Buffon: "Nagyszerű érzés újra a Milan ellen játszani"

Gigi most a Trofeo Berlusconira koncentrál:

"Tényleg nagyon készülünk erre a meccsre."

Buffon

"A 2006-os év összegzése? Azt kell mondanom, hogy ez a csúcspontok és mélypontok éve volt. Egyáltalán nem unatkoztam, de ez nem azt jelenti, hogy élveztem is a dolgokat."

Gigi Buffon azonban nem bánta meg tavalyi döntését. Mikor a csapat első edzése után az újságíróknak nyilatkozott, a Bianconeri 1-es számú játékosa igen érzékletes példát hozott fel a tavalyi év összefoglalására:

"Ha hullámvasúton ülsz, megvan a kockázata, hogy rosszul leszel..."

2007. egy igazán különleges összecsapással kezdődik: ez a Trofeo Berlusconi, a Milan ellen. Legutoljára Gigi súlyos vállsérülést szenvedett, de most, másfél évvel később a Juventus legendája jobb, mint eddig bármikor.

"Az volt az utolsó sérülésem. Az azonban büszkeséggel tölt el, hogy újra itt lehetek, és egy olyan csapat ellen játszhatom, mint a Milan. Ez egy nagy tömegeket vonzó mérkőzés, de nagy merészség lenne azt állítani, hogy egy súlycsoportban vagyunk. Nem hiszem, hogy jelenleg olyan erősek vagyunk, mint a Milan, de azért erősebb csapatok ellen is jó játszani. Ez a mérkőzés valószínűleg nekünk többet jelent, mint nekik, mivel nekünk bizonyítanunk kell, vissza kell jutnunk a Serie A-ba, és újra győzelemre esélyesnek kell lennünk. Talán mi motiváltabbak is leszünk. Abban azonban nagyon bízom, hogy egy esetleges győzelem után nem fogjuk azt hinni, hogy minden rendben, célhoz értünk."

Még hosszú út áll a feljutásig, még akkor is, ha a Juventus egy lépéssel üldözői előtt jár. Ez a pozíció sokkal kedvezőbb, mint amire Gigi számított.

"Hát igen, rosszabbra számítottam a bajnokság ezen részében. Ennek ellenére még mindig szomorú és mérges vagyok az Arezzo elleni döntetlen miatt, ahol két pontot vesztettünk. Másrészről viszont nagyon kevés pontot dobtunk el eddig: az Arezzo ellen, ahol kicsit félvállról vettük a dolgokat, és a Rimini ellen, ahol a kihagyott helyzetek és a számbeli fölény megbosszulta magát. Ez a két mérkőzés, ami miatt szégyenkeznünk kell."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr284640159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása