Marchionni: harcra készen

"Rengeteg mérkőzést kihagytam az elmúlt két és fél hónap során, de a szezon második felében szeretnék pályán lenni."

Marco Marchionni

"Tényleg örülök. Hosszú ideig távol voltam, szóval tényleg nagyszerű érzés volt, hogy ilyen jól játszottam a visszatérésemkor. Persze mindig a Juventus az első, haza kellett vinnünk a három pontot, így nem számít, hogy én jól játszottam-e, vagy sem."

Marco Marchionni visszatért, és ahogy a Bari elleni remek teljesítménye mutatja, olyan, mintha távol sem lett volna.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig sérült leszek. De ahogy a múlt évet nézem, mikor a műtétem volt és hét hónapot kénytelen voltam kihagyni, akkor is azt hittük először, hogy csak tíz napot leszek távol. Mikor visszatértem, nagyszerű formában játszottam. Remélem, ezt ezúttal is meg tudom ismételni. Rengeteg mérkőzést kihagytam az elmúlt két és fél hónap során, de a szezon második felében szeretnék pályán lenni."

Az újságírok ezután arrók kérdezték, hogy vannak-e kételyei azzal kapcsolatban, hogy a Bianconerihez szerződött.

"Egyáltalán nincsenek. Maximálisan tiszteletben tartom a szerződésemet. Remélem, hogy mind az öt évben itt lehetek, és ha még akkor is boldog leszek itt - és ebben biztos vagyok -, akkor még tovább is. Ha egy olyan klubnál vagy, mint a Juve, igazán jó okod kell, hogy legyen a távozáshoz."

Most, hogy Marchionni és Camoranesi újra egészséges, és jó formában van, Didier Deschamps néhány nehéz döntés elé kényszerül.

"Mauro és én teljesen más karakterű játékosok vagyunk, eltérő lehetőségeket kínálunk az edzőnek. Én ott szeretek játszani, ahol van hely a manőverezésre, míg Mauro ezt kicsit másképp szereti."

Salihamidzsics érkezése a Bayern Münchenből valószínűleg tovább növeli a posztokért folyó versenyt.

"Mindig is azt mondtam, hogy amíg kitűnő játékosok vannak körülöttem, én boldog vagyok itt. Kitűnő összehasonlítási alapot adnak, és mindig lehet valami újat tanulni tőlük. Ha kilenc évig játszott a Bayernben, akkor valamit nagyon jól csinált. Nyilvánvalóan nagyszerű játékos, és biztos vagyok benne, hogy jól be fog illeszkedni a Juventusba. És az edzőnek is jó, hogy van választási lehetősége - ez egy csúccsapat ismertetőjele."

A kis középpályás nem az a típus, aki kitér a verseny elől.

"Ha rendszeresen akarsz játszani, keményen kell dolgoznod; minden játékos magának alakítja ki a lehetőségeit. Én azért jöttem ide, hogy fontos szerepet játsszak, és megmutassam, mire vagyok képes. Ha sikerül helyet biztosítani magamnak, lesz miért játszanom, de ha nem, akkor meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet."

A beszélgetés ezután a feljutásért való harcra terelődött, melyben a Bianconeri két pont előnyt szerzett.

"A büntetés mérséklése könnyített egy kicsit a dolgunkon, de még mindig rengeteg mérkőzés áll előttünk. Jó érzés a tabella élén állni, mivel így lehetővé válik a klubnak, hogy megtarthassa a nagy játékosokat."

Néhány szó az üldözőkről.

"Remélem, hogy mi leszünk az elsők, a többiek harcoljanak csak a második helyért. A másik feljutó csapat szerintem a Bologna lesz, de még számos nagyon jó csapat van."

Marco elég balszerencsés, hogy nem játszhatott több mérkőzésen ebben az idényben.

"Csak azt sajnálom, hogy mindig akkor sérültem meg, mikor lett volna esélyem a játékra. Az egy dolog, ha a kispadon ülsz, és más kap lehetőséget a pályán. És az is egy dolog, ha sérülés miatt kell a padon ülnöd. Pavel eltiltása és Mauro sérülése miatt minden héten játszhattam volna, de ami elmúlt, az elmúlt. Most az a legfontosabb, hogy keményen dolgozzak, és a lehető legtöbb mérkőzésen játszhassak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr274640193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7449) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása