Chiellini: "Győzni megyünk Rómába"

A Karácsony egyre közeledeik, és Giorgio Chiellini tudja, milyen ajándékot kérjen: egy nagyszerű évad finálét a Juventusnak. Mielőtt elkezdődne a téli szünet, a Bianconeri szeretné méltóan lezárni az idény első felét. Chiellini sok mindenről beszélt a sajtótájékoztatón, beleértve a szombati, Lazio elleni találkozót is:

Giorgio Chiellini

"Karácsony előtt meg kell még mérkőznünk a Lazióval és a Sienával is, és mindkettőn győzni szeretnénk, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű. Eddig egész jól teljesítettünk, szeretnénk tovább erősíteni a pozíciónkat. Hosszú még a bajnokság, de közel kell maradnunk az Interhez. Ők egy nagyszerű csapat, egyre jobban játszanak, lehetett ezt látni az utóbbi mérkőzéseiken is. Mindenestre mi nem adjuk fel."

A következő mérkőzés Rómában lesz, a Lazio ellen, akik épp most estek ki a Bajnokok Ligájából.

"Nem hiszem, hogy a Lazio széthullott és dühös lenne. Megtették, amit meg lehetett a Real Madrid ellen, de szerintem a játékosok is tudták, hogy ott szinte lehetetlen lesz győzni. Inkább feltüzelte őket a kiesés, és most a lehető leghamarabb megfelelő pozíciót akarnak elérni a bajnokságban. Leginkább Rocchitól és Pandevtől kell tartanunk, mert ők ketten szerezték a Lazio majdnem összes gólját. Mindent meg kell tennünk, hogy megállítsuk őket."

A Lazio elleni lesz az idény utolsó idegenbeli mérkőzése: az utolsó esély bezsebelni egy idegenbeli győzelmet, mely legutóbb már majdnem sikerült. Chiellini megerősítette, hogy minden játékos nagyon vágyik egy Torinótól távoli sikerre:

"A derbin kívül, mely nem számít, csak a Cagliari ellen sikerült győznünk, de akkor szerencsénk is volt. Ezt szem előtt tartva kell javulnunk. Idegenben nem mindig sikerül megmutatni az erőnket és elszántságunkat, bár az is igaz, hogy ellenfeleink sokkal motiváltabbak saját közönségük előtt. Ez is az oka, hogy most győzni utazunk Rómába."

Chiellini végül a védelemről beszélt: a hátsó alakzat mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb, Legrottaglie és Chiellini pedig különösen kiemelkedő teljesítményt nyújt. Pont az a két játékos, akik majdnem távoztak a nyáron.

"Tényleg nagyon örülök, hogy maradtam. Nagy hibát vétettem volna, ha itthagyom a csapatot. A júliusi események után megtanultam, hogy mielőtt bármit nyilatkoznék, el kell számolnom tízig, és megnyugodnom. Akkor azonban még nem így tettem. A hibákból viszont lehet tanulni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr154641402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3392) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4171) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása