Bizonytalan a Serie A folytatása

Az Olasz Futball Szövetség elnöke, Giancarlo Abete elmondta, hogy még nem szükletett döntés: elképzelhető, hogy beszüntetik a bajnokságot, de az is lehet, hogy csak az idegenbeli mérkőzésekre tiltják meg a vendégszurkolók utazását.

Olasz Futball Szövetség

Az olasz futball újra válságba került, miután vasárnap életét vesztette egy szurkoló. A 26 éves Gabriele Sandri életét egy rendőr által leadott lövés oltotta ki. A fiatal férfi egy Lazio drukker társaság tagja volt, akik az autópályán szóváltásba (talán verekedésbe is) keveredtek egy másik csoporttal (Juventus szurkolók). A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták megállítani a menekülőket, és ekkor dördült el a halálos lövés.

Az eset zavargásokat váltott ki Olaszország szerte, több vasárnapi mérkőzést elhalasztottak, vagy félbeszakítottak szurkolói rendbontás miatt. A leghevesebb összetűzések Rómában voltak, ahol a Roma és Lazio drukkerek közös randalírozása következtében több, mint 40 rendőr megsérült, egy rendőrőrsöt felgyújtottak, és megtámadták az Olasz Olimpiai Bizottság épületét is.

"Nagyon szomorú nap volt. Meg kell hallgatnunk a közvéleményt, a szurkolókat, a rendőrséget, és a városi vezetőket is. Nem tudom, mi lesz ezután, korai még bármit is mondani. Ez egy olyan probléma, mely túlmutat a bajnokság esetleges beszüntetésén." - mondta Abete a 'Radio Anch'io Sport'-nak.

A Serie A félbeszakításán kívül Abete beszélt az idegenbeli mérkőzésekre való utazási tilalomról is.

"A problémát nem lehet csak azzal megoldani, hogy megakadályozzuk a szurkolók utazását. Nem az a megoldás, ha nem engedjük az embereket meccseket nézni. Az a fontos, hogy garantálni tudjuk a békés szurkolók biztonságát."

Az olasz sportminiszter, Giovanna Melandri szerint a vasárnapi tragikus események miatt néhány hétre félbe kell szakítani a bajnokságot. A rendőrség ugyanis attól tart, hogy az elkövetkező fordulókban is folytatódhatnak a szurkolói rendbontások.

"Példamutató döntéseket kell hoznunk a futball érdekében. Beszéltem a vezetőkkel, és arra kértem őket, hogy mérlegeljék a bajnokság néhány hetes szüneteltetésének lehetőségét. A döntést az Olasz Futball Szövetség ülése után tesszük közzé."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr54641304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

passerby 2007.11.12. 21:50:20

Az elég erős túlzás hogy az olasz futball válságban van szvsz. Tulajdonképpen csapatnak nincsen köze hozzá ha jól tudom, sokkal inkább a rendőrség sara az egész - bosszú a múltkori rendőr haláláért? Ja és valahol azt is olvastam, hogy nem is Juve drukkerek balhéztak, ezt meg tudja valaki erősíteni? Nem szeretném ha alaptalanul hoznák összefüggésbe a Juventus-t ezzel az üggyel.

Daccc 2007.11.12. 22:41:56

Nemis a Juverol szol a cikk, ha jol tom a csapat nincs is benne ebbe a rendbontasokba, de sajna ha vki azt hallja manapsag h Seria A akko` az biztosra kijelenti h az eroszak es balhek bajnoksaga! Velemenyen szerint nem sokat teved aki ezt mondja :(

csakajuve 2007.11.13. 16:01:43

ha az a rendőr nem lőtte volna le a dj-t, akkor semmi rendbontás nem történt volna. nem az olasz bajnoksággal van baj (na jó persze az sem a tökéletes, de minden meccs előtt bunyóznak, csak azt nem látják a rendőrök és nem lövöldöznek) hanem a rendőrséggel, amiért eszetlenül lövöldöznek ( véletlenül a kocsiban nyakon lőtte a lazio drukkert ). az idegenbeli meccsekre meg h akarják h ne menjnek ki az ultrák? ezt lehetetlen megcsinálni.....

Lassus · http://juventuz.freeblog.hu 2007.11.13. 17:28:55

Határozottan nem a rendőrséggel van baj, ne beszélj már félre.Ha a szurkolók nem randalíroznának, meg őrjöngenének egy-egy rangadó, jelentősebb meccs előtt, alatt és után, a rendőrök nem avatkoznának közbe, és akkor ne lőnének nyakon embereket. Nézd meg mi volt a torinói derbin, mi megy Rómában, Milánóban, vagy Dél-Olaszországban egy rangadón. Nem normális.

passerby 2007.11.13. 18:38:52

Lassus viszont az is határozottan kijelenthető, hogy nem a csapatokkal van a baj. Akkor már inkább a rendőrséggel, mert az a nem normális, hogy egy autópálya melletti csetepatéban tarkón lőnek valakit aki a volánnál ül. Ha annyira rendet akartak tenni, bilincset rá, aztán be az örsre. Na meg persze azért el kellene takarítani néhány száz retardált ultrát, akik nem veszik észre, hogy a viselkedésükkel csak ártanak - lásd Kaka nyilatkozata.

Ismeretlen_22017 2007.11.13. 19:10:06

Igen, tökéletesen egyetértek ezzel is. Egyébként nem írtam, hogy a csapatokkal van a baj... de most, hogy mondod. Nekik is szerepet kell abban vállalniuk, hogy kitiltsák a balhés ultrákat a stadionokból, mint ahogyan történt az Spanyolországban és Angliában is.

passerby 2007.11.13. 19:27:39

Az a baj, hogy az egész mögött óriási társadalmi, szociális problémák állnak, és mindez a labdarúgáson csapódik le. Talán fejleszteni kellene a közoktatást, meg visszaszorítani a szegénységet, aztán lehet hogy ultrából is kevesebb lenne, ki tudja. De hogy mindezért a csapatokat büntessék, azért azt nem kellene.

Daccc 2007.11.13. 21:00:49

Nincs szo szegenysegrol mert Roma es Torino szurkolokrol volt szo ami ugye tuggyuk nem Del-Olaszorszag, szntem mindenik megvan, az oktatasuk is szerintem ez benne van a verukbe ami baj

Neildril 2007.11.14. 16:27:51

Véleményem szerint a rendőrség túlzásba vitte a dolgot nem így kellene ezt lerendezni...a probléma talán az emberek felfogásánál (beleértve a rendőröt is aki ilyet csinál) kezdődik ahogy azt már mások is leírták előttem. Azt sem tartom megoldásnak hogy a szurkolókat kizárják az idegenbeli meccsekről,ez egyenlő lenne a 100%-os hazai győzelmekkel.Minden csapatnak szüksége van a buzdításra (ez a sport része) nem csak a futballban.

csakajuve 2007.11.14. 17:39:20

úgy láccik félreértettél Lassus... én nem arról beszéltem, h itt a rendőrök a fő bűnösök, hanem arról h most nem lenne felfüggesztve a serie b és c mérkőzései, ha az a rendőr Sandrit nem lőtte volna le. ahhogy te is írtad minden rangadókon (előtte vagy utána) vannak összecsapások és ezeket lehetetlen megfékezni és az ultrákat sem, h ne menjenek el az indegenbeli mérkőzésekre. van 1 barátom, aki angolfoci drukker és mindig azzal jön h minden meccsen teltház van, mert az emberek tudják, hogy nem lesz rendbontás. ha megnézzük a Juve meccseinek a nézőit, sajnos egyre kevesebben vannak. az egyetlen megoldás az lenne, hogy akit vandalizmuson érik, azt örökre tiltsák ki az olasz stadionokból. lehet h ez rengeteg pénzbe kerülne és az ultrák elvesztésébe, de 10 éven belül a stadionokban újra teltház lenne. pl. az atalanta drukkereit soha többé nem lenne szabad meccs közelébe se engedni. ÉS EZ A RENDŐRSÉG BAJA, MERT MEG LEHETNE FÉKEZNI AZ EGÉSZET KICSIT HATÁROZATTABB FELLÉPÉSSEL és nem egy szurkoló megölésében. ha ez az egész tragédia nem történt volna meg, akkor minden meccs normálisn befejeződött volna és nem lett volna Rómában sem rendbontás....

Ismeretlen_22017 2007.11.14. 18:21:17

Igen, úgy látszik félreértettelek. Teljesen egyetértek azzal, amit most írtál.

csakajuve 2007.11.14. 18:35:53

boccs, ha nem fogalmaztam elég érthetően...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása