Del Piero - kezdő lesz Ukrajna ellen?

Úgy tűnik, a olasz és nemzetközi sajtó is megelégelte Alessandro Del Piero válogatottban nyújtott teljesítményét. A neten és az írott sajtóban is számtalan írás lát/ott napvilágot, mely a csatár teljesítményét kritizálja. Itt, a blogon, a Cagliari elleni mérkőzés után én is kifakadtam kissé a csapatra (és ezen belül Del Pieróra is). Lássunk egy példát ezekből a cikkekből:

Alessandro Del Piero

A Juventus csapatkapitánya szombaton, a Franciaország elleni EB-selejetezőn árnyéka volt csak egykori önmagának. Kérdés, hogy a csatárnak helye van-e az Ukrajna elleni mérkőzésen?

Alessandro Del Piero szombaton 85. alkalommal léphetett pályára az olasz válogatottban. Ezzel Fabio Cannavaro mögött a második legtapasztaltabb játékos a jelenlegi keretben, és ötödik az összesített ranglistán. A meggyőző számok ellenére Del Piero a válogatottban sohasem tudta azt a teljesítményt nyújtani, mint szeretett klubjában, a Juventusban.

A Bianconeri színeiben több, mint 500 alkalommal lépett pályára, és ezalatt 218 gólt szerzett, ezzel minden idők legsikeresebb játékosának számít. A válogatottban azonban már nem ennyire lenyűgöző a teljesítménye.

Del Piero 1996 óta minden jelentősebb tornán a válogatott tagja volt, de nyugodtan ki lehet mondani, hogy ezek egyikén sem tündökölt. 1996-ban, Angliában, csak az Oroszország elleni mérkőzés első felében játszott, majd a torna hátralévő részére kiállíttatta magát.

Franciaországban, 1998-ban az öregedő Roberto Baggio játéka homályosította el Del Piero teljesítményét, míg 2000-ben, két kihagyott helyzetével ő lett az olaszok szívszorító, franciák elleni vereségének bűnbakja. Franciaország az utolsó percekben egyenlített, majd a hosszabbításban David Trezeguet góljával a győzelmet is megszerezte.

A következő két nagy tornán Del Piero és Olaszország is elbukott, míg a 2006-os, dicsőséges világbajnoki győzelem során főleg csereként számítottak rá.

Szombat este, Franciaország ellen túl nyilvánvalóvá váltak a 32 éves csatár korlátai. Lassúnak és lélektelennek tűnt, és míg fejben tudta, mit kellene csinálni, lábai nem tudták követni gondolatait. A mérkőzésen Del Pierót Lassana Diarra fogta, a játékos, akit Roberto Donadoni valószínűleg a francia védelem gyenge pontjának ítélt meg. Azonban Diarra anélkül semlegesítette Del Pierót, hogy akár csak megizzadt volna.

Szerda este Olaszország Ukrajnába látogat, és ha tovább akarnak jutni csoportjukból, mindenképp győzniük kell. Del Piero helyettesítésére az Udinese támadó kettőse, Antonio Di Natale és Fabio Quagliarella jöhet szóba.


Ezekkel a sorokkal nem feltétlenül értek egyet, de azt el kell ismernem, hogy mostanában tényleg elég lassúnak tűnik a kapitány. Elképzelhető (én ebben reménykedem), hogy még nincs csúcsformában, és az elkövetkező mérkőzéseken erősen rácáfol az őt ért kritikákra. Ha azonban mégsem így lesz, akkor a Juventus (az olasz válogatott nem hiszem) elég nagy bajban lehet. Várom a ti véleményeteket is...

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr504641058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakajuve 2007.09.10. 20:23:11

én sajnos csak az első felét láttam, de ebben tényleg nem mutatott semmit :( de előző idényben mégis ontotta a gólokat, mert a vbén keveset jáccot és ezután formába lendült. meg szerintem számára nem a legjobb felállás, hogy inzaghi mögött van és nem mellette, mint a Juvéban. én azt mondom kell még neki pár hét és jobban lesz, mint tavaj :) Forza Juventus!!!!!!!!!!!!!!

Dana 2007.09.10. 20:42:03

Tényleg az látszik hogy lassú. De nem hinném hogy egy nyár alatt megöregedettés lelassúlt volna. Ez bolondság!! Lendületbe kell jönnie meg kell szoknia a pörgősebb játékot és ha ez meglesz, amit remélem hogy már Ukrajna ellen láthatunk akkor tudjuk mi a végeredmény. Remélem az hogy sok kritikát kap jót tesz neki és felpaprikázzák a sajtóban olvasottak és rácáfol majd az újságírókra. De akkor is IL Capitano!!

Zangif 2007.09.10. 21:15:07

Hát figy, olvashato h a válogatottban nem villogg és eddig se naon villogott. A Juvében viszont... Nemrég épült fel sérüléséböl, egykis idö kell és ujra a tavalyi ember lex, ha meg nem akkor is Ő Del Piero, lehet h lelassult, meg öregedik de annyi rutin van benne h egy mozdulattal eldönthet egy meccset, én nem irnám le még őt, amig van kedve és ugy érzi h birja, maradjon nálunk hiszen ő a Juve ARCA

Zel Piero 2007.09.11. 15:33:03

Del Piero nem egy nyár alatt lassult le!! Folyamatosan lassul, és ez a lassúság már sajnos mindekinek kezd szemetszúrni. A vezetőségnek minnél hamarabb meg kell találnia Del Piero utódját - talán Palladino!? Nem tudom. De megsértődés ide vagy oda, nálam Iaquinta-Trez lenne a kezdő csatársor

mmartin91 2007.09.11. 15:38:25

Sajnos télleg igaz amit írnak,hiszen Del Piero nagyon lassú volt a franciák és a Cagliari ellen is.Tényleg olyan mintha fejben tudná hogy mit akar tenni de vhogy a lábai nem teszik meg ugyanezt.A Cagliari ellen is elég gyengén jáccott,mondjuk lőtt 1 gólt,dehát azt bárki befejezte volna,Camoranesi szépen tette kapura,csakhát a védő miatt Alexnek is bele kellett érnie.De bízzunk Del Pieroban,hátha jobb formába tud lendülni,de ha nem akkor várhatóan a Juve kezdőjéböl kikerül.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása