Az összeesküvés folytatódik?

Vasárnap délután, a Parma elleni mérkőzésen újra három megkérdőjelezhető döntést hoztak a Juventus ellen. November 11.-nek a békéről és a II. világháborúban harcoló katonákra való emlékezésről kellett volna szólnia.

Ehelyett azonban még több erőszakról és egy értelmetlen halálról szólt. A jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a 26 éves Gabriele Sandrit egy rendőr lőtte le véletlenül, amikor megpróbálták megakadályozni a Juventus és Lazio drukkerek összecsapását.

A szörnyű tragédia - majd a bergamói és római események - azonban elhomályosítottak egy másik fontos dolgot: a Juventus kárára újabb súlyos bírói tévedések történtek.

Juventus FC

Persze azért tegyük helyre a dolgokat: a fiatal szurkoló halála sokkal fontosabb bárminél, ami később a nap folyamán történt, de egyszerűen nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a Juventust újra egy játékvezető fosztotta meg a győzelemtől.

Néhány hete, a Napoli elleni mérkőzésen történt bírói "hibák" óriási botrányt kavartak, és többen a Juventus ellen szőtt bundabotrány (Calciopoli) utáni összeesküvésről kezdtek el beszélni. Persze ez a találkozó nem az egyetlen volt idén, amikor már-már látványosan a Bianconeri ellen fújtak a játékvezetők, de mindenképp ez volt a legfelháborítóbb.

A vasárnapi, Parma elleni mérkőzésen három nagyon is megkérdőjelezhető ítéletet hozott Gava játékvezető. Ezeket a RAI Televízió 'La Domenica Sportiva' című műsorában elemezték, és mindenki számára egyértelművé vált, hogy újra csalás történt a Juventus kárára.

Persze mindennek haladnia kell a maga útján, de azt biztosra vehetjük, hogy ez nem az utolsó eset volt, a Bianconerit mérkőzésről mérkőzésre büntetni fogják a játékvezetők. Ha azokat a pontokat is hozzáadnánk a Juventus pontjaihoz, melyektől a bírók fosztották meg a csapatot, akkor a torinóiak jelenleg a tabella élén csücsülnének.


A cikk eredetijét Carlo Garganese írta, és a Goal.com oldalon olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr324641302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edgar 2007.11.13. 15:53:09

a sport1en az olasz összefoglalóban volt, hogy ezen a meccsen a juve szurkolók egy nagy feliratot tartottak a pálya felé, amire az volt írva, hogy: SZÉGYEN. Eztén nemértem .Mért?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása