Buffon meg akarja nyerni az Olasz Kupát

Gigi Buffon a Juventus Channelnek nyilatkozott:

"Ez egy fontos trófea lenne, hiszen az itt eltöltött hét év alatt egyszer sem sikerült elhódítanom."

Gianluigi Buffon

"A bajnoki címen kívül az Olasz Kupa elhódítása a csapat egyik fő célja, nagyon jó lenne, ha összejönne, főleg azért, mert eddig ez még nem sikerült nekem."

A Juventus szerda csütörtök este játssza következő mérkőzését a Kupában, és egy esetleges győzelemmel már a negyeddöntőbe jutna. Az Empoli ellen kötelező a győzelem, és a Kupa kárpótlást jelenthetne, ha esetleg a Scudetto elhódítása idén nem sikerülne. Buffon soha nem csinált abból titkot, hogy más csapatokat tart esélyesnek a bajnoki címre.

"Örülök, amikor David, vagy Ranieri nyilatkozatait hallom a bajnoki esélyeinkről. Én is optimista vagyok, és hozzájuk hasonlóan bízom abban, hogy minél előbb sikerül elérnünk ezt az álmot. Nem tudom, hogy ez idén sikerülhet-e; nagyon nehéz a bajnokság, mert rajtunk kívül van még pár nagyon erős csapat."

Az interjú végén szó esett arról a mérkőzésről is, melyről rengeteget beszélnek azóta. A Fiorentina játékosai ugyanis az Inter elleni mérkőzés végén megtapsolták és köszöntötték ellenfeleiket. Az Olasz Futball Szövetség elismerte ezt a gesztust, és úgy döntött, hogy januártól minden csapatnak így kell majd tennie.

"Ez a fair play fontos kifejezése, bár én úgy látom, hogy ezt a kezdeményezést nem kellene hivatalosan is kikényszeríteni. Sokkal normálisabb, ha ez magától jön a játékosokból. Nevelési szempontból azonban nagyon fontosnak tartom, annak ellenére, hogy személy szerint jobban tetszett a spontán megnyilvánulása a dolognak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844641367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása