Ranieri interjút adott a sajtónak

A Juventus élére történt kinevezése után először nyilatkozott Claudio Ranieri a sajtónak.

"Ennek a klubnak egyszerűen nem lehet nemet mondani"

Ranieri bemutatása

Ranierit ma este leplezték le a sajtó előtt, néhány órával azután, hogy hároméves szerződést írt alá a Juventushoz. A sajtótájékoztatón - többek között - arról beszélt, miért a Juventust választotta a Manchester City helyett.

"Ha a Juventus hív, nem szabad sokat gondolkodni. A Manchester City-nél elindult egy folyamat, de még nem volt meg az új tulajdonos, és a hetek csak teltek... A Juventus hívása teljesen meglepetésszerű volt. Villámcsapásként ért, egyáltalán nem számítottam rá. Az újságokban olvastam először a nevemet, és magamtól kérdezgettem, hogy ez igaz lehet-e. Azután jött a hívás, és én nagyon boldog lettem. Egy ilyen klubnak, mint a Juventus, egyszerűen nem lehet nemet mondani. És én nem is tettem!"

A Juve figyelme akkor fordult Ranieri felé, amikor Didier Deschamps lemondott. Az új edző már nagyon várja a jövő idényt, és a Serie A-s visszatérést.

"Ez egy nagyszerű kihívás, kemény és ösztönző. Keményen kell dolgoznunk, hogy a Juventus újra odakerüljön, ahová való. Köszönöm a klubnak, hogy engem választott, ez büszkeséggel tölt el. Nagyszabású tervek közé csöppentem, biztos vagyok benne, hogy minden jól megy majd."

Mikor arról kérdezték, hogy jövőre mit érhet majd el a csapat, Ranieri azt válaszolta, hogy időbe telik, amíg a bundabotrány után újjáépítik a csapatot.

"A klub vezetői azt mondták nekem, hogy öt éven belül a legmagasabb szintre akarnak jutni. Megnézzük, lehet, hogy hamarabb is el lehet ezt érni. A lehetőség a Juventus előtt áll, hogy újra a régi kihívásokkal kelljen megküzdenie. A csapat nagy bajnokokból, és tehetséges fiatalokból áll majd. Igazolási célpontjaink? Biztos, hogy nem mondunk neveket a médiának."

Az egykori Chelsea és Valencia mester arra kérte a szurkolókat, hogy legyenek még türelemmel.

"A szurkolók is sokat szenvedtek a Serie B-ben, és még több nehéz időszak áll előttük. Nem szükséges azt mondani, hogy megnyerjük a Scudettót. Minden eredménynél fontosabb, hogy újra Olaszország gyöngyszeme leszünk. Még egy kis türelem, és a Juve jövőbeni eredményei büszkévé teszik majd őket. Hasonlóak leszünk a régi Juventushoz, bár az már nem létezik. Mindig lesz nosztalgiázás, de nekünk a jelenre és a jövőre kell összpontosítanunk."

A sajtótájékoztató nem a tervek szerint alakult Ranieri számára, amikor a jövő évi derbiről kérdezték.

"Örülök, hogy a Torino újra feljutott a Serie A-ba." - mondta, mielőtt rájött volna, hogy ezúttal nem a Torino, hanem a Juventus jutott fel. - "Szóval... akkor nekik kellene üdvözölni minket. Mindenesetre remélem, hogy a derbi méltó lesz a városhoz. Ösztönző, és kellemes élmény a szurkolóknak is."

A Juventus főigazgatója, Jean-Claude Blanc elárulta, hogy a klub nagyon elégedett az 55 éves szakember szerződtetésével.

"Claudio munkája illik a Juventus stílusához, és ezt a jövőben is folytatni akarjuk. Hároméves szerződést ajánlottunk neki, mivel a terveinkhez fontos a stabilitás. A legfőbb kérdésekben szinte azonnal egyetértettünk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr994640686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása