Sacchi szerint meglehet a Scudetto

Arrigo Sacchi szerint a Juventus esélyes lehet a Scudettóra a 2007/08-as idényben. A Serie B-ben eltöltött egy év után a Bianconeri óvatosan tesz ígéreteket a szurkolóknak, de Sacchinak nincsenek ilyen aggályai.

Arrigo Sacchi

"Az a tény, hogy nem kell hétközi, európai mérkőzéseket játszaniuk, értékes energiákat spórolhat meg Ranieri csapatának, akik így jóval több pontos gyűjthetnek az idény végére."

A Milan, a Parma és az olasz válogatott egykori mestere múlt héten élesen bírálta Fabio Capello munkáját, ám a Juventus esélyeit jónak látja.

"Minden edző, aki ilyen helyzetben van, tudja, hogy nyugodtan megszervezheti a hétközi edzéseket, anélkül, hogy mérkőzést kellene játszania a csapatnak."

A Genoa és a Napoli visszatérése is jelentősen megváltoztathatja a Serie A esélyeit.

"Olaszországban a futball sokkal inkább az érzelmekről szól. Jövőre sokkal technikásabbak lesznek a csapatok, de amíg a televíziós közvetítések jogai nem lesznek kiszélesítve, nem láthatunk majd igazi küzdelmeket."

Hosszú éveken keresztül káosz, és a kisebb csapatok panaszkodásai jellemezték a televíziós közvetítéseket, de a Lega Calcio idény nyáron megoldja ezt a problémát, és a pénzt egyenlően szétosztja a csapatok között.

Sacchi szánt néhány szót egykori csapatára, a Parmára is, akik egy végső nagy menetelésnek köszönhetően kerülték el a kiesést.

"Örülök, hogy bent maradtak, mivel ez a csapat ragyogó csillaga egy olyan városnak, mely a kultúra, a kedvesség és a civilizáció szimbóluma. Tiszta szívemből reméltem, hogy a Parma a Serie A-ban marad, egyrészt a csapat, másrészt az egész olasz futball miatt. A klub új elnöke, Tommaso Ghirardi egy igazi profi, aki szereti a sportot és elég bátor is. Ha pedig megvan a bátorságod, akkor jó nyomon jársz."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr684640759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3395) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (862) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9928) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4174) mercato (4145) nyilatkozat (7453) Olasz Kupa (331) összefoglaló (414) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása