiváló. Az Inter viszont előttünk áll; jelenleg ők a legjobb csapat, hiszen nekik van a legtöbb jó játékosuk, és félelmetes a csapaterejük. Hozzájuk, a Romához, vagy a Milanhoz viszonyítva nekünk sokkal több gondunk van, hiszen nagyon sok játékost vesztettünk. Azonban mostanra nagyjából sikerült túljutnunk ezeken a problémákon.

Még többet adhatunk

"A dícséret, a szép szavak, de leginkább az elért eredmények motiválnak minket. Negyszerűen mennek a dolgok, de ennél többet kell nyújtanunk. Mindenkinek: a játékosoknak, a személyzetnek, és a klub vezetőinek is. Minden területen javulnunk kell, ha tovább akarunk menetelni, és ha még hiszünk az álmainkban."

Egyszerre csak egy lépés

"Idén nem tervezhetünk hosszú távon. Egyszerre csak egy lépést tehetünk, mérkőzésről mérkőzésre. Ha nem vagyunk elég óvatosak, bajba kerülhetünk. Nézzük csak meg az Olasz Kupát. Az első mérkőzésen az Empoli jobb volt, sikerült is győzniük, és a visszavágón is nehéz pillanatokat okoztak nekünk. Ugyanez lesz vasárnap, a Sampdoria ellen is, hiszen minden nagyon bonyolult most a sérültjeink miatt."

Egy kis sajnálkozás

"Elvesztettünk egy olyan mérkőzést, ahol háromszor is eltaláltuk a kapufát, máskor meg az utolsó pillanatokban sikerült döntetlenre menteni az eredményt. Néha többet értünk el, mint amit megérdemeltünk volna, néha pedig kevesebbet. Nem mondható, hogy meglepő lenne az idény, de az biztos, hogy igazán kitűnő. Viszont rengeteg problémával kell majd szembenéznünk."

Bajnokok Ligája - igen

"A Bajnokok Ligájába való bejutás nagyon sokat ér, és nem csak a klub számlájára befolyó pénz miatt. Igazi ösztönző erő, nagyszerű érzés benne lenni, kitűnő mérkőzések várják az embert. A Bajnokok Ligája egy fantasztikus cél, melynek eléréséért szívesen játszik mindenki."

Bajnokok Ligája - nem

"Kudarc lenne-e ez az év, ha nem sikerülne az első négyben végeznünk? Idén az a legfontosabb, hogy azzal a tudattal érjünk a végére, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. Csakúgy, ahogyan az év eddigi részében is. De ismétlem, ez nem elég. Ennél többet kell nyújtanunk. Eddig jól játszottunk, de ezután sem szabad leeresztenünk. Fontos, hogy ez mindig az eszünkben legyen."

Soha nem adjuk fel

"Pozitívumnak tartom, hogy megmaradt a büszkeségünk, a győzni akarásunk, és az összetartásunk. Jól bizonyítják ezt azok a pontok is, melyeket az utolsó percekben gyűjtöttünk."

Az új játékosok problémái

"Nem igazán akarok azokról beszélni, akik nem tudtak jó teljesítményt nyújtani. Csak annyit mondhatok, hogy határozottság és elkötelezettség tekintetében mindenki a maximumot nyújtja. Azonban mindenki kerülhet hullámvölgybe."

Igazolások

"A klub nem kért tőlem tanácsokat az igazolásokkal kapcsolatban, és ez így van rendjén. A klub vezetésének feladata, hogy megvizsgálja a lehetőségeket, és meghozza a döntéseket. Így én csak a futballra koncentrálhatok."

Az Olasz Kupában az Inter lesz az ellenfél

"Nagyon várjuk már ezt a kihívást, de tudom, hogy ők is. Az Empoli ellen egyébként igen motiváltak voltunk. Remélem, hogy az Inter ellen két látványos és heves mérkőzést játszunk majd, és mi jutunk tovább az elődöntőbe. Az Olasz Kupát nagyra értékeljük, hiszen idén csak itt indulhatunk a bajnokságon kívül."

Személyes elvárások

"Az idény elején egyedül edzettem, csak így javíthattam a kondíciómon. A viccet félretéve, fokozatosan lettem egyre jobb. A gólok sokat segítenek, hogy előmozdítsák a dolgokat, és szerencsére a gólok jöttek is. Jelenleg elégedett vagyok a lelki és fizikai állapotommal. Nem gondolok azokra, akik már négy évvel ezelőtt is kételkedtek abban, hogy végig tudok játszani 90 percet. Inkább azokra gondolok, akik hittek bennem, nekik köszönhetem azt is, hogy pozitív energiákká alakítottam át a befektetett munkámat."

A válogatott és az Európa Bajnokság

"Donadoni hozza meg a döntést, hogy kit akar a csapatban látni. Az én feladatom annyi csak, hogy jól szerepeljek, és elérjem a meghívást. Majdnem mindig a keret tagja voltam, és remélem, hogy ez továbbra is így lesz. Jelenleg csak a Juventusra összpontosítok, mert csak akkor kaphatok meghívót a válogatottba, ha itt is jól szerepelek. A nemzeti válogatott a csúcspontot jelenti egy játékos számára, de ha nem lehetek ott az Európa Bajnokságon, hát... mindegy, nem gond. Majd valami mást csinálok az alatt az idő alatt."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984641522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dana 2008.01.18. 20:36:55

Jól beszélt a kapitány, a vezetőségnek többet kell nyújtania.

asvééd 2008.01.18. 21:46:42

SOKKAL TÖBBET!!!Főleg higgadtnak,megfontoltnak és körültekintőbbnek kellene lenniük a jövőben!!!Ahogy az egy ilyen klubbhoz illik!!!Donadoni meg bekaphatja ha nem hívja be,sztem befér,Sííííííííííííííííímán!:)))

DelPiero86 2008.01.19. 12:01:20

Így van..Ő rá aztán nem lehet panasz,szívét lelkét kiteszi minden meccsen:)Alex a legnagyobb,helye van a válogatottban!FORZA JUVE!

yoto 2008.01.19. 12:31:35

A sérülése óta (1998) annyi kritika érte, hogy az 10 játékosra nézve is sok lenne! De mindig a pályán válaszolt ezekre és mindig bizonyította/bizonyítja hogy joggal emlegetik a legnagyobbak között!!!! Páratlan játékos!

csuti12 2008.01.21. 07:54:39

Az én szememben Ő az etalon. Miatta lettem már több mint 10 éve juvés. Nemcsak a pályán vezér, ezekre a nyilatkozatokra a vezetőségnek is oda kell(kellene) figyelni. Ranieri+Donadoni meg menjen a francba.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása