Almiron és Tiago hivatalosan is aláírt

Az Empolitól érkező argentin, és a Lyontól érkező portugál játékos átigazolása is hivatalossá vált.

Almiron és Tiago

Új arcok a Juventus középpályáján. A klub megjelentetett egy közleményt, mellyel hivatalosan is megerősítik a két játékos átigazolását: az argentin Sergio Bernardo Almiron az Empoli, míg a portugál Tiago Cardoso Mendes a Lyon csapatától érkezik.

A két érkező minden szempontból - minőség, mennyiség, tapasztalat és gólszerző képesség - erősítést jelent a csapatnak (persze különösen a középpályán).

Tiago Cardoso Mendes május 2-án lett 26 éves. Viana do Castelóban született. Rui Barros, Dimas és Paolo Sousa után ő a negyedik portugál játékos, aki magára öltheti a zebracsíkos mezt. Tiago figyelemreméltó karriert tudhat magáénak, mindig a legrangosabb klubokban játszhatott, mint pl. a Benfica, a Chelsea, az Olympique Lyon, és természetesen a portugál válogatott. Az elmúlt három évben három bajnoki címet szerzett, egyet Angliában és kettőt Franciaországban. Most az a szándéka, hogy ezt a sorozatot Olaszországban is folytatja:

"Azért vagyok itt, hogy még több díjat szerezzek." - mondta közvetlenül azután, hogy aláírta a szerződést - "Örülök, hogy így döntöttem. A Juventus egyike a legnagyobb európai csapatoknak, egyik álmom volt, hogy itt játszhassam, és most végre teljesült." 

Almiron viszont már jó ideje Olaszországban él. A 27 éves játékos (novemberben tölti majd be) életének jelentős részét itt töltötte. Amikor 2001-ben, nagyon fiatalon az országba érkezett, a Newell's old Boys csapatától az Udineséhez igazolt. Az Udinese és Verona csapatában sokat fejlődött, de játékosként az Empoliban teljesedett ki (Buffonnak is gólt lőtt!), érett játékossá vált,  elkerülte csapatával a kiesést, aztán sikerült bejutniuk az UEFA-Kupába. Most újra együtt játszhat majd Iaquintával  és első mondatai is hasonlóak voltak, mint egykori csapattársáé:

"Azért vagyok itt, hogy mindenkinek megmutassam, mennyit érek; minden akadállyal kész vagyok szembenézni. Mindent bele fogok adni, ahogy eddig is tettem. Karrierem új kezdete ez, valami olyasmi, amire már nagyon régóta várok." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr894640744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daccc 2007.06.23. 15:41:57

Sok szerencset kivanunk neki es kivanjuk h jol teljesitsetek es eredmenyt hozzanak az Oreg Holgynek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása