Deschamps: "Nincs helye az önelégültségnek"

Miközben csapata a Piacenza elleni kemény összecsapásra készül, Deschamps tudja, hogy nagyon kell koncentrálni a három pont megszerzéséhez.

Deschamps a sajtótájékoztatón

"A Napoli és Genoa elleni mérkőzéseken láthattuk, hogy a Piacenza csapata nagyon jól szervezett, és erős. Már találkoztunk velük ebben a szezonban, Villar Perosa-ban, megnéztük, hogyan játszanak, és úgy tűnik, jó idényük lesz."

Deschamps óvatosságra inti játékosait, mivel az ellenfél hazai pályán játszik. "Egy hete még azt mondták, nem vagyunk készek a Serie B-re, mert nem megfelelő a hozzáállásunk. Most, miután három meccset nyertünk zsinórban, azt mondják, minden mérkőzésünket könnyen meg fogjuk nyerni. Figyelmeztettem a srácokat, hogy ne nagyon figyeljenek azokra a dolgokra, amiket az újságokban olvasnak. Ha szórják rád a dícséretet, hajlamos vagy elkényelmesedni egy kicsit. Számunkra azonban elengedhetetlen, hogy ugyanazt a mentalitást folytassuk, amit az elmúlt mérkőzések során."

A csapat megszervezésével kapcsolatban rengeteg variáció áll Deschamps rendelkezésére. "Mindenki edzett ma. Az a helyzet, hogy mindenki jó kondícióban van, ezért nehéz eldöntenem, hogy ki nem játszhat. Most majdnem mindenki ugyanolyan erőnléti állapotban van."

Az újságírók ezután Del Piero kondíciójáról kérdezték. "Alex tudja, mit jelent a csapat számára, ezért mindig a maximumot hozza mind fizikailag, mind mentálisan. Nagyon keményen edz, eddig mindig nagyon jól játszott, de hangsúlyozom, mindenki ugyanolyan fontos."

És számít a francia mester valamilyen problémára? "Természetesen számolunk az idény alatti nehézségekkel, mint pl. Riminiben. Az a meccs nélkülözhetetlen tapasztalat volt a csapat számára, mert így elég korán megismertük, mi vár ránk a bajnokság során."

Deschamps még mindig túl korainak tartja, hogy a feljutásról beszéljen. "Meg kell várnunk, hogy mi történik a következő két hónapban, mielőtt arról kezdenénk beszélni, ki jut majd fel az első osztályba. A Napoli, Brescia és Genoa a nagy esélyesek, de mindannyian vesztettek már pontokat. Megnéztem az előző éveket, és sok olyan csapat van, akik jól kezdenek, de a szezon vége felé sok pontot vesztenek, és fordítva."

És végül, néhány szó a CONI várható döntéséről. "Elfogadom, bárhogy is döntsenek. A nyár óta rengeteget reménykedtem, meglátjuk, mi lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr884639925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása