Camoranesi: "A csapat rendelkezésére állok"

A Világkupa győztes játékos maradásáról biztosította a Juventust.

"Megijeszt-e a gondolat, hogy egy évet a Serie B-ben kell töltenem? Egyáltalán nem. Mind a klub, mind a csapat rendelkezésére állok, és mindent meg fogok tenni, hogy jövőre visszajussunk a Serie A-ba."

Mauro Camoranesi ezzel nyitotta a csütörtöki sajtótájékoztatót, pontot téve az utóbbi hónapok pletykáinak végére. "Mindannyiunk számára a bizonytalanság időszaka volt ez, de már két hónap eltelt, folyik a bajnokság, és minden sokkal tisztább - a Juventus játékosa vagyok. Megbeszéltük a klubbal, és úgy döntöttünk, folytatjuk a munkát. Most csak az számít, hogy segítsem a Juventust a visszajutásban."

De hiányzik neki a világ élvonaljának futballja? "Jelenleg semmi nem hiányzik. Tényleg nem olyan nagy a különbség az első-, és másodosztály között. Ez egy olyan bajnokság, ami tiszteletet érdemel."

Többször is szerepelt az újságokban, hogy a januári átigazolási időszakban elhagyja a Juventust. "Az a célom, hogy itt fejezzem be az idényt. Nem hagyom el a csapatot a bajnokság felénél."

És mik Camoranesi első benyomásai az új bajnokságról? "A Serie B nagyon érdekes. Nem akarom kritizálni a Serie A csapatainak minőségét, de itt rengeteg nagy hagyománnyal rendelkező csapat van. Ez egy teljesen más bajnokság, és nekünk alkalmazkodnunk kellett hozzá. Három hónappal ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy itt fogunk tartani, de nagyon jól haladunk. Nem lesz könnyű, de tudom, hogy sikerülni fog."

Mauro Camoranesi

A beszélgetés ezután az elmúlt évekre terelődött. "Az, hogy a Juve nem szerepel az első osztályban, nyilvánvalóan minőségi romlást eredményez. Továbbá az egyéb csapatok büntetése miatt csak az Inter és a Roma nyerheti meg a bajnokságot. Ahogy én gondolom, mi gondoljuk, az utolsó scudetto a mi scudettónk. A pályán nyertük, és ezt más csapatok játékosai is elismerik."

Ezután Mauro a Juventus előtt álló bajnokságról beszélt. "A lehető legtöbb pontot kell összegyűjtenünk. Ha mérséklik a büntetést, az nagyszerű, de ha nem, akkor is türelmesnek kell lennünk. Én nagyon nyugodt vagyok. A Világbajnokság utáni eufória nagyon gyorsan elmúlt, de én boldognak éreztem magam. A világ egyik legjelentősebb csapatában játszom, a társaim becsülnek, és ez alapvető fontosságú, ha ennyi időt töltesz a többiekkel."

Milyen a kapcsolata az új edzővel? "Beszélgettünk, mikor megérkezett. Ő volt az egyik, aki leginkább küzdött azért, hogy maradjak. Mindenki nagyon örül, hogy vele dolgozhat, nekem is tetszik a támadó felfogású stílusa."

Hogyan látja a középpályás a Juventust ebben az évben? "Az elmúlt pár évben, a minőséget tekintve mi voltunk a legjobb csapat Európában. Az eligazolt játékosok ellenére is erősek vagyunk. Ha maradtunk volna a Serie A-ban, még így is reális esélyünk lenne egy Bajnokok Ligáját érő helyen végezni."

És végül, milyen kondícióban van Camoranesi, mikor a Juventus ötödik meccsére készül? "Nem vagyok a csúcson. Nem játszottam két hónapig, fizikailag is le vagyok maradva. Öt nap alatt két meccs után erőlködnöm kell, és nem vagyok benne biztos, hogy rendben leszek a Piacenza elleni mérkőzésre. Azért én is utazom, majd meglátjuk, mi lesz. Keményen edzek, hogy olyan kondícióban legyek, hogy minél többet játéklehetőséget kapjak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr374639912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_28314 2006.09.28. 22:01:48

Tudom, sokan vannak, akik nem szeretik Camoranesit. Nekem még az eligazolási herse hurcák ellenére is szimpatikus mind a játék, mind a focista egyaránt. Örülök, hogy marad. Bár ebből a részből: "Az a célom, hogy itt fejezzem be az idényt. Nem hagyom el a csapatot a bajnokság felénél." nekem eléggé az jön le, hogy az idény után elmegy. Gondolom, ha feljutnak marad ( ugyanis akkor 100 000 fontot kap a klubtól minden játékos), ha nem akkor búcsút inthetünk neki is.

Ismeretlen_22017 2006.09.29. 13:12:11

Ha feljutnak, szerintem akkor sem marad. Plusz Buffon is el fog menni, meg Trezeguet is. Úgyhogy lesz bőven dolga a vezetőségnek.

Antal Gábor 2006.09.29. 13:48:04

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de Camoranesit valahogy meg kell tartani .Kell a harcossága a középpályán mint a falat kenyér.Szerintem.

Ismeretlen_22017 2006.09.29. 14:33:22

Igen tényleg jó lenne. Csak sajnos, ha valaki menni akar, akkor az már nem játszik olyan szívvel, mint ahogy kellene. És középpályán szerintem Paro nagyon jó helyettese lesz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása