Nedved: "Jók leszünk"

"Szerintem jó móka lesz a bajnokság, várom már a városi rangadót, valamint az Inter és a Milan elleni összecsapásokat. A Juve egyre jobb lesz, csak egy kis időre van még szükségünk."

Pavel Nedved

A Trofeo Berlusconi során ő volt az egyik legjobb játékos, 3-4 óriási helyzetével ő jelentette a legnagyobb veszélyt a Milan kapujára. Bár még kicsit mereven mozgott, elszántsága és győzni akarása mégis a mérkőzés legjobbjává tette.

Kondíció: "Jól érzem magam, bár még sosem végeztem ilyen felkészülést, mint most. Ennek ellenére nagyon tetszett, és szerintem ez a módszer a megfelelő: nem hosszútávú futás, hanem erősítés. Egyetértek ezzel. Most már csak az eredményekre várok: még nem állunk készen, de egyre jobbak vagyunk fizikálisan, és remélem, hogy hamarosan elérjük a csúcsformánkat. Hosszú időre van még szükségünk."

A Trofeo Berlusconi: "Nyílt mérkőzést játszottunk velük, több lehetőségünk is volt. Nem voltunk elég határozottak, különösen én. Vétettem pár hibát, de a védelmünkkel nem voltak gondok. A Milan mindkét lehetőségét kihasználta, amit adtunk nekik, de összességében elégedett vagyok a játékunkkal."

Az új Juve: "Meglepett, hogy milyen jók vagyunk. Nyilván még javulnunk kell, de ezzel tisztában vagyunk. Megpróbáltunk egyenrangú ellenfelei lenni a nagyobb csapatoknak, de ők jóval összeszokottabbak nálunk, míg nekünk még időre van szükségünk. Azonban a csapatunk jó, és a céljaink nem változtak. Mennyi idő kell még? Ki tudja? Egy-két hónappal elégedett lennék, de talán ennél több kell. Senki nem tudhatja biztosan, de most elégedett vagyok ezzel az elszánt csapattal, akik egyre jobbak és sohasem adják fel."

A fiatalok és az új érkezők: "Jól beilleszkedtek a csapatba. Amikor Olaszországba érkeztem, nekem hat hónapba telt, mire elértem a csapattársaim szintjét. Egy teljesen más stílushoz kellett itt hozzászoknom. A játékosokon jóval nagyobb a nyomás: a középpályán nem cipelheted magaddal a labdát sokáig, az ellenfelek taktikai szabálytalanságokat követnek el, kisebb a tér, a játék gyorsabb... Több problémánk is van, de az új játékosaink jó munkát végeznek, csak időre van még szükségük. Persze a Juventusnak minden mérkőzését meg kell nyernie, de nem szabad elkapkodnunk a dolgokat, mert jó eredményeket érünk majd el. A fiataloknak azon kell dolgozni, hogy elnyerjék a tréner és a klub bizalmát. Mindenesetre nem kell aggódniuk, rajtunk, "öregeken" van a felelősség súlya."

Cél a szórakozás: "Számomra ez mindennél fontosabb. Élvezni akarom a városi derbit, a Milan és az Inter elleni mérkőzéseket. Ezeket mi is és a szurkolóink is kénytelenek voltak tavaly kihagyni. Élvezzük hát most, hogy visszatértünk, biztos vagyok benne, hogy jók leszünk."

Ranieri: "Erikssonra emlékeztet, mert ugyanúgy irányít minket, és ő is igazi úriember. Ranieri futball-filozófiája azonban más: jobban szeret támadni, míg Eriksson inkább a védekezésre helyezi a hangsúlyt."

Három támadó: "Tetszett ez a formáció, sajnálom, hogy olyan korán elvetettük. Szeretek három csatárral játszani, mert élvezem, ha nyomást gyakorolunk az ellenfelekre. Ranieri azonban inkább a 4-4-2 alakzatot részesíti előnyben, és mi elfogadjuk ezt. Pláne, mert ez a hatékonyabb és ezt alkalmaztuk többször. A legfontosabb dolog azonban az, hogy mindenkinek segíteni kell a védekezésben."

Kemény bajnokság: "Rajtunk kívül legalább három, vagy négy csapat is van, aki odaérhet a legjobb négy közé. Nagyszerű bajnokság lesz, de már a kezdetektől a maximumot kell nyújtanunk... aztán meglátjuk, hány pontot sikerül begyűjtenünk. Jobb, ha nem gondolunk különleges célokra, a Scudettóra, vagy bizonyos helyezésekre. Csak arra kell figyelnünk, hogy minden vasárnap megszerezzük a három pontot."

Jókívánságok Bozsinovnak: "Nagyon sajnálom őt (sérülés miatt öt hónapot kell kihagynia). Néztem a mérkőzést, és szinte a legelején megsérült. Próbáltam hívni őt, és még próbálkozni is fogok. Tényleg nagyon sajnálom."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr984640979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása