Zanetti: "A Juve legnagyobb ellenfele a Juve"

Cristiano Zanetti úgy kezdte a ma délutáni sajtótájékoztatót, hogy egy egyszerű kérdésre egyszerű választ adott: folytatni fogja a Juventus hazai győzelmi sorozatát?

"Remélem. Most nagyon úgy tűnik, hogy képesek vagyunk rá. Hetente csak egyszer játszunk, így van időnk regenerálódni. A szombatra történő felkészülések jól mennek, és most, hogy több játékosunk is visszatért, majdnem tökéletes a csapat. Itt az idő, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük."

Cristiano Zanetti

A középpályás meggyőző teljesítményt nyújtott a Bari ellen, mikor hosszú kihagyás után újra pályára lépett.

"Jól rendbejöttem a sérülés után, és ennél még csak jobb lehetek, akár az edzéseken, vagy a meccseken."

Mi a különbség a mai, és a 2001-ben, a Rómával Scudettót nyerő Zanetti között?

"Most teljesen más stílusban játszom, és természetesen sokkal tapasztaltabb vagyok, jobban értem a játékot. Azt kell mondanom, sok mindenben javultam azóta."

Mivel ebben a szezonban kulcsjátékosnak számít, az újságírók arra voltak kíváncsiak, hogyan reagál arra, hogy a klub nagy nevekkel kívánja megerősíteni a középpályát a nyár folyamán.

"Számomra ez nem probléma. Ahhoz vagyok hozzászokva, hogy nagy csapatokban játszom világklasszis játékosokkal. Biztos, hogy jó lesz."

Egy szombati győzelem azt jelentené, hogy a Juventus lenne a 'téli bajnok'.

"Ez fontos lépés lenne számunkra, hiszen jelentős ponthátrányt kellett ledolgoznunk. Ennek ellenére még rengeteg mérkőzést kell megnyernünk."

És mi a véleménye a Serie B-ről?

"Hogy őszinte legyek, nem számítottam rá, hogy ilyen erős a másodosztály, mind technikailag, mind fizikálisan. És ezek a csapatok sosem adják fel. Voltak problémáink ezzel az elején, de aztán alkalmazkodtunk, és most már tudjuk, hogy a végső sípszóig kell küzdenünk. Pontosan tudjuk, mik a céljaink, és ahogy múlik az idő, egyre jobbak leszünk."

A sajtóban rengeteg találgatás zajlik a csapat 'sztárjainak' jövőjével kapcsolatban.

"Ezek csak pletykák. Mindenki keményen edz, és szombaton mindent bele fogunk adni. Ha valaki távozik, úgyis érkezik helyette valaki. Azonban én senkit nem láttam, aki ne lenne motivált. Mindenki elszánt, hogy visszatérjünk a Serie A-ba. Ha vége a bajnokságnak, természetesen mindenki maga dönt a jövőjéről, de az öltözőben most olyan légkör, hogy senki nem akar elmenni."

Az egyik ilyen játékos Gigi Buffon...

"Mindenki fontos, de nincs még egy olyan, mint Gigi. Ő alapvető fontosságú a klubnál, ugyanúgy, mint Del Piero, Trezeguet, Camoranesi, Nedved, Marchionni.... ezek a játékosok jelentik a különbséget a Serie A-ban, és a Serie B-ben is."

A Bianconeri megpróbál elkerülni minden baklövést az idény második felében.

"A Juve legnagyobb ellenfele a Juve, de azért van több csapat is, akik kihívást jelentenek, mint pl. a Napoli, a Bologna és a Genoa. Nagyon vigyáznunk kell."

És végezetül, milyen mérkőzés vár szombaton a Juventusra?

"Nehéz meccs lesz, de több, mint felkészültek vagyunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524640198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása