Zanetti: "Nem vagyunk alárendelt csapat"

Néhány nappal az idény első fontos mérkőzése előtt a Juventus középpályása lekesen beszélt a csapatról:

"Ha mi szerezzük az Udinese ellen az első gólt, most nekünk is 9 pontunk lenne."

Cristiano Zanetti

Ha bárki is azt gondolta volna, hogy az Udinese elleni vereség elveszi a Juventus győzelemre való éhségét, hát... az nagyon téved. A mai sajtótájékoztatón Cristiano Zanetti a Roma elleni, vasárnapi rangadóról beszélt, mely már csak pár napnyira van.

Az egyik legfontosabb dolog, mely a középpályás nyilatkozatából kitűnik, az az, hogy a Juventus nem érzi alárnedeltnek magát egyik csapattal szemben sem.

"Nem látok igazán nagy problémákat. Három mérkőzésből kettőt megnyertünk, egyet pedig elvesztettünk. Nem játszottunk rosszul az Udinese ellen, főleg az első félidőben. A mérkőzés végén kénytelenek voltunk végig támadni, hogy sikerüljön az egyenlítés, így megnyílt előttük a kontrák lehetősége. Számos lehetőségünk volt, amiket nem tudtunk kihasználni, és volt néhány kétes bírói ítélet is. Ha nekünk sikerült volna az első gólszerzés, most három győzelemmel utazhatnánk Rómába."

A mérkőzésre egy olyan Roma ellen kerül sor, akik csúcsformában vannak, és három mérkőzésen  elért három győzelemmel a tabella élén állnak. Egy héttel ezelőtt még úgy nézett ki, hogy a meccs a két éllovas találkozója lesz, most viszont csak egy esély Ranieri csapatának, hogy fentebb kapaszkodjanak a tabellán.

"Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan játszik a Roma. Nagyon jó csapatuk van, nagyon jó játékosokkal, de nem hinném, hogy felettünk állnának. És ez igaz a többi riválisunkra is. Eléggé bosszant, hogy sokan alárandelt csapatként tekintenek ránk. Több sztárjátékosunk is van, akik bármikor eldönthetnek egy meccset. Ha az egész keretet nézzük, igaz, hogy gyengébbek vagyunk, de az első csapatunk bárkit legyőzhet. Az idény jelenlegi szakaszában még senki nincs csúcsformában. A Roma mindhárom mérkőzését megnyerte, de a Milan és az Inter sem hibátlan, akárcsak mi."

Vasárnap Zanetti - és a többi középpályás - teljesítménye még fontosabb lesz, mint eddig, bár a csapat ezen része igen sok kritikát kapott a szakértőktől. Zanetti ezt visszautasította:

"Természetes, ha az idény elején nem megy olyan jól, ilyen kevés mérkőzéssel a háta mögött senki nem nyújthatja a legjobbját. Nem látok problémát a középpályán; Ranierinek sok választási lehetősége van, azokat a játékosokat alkalmazza, akik legjobban illenek az adott mérkőzés stílusához. Nekem jól ment eddig? Igen, én is így érzem, Ranieri hisz bennem. Amikor lehetőséget kapok, megpróbálom a maximumot nyújtani."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr774641093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása