A Fradi a Juventusszal játszana egy gálameccset

A Ferencváros igazi ászt igyekszik Budapestre csábítani. A hírek szerint, a zöldek a legnagyobb titoktartás közepette már korábban tárgyalásokat kezdeményeztek az olasz Juventusszal egy novemberben esedékes gálameccsről. Nem kis bökkenő, hogy az MLSZ a héten nem csak 25 millióra büntette az FTC-t, hanem jövő nyárig eltiltotta a nemzetközi mérkőzéseken való szerepléstől is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a héten huszonötmillió forintra büntette a Ferencvárost, mert a klub polgári bírósághoz fordult licencének visszavonása miatt. Emellett előírta, hogy a klub 2007. június 30-ig nem vehet részt semmilyen nemzetközi mérkőzésen, még felkészülési összecsapáson sem. Ez eleve újabb veszteséget okoz, ugyanis a Ferencváros a környező országok magyarlakta településein hírverő meccsekre készült, sőt: novemberben az olasz Juventust látná vendégül.

A gálameccsek rendezése egyébként is az új elnök, Dámosy Zsolt stratégiai törekvései közé tartozik, ugyanis a bevételnövelést nem csak a szokványos bajnokikon szeretné elérni, hanem a Ferencváros még meglévő marketingerejét is igyekszik kamatoztatni. Így vetődött fel annak a lehetősége, hogy egy európai mércével is jegyzett nagycsapatot hívjanak Budapestre.

Ennek érdekében a klub felvette a kapcsolatot Sztáray Mihály FIFA-licences menedzserrel, aki egyébként korábban már az argentin válogatott budapesti szereplésekor is fontos háttérember volt. A sokáig külföldön, többek között Spanyolországban élő menedzser és a klubvezetés arra jutott: két klub csillagzata mostanság igen közel áll egymáshoz Európában. Az olasz Juventust ugyanúgy kizárták az első osztályból, mint a Fradit - igaz, hogy az olaszokat nem a krónikus adósság és pénztelenség, hanem éppenséggel a vezetők bundázása miatt -, következésképp sorstársai egymásnak. Ráadásul a két klub történelme is meglepően sok helyen párhuzamos: mindkét egyletet 1899-ben alapították. Aztán tavaly volt negyven éve, hogy a Fradi Torinóban épp a Juve ellenében nyert VVK-t (Vásárvárosok Kupáját). Hazájában ráadásul mindkét klub a legnépszerűbb, s mivel a Juve mostanság nem érdekelt a Bajnokok Ligájában, könnyebben is mozdítható, mintha a szokásos szerda-szombat ritmusban játszana.

Sztáray Mihály elmondta: reális esélye van annak, hogy a Juventus Budapesten játsszon.

"Pillanatnyilag ott tartunk, hogy az FTC vezetésén belül teljes az egyetértés a Juventus tervezett vendégjátékát tekintve, azaz a klubvezetés szeretné, ha létrejönne a gálameccs. Az olaszok már tudnak a tervről, a hivatalos meghívót Albert Flórián nevében pénteken postázzuk" - mondta a menedzser. Kérdés persze, hogy a tárgyalások során meddig jutott az olaszokkal, amiről Sztáray amondó volt, hogy "a legmagasabb szintig", ami igen kecsegtetően hangzik. "Az első lépést megtettük az olaszok felé" - fogalmazott a menedzser, aki arról, hogy vajon a tervet keresztülhúzhatja-e az MLSZ retorziója, így válaszolt: "Nem vagyok a Fradi jogásza, ezért ezt nem tudom. De könnyen elképzelhető hogy ez is befolyásolhatja a meccs megrendezését..."

 

Forrás: Népszava, ftc.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr844639965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FormatC 2006.10.16. 20:19:33

Remélem meg lesz tartva a meccs,én tuti kimegyek rá,inkább ott éjszakázom pesten mint hogy egy iylen emccset kihaggyak!

Ismeretlen_22017 2006.10.16. 21:01:22

Az biztos, hogy én is ott lennék. Már ha sikerülne jegyet szerezni, mert tuti óriási érdeklődés lenne rá :)

Ismeretlen_30590 2006.10.18. 10:51:10

vagy épp egy lagymatag meccs,csak hogy ne verjük szarrá szegény magyarokat.

Ismeretlen_22017 2006.10.18. 11:02:03

Benne van a pakliban ez is. De azért nem minden nap láthatja az ember a Juventust. Persze ez az egész szerintem pletyka, ki tudja, lesz-e belőle valami.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (920) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9925) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2432) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7450) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása